vampirion Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Οι ρυθμισεις σου στα power options ειναι επιλεγμενες στο high performance? Ειχα και εγω αναλογες μπλε οθονες μετα απο αναβαθμιση της καρτας γραφικων. Μεχρι τοτε δουλευα με το balanced mode και ειχα συνεχως προβληματα. Για δοκιμασε το... το εβαλα στο High..θα δειξει τωρα στις επομενες μερες..ολη μερα χτες κ μεχρι τωρα που γραφω δεν εβγαλε error,αυτο βεβαια δε λεει κ τπτ μιας κ κανει μερες να εμφανιστει συνηθως, οσον αφορα το error message απο οτι βρηκα το προκαλει λεει ειτε η μνημη ή oι drivers της καρτας γραφικων..εχω τους τελευταιους, παρολα αυτα μου χε βγαλει Blue screen α και τα τεστ στους δισκους βγηκανε οκ..οποτε τι αλλο κανουμε?
ioan_roma Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Βασικα στην περιπτωση μου, αυτο που καταλαβα ειναι οτι επαιζε κατι με τις energy save ρυθμισεις του υπολογιστη. Οπως σου ειπα το εβαλα στο high perfomance, + απενεργοποιησα το AMD COOL N QUIET + προσπαθησα να ρυθμισω τις συχνοτητες την μνημης στην εργοστασιακη τους συχνοτητα. Πριν θυμαμαι οτι δουλευανε με 30-40 hz λιγοτερο. Δεν ξερω ποιο απο ολα αυτα επαιξε τελικα το καθοριστικο ρολο. Aπο τοτε δεν μου εβγαλε ξανα προβλημα. Βεβαια ειμαι και με τους 10.8 drivers εγω. Και σε εμενα ολα τα διαγνωστικα προγραμματα που ειχα χρησιμοποιησει τοτε κανενα δεν μου ειxε βγαλει error.
vampirion Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Βασικα στην περιπτωση μου, αυτο που καταλαβα ειναι οτι επαιζε κατι με τις energy save ρυθμισεις του υπολογιστη. Οπως σου ειπα το εβαλα στο high perfomance, + απενεργοποιησα το AMD COOL N QUIET + προσπαθησα να ρυθμισω τις συχνοτητες την μνημης στην εργοστασιακη τους συχνοτητα. Πριν θυμαμαι οτι δουλευανε με 30-40 hz λιγοτερο. Δεν ξερω ποιο απο ολα αυτα επαιξε τελικα το καθοριστικο ρολο. Aπο τοτε δεν μου εβγαλε ξανα προβλημα. Βεβαια ειμαι και με τους 10.8 drivers εγω. Και σε εμενα ολα τα διαγνωστικα προγραμματα που ειχα χρησιμοποιησει τοτε κανενα δεν μου ειxε βγαλει error. cool n quiet κ μνημες απο το bios ρυθμιζονται ετσι? νομιζω πως οι μνημες μου ειναι λιγο πιο κατω απο οτι πρεπει
Moderators Gi0 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Ανεβασε καπου ολα τα minidumps και το memory.dmp αν υπαρχει. Απο τα δυο που εχεις στο αρχικο post, δεν μπορει να βγει καποιο συμπερασμα λογο του μικρου αριθμου τους. Παντως απο τι στιγμη που μιλαμε για 2 format και δοκιμες με μπολικους drivers οπως λες, πρωτη εντυπωση ειναι πως το software δεν ειναι το προβλημα.
vampirion Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Ανεβασε καπου ολα τα minidumps και το memory.dmp αν υπαρχει. Απο τα δυο που εχεις στο αρχικο post, δεν μπορει να βγει καποιο συμπερασμα λογο του μικρου αριθμου τους. Παντως απο τι στιγμη που μιλαμε για 2 format και δοκιμες με μπολικους drivers οπως λες, πρωτη εντυπωση ειναι πως το software δεν ειναι το προβλημα. μονο αυτα εχω..στο φακελο minidump δε βρηκα κατι αλλο..ειναι κενος...το memory dump που θα το βρω?
Moderators Gi0 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 μονο αυτα εχω..στο φακελο minidump δε βρηκα κατι αλλο..ειναι κενος...το memory dump που θα το βρω? C:\windows\memory.dmp αλλα πιθανοτατα δεν θα υπαρχει αν εχεις ολα κ ολα αυτα τα 2 minidumps, ή αν υπαρχει δεν θα ναι ολοκληρωμενο. Οπως και να χει,αν τυχον υπαρχει,rar και ανεβασε το. Εdit:Λες στο αρχικο ποστ πως ειχες 4 μπλε οθονες,αλλα εχεις μονο 2 minidumps.Θα επρεπε να εχεις minimum 4.Να υποθεσω πως ηταν προ φορματ εποχη τα προηγουμενα και εχουν χαθει ετσι?
vampirion Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 C:\windows\memory.dmp αλλα πιθανοτατα δεν θα υπαρχει αν εχεις ολα κ ολα αυτα τα 2 minidumps, ή αν υπαρχει δεν θα ναι ολοκληρωμενο. Οπως και να χει,αν τυχον υπαρχει,rar και ανεβασε το. Εdit:Λες στο αρχικο ποστ πως ειχες 4 μπλε οθονες,αλλα εχεις μονο 2 minidumps.Θα επρεπε να εχεις minimum 4.Να υποθεσω πως ηταν προ φορματ εποχη τα προηγουμενα και εχουν χαθει ετσι? memory.dpm δε βρηκα ..τα μονα αρχεια που εχω ειναι αυτα που ανεβασα Edit:Ναι οι αλλες 2 μπλε οθονες σκασαν πριν το φορματ..δεν εχω κρατησει τπτ απο κεινες
Moderators Gi0 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 memory.dpm δε βρηκα ..τα μονα αρχεια που εχω ειναι αυτα που ανεβασα Edit:Ναι οι αλλες 2 μπλε οθονες σκασαν πριν το φορματ..δεν εχω κρατησει τπτ απο κεινες Το προβλημα συνεχιζεται κανονικα?Παιρνεις δηλαδη μπλε οθονες ανα τακτα διαστηματα ή κολλαει το pc και χρειαζεται hard reset? Ή αυτες οι 4 ηταν οι μονες?
vampirion Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Το προβλημα συνεχιζεται κανονικα?Παιρνεις δηλαδη μπλε οθονες ανα τακτα διαστηματα ή κολλαει το pc και χρειαζεται hard reset? Ή αυτες οι 4 ηταν οι μονες? χτες ολη τη μερα κ σημερα μεχρι τωρα τιποτα...ναι 4 οθονες ολες κ ολες νομιζω..ισως να κανω κ λαθος ...2 απανωτες πεταξε ομως προχτες ..με διαφορα 15 λεπτων δλδ κ ειναι οι πρωτες μετα το φορματ... ναι σκαει η οθονη κ μετα θελει χειροκινητο Restart..αφου το απενεργοποιησα το αυτοματο για να δω τι λενε οι οθονες
Moderators Gi0 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 χτες ολη τη μερα κ σημερα μεχρι τωρα τιποτα...ναι 4 οθονες ολες κ ολες νομιζω..ισως να κανω κ λαθος ...2 απανωτες πεταξε ομως προχτες ..με διαφορα 15 λεπτων δλδ κ ειναι οι πρωτες μετα το φορματ... ναι σκαει η οθονη κ μετα θελει χειροκινητο Restart..αφου το απενεργοποιησα το αυτοματο για να δω τι λενε οι οθονες Εξακολουθω να πιστευω προς το παρον πως δεν εχει σχεση με software, διαφορετικα θα σου προτεινα να ψαξεις για τον/τους drivers που ισως προκαλουν το προβλημα. Θα μου πεις,ποιο hardware απο τη στιγμη που σε ολα φαινεται να βγαινεις καθαρος.Πρωτου ξεκινησεις το tutorial, προτεινω να περιμενεις για να βεβαιωθεις πως το προβλημα υφισταται ακομα (μ αλλα λογια να σκασει κ αλλη bsod ή γενικο κολλημα του pc). Φυσικα αν θελεις να ασχοληθεις με τον verifier κατευθειαν, be my guest, απλα να ξερεις πως μονο software/driver προβληματα ειναι σχεδιασμενος να εντοπιζει.
vampirion Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Εξακολουθω να πιστευω προς το παρον πως δεν εχει σχεση με software, διαφορετικα θα σου προτεινα να ψαξεις για τον/τους drivers που ισως προκαλουν το προβλημα. Θα μου πεις,ποιο hardware απο τη στιγμη που σε ολα φαινεται να βγαινεις καθαρος.Πρωτου ξεκινησεις το tutorial, προτεινω να περιμενεις για να βεβαιωθεις πως το προβλημα υφισταται ακομα (μ αλλα λογια να σκασει κ αλλη bsod ή γενικο κολλημα του pc). Φυσικα αν θελεις να ασχοληθεις με τον verifier κατευθειαν, be my guest, απλα να ξερεις πως μονο software/driver προβληματα ειναι σχεδιασμενος να εντοπιζει. θα περιμενω νεα bsod...με το που θα βγει θα κανω κ τεστ για τους drivers μιας κ ιδιετερα οι οδηγοι για τη καρτα ηχου ειναι ασταθεις...μερικες φορες δεν εχω ηχο καθολου ή οχι ετσι οπως θα επρεπε.( δλδ στερεο ηχο αντι για 5.1)χωρις προφανη λογο...να δουμε ομως μακαρι να μην τη ξαναδω τη ρημαδα την μπλε οθονη
vampirion Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 λοιπον αυτο το post γινεται απλα για να βοηθηθουν κ αλλοι που αντιμετωπιζουνε προβλημα με μπλε οθονη(bsod), εχουνε περασει 8 μερες χωρις να μου παρουσιαστει το προβλημα ξανα. αυτο που εκανα ηταν να επιλεξω στα power options την επιλογη high performance Και οχι την balanced που ηταν η προεπιλογη.οπως δειχνουν τα πραματα η εξοικονομηση ενεργειας σε αυτη την επιλογη ηταν η αιτια του προβλήματος.αν τυχον ειναι απλα συμπτωση θα με ξαναδειτε να ζηταω βοηθεια μεσω αυτου του thread αν και ελπιζω πως δε θα χρειαστει ευχαριστω για τη βοηθεια
ioan_roma Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Πανω που ετοιμαζομουν να σε ρωτησω αν σου εβγαλε ξανα BSOD. Φαινεται οτι οι υπολογιστες μας για καποιο λογο δεν θελουν να ειναι φιλικοι στο περιβαλλον
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.