EGRANEROE Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Χαίρετε παίδες! Προσπαθώ με κάποιο τρόπο να φτιάξω μία διάταξη για ανοδίωση αλουμινίου μπορεί κάποιος που έχει κάποια σχετική εμπειρία να μου προτείνει κάτι?? Χρειάζομαι μία απλή διάταξη για ανοδίωση επιφανειών αλουμινίου γύρω στα 3-5 τετραγωνικά εκατοστά. Ευχαριστώ.
gtroza Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 ξέρεις κάτι γύρω απ' το θέμα ή είσαι παντελώς άσχετος ; http://www.kalarakis.gr/html/anodize.html http://www.cnchobby.gr/forum/Default.aspx?g=posts&m=5815 το + πάει στο αλουμίνιο http://www.warpig.com/paintball/technical/anodize.shtml http://www.wcc.net/~jkmccoy/shop/anodiz.htm http://www.artmetal.com/project/TOC/finishes/anodize.html http://en.wikipedia.org/wiki/Anodizing .
EGRANEROE Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 ξέρεις κάτι γύρω απ' το θέμα ή είσαι παντελώς άσχετος ; http://www.kalarakis.gr/html/anodize.html http://www.cnchobby.gr/forum/Default.aspx?g=posts&m=5815 το + πάει στο αλουμίνιο http://www.warpig.com/paintball/technical/anodize.shtml http://www.wcc.net/~jkmccoy/shop/anodiz.htm http://www.artmetal.com/project/TOC/finishes/anodize.html http://en.wikipedia.org/wiki/Anodizing . Ξέρω πολύ καλά το όλο θεωρητικό μέρος της υπόθεσης: ηλεκτροχημεία, ανόργανη χημεία, τι ακριβώς γίνεται στο αλουμίνιο κατά την διάρκεια της ανοδίωσης (μορφολογικές-δομικές αλλαγές), ιδιότητες αλουμινίου και αλουμίνας(ή ανοδιωμένου αλουμινίου) κτλ. Απλά για την διπλωματική μου θα έπρεπε θεωρητικά πάντα να παραγγείλω έτοιμα δείγματα αλουμίνας για χημική και δομική ανάλυση αλλά τελικά ο επιβλέπων αποφάσισε να τα συνθέσω μόνος μου. Άρα πρέπει να φτιάξω μία συσκευή που θα κάνει την όλη διαδικασία γιατί το να παραγγείλουμε έτοιμη διάταξη που να κάνει την ανοδίωση δεν αποτελεί επιλογή. Ξέρω θέλουμε ένα δοχείο που να αντέχει στο οξύ οξείδωσης, 2 ηλεκτρόδια (- χημικά αδρανές μέταλλο και + στο αλουμίνιο), μία βάση για το δείγμα στο + ηλεκτρόδιο, μία τροφοδοσία τάσης, ένα αμπερόμετρο και λογικά επειδή η διαδικασία είναι έντονα εξώθερμη και ένα καλό σύστημα ψύξης.. ¨αλλά θα γίνει δουλειά με αυτά ή χρειάζομαι και κάτι ακόμα?? Σκεφτόμουν να επικοινωνήσω με καμιά εταιρία ανοδίωσης μπας και με βοηθήσουν κάπως δε ξέρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.