Προς το περιεχόμενο

Ανακεφαλαιωση : Αγορα " DREAM PC "

jim22479

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αυτό το πράμα sorry κιόλας αλλά πρέπει να είσαι πολύ άσχετος για να το πάρεις όταν με 150€ παίρνεις 12gb που θα σου κάνουν και το oc που θες και όλα . Το βλέπω ότι είναι απλά για να λες στους φίλους σου έχω corsair dominator gt 2000mhz με timings 8-9-8-24
  • Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δε μίλησα για χρονισμούς στις μνήμες, πιστεύω ότι δε θα δει διαφορές σε καθημερινή χρήση αν έχει τις πιο αργές σε σχέση με τις πιο γρήγορες. Αυτά είναι για bench και άλλα τέτοια. Τα 6GB επαναλαμβάνω τα θεωρώ λίγα αν το pc θέλει να έχει ορίζοντα στο χρόνο.

Για τους επεξεργαστές είπα την γνώμη μου, δε θα αλλάξει κάτι. Σίγουρα όμως είναι πολύ καλοί επεξεργαστές και των δύο (Intel/AMD). Η επιλογή είναι, από ότι βλέπω θέμα φετίχ (με την καλή έννοια το λέω) αφού απορρίπτει όποια κουβέντα για κάτι διαφορετικό από Intel!

Για τα ηχεία, συγκεκριμένα για τα Z2300 που προτείνεις θα συμφωνήσω ότι είναι ένα πολύ καλό 2.1 σύστημα αλλά δεν έχει καμία σημασία η κάρτα ήχου για την ποιότητα του αποτελέσματος. Είναι πολύ χαμηλού επιπέδου ηχεία για να εκμεταλλεύονται τους επεξεργαστές ήχου που διαθέτουν ορισμένες κάρτες. Για κάτι τέτοιο θα πρέπει να πάει σε άλλο επίπεδο ηχείων, αλλά τότε θα ξεφύγει το ποσό μόνο και μόνο από το σετ ήχου. Και επαναλαμβάνω: τα ηχεία, στην κατηγορία των Z2300, δεν μπορούν να αναπαράγουν την ποιότητα ήχου που δίνουν οι καλές/επαγγελματικές κάρτες ήχου. Και αυτός είναι ο λόγος που λέω: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΡΤΑΣ ΗΧΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΗΧΕΙΑ!

Αυτό το πράμα sorry κιόλας αλλά πρέπει να είσαι πολύ άσχετος για να το πάρεις όταν με 150€ παίρνεις 12gb που θα σου κάνουν και το oc που θες και όλα . Το βλέπω ότι είναι απλά για να λες στους φίλους σου έχω corsair dominator gt 2000mhz με timings 8-9-8-24

Μα από την αρχή το ύφος και η αίσθηση του φίλου είναι σε αυτό ακριβώς το μήκος κύματος! Δεν υπάρχει λογική για πολλά που θέλει να πάρει πέρα από το ότι ΈΤΣΙ ΘΕΛΕΙ! Και αυτό είναι κατανοητό και πάω πάσο! ;)

Δημοσ.

Δε μίλησα για χρονισμούς στις μνήμες, πιστεύω ότι δε θα δει διαφορές σε καθημερινή χρήση αν έχει τις πιο αργές σε σχέση με τις πιο γρήγορες. Αυτά είναι για bench και άλλα τέτοια. Τα 6GB επαναλαμβάνω τα θεωρώ λίγα αν το pc θέλει να έχει ορίζοντα στο χρόνο.

Για τους επεξεργαστές είπα την γνώμη μου, δε θα αλλάξει κάτι. Σίγουρα όμως είναι πολύ καλοί επεξεργαστές και των δύο (Intel/AMD).

Για τα ηχεία, συγκεκριμένα για τα Z2300 που προτείνεις θα συμφωνήσω ότι είναι ένα πολύ καλό 2.1 σύστημα αλλά δεν έχει καμία σημασία η κάρτα ήχου για την ποιότητα του αποτελέσματος. Είναι πολύ χαμηλού επιπέδου ηχεία για να εκμεταλλεύονται τους επεξεργαστές ήχου που διαθέτουν ορισμένες κάρτες. Για κάτι τέτοιο θα πρέπει να πάει σε άλλο επίπεδο ηχείων, αλλά τότε θα ξεφύγει το ποσό μόνο και μόνο από το σετ ήχου. Και επαναλαμβάνω: τα ηχεία, στην κατηγορία των Z2300, δεν μπορούν να αναπαράγουν την ποιότητα ήχου που δίνουν οι καλές/επαγγελματικές κάρτες ήχου. Και αυτός είναι ο λόγος που λέω: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΡΤΑΣ ΗΧΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΗΧΕΙΑ!

Και όμως υπάρχει διαφορά, έχω αλλάξει κάρτες ήχου και με τα z2300 ακούω διαφορές. Υπάρχει διαφορά από κάρτα σε κάρτα.

Βέβαια καταλαβαίνω τι λες για την ποιότητα ήχου γιατί ασχολούμαι με το θέμα και λόγω του ότι κάνω ηχογραφήσεις χρησιμοποιώ μονιτορ ηχεία.

Πάντως για all around λύση η πρόταση μου είναι καλή πιστεύω

Δημοσ.

Σε έχω διαβάσει και σε άλλα θέματα και γνωρίζω ότι ασχολείσαι με τον ήχο, εγώ όμως δεν έχω αντικείμενο σχετικό με ήχο και ο ts επίσης καμία σχέση με ήχο δεν έχει (τουλάχιστον δεν έχει δηλώσει κάποια).

Οπότε σε ερωτώ φίλε μου: Πιστεύεις ότι αξίζει για κάποιο αυτί, που πιο πολύ τον ενδιαφέρουν τα δυνατόν περισσότερα καθαρά db, και δε θα του φανούν και πολύ όμορφα κάποια monitor (για λόγους που είναι άλλου παπά ευαγγέλιο), να αγοράσει μία κάρτα ήχου με max 100€ παρά να δώσει το ποσό αυτό ώστε να πάρει κάποιο σετ 2.1 πιο καλό?

Δημοσ.

Η άποψη μου στο συγκεκριμένο θέμα είναι ότι από τι στιγμή που διαθέτεις τέτοιο budget επενδύεις περισσότερο σε περιφερειακά που θα μείνουν (monitor , τούμπανο ηχοσύστημα και δε ξέρω γω τη άλλο )

Δημοσ.

εμ,παιδια, οσο αφορα για τον ηχο ,απλα να σας πω οτι μαλλον δεν θα παρω καποια καρτα ηχου ξεχωριστη,οποτε ...

τωρα οσο αφορα την μητρικη και τον επεξεργαστη, θα με κανετε να περιμενω μεχρι το καλοκαιρι...

για τις μνημες: εννοειται οτι θελω να εκμεταλευτω το triple channel.

Οι μητρικες ομως s1155 θα υποστηριζουν μονο dual!!

Δημοσ.

ασχημη εποχη εχω διαλεξει για την αναβαθμιση.

Αυτο που διαβαζω παντως ειναι οτι το X58 θα αποτελει για πολλους μηνες ακομα την high end λυση , ενω το P67 μια πιο mainstream.

Σε 6-8 μηνες ,εχει ο Θεος...

Ποτε δεν ημουν απο τους πρωτους που τρεχανε να αγορασουν οτι νεο κυκλοφορησει.Για πολλους λογους...

Οποτε αν δεν παρω τωρα κατι , θα πρεπει να περιμενω μετα το καλοκαιρι, για νεα αγορα.

Αλλα τοτε , θα ερχονται νεοι επεξεργαστες,θα εχουμε την ιδια συζητηση και τοτε.Να μαστε καλα.

Οποτε μαλλον ,ετσι οπως το σκεφτομαι τωρα,θα περιμενω να δω με την κυκλοφορια των Sandy , αν θα μειωθουν καθολου οι τιμες σε αυτα που εχω αποφασισει προς το παρων...

Δημοσ.

Σε έχω διαβάσει και σε άλλα θέματα και γνωρίζω ότι ασχολείσαι με τον ήχο, εγώ όμως δεν έχω αντικείμενο σχετικό με ήχο και ο ts επίσης καμία σχέση με ήχο δεν έχει (τουλάχιστον δεν έχει δηλώσει κάποια).

Οπότε σε ερωτώ φίλε μου: Πιστεύεις ότι αξίζει για κάποιο αυτί, που πιο πολύ τον ενδιαφέρουν τα δυνατόν περισσότερα καθαρά db, και δε θα του φανούν και πολύ όμορφα κάποια monitor (για λόγους που είναι άλλου παπά ευαγγέλιο), να αγοράσει μία κάρτα ήχου με max 100€ παρά να δώσει το ποσό αυτό ώστε να πάρει κάποιο σετ 2.1 πιο καλό?

Ναι και εγώ υπέρ ενός καλού 2.1 είμαι. Η πρόταση μου για κάρτα ήχου έρχονταν σε αντιπαράθεση με τη κάρτα που έλεγε το παιδί. Σίγουρα ένα καλό σετ 2.1 είναι προτιμότερο. Τώρα τί είναι 24 bit τι είναι 16 bit η κάρτα ήχου σε τέτοια συστήματα δε λέει και τίποτα.

Δημοσ.

εχει αναφερθει ή οχι, η χρηση για την οποια προοριζεται το εν λογω πισι?

για τα παντα, κυριως παιχνιδια,vmware , βασικη προυποθεση να κρατησει για αρκετο καιρο.

2-3 κομματια να μη χρειαστει να αλλαχθουν στην μελλοντικη αναβαθμιση(οπως το κουτι και το psu)

Βεβαια ποτε δε ξερεις...

Δημοσ.

εχει αναφερθει ή οχι, η χρηση για την οποια προοριζεται το εν λογω πισι?

για τα παντα, κυριως παιχνιδια,vmware , βασικη προυποθεση να κρατησει για αρκετο καιρο.

2-3 κομματια να μη χρειαστει να αλλαχθουν στην μελλοντικη αναβαθμιση(οπως το κουτι και το psu)

Βεβαια ποτε δε ξερεις...

• Super Moderators
Δημοσ.

ασχημη εποχη εχω διαλεξει για την αναβαθμιση.

Αυτο που διαβαζω παντως ειναι οτι το X58 θα αποτελει για πολλους μηνες ακομα την high end λυση , ενω το P67 μια πιο mainstream.

ναι αλλά η νέα mainstream θα είναι καλύτερη από την high end της παλιάς, άρα όχι μόνο γνωρίζεις ότι θα αντικατασταθεί το παλιό high end αλλά και ότι είναι χειρότερο από το "κατώτερο" νέο mainstream...

Δημοσ.

τα περισσοτερα κομματια για σημερα ειναι πολυ καλα. μερικες παρατηρησεις...

1 εφοσον ειμαστε, λιγες μερες πλεον, κοντα στην παρουσιαση της sandybridge πλατφορμας της ΙΝΤΕΛ, καλο ειναι νομιζω, να περιμενεις να δεις τι πουλια πιανουν και μηπως αξιζει να πας προς τα εκει.

2 θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες, περι μνημων, ειναι καπως υπερβολικες, οχι ομως, ως προς την ποσοτητα. ειμαι υπερ τις ποσοτητας!

3 για VGA -εφοσον εχεις και gaming προσανατολισμους- εχεις αρκετες λυσεις! αυτη τη στιγμη η πρωτη προταση που λογικα πεφτει στο τραπεζι ειναι η GTX580. ομως αν θελεις πραγματικη RAW POWER, θα κοιταζα -αν χωρανε στο μπατζετ- 2χ6950!

Υ.Γ για τα υπολοιπα που ειπωθηκαν περι αν ειναι σωστο αυτο που κανεις, δεν θα ασχοληθω και δεν θα εκφερω την αποψη μου. εσυ βαζεις τα χρηματα, κανεις οτι γουσταρεις....! αφου εχεις χαραξει την πορεια σου, η γνωμη μου(μας) περισσευει....!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...