Προς το περιεχόμενο

Ανακεφαλαιωση : Αγορα " DREAM PC "

jim22479

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, αλλά το θέμα είναι πως όπως προείπα, το thread δεν αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία σου.

Με αυτό εννοώ πως δεν έχεις να κερδίσεις μόνο εσύ από τις απαντήσεις κάποιων, αλλά και όσοι το διαβάζουν και ενδιαφέρονται για κάτι αντίστοιχο ή απλά επειδή θέλουν να μάθουν κάποια πράγματα.

Άρα λοιπόν όποιες απαντήσεις δε σου κάνουν, τις προσπερνάς και δίνεις βάση σε αυτές που σε αφορούν.

Ο καθένας μπορεί να αποφασίσει τι θα διαβάσει και τι όχι.

Άλλο αν βγαίναμε τελείως offtopic συζητώντας για μπάλα σ' ένα τέτοιο νήμα π.χ..

Εκεί ναι, θα είχες δικαίωμα να πεις ότι κάτι τέτοιο δεν αρμόζει στο συγκεκριμένο νήμα και να αρχίσεις τα reports.

Και πάλι όμως, σαν απλός αναγνώστης θα το έκανες, όχι σαν «ιδιοκτήτης» του νήματος.

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δεν νομιζω οτι κερδιζει γνωση καποιος με το να μαθει οτι δεν αξιζει να χαλασεις τοσα λεφτα για ενα υπολογιστη.Εγω αλλωστε το διευκρινησα απο την αρχη οτι δεν ξοδευω χρηματα καθε τοσο για αγορα/αναβαθμιση.Οποτε αυτο που θα αγορασω ειναι κατι αρκετα δυνατο.Παντα αυτο εκανα.

Υπαρχουν αυτοι που σκεφτονται σαν εμενα, καποιοι αγοραζουν καθε χρονο υπολογιστη 700ων ευρω,αλλοι που κανουν αναβαθμισεις και αλλοι που χαλανε καθε τοσο 2000ρικα για πισι.

Τελοσπαντων, δεν θελω να συνεχισω αυτην την αντιπαραθεση.

Τα επομενα σχολια μου θα ναι με τα νεα δεδομενα αγορας...

Δημοσ.

Πάντως χωρίς να θέλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου μια γνώμη-σχόλιο όπως: " δεν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά για αυτόν τον επεξεργαστή γιατί δεν θα σου προσφέρει τίποτα σε αυτό που θες να κάνεις" είναι γνώμη σχετική με αυτό που θες! Δηλαδή γνώμη επάνω στα κομμάτια που έχεις διαλέξει-σκέφτεσαι. Οπότε αν δεν θέλεις να "γεμίσεις" ένα μπάτζετ 2000€ με διάφορα κομμάτια αλλά θέλεις να φτιάξεις ένα pc με ανώτατο όριο τα 2000€, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να κοστίζει και 1000€, αποτελεί άποψη-γνώμη σε αυτό που ρωτάς!

Πραγματικά δε θέλω να αρχίσω flame-troling, και μη το πάρεις εσύ και κανένας έτσι.

Πάντως επιδεικνύοντας τέτοια επιθετική συμπεριφορά μην περιμένεις από πολλούς βοήθεια.

Να υποθέσω ότι κυρίως παίζεις παιχνίδια ή χρησιμοποιείς τον υπολογιστή και για semi-professional εργασίες?

Και για να μην νομίζεις ότι κάνω κριτική εκ' του ασφαλούς θα ρωτήσω κάτι: ανέφερες ότι στο pc δεν θα αλλάξεις τίποτα, μα τίποτα όμως. Δεκτό και λογικό. Επίσης φαίνεσαι κάθετος, χωρίς να λες τον λόγο, για τον i7 950. Δε λέω, πολύ καλός επεξεργαστής είναι, αλλά εγώ θα σκεφτόμουν κάτι με παραπάνω πυρήνες αν είναι να κρατήσω ένα pc 3-4 χρόνια. Εκτός από τους 6-core των δύο εταιριών υπάρχει και άλλη επιλογή --->>

Για να μην σου αναφέρω την σκέψη της αγοράς μίας μητρικής με 2 socket σε ntel μεριά ή σε AMD. Αυτό θα το καθορίσει η μητρική που θα βρεις. G34 και 1366 with Dual QPI

Δημοσ.

ειχα σκεφτει για εξαπυρηνο,συγκεγκριμενα τον ι7 980.Δεν με ενδιαφερει ο AMD.Αλλα τα λεφτα ξεφευγουν παρα πολυ.Βεβαια την εποχη που θα γινει η αγορα θα εχουν βγει και οι sandy ,οποτε βλεπουμε.

Ακομα δηλαδη δεν εχω αποφασισει για cpu και μητρικη.

Δημοσ.

Θα κάνεις τίποτα στο pc που θα απαιτεί τέτοια υποσυστήματα;

2000 για κάτι που σε ένα χρόνο θα κοστίζει 500 ευρώ;

Και εντάξει καταλαβαίνω δε σε ενδιαφέρει η αξία μεταπώλησης, αλλά πραγματικά να μη κάνεις επαγγελματική δουλειά στο pc ( που από αυτά που βάζεις καταλαβαίνω ότι δεν κάνεις) και να δίνεις τόσα λεφτά είναι κρίμα.

καλά τα λες φίλε μου πεταμένα λεφτά με ένα εξαπυρηνο AMD θα έκανε μια χαρά την δουλειά του.

Δημοσ.

την επομενη ερωτηση θα την εβαζα στην ενοτητα ΙΝΤΕΡΝΕΤ αλλα φοβαμαι οτι δεν θα βρεθει καποιος να απαντησει,εχει παντως να κανει με την αγορα : το site pixmania , εχει κατα κυριο λογο μεταχειρισμενα; Βλεπω μεγαλη διαφορα στην τιμη.Ενα mouse που κοστιζει 90 ευρω το εχουν 65.Βασικα καπου το ειχα διαβασει,χωρις να ειμαι σιγουρος.Γνωριζει κανεις;

τωρα μολις ειδα οτι εχουν διαφορα στην εγγυηση.Προσφερει 1 χρονο λιγοτερο.Μιλαω για το mouse της Logitech MX Performance.

Δημοσ.

Αυτο το thread το ανοιξα για να ακουσω γνωμες-αποψεις πανω στα προιοντα που εχω αποφασισει.Δεν χρειαζομαι κανεναν να μου πει που θα διαθεσω τα χρηματα μου.Δεν δινω λογαριασμο σε κανεναν.

Αν εχει να πει οτιδηποτε πανω σε αυτα που ρωταω ,πολυ ευχαριστως.Διαφορετικα ας ανοιξει ο οποιοσδηποτε ενα ΔΙΚΟ του thread και να μας εξηγει ποσο μεγαλοι βλακες ειναι "αυτοι που ξοδευουν τοσα χρηματα τετοιες εποχες που διανυουμε, μπλα μπλα μπλα..."

Μιας και μου επιτέθηκες χωρίς να σου δώσω αφορμή θέλω να σε ρωτήσω κάτι. Αφού είσαι τόσο απόλυτος σε αυτά που θες να αγοράσεις και δεν δέχεσαι υποδείξεις για το που θα ξοδέψεις τα χρήματα σου γιατί ανοίγεις εδώ θέμα και ρωτάς;

Και να σου πω και κάτι όσοι έχουμε pc με 700 ευρώ δε τα αλλάζουμε κάθε χρόνο. Οι εποχές που για να πάρεις αξιοπρεπή υπολογιστή ήθελες μια περιουσία έχουν περάσει ανεπιστρεπτή.

Εχεις άραγε σκεφτεί αν αξίζει η διαφορά στις επιδόσεις του υπολογιστή που θες να φτιάξεις με ένα pc των 700 ευρώ;

Και μη ξεχνάς το ότι το περισσότερο χρόνο στο pc τον τρώμε πάνω από έναν browser.

Δημοσ.

Απολυτος ειμαι στα χρηματα που θα ξοδεψω. Ανοιξα αυτο το νημα για να ακουσω προτασεις βασει αυτων των χρηματων.

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ να μου πεις οτι κανω χαζομαρα που θα χαλασω αυτα τα χρηματα.

Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να μου πεις , αν γνωριζεις , την γνωμη σου για αυτα που εχω επιλεξει.

Και στο φιλανε ,οκ εχεις δικιο,κανω μεγαλη χαζομαρα που θα χαλασω τοσα λεφτα για pc.

Μου ανοιξες τα ματια!

Δημοσ.

Λοιπόν το cpu είναι υπερβολή όπως και τα 6 gb ram.

Κάρτα ήχου που βάζεις είναι πεταμένα λεφτά. Χίλιες φορές να πάρεις την emu 0404 pci και ας θεωρείται επαγγελματική ( ναι καλά ) κάρτα....

• Super Moderators
Δημοσ.

τα 6GB δεν είναι υπερβολή, το συγκεκριμένο μοντέλο όμως είναι...

επίσης με τους Sandybridge σε λιγότερο από ένα μήνα δεν έχει νόημα να συζητάμε για αυτή την πλατφόρμα...

Δημοσ.

Τα 6GB RAM δε τα λες υπερβολή αν έχεις σκοπό να κρατήσει σε βάθος χρόνου. Την επιλογή επεξεργαστή intel 1366 σε σχέση με τι προσφέρει ο ανταγωνισμός (AMD) συναρτήσει της τιμής, όχι μόνο της cpu αλλά στο σύνολο της πλατφόρμας, ναι το λες υπερβολή και κατά την δική μου γνώμη πεταμένα λεφτά αφού δε θα δει καμία διαφορά. Όσο για την κάρτα ήχου αν δεν διαθέτει τα ανάλογα ηχεία και δεν έχει την αντίστοιχη σύνδεση δεν θα ακούσει επίσης καμία διαφορά απο την Titanium X PRO, την EMU που του λες ή την ενσωματωμένη της μητρικής. Και αυτά θα είναι πεταμένα λεφτά.

Δημοσ.

Απο οσα εχω καταλαβει , οι SandyBridge που θα βγουν τον Ιανουαριο , θα αντικαταστησουν την πλατφορμα s1156 και οχι την s1366. Οπως και να χει το πραμα , ετσι και αλλιως θα περιμενω να δω τοτε πως θα ειναι σε σχεση με αυτο που θελω να αγορασω τωρα, και αν δω οτι με συμφερει θα προχωρησω στην υπαρχουσα επιλογη.Δεν γινεται να περιμενω μεχρι το καλοκαιρι.

Οπως και να χει το πραμα, η υπαρχουσα επιλογη ειναι ενα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ μηχανημα.

EDIT: Αν θεωρειτε τα 6 gb υπερβολη , που να δειτε τα 12!! :)

Αλλα για αυτα εχουμε καιρο...

Δημοσ.

Τα 6GB RAM δε τα λες υπερβολή αν έχεις σκοπό να κρατήσει σε βάθος χρόνου. Την επιλογή επεξεργαστή intel 1366 σε σχέση με τι προσφέρει ο ανταγωνισμός (AMD) συναρτήσει της τιμής, όχι μόνο της cpu αλλά στο σύνολο της πλατφόρμας, ναι το λες υπερβολή και κατά την δική μου γνώμη πεταμένα λεφτά αφού δε θα δει καμία διαφορά. Όσο για την κάρτα ήχου αν δεν διαθέτει τα ανάλογα ηχεία και δεν έχει την αντίστοιχη σύνδεση δεν θα ακούσει επίσης καμία διαφορά απο την Titanium X PRO, την EMU που του λες ή την ενσωματωμένη της μητρικής. Και αυτά θα είναι πεταμένα λεφτά.

εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα 6 gb δεν είναι απαραίτητα ακόμα, τα 4 είναι η χρυσή τομή και δε χρειάζεται να παίρνουμε και τις ραμ με τα πιο τρελά timings δεν υπάρχουν δα και τόσο τεράστιες διαφορές, βασικά απειροελάχιστες είναι.

Για τη κάρτα ήχου εννοείται ότι πρέπει να έχει ηχεία που αξίζουν. Προτείνω logitech z2300.

H emu ( η usb ) επειδή την έχω έχει πολύ καλή προενίσχυση και κάνεις ποιοτική ηχογράφηση ( αν και αυτό δε μας ενδιαφέρει εδώ )

• Super Moderators
Δημοσ.

Απο οσα εχω καταλαβει , οι SandyBridge που θα βγουν τον Ιανουαριο , θα αντικαταστησουν την πλατφορμα s1156 και οχι την s1366. Οπως και να χει το πραμα , ετσι και αλλιως θα περιμενω να δω τοτε πως θα ειναι σε σχεση με αυτο που θελω να αγορασω τωρα, και αν δω οτι με συμφερει θα προχωρησω στην υπαρχουσα επιλογη.Δεν γινεται να περιμενω μεχρι το καλοκαιρι.

ναι η πλατφόρμα που θα αντικαταστήσει το s1366 αργεί, αλλά και πάλι οι επεξεργαστές του νέου s1155 θα είναι πιο γρήγοροι και λιγότερο ενεργοβόροι/θερμοβόροι από αυτούς του s1366 και του s1156 προφανώς...

οπότε θεωρώ ότι είναι κρίμα να δώσει κάποιος λεφτά για s1366/1156 τώρα...

εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα 6 gb δεν είναι απαραίτητα ακόμα, τα 4 είναι η χρυσή τομή

είναι κρίμα να πάρει 4GB σε πλατφόρμα (s1366) που υποστηρίζει και Triple channel και για τους Sandybridge (s1155) δεν θα πρότεινα κάτι λιγότερο από 8GB & SSD...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...