dimitrisak Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 κοιτα να δεις...εφτιαξα ενα κυκλωμα που λειτουργει ως φωτορυθμικο...και παιρνει λαμπες 220v ac....σκεφτηκα πως οι λεμπες το χριστουγεννων θα ειναι καλη φαση αλλα δεν σκευτηκα μεν καν πως ειναι λεδ και δεν παιζουν στα 220v...τωρα σκευτομαι να παρω κανονικες λαμπες παλι χριστουγεννων αλλα οχι led...
CtrlFreak Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Μην κόψεις το καλλώδιο γιατί θα κάψεις τα λαμπάκια. Οι δίοδοι σχηματίζουν έναν ανορθωτή και ο πυκνωτής είναι για εξομάλυνση. Οπότε μόνο dc δουλεύουν. Το κίτρινο είναι Film capasitor.
dimitrisak Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 ναι το ξερω...να παει να γα..... θα παω να παρω λαμπακια κανονικα χριστουγεννων...
pournaras Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 δεν εχει ολοκληρωμενο,τα λαμπακια αναβοσβηνουν οταν αναβει και γεμιζει ο πυκνωτης. μπορεις να τον αλλαξεις και να βαλεις εναν πολυ πιο μικρο. για δοκιμασε. Το ολοκληρωμενο ειναι πανω στην μικρη πλακετιτσα που βρισκεται καθετα στη μεγαλη στη δεξια μερια (γραφει κιολας IC )
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 @ntinaras, το ένα το απάντησε ο pournaras, το άλλο είναι, γνωρίζεις τι κάνει ο πυκνωτής στο κύκλωμα ;
Ntinaras Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 το ολοκληρωμενο τωρα το ειδα,δε φαινοταν για ποιον πυκνωτη λες?
De@th L0rd Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Επειδή όλοι έχουν φαγωθεί με τον πυκνωτή τράβηξε μια φωτό και από το κάτω μέρος να δούμε. Λογικά ο μεγάλος είναι για εξομάλυνση κ ο μικρός ο ηλεκτρολυτικός για να ρυθμίζει καμια συχνότητα στο ολοκληρωμένο, αλλά χωρίς να βλέπουμε συνδέσεις από κάτω, μόνο μλκς θα υποθέτουμε.
Ntinaras Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 νομιζω οτι θα ειναι αναποδα απ οτι τα λες παντως εχει και μια μικρη φακη...
De@th L0rd Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 νομιζω οτι θα ειναι αναποδα απ οτι τα λες παντως εχει και μια μικρη φακη... Μάμησέ την μωρέ αυτή για να εξαλοίφει τίποτα transients θα την έχει.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Επειδή όλοι έχουν φαγωθεί με τον πυκνωτή τράβηξε μια φωτό και από το κάτω μέρος να δούμε. Λογικά ο μεγάλος είναι για εξομάλυνση κ ο μικρός ο ηλεκτρολυτικός για να ρυθμίζει καμια συχνότητα στο ολοκληρωμένο, αλλά χωρίς να βλέπουμε συνδέσεις από κάτω, μόνο μλκς θα υποθέτουμε. για αυτό έχω φαγωθεί... τα λαμπακια αναβοσβηνουν οταν αναβει και γεμιζει ο πυκνωτης. μπορεις να τον αλλαξεις και να βαλεις εναν πολυ πιο μικρο. για δοκιμασε.
De@th L0rd Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 για αυτό έχω φαγωθεί... Κοίτα μου φαίνεται φύση αδύνατο αλλάζοντας την τιμή του πυκνωτή με "μικρότερο" ειδικά να αλλάξει τη συμπεριφορά του προγράμματος. Το πιθανότερο είναι ο μικρότερος πυκνωτής να σκάσει. Τα λαμπάκια αναβοσβήνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα του ολοκληρωμένου. ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δε πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα κοιτώντας μόνο την πλακέτα από πάνω, χωρίς να ξέρουμε που συνδέεται το κάθε τι. Εδώ βλέπω στα gerber print από πάνω μια αντίσταση με το ένα άκρο εκεί που είναι να μπεί δίοδος. Φέξε μου κ γλύστρισα δηλαδή.
Ntinaras Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 δεν ειχα δει οτι εχει ic Οταν το εγραψα αυτο. στο αυτοκινητο πειραξα τη φλασιερα αλλαζοντας το πυκνωτη,και αναβοσβηνουν πιο αργα τωρα τα φλας
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Απλά δεν προτείνουμε χωρίς να ξέρουμε, μην ξεχνάς ότι το κύκλωμα παίρνει απευθείας 230V.
De@th L0rd Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 δεν ειχα δει οτι εχει ic Οταν το εγραψα αυτο. στο αυτοκινητο πειραξα τη φλασιερα αλλαζοντας το πυκνωτη,και αναβοσβηνουν πιο αργα τωρα τα φλας Ρε μη το παίρνεις προσωπικά, δε το πα για σένα. Πέρα από αυτό η φλασιέρα μπορεί να έχει κάποιον ασταθή πολυδονητή με τρανζίστορ, που γίνεται αυτό αν αλλάξεις το πυκνωτή. Το πιο σωστό βέβαια είναι να αλλάξεις τις δύο αντιστάσεις. Αν κ μου κάνει εντύπωση, εγώ στο αυτοκίνητο θα χρησιμοποιούσα 555 και ρελέ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.