sculper Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Γεια σας, Θα ήθελα να βάλω σε τάξη τα καλώδια utp δικτύου και τηλεφώνου που έχω στο υπόγειο! Έχω βάλει και στο τηλέφωνο utp καλώδιο αν και χρησιμοποιώ μόνο το ένα ζεύγος! Σκέφτηκα για του δικτύου να πάρω ένα switch με 5 θύρες. Αλλά δεν ξέρω τι να κάνω του τηλεφώνου. Υπάρχει κάποιο rack για RJ-11 καλώδια ή να τα βάλω απλά με splitter μέχρι να φτάσω σε 2, για να τα μοιράσω στα 2 κανάλια του isdn. Αν υπάρχει τρόπος να υπάρχουν rack που να έχουν και RJ-11 και RJ45 ίσως είναι καλύτερα! Απλά δεν μπορώ να βρω και από πού να αγοράσω αντίστοιχο εξοπλισμό!
Vancas Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Μάλλον εννοείς patch panel και όχι rack. Rack είναι η "ντουλάπα" μέσα στην οποία βιδώνεις "κρεμάς" τα μηχανήματα σου (αν έχουν αυτή τη δυνατότητα). Εσύ απ' ότι κατάλαβα θες patch panel για να τακτοποιήσεις τα καλώδια. Το patch panel είναι ουσιαστικά μόνο η βάση (μεταλλική συνήθως) πάνω στην οποία καταλήγουν όλα τα καλώδια σε πριζάκι και κάνεις τη μικτονόμηση. Δηλαδή ενώνεις με τα καλώδια που θα προχωρήσεις. Υπάρχουν και patch panel για RJ11 αλλά μπορείς να πάρεις ένα για πριζάκια RJ45 και να χρησιμοποιείς μόνο τα ζεύγη που θές. Θα βάζεις RJ45 πριζάκι και clips και θα ενώνεις στα δύο μέρη όσα χρειάζεσε.΄Έτσι θα έχεις ένα patch panel για καλώδια δικτύου, τηλεφωνίας κλπ Όλα τακτοποιημένα και όμορφα.
sculper Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 σωστός! μπορείς να μου δώσεις κάποια link από που μπορώ να αγοράσω? Να είσαι καλά! λέω να βάλω και το router και το switch και το netmod! να τα έχω όλα κοντά! περιμένω links! Μάλλον εννοείς patch panel και όχι rack. Rack είναι η "ντουλάπα" μέσα στην οποία βιδώνεις "κρεμάς" τα μηχανήματα σου (αν έχουν αυτή τη δυνατότητα). Εσύ απ' ότι κατάλαβα θες patch panel για να τακτοποιήσεις τα καλώδια. Το patch panel είναι ουσιαστικά μόνο η βάση (μεταλλική συνήθως) πάνω στην οποία καταλήγουν όλα τα καλώδια σε πριζάκι και κάνεις τη μικτονόμηση. Δηλαδή ενώνεις με τα καλώδια που θα προχωρήσεις. Υπάρχουν και patch panel για RJ11 αλλά μπορείς να πάρεις ένα για πριζάκια RJ45 και να χρησιμοποιείς μόνο τα ζεύγη που θές. Θα βάζεις RJ45 πριζάκι και clips και θα ενώνεις στα δύο μέρη όσα χρειάζεσε.΄Έτσι θα έχεις ένα patch panel για καλώδια δικτύου, τηλεφωνίας κλπ Όλα τακτοποιημένα και όμορφα.
Vancas Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Για πόσα καλώδια θες να είναι το patch panel; Εγώ γενικά προτιμώ να παίρνω ξεχωριστά τη βάση του patch panel και ξεχωριστά τα πριζάκια των καλωδίων για να μπορώ να διαλέξω την ποιότητα που θέλω στα πριζάκια. Συν τo ότι εγώ χρησιμοποιώ συνήθως rack mounted patch panels τα οποία για σένα ίσως είναι μεγάλα. Τώρα αν κάνεις ένα googlάρισμα θα βρείς πολλές λύσεις. π.χ. 8 ports Cat 5e επιτοίχιο 16 ports cat5e rack mounted 24 ports cat5e rack mounted 24 ports cat6 rack mounted Τώρα εξαρτάται από το τί δουλειά θες να κάνεις. Έχω δεί rack mounted patch panels να στερεώνονται σε ντουλάπες με "πατεντούλες" από ξύλο και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Κάνε και ένα search σε e-bay .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.