UpToDate_ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Άμα χρειάζεσαι τόση πολλή σπατάλη ενέργειας απλώς για να βρεις το δίκιο σου -και μάλιστα γνωρίζοντας όλους τους νόμους που το υπαγορεύουν- μάλλον έχεις πολύ σοβαρό πρόβλημα στην έκφραση. Δεν εξηγείται διαφορετικά, όσες φορές μου έχουν τύχει παρόμοιες φάσεις φοράω το αυστηρό μου ύφος, τους λέω ορθά-κοφτά τι ζητάω (και που στηρίζομαι αν χρειαστεί) και τέλος. Φυσικά μιλάω απευθείας από υπεύθυνο και πάνω, δεν κάθομαι να ασχολούμαι με τον κάθε ανεύθυνο υπάλληλο. Υποψιάζομαι ότι το αρχικό σου ύφος ήταν λίγο παρακαλετό ενώ στην ουσία θέλει να είσαι σκληρός και αδιαπραγμάτευτος. Ε δεν γεννήθηκα και κομάντο.Παίζει ρόλο και η ηλικία και ότι πρώτη φορά πέρασα κάτι τέτοιο. Επίσης και ο χαρακτήρας του κάθε υπευθύνου/τεχνικού(ο θεός να τους κάνει) ο οποίος μπορεί να στηρίζει το πόσο μαλάκας/χαζός είναι επί μιάμιση ώρα για να μην βγάλεις άκρη εσύ.
mellodos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Τελικά Τρίτη πήγα την κάρτα μου (4870χ2) στο Πλαίσιο.To πρόβλημα : Artifacts στο futuremark και νεκρή η μία dvi έξοδος.Χθές με πήραν τηλέφωνο και με ενημέρωσαν πως η κάρτα μου θα αντικατασταθεί απο μία 5870 του ίδιου κατασκευαστή (sapphire). Αν και η αντικατάσταση φυσικά δεν με χαλάει, πήγα εκέι με σκοπό να τους ζορίσω λίγο βασιζόμενος σε αυτά που διάβασα εδώ.Το συμπέρασμα τελικά είναι πως η πολιτίκή στο Πλαίσιο έχει αλλάξει άρδην, όχι ακριβώς προς το χειρότερο αλλά πολύ πιο "τυπικό". Και εξηγώ : Καταρχήν η κάρτα που μου δίνουν είναι χύμα τυλιγμένη σε φολίδες χωρίς κουτί και παρελκόμενα.Ο τεχνικός μου είπε πως έτσι του την έστειλαν και δεν μπορεί να κάνει τίποτα.Όταν άρχισα να τον ζορίζω και να μιλάω για δικαιώματα κλπ (με ήπιο τόνο πάντα) προθυμοποιήθηκε να πάρει τηλέφωνο στα κεντρικά και να μιλησω εγώ αν θέλω κιόλας! Έτσι και έγινε οποτε μιλησα στο τηλέφωνο με έναν product manager ο οποίος ευγενικά αλλά και αδιάλλακτα μου ξεκαθάρισε τα εξής : 1)Πλεόν η αντικατάσταση γίνεται βάσει της οδηγίας του κατασκευαστή ,δηλαδή η sapphire παγκοσμίως τις 4870χ2 τις αλλάζει με 5870. Όντως ισχύει βάσει αυτού του thread. 2)Ρώτησα γιατί η κάρτα που μου δίνουν έιναι bulk. Μου απάντησε πως αν θέλω κουτί πρέπει να περιμένω να πάει η κάρτα πίσω , να ελεγθει απο την sapphire και να μου στείλουν άλλη 5870 full.Ουσιαστικά δηλαδή η εγγύηση του Πλαισίου εξυπηρετεί στο να κάνει αυτήν την διδικασία πολύ πιο γρήγορη αλλά με bulk κάρτα. Με λίγα λόγια δεν βλέπω το λόγο να βαστάω κουτιά πλεόν... 3)Ρώτησα για πιστωτικό και η απάντηση ήταν 90€ αδιάλλακτα . Τον ρώτησα αν μπορώ να πιστωθώ την αξία της 5870 που μου δίνουν και μου απάντησε πως αυτό λογιστικά είναι αδύνατο . 4)Του είπα πως βάσει αυτού , η 4870χ2 είναι ανώτερη ακόμα και απο πολύ ακριβότερες υλοποιήσεις της 5870 π.χ lighting + ότι έχει την διπλάσια μνήμη. Η απάντηση ήταν πως η sapphire δίνει 5870 πίσω και όχι το Πλαίσιο, οπότε όποια παράπονα σε αυτούς. 4)Σε απάντηση των παραπάνω ,αρχισα να του τσαμπουνάω αυτά για τους νόμους, άρθρα και δικαιωματα που λέγαμε. Μου απάντησε με απόλυτη ηρεμία πως αν πιστεύω πως αδικούμε είμαι ελέυθερος να προχωρήσω σε καταγγελία (!!!) να δούμε το αποτέλεσμα. Ανταλλάξαμε ευχές και η κουβέντα έκλεισε εκεί Έτυχε να είναι κοντά και ο διευθύντής του καταστήματος ο οποίος με ενημέρωσε πως μετά τον Ιούλιο η πολιτική άλλαξε, και οτιδήποτε συμβαίνει στα service πρέπει να παίρνει πρώτα έγκριση.Μάλιστα παραδέχτηκε την φόλα με την bulk κάρτα, και πως αν ήταν στο χέρι του θα μου πίστωνε τουλάχιστον την αξία της 5870.Εν τέλη μου πρότεινε να μην κλείσει το θέμα χτες , και να περιμένω την Δευτέρα μήπως μιλήσει και καταφέρει τίποτα - αν και δεν το βλέπει. Πάντως το προσωπικό ήταν εξυπηρετικότατο Εμένα αυτό που με τσαντίζει απίστευτα είναι που μου δίνουν την κάρτα, γουρούνι στο σακί. Αλλά όπως είπε και ο φίλος : Δεν ήταν θέλω να πω ο νόμος που έκανε κάτι, αλλά τα νεύρα και τα ^&* του φίλου!!!
UpToDate_ Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 1)Πλεόν η αντικατάσταση γίνεται βάσει της οδηγίας του κατασκευαστή ,δηλαδή η sapphire παγκοσμίως τις 4870χ2 τις αλλάζει με 5870. Όντως ισχύει βάσει αυτού του thread. 2)Ρώτησα γιατί η κάρτα που μου δίνουν έιναι bulk. Μου απάντησε πως αν θέλω κουτί πρέπει να περιμένω να πάει η κάρτα πίσω , να ελεγθει απο την sapphire και να μου στείλουν άλλη 5870 full.Ουσιαστικά δηλαδή η εγγύηση του Πλαισίου εξυπηρετεί στο να κάνει αυτήν την διδικασία πολύ πιο γρήγορη αλλά με bulk κάρτα. Με λίγα λόγια δεν βλέπω το λόγο να βαστάω κουτιά πλεόν... Απ' την στιγμή που είναι με εγγύηση του καταστήματος δεν νομίζω να στέκουν αυτά που σου είπε ο πωλητής/τεχνικός/υπ.καταστήματος. Γιατί στην αλλάζει το κατάστημα και όχι η αντιπροσωπεία,όταν είναι στην εγγύηση του καταστήματος και όχι κατασκευαστή. Άρα θα έπρεπε να τους μαζέψεις όλους μαζί όπως εγώ και να τους σπάσεις τα νεύρα καμιά ωρίτσα 3)Ρώτησα για πιστωτικό και η απάντηση ήταν 90€ αδιάλλακτα . Τον ρώτησα αν μπορώ να πιστωθώ την αξία της 5870 που μου δίνουν και μου απάντησε πως αυτό λογιστικά είναι αδύνατο . Τα ίδια και τα ίδια με τους απατεωνάκους .. και μην πει κανείς ότι η τελευταία τιμή της 4870χ2 ήταν 90 ευρώ γιατί θα τρελαθώ.. Έτυχε να είναι κοντά και ο διευθύντής του καταστήματος ο οποίος με ενημέρωσε πως μετά τον Ιούλιο η πολιτική άλλαξε, και οτιδήποτε συμβαίνει στα service πρέπει να παίρνει πρώτα έγκριση.Μάλιστα παραδέχτηκε την φόλα με την bulk κάρτα, και πως αν ήταν στο χέρι του θα μου πίστωνε τουλάχιστον την αξία της 5870.Εν τέλη μου πρότεινε να μην κλείσει το θέμα χτες , και να περιμένω την Δευτέρα μήπως μιλήσει και καταφέρει τίποτα - αν και δεν το βλέπει. Πάντως το προσωπικό ήταν εξυπηρετικότατο Εμένα αυτό που με τσαντίζει απίστευτα είναι που μου δίνουν την κάρτα, γουρούνι στο σακί. Απ'την αρχή έπρεπε να πας στον διευθυντή του καταστήματος Και κατα την γνώμη μου έπρεπε να περιμένεις,μπας και σου δώσουν την έκδοση με τα 2gb έστω,όχι ότι με το 1 σε χαλάει-αλλά και πάλι είναι χειρότερη σε επιδόσεις απο την παλιά. Όσο για το προσωπικό, από την στιγμή που μου τσαμπουνάει μαλακίες για άκυρες τιμές στο πιστωτικό κλπ το βλέπω σαν κάτι που μου κόβει αυτά που δικαιούμαι.Και ας παίρνει τις οδηγίες απο πάνω.Κατ' εμέ Άρα ο όρος "εξυπηρετικότατοι" είναι υποκειμενικώς,γιατί έτσι πρέπει να σου φέρονται είτε πας για να πάρεις μια κάρτα μνήμες των 2gb είτε μια 5970 των 600ων ευρώ.. Anyway,καλορίζικη
mellodos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Απ' την στιγμή που είναι με εγγύηση του καταστήματος δεν νομίζω να στέκουν αυτά που σου είπε ο πωλητής/τεχνικός/υπ.καταστήματος. Γιατί στην αλλάζει το κατάστημα και όχι η αντιπροσωπεία,όταν είναι στην εγγύηση του καταστήματος και όχι κατασκευαστή. Άρα θα έπρεπε να τους μαζέψεις όλους μαζί όπως εγώ και να τους σπάσεις τα νεύρα καμιά ωρίτσα Εννοείτε ότι τα είπα αυτά.Φυσικά το παίζουν άσχετοι και στηρίζονται στην γενική συμπεριφορά του κατασκευαστή παγκοσμίως και δεν βλέπω τον τρόπο πως να τους υποχρεώσω να μην το κάνουν. Απ'την αρχή έπρεπε να πας στον διευθυντή του καταστήματος Και κατα την γνώμη μου έπρεπε να περιμένεις,μπας και σου δώσουν την έκδοση με τα 2gb έστω,όχι ότι με το 1 σε χαλάει-αλλά και πάλι είναι χειρότερη σε επιδόσεις απο την παλιά. Όσο για το προσωπικό, από την στιγμή που μου τσαμπουνάει μαλακίες για άκυρες τιμές στο πιστωτικό κλπ το βλέπω σαν κάτι που μου κόβει αυτά που δικαιούμαι.Και ας παίρνει τις οδηγίες απο πάνω.Κατ' εμέ Άρα ο όρος "εξυπηρετικότατοι" είναι υποκειμενικώς,γιατί έτσι πρέπει να σου φέρονται είτε πας για να πάρεις μια κάρτα μνήμες των 2gb είτε μια 5970 των 600ων ευρώ.. Anyway,καλορίζικη Εγώ μιλάω για το προσωπικό του καταστήματος το οποίο αν ήθελε σιγά μην με άφηνε να μιλησω με τα κεντρικά και σιγά μην ασχολιόταν ο διευθυντής μαζί μου.Μην γινόμαστε και μ@λ@κες...Μου ξεκαθάρισαν ότι πλέον 5870 δίνουν και τέρμα, και συ μιλάς για 5970 (5870 2γβ δεν υπάρχει πλέον) Άρα θα έπρεπε να τους μαζέψεις όλους μαζί όπως εγώ και να τους σπάσεις τα νεύρα καμιά ωρίτσα 50 λέπτά κράτησε το όλο θέμα και πίστεψε με οποισδήποτε στην θέση μου, χτες τουλάχιστον δεν θα πετύχαινε τίποτα άλλο. Anyway,καλορίζικη Την δευτέρα θα ξεκαθαρισθεί αν θα την πάρω...Ευχαριστώ πάντως
UpToDate_ Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Με εγγύηση καταστήματος ήταν αγορασμένη ; Πλαίσιο ναι,δεν την έχουν πλέον. Γενικά,εν ελλάδι υπάρχει. Btw,ο υπεύθυνος πρέπει να ασχοληθεί μαζί σου από την στιγμή που δεν είσαι ευχαριστημένος με κάτι.
mellodos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Με εγγύηση καταστήματος ήταν αγορασμένη ; Ναι, αλλά επαναλαμβάνω πως απο την στιγμή που μεσα σε 2 μέρες μου αντικατέστησαν το προιον βάσει κατακευαστή, το μόνο σοβαρο ατόπημα τους είναι που μου δίνουν την κάρτα χύμα. Btw,ο υπεύθυνος πρέπει να ασχοληθεί μαζί σου από την στιγμή που δεν είσαι ευχαριστημένος με κάτι. Όχι μόνο το έκανε αλλά προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει κιόλας.Πίστεψε με δεν έχω ανάγκη να θεοποιήσω κανένα Πλαίσιο...
UpToDate_ Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Πίεσε έστω για σφραγισμένη. Ή λίγο παραπάνω πίεση μπας και σου κάτσει καμιά 6950:Ρ
Heatspreader Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Και κατα την γνώμη μου έπρεπε να περιμένεις,μπας και σου δώσουν την έκδοση με τα 2gb έστω,όχι ότι με το 1 σε χαλάει-αλλά και πάλι είναι χειρότερη σε επιδόσεις απο την παλιά. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης καν. Πολύ καλύτερη η 5870 από την 4870x2! Είχα 4870x2 και το ξέρω από πρώτο χέρι.
UpToDate_ Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Για απόδοση καθαρά μιλάω. Ούτε για νεότερη τεχνολογίας - ούτε και κατανάλωση.
Heatspreader Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Και εγώ γι' αυτό μιλάω. Δυστυχώς τα Reviews δεν μπορούν να δείξουν το ms που έχουν οι Dual GPU. Δεν μπορούν να δείξουν τις σπαζοκεφαλιές που πρέπει να είναι συμβατό το παιχνίδι. Που το παιχνίδι αν δεν χρησιμοποιεί και τους δύο πυρήνες, έμπλεξες! Το ότι άλλα τα Frames της Dual, άλλα τα Frames της Single. Άλλαξα την 4870x2 με την GTX295. Η τελευταία ήταν λίγο καλύτερη. Έδωσα την GTX295 για την 5870, απλά βρήκα το φως μου και επιτέλους άρχισα να παίζω παιχνίδια. Install, options, ρύθμιση ανάλυσης και έφυγα! Με τις προηγούμενες, άνοιγα προγράμματα για να δω το GPU usage, κλπ... Εφιάλτης!
UpToDate_ Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Μωρέ, βαααααλτα αυτά στην άκρη. Απο θέμα απόδοσης είναι χειρότερη.Άρα θα έπρεπε να αντικαθιστάτε με μια καλύτερη.. Δεν το θεωρούμε κοροϊδία επειδή δεν μας πειράζει-αλλά μας κλέβουν.Διότι βάση νόμου... μπλαααα μπλα.
Heatspreader Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Αυτό σου εξηγώ, ότι δεν είναι από θέμα απόδοσης χειρότερη. Αποδίδει καλύτερα η 5870. http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-470-480-review/17 http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-470-480-review/18 http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-580-review/16
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/HD_5850_iCooler_V_Turbo/29.html το techpowerup διαφωνεί...
UpToDate_ Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 +1 Βάση του techpowerup μιλάω και εγώ.
Heatspreader Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Και εγώ διαφωνώ βάση την δική μου εμπειρία, οπότε... Ο φίλος θα κάνει την σύγκριση άμεσα τώρα που πήρε την 5870, λίγη σημασία έχει. Τις μετρήσεις από το guru3d τις πόσταρα για να είμαι τυπικός. Δεν συμφωνώ μαζί τους. Έχουν την GTX295 καλύτερη από την 5870, κάτι που δεν ισχύει όσο και να βαράνε τον ποπό τους κάτω! Ξαναλέω τις είχα όλες αυτές τις κάρτες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.