Προς το περιεχόμενο

ποτε ισχυει η εκφραση i=i+1?

z@xos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ειμαι σιγουρος εαν αυτη η ενοτητα ειναι η κατάλληλη για το συγκεκριμένο post και ζητω συγνωμη προκαταβολικα εαν επρεπε να μπει αλλου.

Καθως διαβαζα ενα tutorial για java, ο συγραφεας εθηξε σε καποιο σημειο το γεγονος οτι αλγεβρικα δεν ισχυει η εκφραση i=i+1 και εξηγησε γιατι συμβαινει αυτο. Αλλα στην συνεχεια γραφει το παρακατω: Για κάποια συγκεκριμένα αριθμητικά συστήματα η δήλωση i=i+1 έχει μια έγκυρη λύση. Ποια είναι αυτή; χωρις να παραθετει απαντηση και με το στενο μου μυαλο δεν μπορω να δωσω ουτε εγω. Μηπως γνωριζει κανεις ποτε ισχυει η προηγουμενη εκφραση?

Δημοσ.

Μιας και το ι=imaginary δηλαδή φανταστικό νούμερο δεν μπορεί πρέπει να υπάρχει περίπτωση όπου αυτό ισχύ,ελπίζω να εμφανιστεί κάνας μαθηματικός να μας πει πως. :P

Δημοσ.

Βρηκα το tutorial με ενα google search και ο τύπος αντιφάσκει.Λεει αρχικά οτι δεν υπάρχει κανένας αριθμός για τον οποίο η δήλωση i=i+1 να είναι αληθής.. Κατι αλλο θα εννοει.

Δημοσ.

Μήπως πρέπει να σας απασχολήσει πως τονίζει το εξής ;

"Για κάποια συγκεκριμένα αριθμητικά συστήματα η δήλωση i=i+1 έχει μια έγκυρη λύση"

Όχι ότι δε μπορεί να λέει και μπαρούφες βέβαια :P

• Moderators
Δημοσ.

Μηπως εννοει καμια αλγεβρα bool οπου + = xnor(γιατι ετσι του ηρθε) οπότε i + 1 = i?

και το λογικό AND το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε.

Επίσης το inf+1 = inf ισχύει. Λογικά.

Δημοσ.

"Για κάποια συγκεκριμένα αριθμητικά συστήματα η δήλωση i=i+1 έχει μια έγκυρη λύση"

Πρέπει να εννοεί ότι στα απλά μαθηματικά, που όλοι γνωρίζουμε από το σχολείο, το i=i+1 είναι άτοπο... (i=i+1 => i-i=1 => 0=1 άτοπο)

Αλλά για το αριθμητικό σύστημα του υπολογιστή η πράξη i=i+1 έχει απόλυτο νόημα γιατί είναι ανάθεση και όχι εξίσωση. Έτσι πρώτα γίνονται οι πράξεις δεξιά του '=' και μετά ανατίθονται στο στοιχείο αριστερά του.

Οπότε σε ένα αριθμητικό σύστημα όπου το '=' θα ήταν ανάθεση και όχι εξίσωση θα ίσχυε αυτό (δηλαδή ένα σύστημα στο οποίο δεν ισχύει x=y <=> y=x)

(Έτσι νομίζω τουλάχιστον... μπορεί να λέω και εγώ μπαρούφες)

Δημοσ.

To λογικο AND δεν συμβολίζεται με *(επί)? Νομίζω οτι με το + συμβολίζεται το λογικο OR.

Και για να πω την αληθεια δεν πηγε καθολου το μυαλο μου στις λογικες πραξεις...απλα προσπαθησα να σκευτω εναν αριθμο στον οποιο εαν προσθαισουμε τη μοναδα θα μας δωσει τον εαυτο του. Εαν γινεται αυτο τοτε οι γνωσεις και η νουμοσυνη μου δεν με βοηθησαν και πολυ.

Δημοσ.

To λογικο AND δεν συμβολίζεται με *(επί)? Νομίζω οτι με το + συμβολίζεται το λογικο OR.

Και για να πω την αληθεια δεν πηγε καθολου το μυαλο μου στις λογικες πραξεις...απλα προσπαθησα να σκευτω εναν αριθμο στον οποιο εαν προσθαισουμε τη μοναδα θα μας δωσει τον εαυτο του. Εαν γινεται αυτο τοτε οι γνωσεις και η νουμοσυνη μου δεν με βοηθησαν και πολυ.

Στην απλή άλγεβρα δεν γίνεται, μην ανησυχείς...:P

Δημοσ.

Στην απλή άλγεβρα δεν γίνεται, μην ανησυχείς...:P

Λογικό OR είναι το σωστό για να ισχύει i=i+1.

Δε γίνεται με OR αφού iOR1=1.

Δημοσ.

Στην άλγεβρα που ξέρει ο πολύς κόσμος η ισότητα i=i+1 δεν έχει λύση λύση.

Όμως η άλγεβρα είναι πολύ, (μα πάρα πολύ) περισσότερο από την πρόσθεση αριθμών.

Σύνολα στα οποία ορίζονται συγκεκριμένες ιδιότητες για τα στοιχεία τους λέγονται αλγεβρικές δομές.

Τέτοιες είναι π.χ. οι αβελιανές ομάδες, οι δακτύλιοι, τα σώματα και οι διανυσματικοί χώροι.

Π.χ. το σύνολο των πραγματικών ή των μιγαδικών αριθμών είναι σώμα.

Οι πράξεις, όμως, σε μια αλγεβρική δομή δεν ακολουθούν κατ' ανάγκην τους κανόνες που χρησιμοποιούν οι κοινοί αριθμοί.

Π.χ. μπορεί να στηθεί ένας δακτύλιος όπου 1+1 δεν ισούται με 1.

Ούτε και η ιδιότητα α*β =0 => α=0 ή β=0 ισχύει πάντα. Παρεμπιπτόντως αυτό λέγεται ακέραια περιοχή.

Π.χ. είναι γνωστό σε όλους ότι το σύνολο των πινάκων γενικά δεν έχει ακέραια περιοχή.

Υπάρχουν και άλλα πολλά παραδείγματα.

Η αντιμετώπιση των πράξεων στα πλαίσια αλγεβρικών δομών είναι σημαντικές.

Μάλιστα οι πράξεις σε Διανυσματικούς Χώρους είναι τεράστιας σημασίας, θεωρητικής και πρακτικής και εμφανίζονται παντού.

Ο συγγραφέας εδώ μάλλον κάτι άλλο θα εννοούσε (είναι απίθανο να ανάφερε στον προγραμματισμό τέτοιες έννοιες).

Θεωρία αλγεβρικών δομών διδασκόταν κάποτε και στο λύκειο, στις δέσμες.

Δύο κεφάλαια : Αλγεβρικές Δομές και Διανυσματικοί Χώροι.

Τώρα νομίζω ότι δεν διδάσκονται. Τα πράγματα στην εκπαίδευση πάνε από το κακό στο χειρότερο, δυστυχώς....

-

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...