Προς το περιεχόμενο

Powering Ati HD 5970

sotirisl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες καλησπέρα,

θέλω να τροφοδοτήσω μια Sapphire HD 5970. Ο τεχνικός που μου την πούλησε μου εξήγησε ότι θέλει 2 x 12 rails 12V στα 20Α το καθένα.

Ο υπολογιστής στον οποίο θέλω να την βάλω έχει ενα Chieftec τροφοδοτικό 750W με 4 rails 12V που σηκώνουν όμως το καθένα μέχρι 18Α. Υπάρχει τρόπος να συνδυάσω 4 rails σε 2 έτσι ώστε να μπορεί να τραβήξει το ρεύμα που χρειάζεται;

Δημοσ.

Καλά πες του τεχνικού, ό,τι πει.

Γύρω στα 20Α θέλει για να λειτουργήσει γενικά υπό φόρτο, όχι 40Α, δηλαδή 480W.

Δοκίμασε και κατά πάσα πιθανότητα δε θα έχεις πρόβλημα.

Δημοσ.

το θέμα είναι ότι συνδέω τις υποδοχές που έχει σε δύο rails που το καθένα δίνει μέχρι 18Α και δεν δίνει σήμα στην έξοδο.

Δημοσ.

το θέμα είναι ότι συνδέω τις υποδοχές που έχει σε δύο rails που το καθένα δίνει μέχρι 18Α και δεν δίνει σήμα στην έξοδο.

δεν υπάρχει περίπτωση αν το τροφοδωτικό και η κάρτα δουλεύουν σωστά να μην παίζει η κάρτα ούτε μία το δισεκατομμύριο τον κώλο του να χτυπάει ο τεχνικός...

πες του να αλλάξει επάγγελμα

η η κάρτα είναι "παιγμένη" ή κάτι δεν κάνεις σωστά . & -

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην δουλευει απο θεμα τροφοδοτικου.Δηλ για CF τι θα χρειαζοταν ?

Εχεις καποιου το τροφοδοτικο να δοκιμασεις?

Αν κι εγω οταν αγορασα τροφοδοτικο,προτιμησα single rail με τρελά Α.

Δημοσ.

είναι η "απλή" με τα 2GB... το τροφοδοτικό είναι chieftec και έχει 4 rails των 12V και αναγράφει ότι μπορεί να βγάλει 18A μέγιστο σε κάθε rail. Η 4870x2 παίζει μια χαρά σε αυτό. Παρόλα αυτά, όταν βάζω την 5970, απλά δεν δίνει σήμα στην οθόνη.... Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει;

Δημοσ.

οκ, καμιά ιδέα γιατί μπορεί να μην παίζει; την 5970 την έβαλε ο άνθρωπος σε δικό του υπολογιστή με σούπερ τροφοδοτικό και παίζει μια χαρά...

Δημοσ.

συγγνώμη για το offtopic αλλά το έχω απορία καιρό.

έχω την 4870 1gb, τον AMD's Phenom II X4 955 και για τροφοδοικό το corsair 450w(όπως πολύ σωστά μου είχατε υποδείξει εσείς) ,

σύμφωνα με το παραπάνω η κάρτα θέλει 360 watt και αν βάλουμε και την κατανάλωση του επεξεργαστή, ξεπερνάμε τα 450.

λέτε παίζουν ρόλο τα amber , αλλά αν ξεπερνάει την συνολική ισχύ που μπορεί να δώσει το τροφοδοτικό, πως γίνεται αυτό.

για παράδειγμα το δικό στην 12v δίνει 33A , άρα είμαι καλυμμένος μιας και 12*33=396w

με τον επεξεργαστή όμως τι γίνεται? από που τροφοδοτείται?

έψαξα λίγο στο google αλλά δε βρήκα τίποτα αξιόλογο

Δημοσ.

εγω με 295 (612/1332/1107) και phenom ii 955 @ 3.6 παιζει κανονικα με ενα corsair 550w.. λιγο οριακα μαλλον :P δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο να μην δινει σημα το 750.. ποσα 8/6 pin εχει διαθεσιμα? δοκιμασες με ολα?

Δημοσ.

συγγνώμη για το offtopic αλλά το έχω απορία καιρό.

έχω την 4870 1gb, τον AMD's Phenom II X4 955 και για τροφοδοικό το corsair 450w(όπως πολύ σωστά μου είχατε υποδείξει εσείς) ,

σύμφωνα με το παραπάνω η κάρτα θέλει 360 watt και αν βάλουμε και την κατανάλωση του επεξεργαστή, ξεπερνάμε τα 450.

λέτε παίζουν ρόλο τα amber , αλλά αν ξεπερνάει την συνολική ισχύ που μπορεί να δώσει το τροφοδοτικό, πως γίνεται αυτό.

για παράδειγμα το δικό στην 12v δίνει 33A , άρα είμαι καλυμμένος μιας και 12*33=396w

με τον επεξεργαστή όμως τι γίνεται? από που τροφοδοτείται?

έψαξα λίγο στο google αλλά δε βρήκα τίποτα αξιόλογο

Αν δεις πιο προσεκτικα το γραφιμα, θα δεις οτι αναφερεται σε συνολικη καταναλωση του συστηματος, και οχι αποκλειστικα στην καρτα γραφικων....

(το οποιο χωρις να ξερω απο πιο review ειναι , υποθετω οτι θα ειναι αρκετα πιο ενεργοβορο απο το δικο σου...)

Δημοσ.

ξερεις πιο ειναι το οξυμωρο της υποθεσης?

Ακομη κι αν υποθεσουμε πως θελει 2 ραιλς των 20+ Α, ακομα και στην περιπτωση σου, με τα 2 ραιλς των 18Α θα επρεπε ΕΣΤΩ να ανοιγει και να δινει σημα διοτι, η καταναλωση που απαιτει η καρτα και κατα συνεπεια και τα Α που ζηταει απτο τροφοδοτικο ειναι σε φουλ φορτιο.

Που φουλ φορτιο δεν εχεις με την εναρξη του πισιου...

Καθαρα απο περιεργεια,δοκιμασες να την συνδεσεις αντι με τα απευθειας 6/8 πινς με μολεξ και ανταπτορα 6/8 πιν ?

Ετσι απο περιεργεια.(μπας κι εχει καμμια απτο 6/8πιν καναλι σου θεματακι...)

Δημοσ.

Αν δεις πιο προσεκτικα το γραφιμα, θα δεις οτι αναφερεται σε συνολικη καταναλωση του συστηματος, και οχι αποκλειστικα στην καρτα γραφικων....

(το οποιο χωρις να ξερω απο πιο review ειναι , υποθετω οτι θα ειναι αρκετα πιο ενεργοβορο απο το δικο σου...)

ωχ ναι έχεις δίκιο, στραβομάρα τελείως μιλάμε :rolleyes:

αρά είναι λογικό που αντέχει το δικό μου..ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...