Προς το περιεχόμενο

Αγορά από amazon.co.uk

antonis_man

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

μια απορία,γιατί δεν μ αφήνει να τα πάρω αυτά?μου λέει ότι τα συγκεκριμένα αντικείμενα δεν μπορούν να σταλούν στην διεύθυνση μου...προφανώς εννοει για ελλάδα έτσι?γιατί?

http://www.amazon.co...m=AWQBD2J20SN5K

http://www.amazon.co...m=AFMM07DNHCYQJ

μπορεί να δοκιμάσει και κάποιος άλλος μήπως κάνω εγώ καμια βλακεία και δεν μπορώ?σαν νεος με το amazon... :rolleyes:

Επειδη ο πωλητης δεν ειναι το amazon, αλλα "3oς". Δεν στελνουν ολοι οι 3οι πωλητες Εξωτερικο (πχ Ελλαδα) και επισης δεν εχουν συνηθως δωρεαν μεταφορικα για πανω απο 25 λιρες λογαριασμο.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Έχω 2 απορίες όσων αφορά τις αγορές για το συγκεκριμένο site.

Θέλω να παραγγείλω ένα δώρο για την ανηψιά μου για τα χριστούγενα το οποίο αναφέρει ότι μπορεί να χρειαστεί 2 επιπλέον μέρες για να το στείλουν και με την επιλογή FREE Super Saver Delivery αν το παραγγείλω σήμερα λέει ότι θα φτάσει Ελλάδα στις 24 ή και πιο πριν.

Το πρόβλημα μου είναι ότι σήμερα δεν έχω αρκετά λεφτά στον λογαριασμό μου (χρησιμοποιώ την cashcard της Πειραιώς ως visa) και έχοντας ως δεδομένο τους χρονικούς περιορισμούς , ήθελα να ρωτήσω πότε γίνεται η χρέωση , ώστε αν γίνεται με την αποστολή να παραγγείλω σήμερα και να πάω να βάλω χρήματα αύριο.

Το δεύτερο ερώτημα μου έχει να κάνει με τα στοιχεία της κάρτας , καθώς είναι η πρώτη μου αγορά . Πρόσσθεσα την κάρτα και την δέχθηκε κανονικα , ωστόσο δεν είδα σε κανένα σημείο να μου ζητά τον τελευταίο 3ψήφιο κωδικό που έχω χρειαστεί για οποιαδήποτε άλλη αγορα πχ rapidshare κτλ για επιβεβαίωση. Τί γίνεται με αυτό ? Είναι φυσιολογικό ?

Edit : με λίγο ψάξιμο είδα ότι η χρέωση γίνεται όταν αποσταλή και ότι το amazon δεν υποστηρίζει το ccv ή όπως λέγεται στις κάρτες , και πως αν απετήται από την τράπεζα ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα. Οπότε η ερώτηση γίνεται : Γνωρίζει κανείς - έχει χρησιμοποιήσει όπως σκοπέυω εγώ έτσι κάρτα cash της πειραιώς?

• Moderators
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Έχω 2 απορίες όσων αφορά τις αγορές για το συγκεκριμένο site.

Θέλω να παραγγείλω ένα δώρο για την ανηψιά μου για τα χριστούγενα το οποίο αναφέρει ότι μπορεί να χρειαστεί 2 επιπλέον μέρες για να το στείλουν και με την επιλογή FREE Super Saver Delivery αν το παραγγείλω σήμερα λέει ότι θα φτάσει Ελλάδα στις 24 ή και πιο πριν.

Το πρόβλημα μου είναι ότι σήμερα δεν έχω αρκετά λεφτά στον λογαριασμό μου (χρησιμοποιώ την cashcard της Πειραιώς ως visa) και έχοντας ως δεδομένο τους χρονικούς περιορισμούς , ήθελα να ρωτήσω πότε γίνεται η χρέωση , ώστε αν γίνεται με την αποστολή να παραγγείλω σήμερα και να πάω να βάλω χρήματα αύριο.

Το δεύτερο ερώτημα μου έχει να κάνει με τα στοιχεία της κάρτας , καθώς είναι η πρώτη μου αγορά . Πρόσσθεσα την κάρτα και την δέχθηκε κανονικα , ωστόσο δεν είδα σε κανένα σημείο να μου ζητά τον τελευταίο 3ψήφιο κωδικό που έχω χρειαστεί για οποιαδήποτε άλλη αγορα πχ rapidshare κτλ για επιβεβαίωση. Τί γίνεται με αυτό ? Είναι φυσιολογικό ?

Καλησπερα φιλε.

Παμε απο το τελος.

Ναι φυσιολογικο ειναι δεν ζηταει 3ψηφιο ουτε θα στον ζητησει ποτε.

Δεσμευση ποσου απο την καρτα κανει μετα απο καποιες ωρες, την συναλλαγή την κανει μολις στειλουν το αντικειμενο (απο ωρες μεχρι 2 μερες τωρα με τα προβληματα καιρου). Αν δεν μπορεσει να κανει δεσμευση του ποσου θα εχεις προβλημα και δεν θα προχωρησει η παραγγελια.

Βαλε χρηματα αυριο και αμεσως χτυπα το. Συνηθως ερχεται λιγο νωριτερα απο την εκτιμώμενη ημερομηνια αλλα καποιες ελαχιστες φορες και πιο μετα.

Δημοσ.

matrixxx το amazon δεσμεύει κατα την παραγγελία, ειδικά αν ειναι χρεωστική. Άμα δεν εχει χρήμα η χρεωστικη, αγορά δεν γίνεται. Τα χρήματα μεταφέρονται αργότερα, αλλα ο έλεγχος διαθέσιμου υπόλοιπου και η δέσμευση γίνεται κατά την παραγγελία.

Για το τριψήφιο τα είπες μια χαρα

• Moderators
Δημοσ.

matrixxx το amazon δεσμεύει κατα την παραγγελία, ειδικά αν ειναι χρεωστική. Άμα δεν εχει χρήμα η χρεωστικη, αγορά δεν γίνεται. Τα χρήματα μεταφέρονται αργότερα, αλλα ο έλεγχος διαθέσιμου υπόλοιπου και η δέσμευση γίνεται κατά την παραγγελία.

Ακριβως τα ιδια ειπα βρε isay. Ακριβως αυτα που λες ειπα και εγω πριν. Tι διαφορετικο διαβασες;

Το εχω τσεκαρει πολλες φορες, μετα απο λιγες ωρες γινεται ομως (1-2-3 ωρες, αναλογα) οχι εντελως αμεσα. (εκτος αν εχει delay το συστημα της winbank)

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Πάντως την παραγγελεία την υπέβαλα και ακόμη το μόνο email που ήρθε ήταν με τα στοιχεία της. Αλλά καλού κακού , μιας και το atm εδώ είδα ότι υποστηρίζει άμεση κατάθεση μετρητών και άμεση πίστωση λογαριασμού , θα πάω σε λίγο να τα βάλω

Ευχαριστώ και πάλι , και ας ελπίσουμε να μην υπάρξει πρόβλημα

Δημοσ.

@mattrix

Η μικρή διαφορά μας είναι στο σημείο που εγω λεω οτι κάνει έλεγχο υπολοίπου αμέσως (κατά την παραγγελία) και αν υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο, προχωρα η παραγγελία (και λίγο αργότερα κάνει τη δεσμευση και πολύ αργότερα τη συναλλαγή). Αν η κάρτα δεν εχει λεφτα, η παραγγελία δεν προχωρά.

Τέλος πάντων το ίδιο λέμε. Αν θέλει ο guardianx71 να ψωνίσει, πρέπει να εχει λεφτα στην κάρτα.

@guardianx71

Μακαρι να αλλάξανε πολιτική και να βγω ψεύτης.

Δημοσ.

Eυχαριστώ φίλε μου αλλά προφανώς στην συγκεκριμένη περίπτωση ακόμη δεν έχουν κάνει τον έλεγχο καθώς το μοναδικό μαιλ λέειμόνο ότι η παραγγελεία έγινε εντάξει

• Moderators
Δημοσ.

@mattrix

Η μικρή διαφορά μας είναι στο σημείο που εγω λεω οτι κάνει έλεγχο υπολοίπου αμέσως (κατά την παραγγελία) και αν υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο, προχωρα η παραγγελία (και λίγο αργότερα κάνει τη δεσμευση και πολύ αργότερα τη συναλλαγή). Αν η κάρτα δεν εχει λεφτα, η παραγγελία δεν προχωρά.

...

Αν δεν μπορεσει να κανει δεσμευση του ποσου θα εχεις προβλημα και δεν θα προχωρησει η παραγγελια.

...

Αρα το ιδιο λεμε.

Αν δεν κανει δεσμευση πως θα ελεγξει το υπολοιπο; Δεν νομιζω να μπορει ο καθενας να ελεγχει/βλεπει το υπολοιπο σου σε μια καρτα/λογαριασμο. Πιστευω μια ειναι η αρχικη κινηση: κανει δεσμευση του ποσου. (και οχι οι δυο φασεις που ειπες παραπανω και εχω με bold). Αν δεν μπορεσει να την κανει (λογω ανεπαρκους υπολοιπου) "βλεπει" προβλημα και δεν προχωρα.

Φοβαμαι φιλε guardianx71 οτι καποια στιγμη (αν δεν προλαβεις να βαλεις χρηματα) θα σου ερθει μηνυμα προβληματος λογω υπολοιπου στην καρτα απο το αμαζον. Αν δεις dispaching soon στην κατασταση της παραγγελιας σου στο my account - orders μονο τοτε να χαλαρωσεις.

Δημοσ.

Τα χρήματα τα έβαλα ήδη ( ναναι καλά η τεχνολογία , αν και πρέπει να αρχίσω να χρησιμοποιώ i-banking για μεταξύ των λογαριασμών μου) και πιστώθηκαν ήδη στο λογαριασμό , χωρ.ις να έχει έρθει κάνα mail απο το amazon.

Το μόνο ερώτημα όπως είπα τώρα είναι αν θα έχω πρόβλημα με την Πειραιώς με την απουσία το ccv

Δημοσ.

Όσων αφορά τα προηγούμενα για το πότε και πώς χρεώνει σύμφωνα με αυτό

και αυτό

If the item you've ordered is sold by Amazon.com, we will not charge your card for any items until after they enter the shipping process.

και

when you place your first order with us or enter your credit card number in order to view pages inside books, we may contact your credit card's issuing bank to confirm that your credit card is a valid number, and has not been reported as lost or stolen. This is communicated via a $1.00 authorization. However, we do not actually proceed with the charge. This is simply one of the security measures we use to protect our customers.

Οπότε χρέωση μόλις γίνει έτοιμο προς αποστολή και για επιβεβαίωση της κάρτας στέλνουν -1 ευρώ χωρίς να κάνουν την χρέωση για να δουν αν ισχύει η κάρτα.

Άρα λογικά με το που έκανα την παραγγελεία έκανε (ή θα κάνει αύριο πρωί) την κίνηση 1 ευρώ και την κανονική χρέωση θα την κάνει σε 2 μέρες που θα γίνει η αποστολή (έλεγε in stock - may take 2 aditional days to dispatch)

Aπό το amazon.com αυτά , αλλά λογικά και για το co.uk το ίδιο θα ισχύει

Δημοσ.

μια ερωτηση και εγω.. θελω να κανω μια παραγγελια υψους 200 ευρο.. μου τα στελνει ολα κανονικα ομωσ.. τα ελτα που λογικα θα μου το φερουν σπιτι χτυπανε το κουδουνι και στο δινουνε χερι με χερι η απλα το πετανε στο πλατυσκαλο και οποιος περαστικος περασει το περνει και φευγει και μετα εγω ψαχνομαι????

Δημοσ.

Αν είναι συστημένο (signed) θα σου ερθει ειδοποίηση στο σπίτι. Αν είναι απλό δέμα στην περίπτωση που ειναι μεγαλούτσικο θα σου στείλουν ειδοποίηση παραλαβής. Αν ειναι μικρό και το κουβαλα ο ταχυδρόμος στην καλύτερη θα σου αφήσει ειδοποίηση.

Δημοσ.

μια ερωτηση και εγω.. θελω να κανω μια παραγγελια υψους 200 ευρο.. μου τα στελνει ολα κανονικα ομωσ.. τα ελτα που λογικα θα μου το φερουν σπιτι χτυπανε το κουδουνι και στο δινουνε χερι με χερι η απλα το πετανε στο πλατυσκαλο και οποιος περαστικος περασει το περνει και φευγει και μετα εγω ψαχνομαι????

αν έχει μεγάλο όγκο θα σου έρθει απλά ειδοποίηση σπίτι, διαφορετικά θα έρθει στο σπίτι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...