geioannou Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 επειδη τα εχω χασει λιγο με τους καινουριους επεξεργαστες θα ηθελα μια σχετικη βοηθεια. δεν ξερω εαν πρεπει να παω σε core 2 duo-quad η να παω σε καποια λυση i3 η i5. το δίλημμα δεν ειναι μονο οικονονικο αλλα και το εαν ειναι πραγματικα καλυτεροι σαν επαξεργαστες. απο οτι εχω διαβασει εχουν ενσωματομενη καρτα γραφικων. αυτη αξιξει να την χρησιμοποιηση κανεις η ειναι για να παιζει κανα σκακι και να βλεπει κανα Video youtyde (λεμε τωρα). οι 4 πυρινες απο τους επεξεργαστες της προγουμενης γενια αποδιδουν πραγματικα λιγοτερο απο τους 2 πυρινες της νεας γενιας. για παραδειγμα θυμαμε οταν ειαν βγει οι quad δεν συνεφερε να τους παρεις μιας και εκτος απο οτι ηταν πανακριβοι δεν υπηρχαν εφαρμογες που πραγματικα θα τους αξιοποιουσαν. ετσι ηταν καλητερο να παρεις ενα core 2duo para quad. αυτα, ελπιζω να μην εγινα κουραστικος και να μπορεσει καποιος να με κατατοπισει. το συστημα που θελω να φτιαξω συνολικα θα στοιχιζει περιπου 450€ απλα για να υπαρχει και σαν ιδεα το badjet. μολις καταλυξω σε επεξεργαστη πιθανος να ανοιξω ποστ για την επιλογη του συστηματος μου ευχαριστω
phanispal Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Αν διαθέτεις 450€ για ολόκληρο κουτί, πας αποκλειστικά προς AMD μεριά, η οποία «κρατάει τα σκήπτρα» των vfm συστημάτων.
geioannou Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 ετσω και ετσι, για να μπω στη λογικη της επιλογης, καποια επεξηγηση στα παραπανω για να μπορεσω να αποφασισω......
phanispal Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Επεξήγηση σε ποιο ακριβώς; Ένας i5-750 ναι, αξίζει, αλλά με 450€ για όλο το σύστημα δε βλέπω πώς είναι εφικτό κάτι τέτοιο.
geioannou Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 αρχικα ποτε δεν μιλησα για i7 ειναι οτι πιο σιγουρο και δεν αμφιβαλω για την αξια του. αυτο που θα ηθελα να καταλαβω ειναι γιατι ενας i3 στα 3,00 einai προτιμοτερος απο εναν c2duo sta 3,00 ! εχει καποια εξηγηση η ειναι θεμα αρχιτεκτονικης και τελος....! βασιζομαστε δηλαδη στη λογικη οτι ενας επεξεργαστης νεοτερης γενιας ειναι καλητερος απο καποιον προηγουμενης και δεν το ψαχνουμε η μπορει αυτο να διαφοροποιηθει αναλογα με την χρηση που θελει να κανει καποιος !
phanispal Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Ναι, είναι θέμα αρχιτεκτονικής, αν δεν ήταν θα είμασταν όλοι με Ρ4 @ 3.8GHz (stock) εδώ και χρόνια. Πάντα το ψάχνουμε, δεν είναι όλοι επεξεργαστές (και όχι μόνο) για τι ίδιες ανάγκες.
weber122 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Και εγώ έψαχνα πρόσφατα για κουτί Η/Υ και κατάλαβα ότι αν θες i3 ή i5 θες ένα λίγο μεγαλύτερο budget....Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις από μεριά AMD...εκτός και αν βάλεις έναν καλό i3 και στα άλλα hardware να είσαι λιγο κρατημένος
phanispal Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Όσο καλό i3 και να βάλεις, δε θα πάψει να είναι διπύρηνος με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
geioannou Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Όσο καλό i3 και να βάλεις, δε θα πάψει να είναι διπύρηνος με ό,τι αυτό συνεπάγεται. αυτο που λες ας' πουμε οτι ειναι ενα στοιχειο προς διερευνηση! εαν ειναι καλητερα να εχω τετραπυρινο λοιπονθα πρεπει να παω να σε μια αγορα core2 guad. ετσαι δεν ειναι, η καταλαβαινω λαθος....!
NT1G Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Οι C2Q είναι ξεπερασμένοι και πανάκριβοι αν θες καινούργιο.
phanispal Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Ένας C2Q θα άξιζε μόνο αν είχες ήδη μητρική που να τον υποστήριζε και τον έβρισκες μεταχειρισμένο σε μπόμπα τιμή, σε καμία άλλη περίπτωση.
qsis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 αυτο που λες ας' πουμε οτι ειναι ενα στοιχειο προς διερευνηση! εαν ειναι καλητερα να εχω τετραπυρινο λοιπονθα πρεπει να παω να σε μια αγορα core2 guad. ετσαι δεν ειναι, η καταλαβαινω λαθος....! λαθος καταλαβαινεις υπαρχουν και 4πυρηνοι i5, ο 750 που σου προτειναν παραπανω (σαν αυτον που εχω εγω) και ο i5 760 για μενα δεν αξιζει να παρεις 2πυρηνο i3/i5, αν ειναι να ριξεις το budget σου κοιτα σε amd ωστε να βαλεις 4πυρηνο οπωσδηποτε για quad οπως σωστα σου ειπαν, μονο μεταxειρισμενος αξιζει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.