jakegate7 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 respect στον πωλητή αλλά respect και σε εσένα που το πάλεψες και δε έκανες την "κότα" . μεγιά την κάρτα αυτό που λέει το πιστωτικό να είναι στην τωρινή τιμή που το είδαν, λένε πραγματικά ότι θέλουν???
Heatspreader Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Ε, εντάξει, το ακούσαμε και αυτό.Οι νόμοι υπάρχουν για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, όχι για να δίνουν λύση στα προβλήματά μας.Αυτά τα λύνουμε βάση εμπειρίας που βασίζεται στην λογική.Όχι οποιαδήποτε λογική βεβαίως, αλλά την δική μας. Όπως φαντάζομαι θα γνωρίζεις, οι νόμοι ευνοούν τους "μεγάλους". Από τη στιγμή που το κατάστημα έχει το ίδιο προιόν προς αντικατάσταση, sorry φίλε μου, αλλά δεν δικαιούσε πιστωτικό στην αρχική τιμή και ας το λένε 1000 νόμοι. Έτσι δεν θα αγοράζαμε ποτέ τίποτα. Θα τα καίγαμε και θα κάναμε συνεχώς αναβαθμίσεις. Για δες τι έγινε να αναθεωρήσετε ακόμα και για υπευθύνους κλπ.Φτάνω, πάω στο service και μιλάω με τον τεχνικό.Του λέω ότι δεν δέχομαι την κάρτα γιατί είναι χειρότερη σε επιδόσεις και το αρνείται.Τότε του λέω ότι θέλω να υπαναχωρήσω από την πώληση και να πάρω όλο το χρηματικό ποσό που τους είχα δώσει - σε πιστωτικό.Αμέσως μου λέει ότι δεν γίνεται να διαλέξω διότι μου έχουν βρει κάρτα.Του αναλύω το άρθρο 540 του αστικού κώδικα και μου λέει και πάλι ότι δεν γίνεται με την καμία.Του κάνω,μα σου λέω ότι ο νόμος λέει κατ' επιλογήν του αγοραστή,άρα εγώ διαλέγω αν θα πάρω πιστωτικό ή αν θα μου δώσεις την κάρτα από την στιγμή που δεν μου βρήκες μια ίδια.Ο τεχνικός τα δικά του.Του λέω αν θέλει να του βρω το άρθρο και μου λέει ναι. Ε, πάω το βρίσκω και δεν πάει καν στο pc. 1-0Στην συνέχεια μιλάω με έναν άλλον τεχνικό γιατί ο άλλος με άφησε.Του λέω να φέρει τον υπεύθυνο και μου λέει οκ.Περιμένω 5 - περιμένω 10 - περιμένω 15. Πέτσες μπλε. Παίρνω στα κεντρικά , όπου το 800 11 12345 δεν απαντούσε σε 6 κλήσεις.Και τελικώς ένας πωλητής μου δίνει ένα άλλο τηλέφωνο και παίρνω και τα ψέλνω μπροστά τους.Τα ίδια και από τα κεντρικά. Ε πάω μόνος μου κάτω και βρίσκω τον υπεύθυνο του λέω τάδε και τάδε και μου λέει πάμε στο service.Πιάνει τον έναν τεχνικό ,ο οποίος του λέει η 5770 vapor-x OC είναι ίδια και καλύτερη κάρτα από την 4890.ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΩ ΕΓΩ.Πιάνει τον 2ο,τον 3ο,τον 4ο - τα ίδια.. μέχρι που έκατσα να σκεφτώ πόσο άμπαλοι μπορεί να είναι οι ίδιοι ..Εγώ να επιμένω αυτοί να λένε όχι.Τελικώς φέρνει ένα χαρτί με τα specs την 4890 και της 5770 OC.Και κάθεται ο υπεύθυνος και συγκρίνει συχνότητες.. και μου κάνει - "να η 5770 έχει 1200 ενώ η 4890 850,που βλέπεις ότι είναι καλύτερη;;"(σε φουλ ένταση ο υπεύθυνος του καταστήματος). Να του κάνω, μα δεν πάει έτσι , να μου λέει για εξήγησε μου πως πάει , να του λέω απλά δεν πάει έτσι.. Να το συνεχίζει επί τουλάχιστον 3 φορές αυτό.Με είχαν πιάσει και τα νεύρα μου.Τέλος πάντων δεν βγάλαμε άκρη από εκεί.Του κάνω και του υπευθύνου ότι θέλω να υπαναχωρήσω από την πώληση και να πάρω τα 185 μου ευρώ σε πιστωτικό να τελειώνουμε.Μου λέει και αυτός ότι πιστωτικό κόβεται στην τωρινή τιμή της κάρτας.Και του λέω , και πως προσδιορίζεται η τωρινή τιμή της κάρτας; άρχισε τα μα και μου και μα....Μέχρι που πήρε ένα τηλέφωνο να του στείλουν τον νόμο που λέει ότι πιστωτικό κόβεται στην τωρινή τιμή του προϊόντος.Και μου λέει έλα να δεις.Και βλέπω σε απλοποιημένη μορφή και καλά <<το άρθρο αυτό>> - ότι να' ναι. Συγκεκριμένα κάτι σε: Εκεί είναι που λέω -ότι να' ναι- και μου λέει να βρω το άρθρο που λέει ό,τι πρέπει να μου δώσουν πιστωτικό στην αρχική τιμή.Να του κάνω ότι δεν το θυμάμαι αλλά το έχω διαβάσει και αν είναι θα περάσω το απόγευμα με τυπωμένο τον νόμο διότι ο αστικός κώδικας έχει άπειρα άρθρα... αυτός να μου λέει όχι - και να τον βρω στο καπάκι,εκεί. *5 φορές η φάση αυτή χαλαρά ......Ε φτάνω σε σημείο να πάρω ένα παιδί από το forum τηλ μπας και γνωρίζει κανέναν που να ξέρει το άρθρο ακριβώς ,και μου δίνει το τηλέφωνο ενός παιδιού - ε και ζητάω τον στυλό από τον υπεύθυνο , του οποίου τα χέρια έτρεμαν .. και έκανε βόλτες πάνω κάτω από το άγχος.Anyway, πήγαμε πάλι πίσω στο service όπου έδινα μάχη πάλι για το ποια είναι καλύτερη και ποια όχι με 4 τεχνικούς και τον υπεύθυνο του υποκαταστήματος...Μέχρι που κάνω και στον πιο "γνωστικό" απο εκείνους αν θέλει να του βρω και review .. ένα απο τα πολλά,τονισμένα.Μου λέει ναι - του βρίσκω και δεν το κοιτάει καν. 2-0Συνέχιζαν τα δικά τους μέχρι που περνάει ένας πωλητής που κουβαλούσε το pc μιας κυρίας.. και τον ρωτάει ο υπεύθυνος ποια είναι η καλύτερη.Το ΑΓΙΟ αυτό παιδί τονίζει ότι η 4890 ειδικά σε μεγάλες αναλύσεις - είναι καλύτερη ...Φάτσες να δείτε όλοι από πίσω ...... Οπού και τον ρωτάει,ποια είναι αμέσως καλύτερη.Ξανά,το ΑΓΙΟ αυτό παιδί λέει ότι από όσες είχαν εκεί η 5850 είναι μετά.. 3-0 με assistΕ, καπάκι παίρνει ο υπεύθυνος τηλ στα κεντρικά και του λένε ακριβώς τα ίδια με τον ΑΓΙΟ εκείνο πωλητή. Εκεί ήταν που δεν μιλούσε κανείς... 4-0Έτσι αυτήν την στιγμή έχω στα χέρια μου μια twinfrozr 5850... 5-0Τους ρεζίλεψα και τους πήρα και τα σώβρακα.Για να το καταφέρω αυτό ήθελα μια ώρα και κάτι..Fun facts:Στον υπεύθυνο την είπα .. και ότι σε λίγο θα είναι ίδιοι με το e-shop.. εκεί να δείτε νεύρα και να ζητά αποδείξεις. + ότι του την είπα και για το "ίδια ή καλύτερα χαρακτηριστικά" για αυτό αναγκάστηκε να ρωτήσει και για καλύτερη.. αφού δεν υπήρχε καν gtx275 Το καλύτερο ήταν στο τέλος που πέρασα δίπλα από τον ΑΓΙΟ πωλητή για να τον ευχαριστήσω και απλά μου έκλεισε το μάτι .. ψυχάρα ο τύπος για να την σπάσει στους άλλους μάλλον..Γι' αυτό μακριά από Περιστερίου για service! Sorry που κούρασα αλλά... :Ρ Οι τύποι είναι απίστευτοι. Μου έλεγαν όταν επέστρεψα την GTX295, ότι θα μου δώσουν GTX470. Να τους εξηγώ ότι δεν είναι ισάξιων επιδώσεων. Έκανα αυτό που έκανες και εσύ. Πήγα σε ένα PC, μπήκα στο guru3d και τους έδωσα Benchmarks. Η GTX295 ήταν λίγο πιο κάτω από GTX480. Τότε μου λέει ο υπάλληλος, το Toms Hardware είναι καλύτερα, οπότε του λέω, εντάξει, δες σε αυτό. Εκεί είχε την GTX295 καλύτερη απ' όλες. Πρώτα είχε την 5970, μετά την GTX295. Εκεί του χαμογελάω και εκείνος απλά έφυγε λέγοντας μου ότι δεν ξέρει και πήγε πίσω στον πάγκο του. Εγώ ήθελα όπως και να είχε την 5870, οπότε αυτήν πήρα. Μάλιστα είχα την δυνατότητα να πάρω όποιας υλοποίησης ήθελα και πήρα της ASUS την οποία την είχε ετοιμοπαράδοτη. Φοβήθηκα να περιμένω κάποια άλλη υλοποίηση όπως Lightning, καθώς θα υπήρχε πιθανότητα να βρουν GTX295 και αν την φάω στον κ@λο. Πάντως αφού έβγαλες άκρη, κάτι είναι και αυτό. Υ.Γ.: Τον βλέπω τον πωλητή να ψάχνει για δουλειά από βδομάδα.
liopyr Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Όπως φαντάζομαι θα γνωρίζεις, οι νόμοι ευνοούν τους "μεγάλους". Από τη στιγμή που το κατάστημα έχει το ίδιο προιόν προς αντικατάσταση, sorry φίλε μου, αλλά δεν δικαιούσε πιστωτικό στην αρχική τιμή και ας το λένε 1000 νόμοι. Έτσι δεν θα αγοράζαμε ποτέ τίποτα. Θα τα καίγαμε και θα κάναμε συνεχώς αναβαθμίσεις. Εξακολουθείς βλέπω να μην έχεις διαβάσει τον νόμο, αλλά παρόλα αυτά φρόντισες να αποκτήσεις και άποψη για αυτόν. FYI λοιπόν, να σε πληροφορήσω πως πουθενά δεν αναφέρει πως δικαιούσαι πιστωτικό όταν υπάρχει το ίδιο προϊόν προς αντικατάσταση. Αν θέλεις να βοηθήσεις στοιχειωδώς την εξέλιξη της (όποιας) κουβέντας, κάνε μία χάρη στον εαυτό σου, στους υπόλοιπους που σε διαβάζουν, και σε αυτόν που έχει την μαζοχιστική τάση να εξακολουθεί να σου απαντά αυτή την στιγμή σε όσα γράφεις και διάβασέ τον. Οι νόμοι δεν ευνοούν τους "μεγάλους", η άγνοια και η παραπληροφόρηση τους ευνοεί.
washcloud Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Όποιοι έχουν τα (οικονοκιμά) αρχίδια, να βάλουν ρεφενέ και να εκτυπώσουν το ποστ (ΕΝΑ ΕΙΝ' ΤΟ ΠΟΣΤ) του Απτουντέητ στο πιο φθηνό φέιγ-βολάν, και να πάνε παρέες σε ώρες αιχμής και να τα βγάλουν/σκορπίσουν μέσα σε καταστήματα του Πλαισίου. Redwar (sic). Χητσπρέντερ, σόρι κι όλας, αλλά υπάρχει και σχετικό γνωμικό, σχετικά με το ποιός παραδέχεται το λάθος του, ποιός δικιολογείται, και ποιός επιμένει. Γιατί το κουράζεις; Για 'σένα το λέω (="για το καλό σου" κλπ...)
kanesaxo Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 EYΓΕ φιλε μου! καλοριζικη η νεα σου καρτα! Εγραψες.
UpToDate_ Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Όποιοι έχουν τα (οικονοκιμά) αρχίδια, να βάλουν ρεφενέ και να εκτυπώσουν το ποστ (ΕΝΑ ΕΙΝ' ΤΟ ΠΟΣΤ) του Απτουντέητ στο πιο φθηνό φέιγ-βολάν, και να πάνε παρέες σε ώρες αιχμής και να τα βγάλουν/σκορπίσουν μέσα σε καταστήματα του Πλαισίου. Redwar (sic). +1 Ρε παιδιά,τελικά ποιο άρθρο του αστικού κώδικα είναι εκείνο που λέει ότι πιστωτικό θα πάρουμε στην αρχική τιμή από την στιγμή που δεν μας έχουν βρει το ίδιο προϊόν και μας το έχουν αλλάξει με κάτι άλλο; (οπού εκεί μετά διαλέγουμε ανάμεσα σε πιστωτικό ή στο προϊόν που μας το έχουν αλλάξει με )
washcloud Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Toν liopyr ρώτα, που "λόγω συνθηκών" το έχει εμπεδώσει
profi Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 το 547...η πρώτη φωτο που έχω βάλει στην προηγούμενη σελίδα!
UpToDate_ Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Ναι, αλλά λέει επιστρέφει το τίμημα σε τόκο... παιδιά θέλουμε και κάποια x ανάλυση όσο πιο προσεγμένη γίνεται.. Εμένα έτσι όπως το βλέπω,μου δίνει την ιδέα ότι είχαν δίκιο..
Heatspreader Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Εξακολουθείς βλέπω να μην έχεις διαβάσει τον νόμο, αλλά παρόλα αυτά φρόντισες να αποκτήσεις και άποψη για αυτόν. FYI λοιπόν, να σε πληροφορήσω πως πουθενά δεν αναφέρει πως δικαιούσαι πιστωτικό όταν υπάρχει το ίδιο προϊόν προς αντικατάσταση. Αν θέλεις να βοηθήσεις στοιχειωδώς την εξέλιξη της (όποιας) κουβέντας, κάνε μία χάρη στον εαυτό σου, στους υπόλοιπους που σε διαβάζουν, και σε αυτόν που έχει την μαζοχιστική τάση να εξακολουθεί να σου απαντά αυτή την στιγμή σε όσα γράφεις και διάβασέ τον. Οι νόμοι δεν ευνοούν τους "μεγάλους", η άγνοια και η παραπληροφόρηση τους ευνοεί. Τον έχω διαβάσει τον νόμο και σου ξαναλέω ότι δεν έχει να λέει κάτι ο νόμος. Απόδειξη? Παρόλο που έχουν πολλές φορές το ίδιο προϊόν για αντικατάσταση κάνουν πιστωτικό και είναι ευχαριστημένο και το μαγαζί και ο πελάτης. Ειδικά πριν 2 χρόνια όπως είπαμε τα πιστωτικά έβγαιναν για πλάκα. Οπότε τι με ενδιαφέρει ο νόμος? Να τον ξέρω να τον χαίρομαι? Είμαστε και οι δύο παράνομοι δηλαδή? Η πράξη τι λέει! Να αναφέρουμε νόμους θέλεις οι οποίοι δεν τηρούνται? Ε, θα πρέπει να πάρουμε χάπια ή να πάρουμε ένα όπλο και να βγούμε στους δρόμους. Νομολαγνεία έχετε μερικοί. Όποιοι έχουν τα (οικονοκιμά) αρχίδια, να βάλουν ρεφενέ και να εκτυπώσουν το ποστ (ΕΝΑ ΕΙΝ' ΤΟ ΠΟΣΤ) του Απτουντέητ στο πιο φθηνό φέιγ-βολάν, και να πάνε παρέες σε ώρες αιχμής και να τα βγάλουν/σκορπίσουν μέσα σε καταστήματα του Πλαισίου. Redwar (sic). Αν σου βγάλω δηλαδή μερικά πας να τα πετάξεις μέσα σε κάθε κατάστημα?
washcloud Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 ...αν μου βγάλεις και τα εισιτήρια για να έρθω Αθήνα, ναι. (...όσο για το ότι έβγαλες νομοΛΑΓΝΟ τον λιόπυρα...........Ε αυτό σηκώνει...........ΠΟΠΚΟΡΝ! Επιστρέφω!) ...παιδιά, όποιος μπορεί ΑΣ τραβήξει HD σκηνές απ' το κύλισμα στα χώματα, γιατί θα πάω και μια τουαλέτα! ...κύλισμα...κύλισμα....killisma....killisma....kill.....mmm!
PeLLaRaS Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Σου βγάζω το καπέλο! Για "Εγκυκλοπαιδικούς" λόγους, παραθέτω επιστολή από ΓΓΚ καταναλωτή, μιας και έχει συγκεντρωμένα αυτά που ενδιαφέρουν. Οπόταν αν κάποιος θέλει, ψάχνει τους νόμους και εντοπίζει τα άρθρα, για να μορφωθεί, όχι τίποτα άλλο. Μια ερώτηση μόνο, στο χαρτί αντικατάστασης, τι γράφει; Αναφέρει κάποια τιμή; @Heatspreader: Άμα συμφωνείς σε πιστωτικό, τότε ποιο το πρόβλημα; Βέβαια τώρα από την διαφορά ποιος κερδίζει, που καταγράφετε και αν είναι νόμιμο, δεν γνωρίζω. Ούτε λογιστής, ούτε νομικός είμαι. Πάω να προσευχηθώ σε κανά Άρθρο Νούμερο.
profi Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Ναι, αλλά λέει επιστρέφει το τίμημα σε τόκο... παιδιά θέλουμε και κάποια x ανάλυση όσο πιο προσεγμένη γίνεται.. Εμένα έτσι όπως το βλέπω,μου δίνει την ιδέα ότι είχαν δίκιο.. επιστρέφει το τίμημα ΜΕ τόκο!δεν ξέρω πόσο τόκο ακριβώς κ γιατί!το γιατί το φαντάζομαι αλλά το τι φαντάζομαι εγώ δεν έχει θέση εδώ αφού θέλουμε facts! τι εννοείς είχαν δίκιο?σε τι είχαν δίκιο?
washcloud Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 ...γιατί ρε Απ, αφού έβαλες το νικητήριο πέναλτυ, κι εκεί που γιορτάζουμε στ' αποδυτήρια, λες ότι κοντοστάθηκες για μια στιγμή πριν το βαρέσεις κι ίσως έτσι ψάρωσε ο τερματοφύλακας...; Τώρα το είδα. Αυτά που λένε οι πικς που παρατέθηκαν επιβαρύνουν (δυνητικά) τη θέση του ΠΩΛΗΤΗ. Να το πω κι αλλιώς, αυτό που λέει ο νόμος (στις εν λόγω πικς) είναι στην ουσία πως,,,"ο πελάτης έχει πάντα δίκιο". Ρηντ εγκέν. Μέχρι και περίπτωση απόδοσης...τόκου υπερημερίας αναφέρει.
UpToDate_ Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Σου βγάζω το καπέλο! Για "Εγκυκλοπαιδικούς" λόγους, παραθέτω επιστολή από ΓΓΚ καταναλωτή, μιας και έχει συγκεντρωμένα αυτά που ενδιαφέρουν. Οπόταν αν κάποιος θέλει, ψάχνει τους νόμους και εντοπίζει τα άρθρα, για να μορφωθεί, όχι τίποτα άλλο. Μια ερώτηση μόνο, στο χαρτί αντικατάστασης, τι γράφει; Αναφέρει κάποια τιμή; @Heatspreader: Άμα συμφωνείς σε πιστωτικό, τότε ποιο το πρόβλημα; Βέβαια τώρα από την διαφορά ποιος κερδίζει, που καταγράφετε και αν είναι νόμιμο, δεν γνωρίζω. Ούτε λογιστής, ούτε νομικός είμαι. Πάω να προσευχηθώ σε κανά Άρθρο Νούμερο. Αναφέρει τα 81,33 ευρώ του πιστωτικού που μου έδιναν ... που ως δια μαγείας αυξήθηκε κατά 20 ευρώ από την προηγούμενη φορά που πήγα εκεί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.