Προς το περιεχόμενο

Ανακεφαλαιωση : Αγορα " DREAM PC "

jim22479

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σωστα , ετσι και αλλιως θα περιμενω αναγκαστικα ως τα τελη του Γεναρη,οποτε...μεχρι τοτε,θα εχουν ξεκαθαρισει καπως τα πραματα.

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

μέσα στο πρώτο 10μερο του Γενάρη βγαίνουν τα πρώτα (και αυτά που θες) μοντέλα των Sandybridge

Δημοσ.

μέσα στο πρώτο 10μερο του Γενάρη βγαίνουν τα πρώτα (και αυτά που θες) μοντέλα των Sandybridge

τι εννοεις : αυτα που θελω ;

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημερα και καλη χρονια.Επανερχομαι υστερα απο καιρο.Εχω καταληξει πλεον σε πλατφορα Χ58 και οχι στους SB.

Τα κομματια που ειμαι σε διλημμα ειναι η καρτα γραφικων και οι μνημες.

Ζηταω γνωμες λοιπον για μνημες triple channel / 12 GB και VGA σε αρκετα δυνατη(σκεφτομουνα την MSI 580GTX).

Αυτα...

Δημοσ.

Καλημερα και καλη χρονια.Επανερχομαι υστερα απο καιρο.Εχω καταληξει πλεον σε πλατφορα Χ58 και οχι στους SB.

Τα κομματια που ειμαι σε διλημμα ειναι η καρτα γραφικων και οι μνημες.

Ζηταω γνωμες λοιπον για μνημες triple channel / 12 GB και VGA σε αρκετα δυνατη(σκεφτομουνα την MSI 580GTX).

Αυτα...

- GTX580 και τέλος, εφόσον θες το απολύτως δυνατότερο σε μονοπύρηνο αυτή τη στιγμή.

- Τις μνήμες θα τις καθορίσει σε πρώτη φάση η εκάστοτε μητρική σου: βρίσκεις μητρική, βλέπεις το ram-vendor για 100% συμβατότητα και μετά ψάχνεις να βρεις ποιά από τα σετ της λίστας είναι διαθέσιμα και τι "προσόντα" έχει το καθένα, οπότε αγοράζεις σύμφωνα με τα γούστα και τις ανάγκες σου. Όχι ότι ένα σετ εκτός λίστας δε θα αποδόσει ή θα έχεις θέματα, απλως γλυτώνεις ενδεχόμενους μπελάδες γιατί αυτά έχουν δοκιμαστεί. Εναλλακτικά, πας και τσιμπάς κάνα σετ τύπου Corsair Dominator (εγγυημένα καλό+ακριβό) και σχόλασε και αυτό το θέμα.

Δημοσ.

η μητρικη ειναι η MSI Big Bang Xpower.

Ταιριαζουν οι Corsair.

Μολις τωρα παρελαβα παντως το κουτι Corsair 800D.

Απλα δεν προκειται να ξαναγορασω case.Το απολυτο κουτι υπολογιστη.Δεν βλεπω την ωρα να το γεμισω !!!

Δημοσ.

Eγω παντως οταν διαβαζω τετοιες βαρυγδουπες επικεφαλιδες μου ερχεται κατα νου κατι τετοιο(ή αλλιως ο εφιαλτης του καθε dream pc και της σαχλαμαρας που κρυβεται απο πισω)

post-171614-0-48853600-1294415583_thumb.jpg

post-171614-0-94511200-1294415600_thumb.jpg

Δημοσ.

Eγω παντως οταν διαβαζω τετοιες βαρυγδουπες επικεφαλιδες μου ερχεται κατα νου κατι τετοιο(ή αλλιως ο εφιαλτης του καθε dream pc και της σαχλαμαρας που κρυβεται απο πισω)

το εχει παρει καποιος απο εδω μεσα αυτο το εργαλειο???

Δημοσ.

το εχει παρει καποιος απο εδω μεσα αυτο το εργαλειο???

δεν ισχυει κατι απο το συγκεγκριμενο μηχανημα.Δεν ειμαι σπιτι αυτη τη στιγμη.Αυριο θα βαλω τα κομματια που εχουν ηδη αγοραστει και τα κομματια που μου λειπουν.

Δημοσ.

Λυπαμαι φιλε μου αλλα καποιος σε συμβουλευει εντελως λαθος.Ο Sandy i5 2500K που κυκλοφορει σε 3 μερες και θα κοστιζει γυρω στα 230 ευρω μονο,ειναι ισαξιος του ακριβοτερου τωρινου 1366 i7 και σε μερικες εφαρμογες τον ξεπερνα.Ψαξε σε ξενα γνωστα τεχνικα sites οπως το Anandtech να δεις τι γινεται.Γι αυτο εχουν αρχισει οι tech maniacs του insomnia και αλλων σχετικων sites να ξεπουλουν τους i7 1366 που εχουν,οσο οσο.Επισης ειναι πολυ πιο ψυχρος επεξργαστης απο τον i7 1366,κανει καλυτερο,ψηλοτερο και σταθεροτερο overclock μονο με αεροψυξη,εχει χαμηλοτερη καταναλωση ρευματος και ειναι γενικα απο καθε αποψη πολυ καλυτερη cpu.

Δημοσ.

Λυπαμαι φιλε μου αλλα καποιος σε συμβουλευει εντελως λαθος.Ο Sandy i5 2500K που κυκλοφορει σε 3 μερες και θα κοστιζει γυρω στα 230 ευρω μονο,ειναι ισαξιος του ακριβοτερου τωρινου 1366 i7 και σε μερικες εφαρμογες τον ξεπερνα.Ψαξε σε ξενα γνωστα τεχνικα sites οπως το Anandtech να δεις τι γινεται.Γι αυτο εχουν αρχισει οι tech maniacs του insomnia και αλλων σχετικων sites να ξεπουλουν τους i7 1366 που εχουν,οσο οσο.Επισης ειναι πολυ πιο ψυχρος επεξργαστης απο τον i7 1366,κανει καλυτερο,ψηλοτερο και σταθεροτερο overclock μονο με αεροψυξη,εχει χαμηλοτερη καταναλωση ρευματος και ειναι γενικα απο καθε αποψη πολυ καλυτερη cpu.

1) Θα κοστίζει 230 ευρώ στην Ελλάδα - καρτέλ ή στα ράφια στο USA ?

2) To "tech maniacs" μου ακούγεται περηφρονιτικό ή κάνω λάθος ?

3) Συγκρίνεις το Χ58 που είναι τεχνολογία 2ετίας με μια νέα πλατφόρμα που κυκλοφορεί σε 3 μέρες όπως λές ? Λογικό να ισχύουν τα αρνητικά που λές λοιπόν. Αν γινόταν το αντίθετο και η νέα γενιά CPU της Intel ήταν χειρότερη από την προηγούμενη γενιά μάλλον κάποιοι θα είχαν πρόβλημα και θα έψαχναν τώρα για δουλειά ...

Δημοσ.

1) Θα κοστίζει 230 ευρώ στην Ελλάδα - καρτέλ ή στα ράφια στο USA ?

2) To "tech maniacs" μου ακούγεται περηφρονιτικό ή κάνω λάθος ?

3) Συγκρίνεις το Χ58 που είναι τεχνολογία 2ετίας με μια νέα πλατφόρμα που κυκλοφορεί σε 3 μέρες όπως λές ? Λογικό να ισχύουν τα αρνητικά που λές λοιπόν. Αν γινόταν το αντίθετο και η νέα γενιά CPU της Intel ήταν χειρότερη από την προηγούμενη γενιά μάλλον κάποιοι θα είχαν πρόβλημα και θα έψαχναν τώρα για δουλειά ...

1. Ναι εκει γυρω και στην Ελλαδα,το πολυ 250.

2.Η φραση αυτη δεν ειναι αρνητικη,εχει κυριολεκτικη και ελαφρως χιουμοριστικη εννοια. Δειχνει ομως ατομα που δεν εκτιμουν μια καλη πλατφορμα που ηδη εχουν και βιαζονται να αγορασουν για να δουν το καινουργιο.Δεν κατακρινω,απλα δεν επιδοκιμαζω.

3.Δεν το συγκρινω μονο εγω αλλα ολοι οι ειδικοι που την γνωμη τους σεβονται και για αυτο και τους διαβαζουν εκατονταδες χιλιαδες ατομα.Η αρχιτεκτονικη Χ58 ειναι μια χαρα για οσους την εχουν ηδη και δεν θεωρω οτι πρεπει να βιαστουν να αναβαθμισουν.Και 2 χρονια ακομη τους κραταει νομιζω.Αλλα βασει της λογικης,οποιος εχει πιο παλιο συστημα, π.χ. 4 χρονια και παλιοτερα,η λογικη λεει πως θα παει στην καλυτερη,καινουργια πλατφορμα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Η αρχιτεκτονικη Χ58 ειναι μια χαρα για οσους την εχουν ηδη και δεν θεωρω οτι πρεπει να βιαστουν να αναβαθμισουν.Και 2 χρονια ακομη τους κραταει νομιζω.Αλλα βασει της λογικης,οποιος εχει πιο παλιο συστημα, π.χ. 4 χρονια και παλιοτερα,η λογικη λεει πως θα παει στην καλυτερη,καινουργια πλατφορμα.

συμφωνώ, είναι κρίμα να αγοράσεις τώρα s1366 platform ενώ μέσα στην βδομάδα κυκλοφορεί η s1155 που είναι καλύτερη...

ο 2600K αρκετές φορές κοντράρει και ξεπερνάει τον 6core Core i7 980X...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...