aravager Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 καλησπερα και συγχαρητηρια για το forum σας. εχω ενα αρχαιο μηχανημα: τροφ: 500w επεξ: intel core 2 duo E6400 @2.13ghz (conroe ) stepping 6 revision B2 μητ: asus p5n32sli se deluxe μνημ: transend ddr2 duall channel 1x1gb στα 800mhz γραφ: geforce 7900 gtx διαβαζοντας το post του phovos καταφερα να τον φτασω στα 2.640mhz( 330x8) με core voltage 1.16 volt (την χμηλοτερη επιλογη στο bios). τις μνημες τις εχω στο auto με timmings 5-5-5-15-24. ως εδω ολα καλα, ομως δεν μπορω με τιποτα να τον ανεβασω ποιο πάνω οτι επιλογες και αν δοκιμασα στο bios (συμφωνα με το post του phovos αλλα και με search σε πολλα αλλα post). αν εχεται την ευχαριστηση δωστε μου τα φωτα σας. ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Γενικά η cpu ανεβαίνει ως και τα 3200-3400 ανάλογα με το κομμάτι και την ψύξη με 1,45-1,5 ρεύμα. Απλά η μητρική σου εχει nvidia και παίζει να βρίσκει wall στο fsb καθώς ανεβάζεις. Με την ακόμα παλιότερη Asus p5b με intel 965 chipset σε διάφορες περιπτώσεις φίλων εχουμε πετύχει fsb 400-430 χ 8 multi 3200 ~ 3440. Δε χάνεις τπτ να περάσεις το τελευταίο bios και να ξαναδοκιμάσεις με περισσότερα ρεύματα σε cpu northbridge και μνήμες με disabled τα speadspectrum, eist, αλλά μια πρόχειρη εκτίμηση είναι πως θα σε κόψει το nvidia chipset να φτάσεις την cpu στα όρια της. Πάντως με μόλις 1,16 πάλι καλά που είναι stable και εκει που είσαι. Αν θες για πιο πάνω απο 3Gherz υπάρχουν 2 λύσεις. Η μετάχειρο p35 - p45 intel full ATX motherboard (asus - gigabyte ή abit) στα 30-35 ευρό και μια καλύτερη ψύκτρα όπως η hyper 212-xigmatek s1283. Η αλλαγή cpu σε κάποια Ε5χχχ. Γύρω στα 55 ευρό θα σου πάει σε κάθε περίπτωση η αλλαγή με πιό απλή σαν διαδικασία την αλλαγή της cpu. Αμα πουλήσεις και την παλιά cpu κανά 30άρι που θα φύγει γρήγορα θα σου έρθει πολύ οικονομικά η αναβάθμιση. Βάλε και άλλη μια μνήμη 23 ευρό κάνουν τα 2 giga και θα ανασάνει το μηχάνημα. Αν παίζεις παιχνίδια μπορείς να αλλάξεις και vga σε κάτι πιο αξιοπρεπές όπως η Nvidia 8800GT - 9800 - GTS 250, Ati 4850 - 4870 - 5750 ή κάτι άλλο ανάλογο. Ψάξε και στα μεταχειρισμένα και θα βρείς αρκετές ευκαιρίες αρκετά κάτω απο 80 ευρό για κάρτα. Με ενα 150αρικάκι συμμαζεύεται το μηχάνημα σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aravager Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 καταρχην ευχαριστώ για την άμεση απάντηση α) εχώ κατεβάσει το τελευταιο Bios απο την asus.απο οτι είδα σε diafora post: 1) το κανώ unzip 2) το μετονομάζω σε κεφαλαία γράμματα 3) κάνω fat 32 ενα φλασακι και κάνω boot απο εκει 4) για κανένα λόγω δεν σταματάω τη διαδικασία οσο χρόνο και να πάρει? Σωστα? β) δεν θέλω να την φτάσω στα όρια αλλα μέχρι 3000mhz - 3200mhz το πολύ. γ) ναι επιπλέον μνήμη θα βάλω οπώσδηποτε απλά αμέλησα να περάσω απο πλαισιο. ευχαριστώ και πάλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aravager Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 η επιχείρηση bios update πέτυχε!(οι προσευχές έπιασαν) καινούργια ερωτήματα προέκυψαν α) μου ξεκλείδωσε την επιλογή ratio cmos setting αυτο υποθέτω είναι το multiplier και λειτουργει μονο σε black edition cpu? (το εβαλα x9 αλλα δεν εγινε τίποτα, το cpu id δείχνει x8). σωστα? β) οσον αφορά τις υπόλοιπες επιλογές τις έχω βάλει ως εξής: max cpuid value limit--> disable execcute disable function--> enable enchanced c1 control--> disable fsb optimize mode--> disable memory optimize mode-->disable έχω κανεικάτι λαθος σε αυτες? ΥΓ: τωρα τον έχω στα 2.6 με 1.16 volt. περιμένω τις συμβουλές σας. ευχαριστώ πολύ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aravager Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 μπορω να πω οτι μετά απο πολλές προσπάθειες δεν καταφέρα τίποτα το μέγιστο που έφτασα ήταν 320χ8 = 2560ghz με 1.4 vοlt στο bios (1.28 volt στο cpuz id). μετά το flash στο Bios δεν μπορώ να φτάσω ούτε τα 2.640 ghz που είχα φτάσει με το παλιό Bios. καμιά ιδέα τις πταίει? οποιαδήποτε βοήθεια καλοδεχούμενη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Οι μνήμες που έτρεχαν κατά την απόπειρα για overclocking; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aravager Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 τις εχω στα 1.9 volt στα 800 mhz με timmings 5-5-5-15-24. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.