Προς το περιεχόμενο

Νέος ΑΜD επεξεργαστής εως 150 Ε (περίπου)

Centurion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά.

Πιστεύω πως ήρθε η ώρα τελικά να προχωρήσω σε αναβάθμιση του επεξεργαστή μιας και πλησιάζουν οι γιορτές και θα πέσει το μπαγιόκο.

Ο επεξεργαστής που έχω τώρα είναι ένας Athlon 64x2 4200 στα 2,4 GHZ.

Επειδή τα έχει τα χρονάκια του και σε ορισμένα CPU depended παιχνίδια (πχ BFBC 2)δεν την παλεύει, λέω να τον αλλάξω έτσι ώστε να μην έχω πρόβλημα και σε μελλοντικά παιχνίδια.

Το υπόλοιπο σύστημα έχει ως εξής:

Μητρική: AsRock ALiveXFire-eSATA2

GPU: GTX460 768MB

PSU: Thermaltake 750W

RAM: 3 GB

Windows 7 32 Bit

Βλέπω ότι η μητρική είναι συμβατή με phenom2 x4 που θα με ενδιέφερε και περισσότερο.

Τι λέτε; Ποιος είναι ο καλύτερος επεξεργαστής που θα μπορούσα να βάλω σε αυτό το budjet(150E περίπου) και για την δουλειά που τον θέλω(games);

EDIT: Πιστεύετε πως η GPU τρώει bottleneck από αυτόν που έχω τώρα;

Θέλω να είναι μόνο από AMD για να μην αλλάξω μητρική.

Ευχαριστώ :)

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

και εγώ από ότι είδα υποστηρίζει μέχρι και την x4 σειρά όποτε έφυγες για τον 955

rafail μια ερώτηση ακόμα να σου κάνω.

Πιστεύεις ότι τρώω bottleneck από τον επεξεργαστή που έχω τώρα;

Εντάξει δεν περιμένω και τρελή αύξηση των επιδόσεων με τον καινούριο που θα πάρω, απλά να τρέχουν πιο ομαλά θέλω γιατί παρατηρώ ορισμένα κολλήματα στα οποία δεν πιστεύω ότι ευθύνεται η GPU.

Δημοσ.

rafail μια ερώτηση ακόμα να σου κάνω.

Πιστεύεις ότι τρώω bottleneck από τον επεξεργαστή που έχω τώρα;

Εντάξει δεν περιμένω και τρελή αύξηση των επιδόσεων με τον καινούριο που θα πάρω, απλά να τρέχουν πιο ομαλά θέλω γιατί παρατηρώ ορισμένα κολλήματα στα οποία δεν πιστεύω ότι ευθύνεται η GPU.

Ναι τρως bottleneck :P

Ποια οθόνη έχεις και σε ανάλυσης παίζεις

Δημοσ.

Ότι είπε ο rafail:

- έφυγες για 955 (παίζει τιμούλα από 130 και κάτι ευρουδάκια)

- ναι, ένα bottleneck το ψιλοτρώς στην τρέχουσα σύνθεση... :rolleyes:

Δημοσ.

Ευχαριστώ και τους δύο.

rafail έχω συνδέσει μια tv Viewsonic NX2240w 22" και παίζω στα 1680x1050.

Οπότε παραγγέλνω τον 955 και είμαι κομπλέ.

Ευχαριστώ πολύ παίδες.Αν έχετε κάποια παρατήρηση σχετικά πείτε μου.

Δημοσ.

Καλά είσαι με την 460 σε τέτοια ανάλυση, τουλάχιστον δε θα τρώει φρένο από τον επεξεργαστή...

Δημοσ.

Ευχαριστώ και τους δύο.

rafail έχω συνδέσει μια tv Viewsonic NX2240w 22" και παίζω στα 1680x1050.

Οπότε παραγγέλνω τον 955 και είμαι κομπλέ.

Ευχαριστώ πολύ παίδες.Αν έχετε κάποια παρατήρηση σχετικά πείτε μου.

Θα δεις διαφορές πάντως και να ξέρεις μικρές ανάλυσης το μεγαλύτερο ζόρι το τραβαει ο επεξεργαστής μεγαλύτερες αναλύσεις το μεγαλύτερο ζόρι το τραβαει η κάρτα γραφικών ;)

Δημοσ.

Στη θέση σου θα έπαιρνα πρώτα μια σύγχρονη μητρική.

Αυτή που έχεις τώρα έχει HT στο 1GHz ενώ οι καινούριοι επεξεργαστές θέλουν τουλάχιστο 2GHz. Το southbridge SB600 επίσης δεν είναι και ότι καλύτερο (δίσκοι, USB κλπ).

Για να μείνουμε στα ίδια χρήματα, θα την ταίριαζα με τον ATHLON II X3 445 που για παιχνίδια τουλάχιστο είναι η χρυσή τομή (και με πιθανότητες να ξεκλειδώσει και να γίνει πλήρης PHENOM).

Δημοσ.

Στη θέση σου θα έπαιρνα πρώτα μια σύγχρονη μητρική.

Αυτή που έχεις τώρα έχει HT στο 1GHz ενώ οι καινούριοι επεξεργαστές θέλουν τουλάχιστο 2GHz. Το southbridge SB600 επίσης δεν είναι και ότι καλύτερο (δίσκοι, USB κλπ).

Για να μείνουμε στα ίδια χρήματα, θα την ταίριαζα με τον ATHLON II X3 445 που για παιχνίδια τουλάχιστο είναι η χρυσή τομή (και με πιθανότητες να ξεκλειδώσει και να γίνει πλήρης PHENOM).

ahristos προς στιγμήν θα μείνω με αυτή τη μητρική γιατί δεν ξέρω να λύσω όλο το μηχάνημα και να το στήσω από την αρχή και θα χρειαστώ τεχνικό γι' αυτό.

Το είχα πάει πρόσφατα και δεν θέλω πάλι να το δώσω.Στο μέλλον ίσως κάτι να γίνει.

Δημοσ.

Παρε και εναν ssd μικρο μολις παισει το μπαγιοκο που λες να δεις οντως διαφορες

δεν διαφωνω αλλα καλυτερα να εχει ως πρωτο στοχο μητρικη κ μνημες κ μετα ssd , ασε που αυτο το chipset που εχει μπορει κ να τον πετσοκοβει το δισκο .

Δημοσ.

δεν διαφωνω αλλα καλυτερα να εχει ως πρωτο στοχο μητρικη κ μνημες κ μετα ssd , ασε που αυτο το chipset που εχει μπορει κ να τον πετσοκοβει το δισκο .

Τι μπορει,σιγουρα.Με αυτη τη μητρικη που εχει το παλικαρι δεν παει πουθενα.Οπωσδηποτε αλλαγη με την πρωτη ευκαιρια.Οπως ειπε και ο ahristos με 1000ΗΤ δεν θα αποδιδει στο 100% ο Phenom.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...