Προς το περιεχόμενο

Blu-ray to DVD

alexcool

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό, αν κατάλαβα καλά γιατί δεν έδωσες λινκ, μετατρέπει bd ταινίες σε dvd.

Εσύ αναφέρεσαι σε hd και μάλλον εννοείς mkv αρχεία (bd-rips).

Αν θέλεις να μετατρέψεις mkv σε dvd, μπορείς να το κάνεις με το convertxtodvd ή το δωρεάν dvd flick.

Δημοσ.

Αυτό, αν κατάλαβα καλά γιατί δεν έδωσες λινκ, μετατρέπει bd ταινίες σε dvd.

Εσύ αναφέρεσαι σε hd και μάλλον εννοείς mkv αρχεία (bd-rips).

Αν θέλεις να μετατρέψεις mkv σε dvd, μπορείς να το κάνεις με το convertxtodvd ή το δωρεάν dvd flick.

Ακριβος! αλλα να ρωτησω αλλο το μλου ρε'ι' και αλλο το mkv δηλαδη; εγω εχω ενα συγκεκριμενο εργο σε mkv μορφη και το ιδιο εργο το αγοραζω και σε Blue ray δεν ειναι το ιδιο; τι διαφορα υπαρχει; π.χ αναλυση ηχος κτλ;

Σε ευχαριστω πολυ Μικος ναι το εχω το convertxtodvd, αλλα δεν μου λες κατι αλλο σε παρακαλω δεν θα χασω ποιοτητα με την μετατροπη με το convertxtodvd;

Θενκς!

Δημοσ.

Ακριβος! αλλα να ρωτησω αλλο το μλου ρε'ι' και αλλο το mkv δηλαδη; εγω εχω ενα συγκεκριμενο εργο σε mkv μορφη και το ιδιο εργο το αγοραζω και σε Blue ray δεν ειναι το ιδιο; τι διαφορα υπαρχει; π.χ αναλυση ηχος κτλ;

Το mkv είναι ριπαρισμένο (συνήθως) από BD δίσκους.

Η ανάλυση στα 1080p είναι η ίδια με το bd ενώ στα 720p είναι (φυσικά) μικρότερη, δλδ από 1920χ1080=>1280χ720.

Ο ήχος συνήθως μεταφέρεται αυτούσιος ενώ αφαιρούνται τα επιπλέον κανάλια ήχου και μένει μόνο το English σε AC3 ή DTS κωδικοποίηση..

Η διαφορά τους είναι στην συμπίεση που εφαρμόζεται στα mkv ώστε να μειωθεί το μέγεθος τους από τα 20-30GB στα 4,7GB (1dvd) ή 8,2GB (dual layer dvd).

Φυσικά αφαιρείτε και το μενού και τα έξτρα του bd.

Σε ευχαριστω πολυ Μικος ναι το εχω το convertxtodvd, αλλα δεν μου λες κατι αλλο σε παρακαλω δεν θα χασω ποιοτητα με την μετατροπη με το convertxtodvd;

Θενκς!

Εννοείτε, αλλά το τίτλος του θέματος σου για το Blue ray to dvd παραθέτει σε αυτό ακριβώς, την μετατροπή από bd σε dvd.

Ένα dvd είναι στα 720χ576 και κωδικοποίηση mpeg2 που είναι αρχαίο format.

Καμιά σχέση με το vc1/mp4 avc που χρησιμοποιεί ένα bd.

Δημοσ.

A o.k σε ευχαριστω πολυ! κατι αλλο τα ντουαλ λε'ί'ρ εχουνε καλυτερη αναληση απο τα απλα με τα 4,7g;

Όχι. Δεν παίζει κανένα ρόλο, εκτός ίσως από το ότι μια ταινία mkv με μέγεθος 8GB θα έχει σαφώς καλύτερη εικόνα από μια με μέγεθος 4GB.

Κατά τ' άλλα, δεν έχει καμία σημασία σε τι δισκάκι θα γράψεις μια ταινία, εφόσον δεν προβείς σε κάποια μετατροπή (εννοείτε).

Και σε cd να την έβαζες (αν χωρούσε) ή σε BlueRay δισκάκι την ίδια ποιότητα θα είχες.

Αν τώρα, την μετατρέψεις σε dvd και θέλεις την καλύτερη δυνατή ποιότητα, τότε θα επιλέξεις να γίνει σε μέγεθος για Dual Layer dvd.

Δημοσ.

Το AVCHD DVD δεν έχει καμία σχέση με κανονικό DVD αν το κάνεις μεν,όντος δεν χάνεις ποιότητα,αλλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι κλασσικό DVD δεν θα παίζει δηλαδή σε απλό DVDPlayer.

Δημοσ.

Το AVCHD DVD δεν έχει καμία σχέση με κανονικό DVD αν το κάνεις μεν,όντος δεν χάνεις ποιότητα,αλλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι κλασσικό DVD δεν θα παίζει δηλαδή σε απλό DVDPlayer.

Οχι μα για το πλε'ι' στε'ι'σιον 3 ενοουσα.

Τι θελει ντουαλ λε'ι'ερ η τα κοινα dvd;

Δημοσ.

Οχι μα για το πλε'ι' στε'ι'σιον 3 ενοουσα.

Ναι αλλά δεν το είπες και το θέμα σου μέχρι τώρα αναφερόταν για αναπαραγωγή σε dvd.

Τι θελει ντουαλ λε'ι'ερ η τα κοινα dvd;

Ανάλογα με το μέγεθος του mkv. Αφού δεν γίνεται επανασυμπίεση, τότε θα βγει στο ίδιο περίπου μέγεθος με το αρχικό αρχείο.

Αν είναι μέχρι 4.7GB θέλει απλό dvd

Αν είναι μέχρι 8.5GB θέλει Dual Layer

Αν είναι παραπάνω δεν χωράει σε τίποτα.

Δημοσ.

O.k παιδια θα το δοκιμασω κι αυτο απλος πρεπει να αγορασω μαλλον μερικα δισκακια ντουαλ λε'ι'ρ.

Ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

Πάρε κανά δύο επανεγγράψιμα αν δεν σε ενδιαφέρει να κρατήσεις τις ταινίες σε dvd.

Έτσι θα βλέπεις την ταινία και μετά θα γράφεις άλλη στο δισκάκι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...