Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το δίκτυο είχε τη δυνατότητα να στέλνει καθημερινά δέκα δισεκατομμύρια spam mail

Με προχειρους υπολογισμους, βγαινει 115740mail/sec (δηλαδη ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ!!!!)

Απο την αλλη, ο πληθησμος της γης ειναι περιπου επτα δισεκατομυρια, που στο καλο τα εστελνε?

Ξερω, πολλοι εχουν 2πλα και 3πλα mail, αλλα μην ξεχνατε οτι το λιγοτερο απο το 5% εχει προσβαση στο διαδυκτιο.

Οποτε ειναι πολυ πιθανο να μας εχει στειλει και εμας ο τυπος!

Δημοσ.

Ξέρεις πόσα spam δεν φτάνουν ποτέ στον προορισμό τους όμως;

Εγώ στον δικό μου server, έβγαλα για δοκιμή το φίλτρο που ψαρεύει τα spam (το έχω μόνιμα στο 5-default) και σε 2 λεπτά είχα 20 διαφημιστικά. Πολλά (και μου έκανε εντύπωση) ήταν από εμένα! Φαινόταν αποστολέας το email μου!

Άρα από τα 100.000 το δευτερόλεπτο, μπορεί στον προορισμό τους να πήγαιναν τα μισά ή και λιγότερα.

>>>>να εξουδετερώσει το Mega-D και να εντοπίσει τους μολυσμένους υπολογιστές

Αυτό πως το έκαναν; Πήγαιναν στα σπίτια και έλεγαν "συγνώμη κυρία μου, ο υπολογιστής σας είναι bot"???

Δημοσ.

Ξέρεις πόσα spam δεν φτάνουν ποτέ στον προορισμό τους όμως;

Εγώ στον δικό μου server, έβγαλα για δοκιμή το φίλτρο που ψαρεύει τα spam (το έχω μόνιμα στο 5-default) και σε 2 λεπτά είχα 20 διαφημιστικά. Πολλά (και μου έκανε εντύπωση) ήταν από εμένα! Φαινόταν αποστολέας το email μου!

Άρα από τα 100.000 το δευτερόλεπτο, μπορεί στον προορισμό τους να πήγαιναν τα μισά ή και λιγότερα.

>>>>να εξουδετερώσει το Mega-D και να εντοπίσει τους μολυσμένους υπολογιστές

Αυτό πως το έκαναν; Πήγαιναν στα σπίτια και έλεγαν "συγνώμη κυρία μου, ο υπολογιστής σας είναι bot"???

Χωρίς να είμαι γνωστης (τουλάχιστον όχι σε βάθος) του θέματος νομίζω ότι απλά εξουδετερώνοντας μερικά PC που είχε υπό τον έλεγχο του ο ρώσος τελειώνει φασαρία και με τα υπόλοιπα 500.000

γιατί υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές... πχ αν έχουν αυτά τα PC trojan το trojan για να δουλέψει θέλει έναν client (ο ιός) και έναν server (το πρόγραμμα στο οποιο ο ιός στέλνει τα δεδομένα και αλληλεπιδρά)

αν κλήσεις τον server που διαχειρίζεται όλους τους clients ναι μεν τα trojan θα συνεχίσουν να υπάρχουν στα PC των θυμάτων (μέχρι το επόμενο format) αλλα θα είναι ακίνδυνα μιας και δεν θα περνούν εντολές από κάπου αλλα ούτε και θα στέλνουν δεδομένα κάπου..

βεβαια δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργούν τα botnets ... ( βασικά το είχα ψάξει για πλακα αλλα πριν χρονια και δεν θυμάμαι τίποτα...) αλλα ένα άλλο πιθανό σενάριο που έρχεται στο μυαλό είναι τα μολυσμένα pc να μην έχουν trojan (η να μην έχουν μονο trojan) αλλα και ένα άλλο πρόγραμμα που να εκτελεί μια loop εντολή πχ να στέλνει 400.000 φορες ανά 30 δευτερόλεπτα την φορα ένα συγκεκριμένο μήνυμα η HTML κώδικα (την spam διαφήμιση δηλαδή)

επειδή όμως όλα αυτά τα δίκτυα (τουλάχιστον τα τεραστια) δεν γίνονται επειδή έχει κάποιος λαλακια στον εγκέφαλο και δεν έχει να κάνει κάτι καλύτερο ... αλλα επειδή κρύβονται συμφέροντα (εταιρίες νόμιμες που θέλουν διαφήμιση, παράνομα μαγαζιά που δήθεν πουλάνε εμπόρευμα σε απίστευτα χαμηλές τιμές -χωρίς να έχουν το εμπόρευμα βεβαια- εταιρίες που πουλάνε placebo χάπια που υπόσχονται λύση σε αρρώστιες η στο σε σεξουαλικά προβλήματα και ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε) επειδή ακριβώς λοιπόν όπως προείπα κρύβονται συμφέροντα από πίσωαυτά τα προγράμματα που έχουν ένα τέτοιο αλγόριθμο σε loop πιστεύω ότι θα κάνουν ένα κάποιο "Refresh" αν τακτά χρονικά διαστήματα πχ ανά βδομάδα η μηνα, περνώντας εντολή από ένα pc/server - για να αλλαχτεί το μήνυμα/HTML ανάλογος με τους πελάτες η συχνότητα που θα στέλνεται, ανάλογος με το ποσο καλά πλήρωσαν οι πελάτες κτλ-

αυτά λοιπόν τα PC θα είναι υπό τον έλεγχο του administrator (του ρώσου) που πάει να πει ότι με τον έναν η με τον άλλο τρόπο είχε επαφή με τα συγκεκριμένα σύστημα είτε φυσική είτε με remote εφαρμογές οποτε αν λείπει ο administrator.. δεν γίνεται refresh άρα δεν στέλνονται νέα μηνύματα..

βεβαια όπως και στην περίπτωση του trojan τα κακόβουλα αρχεία-προγράμματα παραμένουν στα pc τον θυμάτων μέχρι το επόμενο format αλλα είναι πια εντελώς ακίνδυνα :)

Έτσι δεν χρειάζεται να χτυπάμε μια μια τις πόρτες των νοικοκυριών :P

Δημοσ.

Μπορείς να τα κάνεις και πιο αυτόνομα.. (και όντως δεν θέλει τις τρελές γνώσεις.. λίγο c, λίγο networking programming, λίγο κρασί λίγο θάλασσα.. αυτά..)

anyway p@paries...

Δημοσ.

Ειδες το zeigeist κ χαρικες:P..

Σιγα το documentary.. debunked εχει φαει απο 100000000 καθηγητες πανεπιστημιου..

off topic :wub:

Εύκολα τα λόγια του αέρα..

Κανα λινκ έχουμε?

PS. Που είναι το spoiler ρε γμτ?

Δημοσ.

Μπορείς να τα κάνεις και πιο αυτόνομα.. (και όντως δεν θέλει τις τρελές γνώσεις.. λίγο c, λίγο networking programming, λίγο κρασί λίγο θάλασσα.. αυτά..)

anyway p@paries...

Αυτή η νοοτροπία είναι λάθος... γιατί τίποτα στον κόσμο δεν χρειάζεσαι τρελες γνώσεις...

ούτε για να στείλεις έναν πύραυλο στο διάστημα.. ούτε για να τερματίσεις όλους τους δορυφόρους της γης και να τους κανεις να σκάσουν σαν στρακαστρούκες!

Χρειάζεσαι απλά όπως το είπες << λίγο από αυτό λίγο από το άλλο >>

αλλα επίσης χρειάζεσαι μια ομάδα από άλλους ανθρώπους που έχουν ίδιο στόχο με εσένα και που αυτοι να ξέρουν << λίγο από αυτό λίγο από το άλλο >> ίσως μάλιστα οι τομείς των γνώσεων μιας ομάδας να μην ταυτίζονται (άλλος να ξέρει λίγο C και λίγο τεχνολογίες δικτύων, άλλος να ξέρει λίγο αρχιτεκτονική υπολογιστών και λίγο python άλλος να ξέρει λίγο φυσική και λίγο μηχανολογία κτλ κτλ)

Και μετά χρειάζεσαι πολύ χρόνο πολλές προσπάθειες για να αποκτήσεις εμπειρία -fail, trial, fail, different approach, fail κτλ- (γιατί άλλο γνώση και άλλο εμπειρία μπορούν να συμβαδίσουν αλλα αυτό δεν τα κάνει ίδια μεταξύ τους..)

τέλος χρειάζεσαι χρόνο επιμονη μεθοδικότητα (να ξέρεις πως να διαχειριζεσαι ένα project στην κάθε του λεπτομέρεια από πως που και γιατί θα πετάνε τα σκουπίδια τους οι συνεργάτες σου τι ώρες και πως θα δουλεύουν μέχρι το τι ακριβώς χρειάζεται ο καθένας να κάνει ποτε να σταματήσει από που να πάρει την σκυτάλη ο άλλος και ποτε να συνεχισει με τα νέα δεδομένα αυτός που σταμάτησε πριν κτλ επίσης χρειάζεται να ξέρεις πως να βάλεις αυτά τα άτομα να δουλεύουν μαζί και να αποδίδουν τα βέλτιστα)

μετά χρειάζεσαι χρόνο πολύ δουλειά ομαδικότητα καλή αντίληψη στην αξιολόγηση των οποιον δεδομένων μιας ερευνας η ενός αποτελέσματος και μετά πάλι δουλειά και χρόνο...

Αν τα έχεις όλα αυτά δεν χρειάζεται να έχεις τρελες γνώσεις για τίποτα... << λίγο από το ένα λίγο από το άλλο>> φτάνουν... και έτσι γίνονται όλα τα μεγάλα πράματα στην ανθρωπότητα!

βεβαια αν αναλάβεις ένα project μονος σου (είτε είναι κατασκευη τεραστιου botnet είτε είναι αποστολή ενός μικρού robot με AI στο φεγγάρι) και ξέρεις <<λίγο από το κάθε τι που χρειάζεται για να το κανεις πχ λίγο C λίγο μηχανολογία λίγο φυσική λίγο μαθηματικά κτλ>>

όχι τρελα πράγματα! λίγο αλλα λίγο από το κάθε τι που χρειάζεται

και μπορείς να τα κανεις και όλα μαζί μονος σου χωρίς την βοήθεια άλλων και μπορείς να τα κανεις αρκετά γρήγορα και αρκετά αποτελεσματικά για να τελειώσεις το project σε εύλογο ανάλογα με την περίπτωση χρονικό διάστημα... και έχεις και την επιμονη για να μην τα παρατήσεις στην μέση -η στην αρχή η στο τέλος- από ζάλη η από κούραση..

τότε ναι είσαι αξιέπαινος και ας μην είχες τρελες γνώσεις για τίποτα και ας μην ήσουν παιδί θαύμα

(δεν υπάρχει έτσι και αλλιώς κάτι τέτοιο όλα θέλουν δουλειά ακόμη και ο einstein που όλοι τον έχετε σε εκτίμηση πολύ δουλειά έριξε και έκανε ότι και αν έκανε... -επισης συνεργάστηκε με πολλά άτομα για να πετύχει ότι και αν πέτυχε- )

γίαυτό το παιδί αξίζει respect για το κατόρθωμα του ως κατόρθωμα αλλα καλά του κάνανε και τον σταματήσανε.. βεβαια δεν ξέρω αν θα συμφωνήσω με τον βαθμό που θα τον τιμωρήσουν αλλα ok

Δημοσ.

μπαα.. επιμένω.. για το συγκεκριμένο δεν χρειάζονται τρελές γνώσεις.. Για τα άλλα που λες (πυραύλους και τα σχετικά) χρειάζονται παν-τρελες γνώσεις..

Και στα άλλα που λες για κάποια projects ναι χρειάζονται.

Δημοσ.

Όχι δεν είναι έτσι... βλέπεις πολύ υποκειμενικά το θέμα.

θα σου πω μια φράση που έχω ακούσει και μου αρέσει, ο ειδήμονας είναι ο άνθρωπος ο oποιος έχει κάποιες γνώσεις για ένα αντικείμενο στο οποιο οι υπόλοιποι έχουν αγνοια

Πχ αυτά που για εσένα φαίνονται λίγες γνώσεις (πχ λίγες γνώσεις C που λες) για κάποιον άλλο είναι hardcore επιστημονική θεωρία... και το αντίστροφο αν νομίζεις ότι θέλει τρελες γνώσεις για κάτι που σου φαντάζει φουτουριστικό επειδή δεν έχεις ασχοληθεί μαζί του κάποιος άλλος θεωρεί τις ίδιες γνώσεις απλές η και βασικές καμια φορα..

Επίσης μην σε μπερδεύει το γεγονός ότι αν κάποιοι άνθρωποι με τρελες γνώσεις που ασχολούνται με ένα project μετατρέπει το ίδιο το project σε τέτοιο επίπεδο ώστε να χρειάζεται τρελα πράγματα...

Να στο πω πιο απλά με ένα πραγματικό παράδειγμα... κάπου στο 1900 ο Fessenden ένας χημικός και στενός συνεργάτης του Edison μετέφερε το πρώτο ηχητικό σήμα με ραδιοκύματα και εφήβρε το πρώτο ραδιο.. το να μεταφέρεις ήχο μέσω του αέρα από την αμερική μέχρι την γαλλία το 1900 φάνταζε εξωπραγματικό υπερβολικό όπως τώρα φαίνεται σε εμάς η τηλεμεταφορά ανθρώπων ένα πράμα...

Ο Fessenden ήταν άτομο με παρα πολλές γνώσεις για πολλά θέματα... αυτό δεν σημαίνει ότι η κατασκευή ενός δεκτη ραδιο σαν αυτό του Fessenden η και καλύτερο θέλει τρελες γνώσεις.. τώρα πια και παιδιά στο λύκειο στο μάθημα τις φυσικής είναι ικανά να κατασκευάσουν μονα τους ένα radio..

Όλα τα πράγματα στην ζωή είναι λίγο πολύ έτσι απλά μας φαίνονται δύσκολα επειδή δεν θέλουμε να μπούμε στο κόπο να ασχοληθούμε μαζί τους σοβαρά και να επενδύσουμε σημαντικό μέρος από την ζωή μας σε αυτά..

ότι αγαπάμε να κάνουμε και μας αρέσει μας φαίνεται εύκολο... για εσένα μπορεί να φαίνεται εύκολο να ζωγραφίζεις ένας άλλος δεν μπορεί καν να σκιτσάρει... η εσένα σου φαίνεται εύκολος ο προγραμματισμός.. ένας άλλος δεν μπορεί να καταλάβει πως ανοίγει ένα PC... δεν είναι πιο βλάκας απλά δεν ασχολήθηκε με το θέμα και ούτε έχει διάθεση να το ψάξει.. ούτε εσύ είσαι πανέξυπνος απλά σου αρέσει και το ερεύνησες...

Επίσης ένας άλλος που ειναι καλύτερος στον προγραμματισμό από εσένα δεν είναι εξυπνότερος απλά ασχολήθηκε περισσότερες ώρες η είχε καλύτερους δασκάλους η πιο σωστό περιβάλλον η καλύτερα ερεθίσματα από εσένα η όλα τα παραπάνω μαζί...

είναι αν θέλεις κάτι σαν το αβγό του κολόμβου!

Το αυγό του Κολόμβου

Ένας Ισπανός µιλούσε µε τον Χριστόφορο Κολόµβο σε ένα δείπνο προς τιμήν του:

-Δεν µπορώ να καταλάβω, τι σπουδαιότητα έχει αυτό που έκανες. Εντάξει έκανες ένα ταξίδι. Κι εγώ θα µπορούσα να το κάνω. Λένε πως ανακάλυψες κάτι. Κι εγώ θα µπορούσα ν' ανακαλύψω!

Ο Κολόµβος δεν µπήκε στον κόπο να λογοµαχήσει µε τον αντίπαλό του. Πήρε από το τραπέζι ένα βραστό αυγό και ζήτησε από ολους τους παραβρισκόμενους να το σταθεροποιήσουν όρθιο. Ο Ισπανός και οι υπόλοιποι κάνανε πολλές προσπάθειες, αλλά δεν τα κατάφερε κανεις το αυγό πάντα έπεφτε. Τότε ο Κολόµβος πήρε τ' αυγό και ελαφρά το χτύπησε και µετά το σταθεροποίησε πάνω στο σπάσιµο του τσοφλιού και ειπε:

-Όλοι μπορούσατε να το κάνετε αλλά μόνο εγώ στο σκέφτηκα και τελικά το εφάρμοσα.

Ετσι ακόμη και ο ζηλόφθονος Ισπανός κατάλαβε πως δεν ηταν μεν δύσκολη η πράξη του Κολόμβου αλλα άξιζε η ιδεα και η προσπάθεια στο να την εφαρμόσει επιτυχώς.

γίαυτό σου λέω ότι τα κρίνεις υποκειμενικά τα πράγματα και υπενθυμίζω την φράση με τον ειδήμονα που είπα στην αρχή του reply μου

το να κανεις ένα botnet δεν είναι δύσκολο το να σκεφτείς να το κανεις όμως και να μπεις στη διαδικασία αυτή και τελικά να τα καταφέρεις (μάλιστα ολομόναχος) είναι το αξιέπαινο.

Όπως το να κανεις ένα radio δεν είναι δύσκολο ( ο ανιψιός μου που είναι μέτριος μαθητής και δεν τελειωσε το σχόλιο ακομη έκανε ένα επιτυχημένα τις προάλλες) αυτό δεν κάνει τον Fessenden λιγότερο αξιέπαινο...

Το να καταφέρει κάποιος να στείλει ένα robot η ακόμη έναν άνθρωπο έξω από το ηλιακό μας σύστημα μοιάζει αξιέπαινο κάποιος η κάποια ομάδα κάποια στιγμή θα τα καταφέρει

τότε όταν θα μπει στον κόπο και τα καταφέρει και μας πει πως το έκανε

εύκολο θα μοιάζει αφου μας το πει δεν ηθελε τελικα τρελες γωσεις! αλλα δεν θα τον επαινέσουμε επειδή είναι εύκολο αυτό που έκανε αλλα επειδή αυτός το σκέφτηκε και πήγε να το εφαρμόσει και τα καταφερε! και όχι εμείς οι υπόλοιποι...

και μπορεί πια εκείνο τον καιρό τα παιδιά να μαθαίνουνε αστρονομία στο γυμνάσιο και να παίζουνε κάνοντας προγράμματα AI για τα ηλεκτρονικά pet τους που μονα τους συναρμολόγησαν...

αυτά τα πράγματα μοιάζουν τόσο εξωπραγματικά όσο θα έμοιαζαν σε έναν έλληνα της αθηνας το 500 πχ ότι κάποτε οι άνθρωποι θα πετάνε θα κάνουν αποστάσεις εκατοντάδων χιλιομετρων σε μερικές ώρες κτλ

οι άνθρωποι το 500 πχ στην αθηνα δεν ήταν βλάκες επειδή είχαν άλογα και σπαθιά... ισα ισα ο μέσος ορος IQ τους ήταν μεγαλύτερος από τον σημερινό μέσο ορο (165 τότε κάπου στα 100 τώρα)

απλά δεν είχαν ασχοληθεί με τέτοια πράγματα και δεν δώσανε τον χρόνο και τον κόπο που χρειάστηκε για να φτάσουν σε ένα τέτοιο σημείο γιαυτο και δεν είχαν τότε πχ τηλεόραση

δεν είναι δύσκολο να κανεις ένα ποδήλατο... ούτε θέλει τρελες γνώσεις τότε όμως θα ήταν επιστημονική ανακάλυψη...

Ο ρόλος του πανεπιστημιου δεν είναι να χώσει στο μυαλό σου 100000 τρελες γνώσεις τις οποιες πρέπει να ρουφήξεις σαν σφουγγάρι...

ο ρόλος του είναι να σου δώσει το "know how" έτσι ώστε ότι και να βάλεις στο μυαλό σου για να κανεις -σχετικό με την επιστήμη που σπουδάζεις- να ξέρεις τι προετοιμασία πρέπει να κανεις για να τα καταφέρεις που πρέπει να εξασκηθείς τι πρέπει να διαβάσεις κτλ..

γιαυτο μαθαίνεις ότι μαθαίνεις .... μαθαίνεις πολλά πράματα όχι γιατί θα τα εφαρμόσεις όλα μαζί κάπου αλλα για να ανοίξει το μυαλό σου και να μπορείς να λύνεις τα προβλήματα σου είναι κάτι σαν προπόνηση για το μυαλό

Συχνά στο μάθημα των μαθηματικών στο σχολείο ρωτάνε τα παιδιά "και σε τι θα μας χρειαστούν αυτά κ. καθηγητά" ? τα ολοκληρώματα οι παραγωγοι κτλ δεν θα σου χρειαστούνε πουθενά αλλα θα σου χρησιμέψουν παντού... γιατί λύνοντας τα ψήνεις το μυαλό σου και σκέφτεσαι πιο ανοιχτά και έτσι ακόμη και να μην τους χρειάζεσαι άμεσα για να υπολογίσεις κάτι χρησιμοποιώντας ανωτερα μαθηματικά αυτά σε έχουν βοηθήσει επειδή σου δώσανε την λογική σκέψη.. το "know how"

γιαυτο μαθαίνουν τέτοια πράγματα στο σχόλειο τα παιδιά.. τίποτα στην ζωή δεν θέλει τρελες γνώσεις η εφαρμογή είναι εύκολη πάντα το να φτάσεις στο σημείο να μπορείς να εφαρμόσεις είναι εντός εισαγωγικών δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης... το να σκεφτείς δηλαδή κάτι που δεν σκεφτήκανε όλοι οι άλλοι να προσεγγίσεις ένα θεμα out of the box με ένα τρόπο που δεν το έκαναν οι άλλοι...

Η έστω να εφαρμόσεις κάτι που σκέφτηκαν μεν και οι άλλοι αλλα ποτε δεν αποπειράθηκαν να το κάνουν.

αυτά είναι τα αξιέπαινα οι εφαρμογές πάντα εύκολες είναι... ποσο δύσκολο ειναι να κανεις μια λάμπα???

με τα κατάλληλα εργαλεία σου κάνω 1000 λάμπες σε λίγες μόλις ώρες και δεν έχω τρελες γνώσεις ηλεκτροτεχνίας... πριν από 300 χρονια θα ήταν θαύμα όμως....

πριν από 130 χρονια ένας άνθρωπος με πολύ πιο τρελες γνώσεις από εμενα ο T.Edison προσπάθησε 700 φορες για να κάνει μια λάμπα που να λειτουργεί επειδή αυτός είχε τρελες γνώσεις όμως δεν σημαίνει ότι χρειάζονται και τρελες γνώσεις για να κανεις μια λάμπα... προσπάθεια και δουλειά θέλει!! και όσα περιέγραψα στο προηγούμενο reply μου

Δημοσ.

+1 γιατι πολύ μου άρεσες έτσι όπως τα πες. Και φυσικότατα συμφωνώ. Απόλυτα ίσως θα τολμούσα να πω.

Αυτό που είπα (ή μάλλον εννοούσα) αφορούσε καθαρά το τεχνικό κομμάτι (το πως φτιάχνεται) και "συγκρίνοντας" άτομα του ίδιου γνωστικού αντικειμένου. Προφανώς για κάποιον μη σχετικό με τον προγραμματισμό θα φαντάζει δύσκολο ή ακατανόητο ή οτι χρειάζονται τρελές γνώσεις κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...