privateer Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Συνεχίζεται η πτώση της δημοτικότητας του internet explorer σύμφωνα με την εταιρεία μελετών Net Applications η οποία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα τις τελευταία έρευνας της για τη δημοτικότητα των προγραμμάτων πλοήγησης στο ίντερνετ. Και ενώ ο internet explorer συνεχίζει να «χάνει» φίλους, ο firefox κρατά σταθερά τη δεύτερη θέση αλλά ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την άνοδο του Google Chrome ο οποίος έφτασε να αναλογεί στο 9.3% των χρηστών του ίντερνετ. Για ευνόητους λόγους, ακόμα και σήμερα, ο explorer αναλογεί στο 58.4% των χρηστών και έστω και αν το ποσοστό αυτό εμφανίζεται μειωμένο κατά μία μονάδα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010, είναι διπλάσιο από αυτό του δεύτερου δημοφιλέστερου, του Firefox. Η έρευνα καταγράφει ότι στον κόσμο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που σερφάρουν με τον απηρχαιωμένο explorer 6.0 και αναλογούν –παρακαλώ!- στο 13.7% των χρηστών . Η Microsoft ελπίζει φυσικά ότι η ευρεία χρήση του νέου internet explorer 9 μπορεί να ανατρέψει τα στατιστικά. Όλα αυτά όμως δεν έχουν σημασία. Αυτό που αποκαλύπτει η μελέτη είναι η εντυπωσιακή άνοδος στη χρήση του google chrome που τελικά φαίνεται να κερδίζει τους …κυβερνοναύτες. Η βελτίωση της …δημοφιλίας του Chrome έχει τις ρίζες της στην παροχή εκδόσεων για συστήματα Mac και Linux οι οποίες διατίθενται στο κοινό εδώ και ένα χρόνο και έχουν κλέψει ποσοστά τόσο από τον explorer όσο και από τον firefox. Αντίθετα, παρά τα βελτιούμενα ποσοστά, ο browser Safari της Apple δεν δείχνει να έχει κερδίσει τις καρδιές μας αναλογώντας μόλις στο 5.3% των χρηστών. Πηγή: isotimia.gr
jakegate7 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) >Η έρευνα καταγράφει ότι στον κόσμο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που σερφάρουν με τον απηρχαιωμένο explorer 6.0 και αναλογούν –παρακαλώ!- στο 13.7% των χρηστών .. are you serious? λογική η άνοδος του chrome και βλέπω να κερδίζει την δεύτερη θέση αν δε κάνει κάποια σημαντική αλλαγή η αλεπού Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2010 από jakegate7
Nix_ Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Το καλο ειναι οτι εχουμε επιλογες και μπορουμε να διαλεξουμε...
kcypre Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Μακάρι να μην επικρατήσει ποτέ κανένας και συμβεί ότι είχαμε τραβήξει με τον ΙΕ4-6.
theTuber Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Πολύ μεγάλο ποσοστό δίνει για τον explorer. Πιο αναλυτικά και αξιόπιστα-αληθοφανή μου μοιάζουν τα στατιστικά της statcounter που βγήκαν για τον Νοέμβρη: Παγκοσμίως IE 48%, FF 31%, Chrome 14%. Ελλάδα: FF 44%, ΙΕ 36%, Chrome 15%. H πράσινη γραμμή του Chrome κι εδώ σε συνεχή άνοδο παράλληλα με την συνεχή πτώση του ΙΕ. Ο FF σταθερός
fragment_ Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) απορώ ποιος χρησιμοποιει ακομα firefox σήμερα ... αργη παρα πολυ να ανοιξει οσο τον ειχα λατρεωει τοσο με νευριαζει πλεον ... οσον αφορα τον explorer Λογικο ... υπαρχουν πολοι χρηστες που εχουν το υπολογιστη τους μονο για social networking ειδικα εδω στην ελλαδα οπως επισης ειναι πολοι αυτοι που δε σκαμπαζουν και πολλα και ετσι οπως περνουν το λαπτοπ ετσι το χρησιμοποιουν ... γ αυτο πιστευω ο explorer εχει ακομα πολλους χρηστες ... δε μπαινουν καν στην διαδικασια να εγκαταστησουν αλλο επειδη δε γνωριζουν ... και δεν τους ενδιαφερει ... δεν καταλαβαινουν καν τις διαφορες ... Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2010 από fragment_
digimyth Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Να πέσει ο IE και τίποτα άλλο! Ας βγει όποιος θέλει! Είναι το χειρότερο πρόγραμμα περιηγητής EVER!!! Εγώ πάντως πλέον χρησιμοποιώ Chrome γιατί το firefox σε όσους υπολογιστές τον έχω δουλέψει τους ισοπεδώνει
Elven_King Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 O μόνος λόγος που δεν κάνω την μετάβαση από τον FF στον Chrome είναι ότι ο δεύτερος δεν διαθέτει το καταπληκτικό security plug-in NoScript. Υπάρχει ένα παρεμφερές (από άλλο δημιουργό αλλά με το ίδιο όνομα) το οποίο είναι όμως τουλάχιστον προβληματικό.
wgibson Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 ενα bookmark siderbar ζηταω απο τον chrome, ειναι τοσο δυσκολο...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 To adblocker ειναι εδω ομως, το πιο βασικο για μενα. Αν ειχε και δυνατοτητα να περναω την cache του στη ραμ για να μη διαλυθει ο ssd, θα τον περναγα και στο "καλο" PC, όπου προς το παρον εχει μεινει με FF.
XPHSTOS_ Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δίκαια ανεβαίνει ο Chrome και αυτό μόνο για το καλό όλων μας είναι... γιατί ο ανταγωνισμός μεταξύ FF - Chrome - Opera αυξάνεται και τα οφέλει αυτού τα απολαμβάνουμε εμείς... Άσχετα με το ότι όντως είναι καλός browser κατα πόσο λέτε να έχει επιρεάσει την άνοδο του chrome η διαφήμηση που έχει από τα google sites?! (Μπαίνεις στο google για μια αναζήτηση... κατέβασε τον chrome για ταχύτερη αναζήτηση...) (Μπαίνεις στο youtube... κατέβασε τον chrome για καλύτερη αναπαραγωγή...) Κάπου πιστεύω πως ψαρώνουν αρκετούς έτσι και τους βάζουν στο τριπάκι να τον δοκιμάσουν... Και η αλήθεια είναι ότι αν έχεις IE και δοκιμάσεις τον Chrome θα δεις διαφορά μέρας με νύκτας! Προσωπικά βέβαια χρησιμοποιώ Opera γιατί απλά δεν έχει βρεθεί άλλος browser να με βολεύει τόσο πολύ! Για τον FF υπάρχουν πλέον και τον στηρίζουν μόνο οι φήμες του πιστεύω... ότι είναι ο ασφαλέστερος ο καλύτερος για bloging, addons κτλπ. Μου άρεσε όμως και ο νέος FF από την beta που δοκίμασα για λίγο... Τον τελευταίο καιρό (νομίζω λιγότερο από 1 μήνα) δοκιμάζω τον RockMelt... Όπου απλά είναι ο απόλυτος Social Networking Browser (καλύτερος από τον Flock). Είναι βασισμένος σε chromium και έχει όλο το feeling... και την ταχύτητα και απλά πιστεύω πως ότι και να πω είναι λίγο... Απλά αξίζει να τον δοκιμάσετε...
jakegate7 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 νομίζω μόνο ο internet explorer αλλά το σημαντικότερο δε υπάρχει 64 bit flash player
Sitios Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 νομίζω μόνο ο internet explorer αλλά το σημαντικότερο δε υπάρχει 64 bit flash player έτσι είναι... πάντως ρε παιδιά, εγώ σε ότι pc κάθομαι, χρησιμοποιώ τον ΙΕ και δεν έχω κάποιο πρόβλημα... Αν και Chrome θα δοκίμαζα. Περιμένω να δω πως θα είναι και ο ΙΕ 9 (όχι σε beta όμως).
stm00192 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 νομίζω μόνο ο internet explorer αλλά το σημαντικότερο δε υπάρχει 64 bit flash player Και όμως υπάρχει! Link
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα