Προς το περιεχόμενο

Ώρα για αγορά Wireless Router

Carl_Barks

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ψάχνω για προτάσεις για αγορά ενός wireless router.

Μέχρι στιγμής είμαι χρήστης ενός Speedtouch Thomson που με χει βγάλει ασπροπρόσωπο εδώ και δεν ξέρω πόσα χρόνια, αλλά πλέον ήρθε η ώρα να αγοράσω ένα wireless router (εν όψει αγοράς και κινητού HTC Desire).

Καταρχάς έχω φόρθνετ 24άρα με τα εξής χαρακτηριστικά:

Modulation: G.992.5 Annex A

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.020 / 16.332

Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 176,47 / 571,83

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 0,0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,0 / 20,5

SN Margin (Up/Down) [dB]: 15,5 / 6,0

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN

Θα ήθελα επίσης άν είναι δυνατόν να έχει εμβέλεια +1 όροφο πάνω (εσωτερική σκάλα - 12 σκαλιά).

To μπάτζετ παίζει μέχρι τα 100ευρώ maximum αλλά άν υπάρχει κάτι ποιοτικό αρκετά φθηνότερα, δεν λέμε όχι.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

η μια λυση θα ηταν να παρεις ενα access point και να το βαλεις πανω στο Thomson

Η δευτερη λυση να παρεις ενα thomson wireless και η τριτη λυση αφου εχεις μια χαρα γραμμη κανα netgear 2000,1000,2200/.

Δημοσ.

Σήμερα μου δάνεισε ένας φίλος το NetFasteIAD2 της HOL.

Αρχικά παρατήρησα οτι κλειδώνω λίγο υψηλότερα ΑΛΛΑ στον πάνω όροφο το signal είναι poor.

Ακόμα και στο διπλανό δωμάτιο, με κλειστή πόρτα είναι very good, μόνο δίπλα στο μόντεμ μένει excellent.

Τα ρουτεράκια που προτείνεις ενδέχεται να έχουν πιο δυνατό σήμα; Κυρίως για τον πάνω όροφο - το poor είναι απλά τραγικό.

*Η μέτρηση του σήματος έγινε απο ένα κλασσικό λάπτοπ HP με sVista άν και δεν νομίζω οτι παίζει ρόλο το λάπτοπ.

Επίσης ξέρει κανείς σε αυτό το ρούτερ αν μπορώ να κλείσω εντελώς το wi-fi; Να παίζει μόνο το εθερ;

Δημοσ.

ναι μπορεις να κλεισεις το wireless.το thomson γενικα δεν εχει το καλυτερο σημα.δεν θεωρειται οτι εχει το πιο δυνατο.απο εκει και περα αν εχεις 10 τοιχους και 5 μπετον πλακες κανενα δεν θα παιξει.σε συμφερει να πας σεκατι που να παιζει σε n και με αναλογο stick n βεβαια η να παρεις ενα access point που να ειναι 300 Mw η καποιο ενισχυτη που θα σου δυναμωσει το σημα.απλα μετα μπλεκεις σε διαφορα.υπαρχει και η λυση των Powerlines αμα ειναι στην ιδια φαση το ρευμα η αν μπροεις να τραβηξεις καλωδιο και να βαλεις ενα access point στον πανω οροφο ακομα καλυτερα.υπαρχει μετα και η λυση tou repeater.

excellent Θα εχεις διπλα στο router.με low θα παιξει νορμαλ

απο low και κατω σιγουρα προβληματα.

γενικα καλο ειναι να μενουμε στο good

kalo ειναι να κανεις Ping κα να μην χανεις πακετα λογω χαμηλου σηματος.επισης δοκιμαζεις και διαφορα καναλια να δεις ποιο παιζει καλυτερα η κατεβαζεις to inssider για να δεις που παιζουν οι αλλοι και εσυ να διαλεξεις ενα αλλο καναλι αν εχεις πολλους γυρω σου

Δημοσ.

Βασικά με powerlines είμαι τα τελευταία χρόνια και ενώ είμαι σχετικά ικανοποιημένος για σέρφ και μπράουζινγκ το θέμα ταχύτητα δεν υπάρχει. Τεσταρίστηκε χθες και με το γουίφι έπιανα 1.8 Μ/ς απο φτπ ενώ το πάουερλάιν έπιανε 550 μαξ για το ίδιο αρχείο.

Βέβαια έβγαλε και η νετγκίαρ νέα πάουερλάιν που αγκίζουν το 1γιγαμπίτ αλλά οι τιμές παίζουν περί τα 100ευρώ. Άσε που και τώρα με το κινητό θα θέλω το γουίφι. Ένιγουει θα δώ μήπως καταφέρω να τεστάρω και άλλα ρουτεράκια.

Επίσης, το Ν εφ'όσον όλα τα λάπτοπ στο σπίτι δεν έχουν σήμα Ν, δεν έχει νόημα έτσι; Ενώ για ένα ντέσκτοπ παίρνω τον κατάλληλο ρισίβερ, σωστά;

Δημοσ.

ειναι wifi οχι γουιφι.καποιες λεξεις καλο ειναι να τις γραφουμε στα αγγλικα.επισης δεν σημαινει οτι το powerline θα παισει οτι πιανει το ασυρματο

εξαρτατε αποσταση απο πριζα σε πριζα τι αλλο εχεις συνδεδεμενο πανω και αλλα τοσα.το ιδιο και με το wireless

αποσταση τι stick ειναι κτλ.100 ευρω ειναι πολλα απλα οταν καποιες φορες δεν παιζει το wifi εκει ειναι σωτηρια τα power lines

για μενα πρωτη επιλογη ειναι παντα καλωδιο μετα wifi και τελευταια Power lines.το καθενα εχει συν και πλην.

απο την αλλη μπορει ενα pc Να παιζει με καλωδιο ενα δευτερο να παιζει με power line και ενα τριτο να παιζει με wifi

το ενα δεν εμποδιζει το αλλο.συνυπαρχουν και τα 3 κανονικα.

αν δεν εχουν τα laptop n η αμα δεν θες να παρεις για τα λαπτοπ n ναι τοτε δεν εχει καμια διαφορα.πρεπει και το ρουτερ να ειναι

n αλλα και τα sticks/laptop/Κτλ να ειναι n για να εκμεταλευτεις την ταχυτητα αλλιως θα παιξει σε g.

nai παιρνεις καταλληλο receiver

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

απλα οτι και να παρει ας δοκιμασει πρωτα απο κανα φιλο να δει ποσο πιανει το σημα.το n ειναι πιο δυνατο εκτος αν βρεις κανενα με διπλη κεραια κτλ.επισης να το βαλει οσο το δυνατον σε καλυτερο σημειο ψηλα που να μην υπαρχουν εμποδια για να πιανει οσο γινεται καλυτερα σημα.

Δημοσ.

εξαρτάται και σε ποιο σημείο του σπιτιού το έχεις το ρούτερ για να πιάσει στον επάνω όροφο... οπότε κάνε συνδυασμούς θέσης μεταξύ πομπού και δέκτη στις δοκιμές σου.

εγώ π.χ. με το fritzbox 7140 όταν το έβαζα δίπλα στο παράθυρο, έπιανα άνετα στο δρόμο από 5+ όροφο και σερφάριζα με το κινητό, αλλά στην εισοδο της πολυκατοικίας ίσα που αναγνώριζε το ssid του. Στις σκάλες στον απο κάτω όροφο έπιανε οριακά, όταν όμως έβαλα το ρούτερ κοντά στο τοίχο του φωταγωγού, έπιανε στον απο κάτω με περίπου 3 στα 5.

Εγώ άλλαξα πριν 15 μέρες στο netfaster IAD2 της HOL επειδή πήρα και τηλεφωνία, νομίζω οτι το netfaster κρατάει πιό σταθερή τη σύνδεση από ότι το fritzbox (εγώ έχω πρόβλημα απόστασης από το dslam και με το 24άρι ιντερνετ της HOL κλείδωνα στα 8 και κατέβαζα με 5-6 και είχα και αποσυνδέσεις) αλλά όντως δείχνει να μην έχει τόσο δυνατό σήμα όσο το fritzbox.

Δημοσ.

μπορεις να βαλεις το netfaster Να σου δινει ιντερνετ αφου ειναι πιο σταθερο και να βαλεις το fritz να αναλαβει το wireless κομματι.

Δημοσ.

η απλα μπορεις να χρησιμοποιησεις το fritz σαν repeater και να επεκτεινεις το ασυρματο σου παραπερα.

αν και εγω δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα με το fritz τοσα χρονια που το εχω

σβηνει μονο αν κοπει το ρευμα και δεν εχει χασει ποτε το συγχρονισμο του εκτος αν κανει τιποτα αλλαγες-επισκευες ο οτε

Δημοσ.

α ναι ξεχασα να πω οτι αμα παιζει reapeater σαν wds ειναι λιγο αχρηστο διοτι πρεπει και το αλλο ρουτερ που εχεις να υποστηριζει wds και πολλες φορες παιζει μονο με wep key η θελει και τα δυο να ειναι ιδια μαρκα.εχω κανει wds σε 2 thomson kai οπως ειχαν πει μονο wep.

Δημοσ.

αυτο δοκιμασμενα παιζει wpa.wpa2 λεει οτι παιζει μονο με προιοντα της ιδιας εταιριας.εγω το εχω αφησει με wpa2 κλειδωμα και παιζει με ενα eedimaxτο θεμα ειναι οτι δεν χανει τιποτα να δοκιμασει ο φιλος μας

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...