DrLo Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Είχα αφήσει το laptop μου ανοικτό το βράδυ και ξυπνώντας το βλεπω κλειστό. Πάω να το ανοιξω και με το που πάει να μπει στο desktop μετά την εισαγωγή password κρασάρει με μπλέ οθόνη. με safe mode τα ίδια. Τιποτα δεν λειοτουργούσε. Λέω θα κάνω restore στη κατάσταση που το πήρα χρησιμοποιόντας το ανστοιχο εργαλείο της SONY. Κάνει φορματ, εκτατάσταση και μόλις πάει να ξεκινήσει "για πρώτη φορά" πάλι τα ίδια. Σε κάποιος BSOD γ΄ραφει ότι κάτι τρέχει με το iastor.sys όμως γιατί να έχει πρόβλημα η φρέσκια εγκατάσταση? Υποψιάζομαι πρόβλημα hardware καθώς δε βλέπω γιατί να έχει πρόβλημα η φρέσκια εγκατάταση από το ίδιο το εργαλείο της SONY. Είμαι εξωτερικό και χρειάζομαι ΑΜΕΣΑ ΗΥ για τις εξετάσεις μου. ΥΓ : Το Bart PE Live CD έπαιξε κανονικά τα mini XP Καμιά ιδέα ή έμπνευση ?
DrLo Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Ψάχνοντας το νετ για τι είναι το iastor.sys αντιλαμβάνομαι ότι έχει να κάνει με τον driver του σκληρού (ΣΑΤΑ). Θα μπορούσε κάνει να έχει παίξει με τον driver πχ από μια αυτόματη αναβάθμιση από το νετ κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δε λειοτυοργεί ο παλιός "default" driver των windows? υπάρχει περίπτωση "κάτι να άλλαξε" στο σκληρο κατά της διάρκεια της νύκτας (firmware?) ?????
S54B32 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δωκιμασε να κανεις 2 partition οταν κανεις format και να το περασεις στο 2 τα win...η να αλλαξεις της μνημες...
DrLo Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δωκιμασε να κανεις 2 partition οταν κανεις format και να το περασεις στο 2 τα win...η να αλλαξεις της μνημες... Πως να κάνω partition αν δεν μπορώ να βάλω καν windows? Με κάποιο Live CD? Δεν έχω Win installation CD, χρησιμοποιώ μόνο το restore partition της sony Τις μνήμες τις "εξέτασα" με ένα utility και δεν μου έβγαλε πρόβλημα.
S54B32 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 δωκιμασε το ubuntu live cd αν μπορεις να το βρεις δηλ...απ'κει μπορεις να κανεις partition... υπαρχει κ το norton ghost...αλλα δεν ξερω αν θα σου ειναι χρισημο...ειναι για backup λογος πιο πολυ..
DrLo Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 δωκιμασε το ubuntu live cd αν μπορεις να το βρεις δηλ...απ'κει μπορεις να κανεις partition... υπαρχει κ το norton ghost...αλλα δεν ξερω αν θα σου ειναι χρισημο...ειναι για backup λογος πιο πολυ.. χθες δοκίμασα ένα ubuntu live CD, μετά από κανα 10λεπτο που ακόμα προσπαθούσε δεν ειχα desktop , απλά μια μαυρη οθόνη. Αντίθετα το παλιο καλό bart PE CD με τα mini XP δούλεψε μια χαρά. Ψάχνοντας στο νετ βλέπω ότι διάφοροι έχουν παρόμοιο πρόβλημα και έχει να κάνει με τον driver του σκληρού και ότι όταν κάνυν repair κατι παίζει και φορτώνει λαθος driver (scsi αντί sata). Όμως ξανασκέφτομαι ... πως όλα δούλεψαν κανονικά στην 1η εγκατάσταση? Υπάρχει πρίπτωση στο repair των windows να μην περιέχονται drivers για το σκληρό?
TheELF Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δες τη σκληρό έχεις,πάνε στην σελίδα του σκληρού και θα βρεις το προγραμματάκι ελέγχου για τον σκληρό μαζί με πληροφορίες για το πως να το τρέξεις,κάνε τον έλεγχο γιατί ενδέχεται να έχει πειραχτεί ο δίσκος,όπως λες και εσύ δεν έχει λόγο να μην δουλεύει μια καθαρή εγκατάσταση.
S54B32 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 δεν νομιζω οτι υπαρχει τετοια πιθανοτητα να περναει λαθος drivers για το σκληρο..γιατι οταν κανεις recovery τα win τα περναει απ'την αρχη ολα...υπαρχει κ το speed fun με το οποιο θα μπορουσες να τεσταρης το σκληρο σου.. αλλα....κ εγω ειχα παρομοιο προβλημα με ενα vaio vgn-nr21s...το δικο μου δουλευε 20 λεπτα..απο'κει κ περα δεν δουλευε τπτ..μεχρι που αλλαξα τον δισκο..εβαλα ενα wd 320gb scorpio black edition στις 7200rpm..φιλαρακι μακαρι να μπορουσα να σε βοηθησω...
DrLo Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Τελικά φαίνεται κάτι να έχει ο δίσκος. Το περίεργο είναι ότι όλα τα αρχεία που έκανα recover φαίνεται να είναι ΟΚ και να παίζουν κανονικά. Θα βάλω άλλο δίσκο και αυτόν θα τον βάλο σε κανα εξωτερικό κουτί να δοκιμάσω τουλάχιστον αν μπορεί να παίξει έτσι. Προς πληροφόρηση και παρηγοριά ... Πήγα άρον άρον στο FNAC στο Velizy εδώ στη Γαλλία. Ολόκληρο ενπορικό κέντρο και η μεγαλύτερη αλυσίδα προιόντων ΗΥ δεν είχε εσωτερικούς σκληρούς. Τους ρωτάω : - "Τουλάχιστον είναι διαθέσιμοι από το site σας?" - "Ίσως αλλά καλύετερα να τον παραγγείλεις από το www.surcouf.fr" !!!!! Πάω σήμερα και βλέπω ότι ο ίδιος σκήρός (αν δεν κάνω λάθος) κάνει 69 ευρώ (παράδοση 48 ώρες) και στο πλαίσιο 37 (παράδοση 24 ώρες) http://www.surcouf.com/composants-stockage/produit/seagate/9660351/momentus-54006-500-go-sata-300-cache-8mo.html?idnoeud=2738&filter=ListeNum3 http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Hardware/Laptop-Hard-Disk-Drives/Seagate-Hdd-Sata-500Gb-St9500325As-ST9500325AS.htm Όχι τίποτα άλλο για να μη γκρινιάζουμε μόνο ! Ερώτηση άσχετου : Όλοι οι δίσκοι 2,5'' μπαίνουν σε όλα τα laptop ? (μέγεθοςμ θέση επαφών κλπ_
DrLo Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 ...υπαρχει κ το speed fun με το οποιο θα μπορουσες να τεσταρης το σκληρο σου.. έχεις κάποιο λίνκ ?
S54B32 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 ολα ειναι τα ιδια απλα μερικα μπορει να θελουν καποιο ειδος extension..αλλα αυτο θα το παρεις απ'το παλιο σου δισκο..βαλε WD Scorpio Black 320GB ειναι καλο..!! h@@://www.almico.com/sfdownload.php καπου λεει S.M.A.R.T..εκει περα κανεις το τεστ του δισκου..κ τα αποτελεσματα τα βλεπεις μεσο internet...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.