dmkias Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 κάνω την γλώσσα C στην σχολή, και μας προτείνουν να εγκαταστήσουμε τα linux για να προγραμματιζουμε. ο καθηγητής μου όμως έχει ένα πρόγραμμα που γράφει πρόγραμμα σε C και το τρέχει σε Windows. Ποιό είναι αυτό το πρόγραμμα και ποιά εκδοση μου προτείνετε;
Anubis13 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 DEVC++ CodeBlocks Και τα δυο είναι IDE με ενσωματωμενο στην εγκατασταση τον gcc. Ο πρωτος δεν αναπτύσσεται πλέον. Διαλέγεις ποιος σου αρέσει και καλή ενασχόληση
flik Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το visual studio. Είναι IDE (integrated development environment). Σε linux σας είπαν ποιο πρόγραμμα;
dmkias Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 DEVC++ CodeBlocks Και τα δυο είναι IDE με ενσωματωμενο στην εγκατασταση τον gcc. Ο πρωτος δεν αναπτύσσεται πλέον. Διαλέγεις ποιος σου αρέσει και καλή ενασχόληση Ευχαριστώ πολύ
dmkias Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το visual studio. Είναι IDE (integrated development environment). Σε linux σας είπαν ποιο πρόγραμμα; το kubuntu έχω εγκαταστήσει στο ένα pc, αλλά επειδή είναι παλιό το άλλο δεν θέλω να το φορτώσω και με τα linux. για να κάνω απεγκατάσταση το linux απο το άλλο μου pc πρέπει να κάνω format?
twiner Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 για συγγραφή κώδικα σε windows προτείνω notepad++ για το Linux (και πώς να το αφαιρέσεις) διάβασε εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/390784-info-οδηγιες-προς-νεοεισερχομενους-στο-gnulinux/ το παλιό pc με την κατάλληλη διανομή μπορεί να ελαφρώσει κι όλας.
dmkias Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 για συγγραφή κώδικα σε windows προτείνω notepad++ για το Linux (και πώς να το αφαιρέσεις) διάβασε εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/390784-info-οδηγιες-προς-νεοεισερχομενους-στο-gnulinux/ το παλιό pc με την κατάλληλη διανομή μπορεί να ελαφρώσει κι όλας. θελώ προγράμματα που δεν υπάρχουν στα linux, γιατί ασχολούμαι με την μουσική και επεξεργάζομαι ήχο
Liakos10 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 για συγγραφή κώδικα σε windows προτείνω notepad++ +1 και μενα μαρεσε πολυ το notepad++...επισης ακουσα και για το kompozer (καπως ετσι δηλαδη)..για συγγραφη παντα!!
Liakos10 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 θελώ προγράμματα που δεν υπάρχουν στα linux, γιατί ασχολούμαι με την μουσική και επεξεργάζομαι ήχο φιλαρακι εγω σου προτεινω να μη στησεις linux για προγραμματισμο..δε ξερω σε τι σχολη εισαι αλλα η γνωμη μου ειναι οτι αν θες να ασχοληθεις με linux, στηστα ή χρησιμοποιησε live cd-usb ετσι ωστε να τα μαθεις καλα για αρχη και αργοτερα αν θες προγραμματισε κιολας...επισης νομιζω οτι σε linux υπαρχει και στημενο προγραμμα για κωδικα(αν κανω λαθος διορθωστε με)
dmkias Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 φιλαρακι εγω σου προτεινω να μη στησεις linux για προγραμματισμο..δε ξερω σε τι σχολη εισαι αλλα η γνωμη μου ειναι οτι αν θες να ασχοληθεις με linux, στηστα ή χρησιμοποιησε live cd-usb ετσι ωστε να τα μαθεις καλα για αρχη και αργοτερα αν θες προγραμματισε κιολας...επισης νομιζω οτι σε linux υπαρχει και στημενο προγραμμα για κωδικα(αν κανω λαθος διορθωστε με) στα δίκτυα είμαι στον βόλο. χρησιμοποιώ linux στα εργαστήρια και στο pc που έχω εκεί. Η διανομή kubuntu που έχω, έχει πρόγραμμα για κώδικα, to kate
Liakos10 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Η διανομή kubuntu που έχω, έχει πρόγραμμα για κώδικα, to kate ανα μπραβο αυτο...παντως δοκιμασε το notepad++ ειναι ευχρηστο (υπαρχει και σε portable)
dmkias Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 ανα μπραβο αυτο...παντως δοκιμασε το notepad++ ειναι ευχρηστο (υπαρχει και σε portable) οκ ευχαριστώ
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Εγώ σου προτείνω πάντως να ασχοληθείς με λίνουξ γιατί στη σχολή που είσαι θα χρειαστεί.Το σίγουρο είναι ότι θα σε βοηθήσει σε πολλά μαθήματα.
dmkias Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Εγώ σου προτείνω πάντως να ασχοληθείς με λίνουξ γιατί στη σχολή που είσαι θα χρειαστεί.Το σίγουρο είναι ότι θα σε βοηθήσει σε πολλά μαθήματα. ασχολούμαι με linux, απλά θέλω να μπορώ να προγραμματίζω και μέσω των windows ώστε να μπορώ να κάνω εργασίες όπου και να μαι.
Sudavar Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 DEVC++ CodeBlocks Και τα δυο είναι IDE με ενσωματωμενο στην εγκατασταση τον gcc. Ο πρωτος δεν αναπτύσσεται πλέον. Διαλέγεις ποιος σου αρέσει και καλή ενασχόληση Δεν συνιστώ το Dev-C++ κόλλαγε πολλές φορές, υπολειτουργούσε ο debugger και την εμφάνιση του θα την χαρακτήριζα αντιαισθητική (για μένα πάντα). Έλεγα να προτείνω το Eclipse αλλά για να το στήσεις σε windows πρέπει να εγκαθιστάς και το mingw (Minimalist GNU for Windows) για να κάνεις compile και debugg. Ωστόσο έχει πάρα πολλά plugins (π.χ.1o προσθέτεις perspectives και γράφεις σε ένα IDE C/C++, PHP, Java, Javascript, etc) (π.χ.2ο plugin για σύνδεση με svn repository κ.α.), πολύ χρήσιμο και αποδοτικό (για μεγάλα projects κυρίως). Οπότε αν θες να ασχοληθείς τόσο, Eclipse αλλιώς και το CodeBlocks καλό πρέπει να είναι (από όσο έχω ακούσει). Όσο αφορά το Notepad++ πιστεύω πως πρέπει να το έχεις απαραίτητα στο PC, για να μπορείς να editareis τα πάντα (σχεδόν). Αν στο kubuntu καταφέρεις να περάσεις gedit (είναι του gnome γιαυτό δεν ξέρω αν καταφέρεις) ακολούθα τον εξής οδηγό για να το μετατρέψεις σε ελαφρύ και κατάλληλο για αρχή περιβάλλον προγραμματισμού. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το visual studio. Είναι IDE (integrated development environment). Σε linux σας είπαν ποιο πρόγραμμα; Όπως έχω ακούσει: Το να χρησιμοποιείς Visual Studio στην προσπάθεια να μάθεις C είναι σα να χρησιμοποιείς a-bomb για να σκοτώσεις μυρμήγκι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.