Thanos1972 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπερα παιδια. Εχω εδω και περιπου 4 χρονια το παρακατω... cpu athlon X-2 4200 (windsor)με στοκ ψυκτρα motherboard gigabyte GA-MA690G-S2H με bios το F6 ram 2x1 giga kingston kvrd2n2 εαν θυμαμαι καλα τον κωδικο τους στα 667 psu thermaltake tr2 470 watt κουτι ενα φτηνο της asus με εναν 12αρι ανεμιστηρα πισω επανω και εναν 12αρι μπροστα κατω vga radeon 3850 256 mb gigabyte ολο στοκ (ψυκτρα) hdd εναν της wd με 320 gb και ναι χωρις dvd recorder γιατι μου καηκε προσφατα(παλι καλα που ειναι σε lan) Οθονη lg 1953s 1280χ1024 windows xp sp3 Tον εχω ανεβασει στα 2400 με θερμοκρασιες core0 35 idle και 46 με full stress με το OCCT(εδω και 6 μηνες stable) Αντιστοιχα για τον δευτερο πυρινα ειναι 34 και 45.Τα volts ειναι στο auto το θεμα ειναι οτι απο το bios με control+f1 για το μενου της gigabyte οπου τον εχω ανεβασει δεν μπορω να βρω πουθενα επιλογη για να ρυθμισω της μνημες μιας και οταν εχω τον πολλαπλασιαστη στο 11 και το αλλο στο 219 οι μνημες που πανε γυρω στα 730 mhz εαν θυμαμαι καλα και το ht link ειναι στα 1000mhz x 2 2000 και παει καπου συμφωνα με το cpu-z εαν θυμαμαι καλα 1150κατι....(ειμαι στην δουλεια και δεν ειμαι μπροστα για να θυμαμαι ακριβως).Που ειναι ο διαιρετης για τις μνημες η οπως αλλιως μπορει να το εχει to bios καθως και σε τι τιμη να βαλω το ht link μιας και απο θεμα θερμοκρασιων ειμαι καλα(αληθεια ποσο ειναι το οριο θυμαται κανεις?)θελω να τον ανεβασω και αλλο και αμα δω οτι περνει και δεν με κοβουν οι μνημες του βαζω και μια καλη ψυκτρα επανω....στα 2600 κατι που δοκιμασα δεν bootαρε και εχω την εντυπωση οτι τρωνε σκαλωμα οι μνημες(λογικο).Εχω διαβασει τους οδηγους που προτινετε κατα καιρους αλλα δεν εχω βγαλει καποιο συμπερασμα.τα φωτα σας παιδια και καθε συμβουλη θα εκτιμηθει καθως και θα δοκιμαστει...(εκτος και εαν μου πειτε να τον πεταξω και να παρω αλλον που δεν παιζει).μια χαρα τα παει στα games και απλα τωρα αρχισε να ζοριζεται με το black ops και το need for speed hot pursuit). Αυτα τα ολιγα απο εμενα,παω στοιχημα οτι σας μπερδεψα αλλα ειναι και περιεργη η ωρα τωρα και οπως μου ηρθαν στο μυαλο ετσι τα εγραψα...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 DRAM frequency / DRAM rate / Memory frequency κάτι τέτοιο δεν βλέπεις; Λογικά κάπου κοντά στο bus ή εκεί που είναι τα timmings... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Λοιπον καταρχην ευχαριστω για την απαντηση.τωρα που ειμαι μπροστα στον υπολογιστη και μπορω να τα δω ακριβως τι γινεται.....βαση του cpuz-version 141 εχουμε και λεμε.....με multiplier x11 bus speed 219 ειμαι στα 2409,8 mhz και ht link 1095.4 παρατηρησα οτι το core voltage που το εχω στο auto μεσο του bios,στο cpuz μου δειχνει οτι παιζει απο 1.248 V με 1.232 V και αυξομειωνεται αντιχτοιχα τα Mhz κατα κατι δεκατα ( 2409.8 - 2409.6).σε αυτα τα settings με το occt που στην ουσια τωρα ειναι σε idle εχω cpu0 35 βαθμους και cpu1 34(στο bios δειχνει μια ενδειξη για CPU θερμοκρασια που ειναι 30).τεσπα.απο το bios εχει επιλογη για τις μνημες ακριβως οπως το λεει...dram config -->set memory clock --> η στο auto η στο manual..το ειχα στο auto.το παω στο manual και μου βγαζει επιλογες -->400mhz,533mhz,667mhz,800mhz.το βαζω 533 με timings στο auto και με cpuz δινει 268Mhz (σε dual channel) με 5,4,4,12,16 .Το βαζω στο 667 mhz και δινει 344,3 mhz με 5,5,5,15,20 Τωρα με 11χ228 μου δινει 2512 mhz με ht link 1141.9 ram 359mhz με 5,5,5,15,20 και σε idle το occt δειχνει cpu0 36 και cpu1 36. Οι επιλογες του bios στο ht link ειναι auto (που το εχω) και manual οπου δινει 200mhz,400mhz,600mhz,800,mhz1000mhz. Τωρα πριν πεσω για υπνο στα 2500 εβαλα το occt να τον στρεσαρει για 6 λεπτα(στην ουσια 1 λεπτο σε 100% load με large data set) και οι θερμοκρασιες αγγιξαν 47 και 44 για εκεινο το διαστημα. Προχωραω αφοβα(σχεδον)??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 ( αν η ερώτηση αφορά temps - ναι, σαφώς άφοβα... ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 ok thanks.. οταν το βαζω το ht link στο manual χ 1000mhz και 11χ236 στο cpuz μου βγαζει το ht οτι ειναι καπου στα 450κατι mhz,οι μνημες 370κατι και στο 2λεπτο του occt μου πεταει error στο core0 οταν φτανει 49 θερμοκρασια(δεν πειραζω ρευματα,μπορει να θελει να δωσω παραπανω).οποτε το ξαναγυρναω στο 11χ227 δηλαδη 2500 και το ht link στο auto και το δειχνει τωρα με το cpuz στα 1150κατι....αυτο δεν ειναι προβλημα?γιατι εαν θυμαμαι καλα πρεπει να ειναι στο 2000mhz κοντα και οχι τοσο πολυ.....γενικοτερα εχω ψιλομπερδευτει με το Ht link γιατι οταν το εχω στα 1000mhz μου το δειχνει σαν 450mhz και auto το βγαζει τοσο πολυ.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Κοντά στο Ghz πρέπει να παίζεις το HTL, ναι. Χωρίς να ξέρω το bios σου το σκεπτικό είναι ότι το HTL υπολογίζεται με έναν πολλαπλασιαστή επί του bus. Οπότε αν επιδιώκεις ~240MHz λογικά θα έχεις το HTL X4 ή Χ4.5. Μέχρι τα ~2.7GHz πρέπει να μπορείς να πας. Δώσε vcore μπόλικο, και αν βρεις σταθερές ρυθμίσεις το μειώνεις/finetunάρεις αργότερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Το Bios δεν με αφηνει να αλλαξω το vcore...ωραια.τεσπα.για το ht link οι επιλογες που μου δινει ειναι.... HT link width -->auto , 8 bit , 16 bit.Το εχω στο auto. HT Link Frequency -->auto , 200mhz , 400mhz , 600mhz , 800mhz , 1000mhz.Το εχω στο auto και μου δινει 1138,3mhz.εαν το βαλω στο 200mhz παλι 1138,3 δινει.Στο 400 δεν bootαρε καν και αναγκαστικα για cmos.Στα 600,800 και 1000 βαση cpuz μου δειχνει 455,3 οποιο και να βαλω.το αφησα στο auto. HT drive strength-->auto το εχω με τιμες (P)5,(N)4 HT receiver control -->auto και ειναι στο 9 (στο manual με αφηνει να δωσω τιμες απο 1 εως 37) ΗΤ pll control--> εχει 2 επιλογες high speed και low speed.το εχω στο high. Λογικα το frequency ειναι αυτο που αλλαζω αλλα τι γινετε και δεν αλλαζει απο το 600 και πανω δεν ξερω...τι να πω. Εχετε να προτινετε τιποτα η μπα?(θα μου πεις τι καθεσαι και τυρανιεσαι....παρε ενα καινουργιο.Αμα δεν εσκαγα 600 ευρο να φτιαξω το αυτοκινητο γιατι μαλακιστηκε,θα επαιρνα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Χμου... Καταρχάς σιγούρεψε ότι είσαι σε latest bios. Μετά δες μήπως παίζει κανένα F9 για κρυμμένες επιλογές - για τα ρεύματα -. HT link width -->auto HT Link Frequency -->200mhz που απ' ότι καταλαβαίνω είναι 5 Χ bus HT drive strength-->auto HT receiver control -->auto ΗΤ pll control-->low speed και αν δεν δεις ότι κερδίζεις τίποτα σε o/c ξαναβάλ'το στο high. κάνε και disable τα spectrums και δες τι ψάρια πιάνεις. Πάντως αν δεν βρει τρόπο να δώσεις vcore (είτε από bios είτε με vmod) δεν σε βλέπω να πηγαίνεις και πολύ πιο πάνω. Περαστικά με τα του αυτοκινήτου - ξέρω τι πίκρα είναι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Caution βλεπω το εχεις παρει επ'ωμου το thread ετσι?thanks Το BIOS εχω το F6 (Απο F1).το αμεσως επομενο ειναι BETA και το ψιλοφοβαμαι να το βαλω να σου πω την αληθεια http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2579 Απο την αλλη υποστηριζει με το BETA πολυ πραγμα.... Τεσπα,το NB Azalia τι ειναι μεσα στο Bios μωρε?Το SB600 spectrum το εχω ηδη disable.Και για να τα βρω αυτα φυσικα με control + F1 για το κρυφο μενου.Αλλο μενου δεν βρισκω,για vcore και ετσι....απλα απο το pc health and status που μου δειχνει θερμοκρασια και στροφες ανεμιστηρα και τα λοιπα,εχει και μια ενδειξη που δεν επιτρεπει να την πειραξω που λεει vcore-->ok.αυτο.δεν μπορω να κανω καποια αλλαγη. Μαλλον παει παραπανω απλα με την Motherboard αυτη δεν παιζει..... Μωρε λες να βαλω το beta,να δωσω κανενα 60αρι μετα για κανενα athlonII και οτι γινει?Δεν θα εχω κανενα προβλημα με ταχυτητα?μπας και κανω κανενα δωρο στον εαυτο μου σημερα που εχω και γενεθλια......Αλλα που...με τα τελη και να ληγει η ασφαλεια του σαραβαλου τωρα....σωθηκα.Ασε που με την 1280χ1024 που εχω (και δεν παιζει να την αλλαξω συντομα) θα δω διαφορα....Τεσπα προεχει να τον ανεβασω με λιγη βοηθεια ετσι? :-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 ΩΩΩ χρόνια πολλά Βάλε την beta χωρίς φόβο. Αυτές οι 'beta' που δίνονται ανοιχτά από το site συνήθως είναι αρκετά debugged απλά βαριόντουσαν να κάνουν όλο το testing routine για να τις βαφτίσουν stable με την βούλα Αν δεις ότι δεν δίνει επιλογές voltage, δοκίμασε και το easy tune που δίνει η giga, άρχισε να το παίρνεις απόφαση ότι δεν θα πας και πολύ ψηλά. Όσο για το athlonι, ένα ταπεινό x4 δεν θα σε χάλαγε. Σκοτώνεις το cpu που έχεις, κολλάς και ~50ευρω και ακόμα και stock να παίζεις η αύξηση των επιδόσεων θα είναι μεγάλη. Decisions decisions... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.