Προς το περιεχόμενο

Intel Core i3 3.0 GHz

3leven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα ξενυχτιδεςςςςς :P

Εδω και δυο χρονια εχω ενα pc το οποιο το ειχα παρει χειροποιητο απο τη Multirama 600 ευρω περιπου και με αφησε πληρως ικανοποιημενο..

Δε κολωνε πουθενα..

Τωρα τελευταια με τις αυξημενες απαιτησεις των παιχνιδιων το pc αρχιζει να (ψιλο)κολαει.. Οχι του θανατα αλλα σε ενα μικρο βαθμο..

Κατα 99% φταει ο επεξεργαστης (Intel Dual Core 2.5 GHz) γιατι και η RAM (4GB) αλλα και η καρτα γραφικων (GeForce 9500 GT , 1 GB) ειναι καπως ικανοποιητικες θα ελεγα..

Σκεφτομαι να βαλω αυτον εδω τον επεξεργαστη:

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0437904&catid=020100

Ως φοιτητης εχω βουτηξει στα βαθια και η τσεπη μου δεν αντεχει και δευτερη αναβαθμιση γιαυτο θελω να ρωτησω:

Να αλλαξω τελικα CPU η καποιο αλλο hardware του pc μου?

Αν το pc θελει CPU , θα δω διαφορα βαζοντας τον παραπανω?

Ευχαριστω :))

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1. Πού έχεις παρατηρήσει (ψιλο)κολλήματα ακριβώς;

2. Ο επεξεργαστής που αναφέρεις δεν είναι συμβατός με τη μητρική σου, αν θες να πας σε αυτόν θα πρέπει να αλλάξεις μητρική και κατά πάσα πιθανότητα και μνήμες.

3. Δεν αξίζει ούτως ή άλλως να δώσεις 100€ για διπύρηνο, με τόσα χρήματα πας σε τριπύρηνο ή τετραπύρηνο, αρκεί ν' αλλάξεις στρατόπεδο.

4. Απάντησε στο πρώτο ερώτημά μου, για να δούμε τι σε συμφέρει περισσότερο.

Δημοσ.

1. Για παραδειγμα αν ανοιξω Dragon Age Origins ο CPU χτυπαει 100%.. Αν και με ενα απλο googlαρισμα ειδα οτι σε ολα τα pc σχεδον το da:o χτυπαει κοκκινο..

Η αμα κανω καμια αποσυμπιεση τα τρωει τα κοληματακια του.. Ισως να τον χτυπισω με το πιεστικο για σκονες καθως δεν το εχω κανει ποτε...

2.Πως βλεπω ποιοι επεξεργαστες ειναι συμβατοι με τη motherboard μου?

3.Οταν λες να αλλαξω στρατοπεδο?

4.Ευχαριστω για τον χρονο σου..

Οριστε και ενα screenie..

http://img580.imageshack.us/img580/5555/100qg.jpg

Δημοσ.

1. Τι θερμοκρασίες πιάνει υπό φόρτο; Μπας και throttlάρει;

2. Ποια μητρική έχεις; Όποια και να 'χεις πάντως, το σίγουρο είναι ότι είναι βασισμένη στο socket 775, οπότε μόνο τέτοιους επεξεργαστές μπορείς να βάλεις.

3. Προς AMD μεριά.

Δημοσ.

Δεν ξερω ποσο πιανει :S

Πως το τσεκαρω ακριβως?

Η motherboard μου ειναι η Gigabyte G31M-S2L..

Αξιζουν οι AMD?

Δηλαδη για να βαλω ενα πιο γερο CPU θα πρεπει να αλλαξω και τη μητρικη?

Δημοσ.

http://www.giga-byte.gr/products/mb/cpulist/ga-g31m-s2l.html

Τρέξε ένα OCCT να δούμε πώς τα πάει υπό φόρτο.

Οι AMD αξίζουν ανάλογα με την περίπτωση. Αν κάποιος έχει να διαθέσει 2.000€ για σύστημα που το χρειάζεται για τη δουλειά του και που θα το ξεζουμίσει, πάει σε Intel.

Δημοσ.

οι 55 βαθμοί είναι μια χαρά,με full usage για επεξεργαστή.

δοκίμασε να κάνεις overclock και δες αν τρώει κολλήματα.

Αν ναι,τότε πρότιμησε core 2 quad, θέλει όμως ψάξιμο γιατί νομίζω δεν θα ξανα-φέρουν άλλους core 2 quad Ελλάδα

Δημοσ.

Ε ενταξει δεν ζηταω να κανω το pc μου πυραυλο αλλα εκνευριζομαι οταν βλεπω το CPU μου να ριχνει κοφτες σε καθε game που ανοιγω..

Πριν απο 2-3 μηνες ανοιγα Pro , Need For Speed και παραλληλα σερφαρα.. Το pc δεν ενιωθε.. Δεν μπορω να καταλαβω τι παιζει τωρα...

Δημοσ.

Κοιτα , νομιζω πως βγηκαμε λιγο εκτος θεματος.. :P

Η αρχικη μου ερωτηση ειναι αν με 100 ευρω περιπου μπορω να παρω ενα καλο επεξεργαστη καθως ο τωρινος ειναι καπως αργος..

Και οχι , μονο στα καινουργια παιχνιδια..

Γενικα δεν θυμαμαι ποτε ξανα το CPU μου να χτυπαει κοφτες.. θυμαμαι σε ενος φιλου μου το pc παλευαμε να φτασουμε στο αμην το CPU και δεν μπορουσαμε.. Επρεπε να ανοιξουμε 2-3 παιχνιδια για να κοφταρει.. Και το pc του φιλου μου δεν πιο δυνατο απο το δικο μου..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...