Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με λειτουργία κλώνου σε Nvidia GeForce FX 5200

kostas5579

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα κι από μένα. Λοιπόν τα πράγματα έχουν ως εξής. Έχω κάρτα γραφικών Nvidia FX 5200 και προσπαθώ από εχτές να συνδέσω σ'αυτή οθόνη και LCD TV (σε HDMI). Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι πως δε μπορώ να κάνω με τίποτα κλώνο τις 2 οθόνες. Την TV την αναγνωρίζει κανονικά, κάνει extend και προβολή μόνο σ'αυτή. Αλλά duplicate με τίποτα. Επιλέγω την ίδια ανάλυση και στις δύο οθόνες (1280χ1024) μια που αυτή είναι η μέγιστη που υποστηρίζει το monitor μου. Το παράξενο είναι πως μόλις πατάω duplicate το monitor μου βγάζει black και σ'ένα παράθυρο γράφει... not optimal mode, reccomended mode 1280X1024 60Hz! Ά να σας πω πως και τα Hertz και στις δύο τα τσέκαρα και είναι στα 60. Προσπάθησα τόσο απ'τις ιδιότητεσς οθόνης όσο και από το Nvidia Control Panel που έχει επιλογή cloning αλλά τίποτα! Και τώρα το καλύτερο. Το είχα καταφέρει πριν καμιά εβδομάδα, είμαι 100% σίγουρος στην ίδια ανάλυση. Απλά από τότε έκανα format. Πάντως εγκατέστησα εννοείται τους τελευταίους drivers της κάρτας εκ νέου. Κάποια βοήθεια? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Φίλε υποψιάζομαι πως είναι ο driver της κάρτας. Μήπως θέλει παλαιότερο ή καθόλου. Θα κάνω μετά μια προσπάθεια απεγκατάστασης.

Δημοσ.

Σαν πρώτο βήμα ναι. Κάνε απεγκατάσταση και σβήσε και μέσα από το Program Files το Folder "Nvidia" (Ή εκεί είναι ή στο root).

Στην συνέχεια κάνει fresh install τους drivers που θα βρεις στο site της Nvidia και απευθύνονται αποκλειστικά στην FX5200: http://www.nvidia.com/object/winxp_175.19_whql.html (Να υποθέσω ότι έχεις XP 32-bit).

Στην διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας να ΜΗΝ έχεις συνδεδεμένη την VGA θύρα αλλά μόνο την DVI (Σήμα στην TV σου δηλαδή). Να ξέρεις ότι πάντα βλέπει σαν 1η έξοδο την DVI Και όχι την VGA όταν είναι και οι 2 συνδεδεμένες.

Όταν τελειώσεις την εγκατάσταση κάνε οπωσδήποτε restart.

Στην συνέχεια συνέδεσε και την VGA θύρα στο monitor σου και απλά τρέξε τον οδηγό της Nvidia για να αναγνωριστούν και οι 2 οθόνες. Πρόσεξε ποια θα βάλεις primary και ποια secondary. Αναλύσεις να έχεις τις native και για τα 2 Monitor.

Κάνε restart και είσαι έτοιμος!

Δημοσ.

OK σ'ευχαριστώ πολύ. Αυτούς ακριβώς τους drivers κατέβασα αλλά για Vista 32bit. Εγώ βασικά έχω τα 7 32bit, αν και παλίο το pc τα τρέχει κανονικά. Λές εκεί να εντοπίζεται το πρόβλημα? Το ό,τι είναι για Vista και όχι για τα 7? Θα ακολουθήσω κατά γράμμα τις οδηγίες σου, απλά δε κατάλαβα αυτό που γράφεις για native αναλύσεις. Η TV είναι FullHD που σημαίνει 1920x1080 reccomended, αυτό μου βγάζει η κάρτα. Και η οθόνη μέγιστη 1280x1024. Δε θα πρέπει να έχουν την ίδια ανάλυση σε clone mode?

Αν δε βγάλω άκρη θα φορτώσω απ'την αρχή τα XP.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...