Members gsarig Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Members Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Η περιπέτεια του Xmarks, της γνωστής υπηρεσίας συγχρονισμού δεδομένων μεταξύ διαφορετικών υπολογιστών και browser, είχε τελικά αίσιο τέλος αφού ανακοινώθηκε και επίσημα η εξαγορά της από την εταιρεία LastPass. Αυτό σημαίνει πως το Xmarks θα συνεχίσει να λειτουργεί ως δωρεάν εφαρμογή, προσθέτοντας όμως και επιπλέον υπηρεσίες που θα διατίθενται επί πληρωμή. Πιο συγκεκριμένα, η επέκταση για τους browsers παραμένει δωρεάν και δημιουργείται το Xmarks Premium, που για 12 δολάρια το χρόνο (γύρω στα 9 ευρώ) θα προσφέρει στους συνδρομητές του επιπλέον δυνατότητες όπως, μεταξύ άλλων, εφαρμογές για Android και iPhone και προτεραιότητα στην τεχνική υποστήριξη. Επίσης, θα υπάρξει προσφορά που θα διαθέτει πακέτο το Xmarks και το LastPass (πρόγραμμα για τη διαχείριση κωδικών) στην μειωμένη τιμή των 20 δολαρίων το χρόνο. Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει την ιστορία από την αρχή, αναφέρουμε εν τάχει ότι το Xmarks είχε ανακοινώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο πως θα έκλεινε οριστικά, λόγω αδυναμίας να βρει ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διατηρηθεί στη ζωή έτρεξε καμπάνια στην οποία ζητούσε από τους χρήστες να εγγυηθούν πως θα έδιναν 10-20 δολάρια το χρόνο για μια πιθανή premium υπηρεσία. Η ανταπόκριση αποδείχτηκε τελικά ικανοποιητική και προκάλεσε το ενδιαφέρον διάφορων εταιρειών που εκδήλωσαν την πρόθεση να αναλάβουν την υπηρεσία. Στις αρχές Νοεμβρίου μάλιστα, το Xmarks ανακοίνωνε πως η «διάσωση» ήταν σχεδόν βέβαιη και ότι ο αγοραστής είχε βρεθεί, χωρίς όμως να προχωρά σε περισσότερες λεπτομέρειες μιας και ακόμη δεν είχε οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Σήμερα όμως οι υπογραφές έπεσαν και πλέον είναι και επίσημο ότι το Xmarks θα εξακολουθήσει να λειτουργεί, κάτω πλέον από την ομπρέλα του LastPass. Πηγή: Xmarks Blog
konnak Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Είχα διαβάσει πρόσφατα στο blog τους ότι βρήκαν αγοραστή. Πολύ σημαντικό extension, καθώς δε σε δεσμεύει σε έναν browser (είναι δύσκολο να μεταφέρεις bookmarks και passwords κάθε φορά που κάποια νέα έκδοση browser του δίνει τα ηνία: με το xmarks τους έχεις όλους συγχρονισμένους και όποτε θες μπαίνεις με άλλον). Κρίμα που δεν υποστηρίζεται ο Opera πάντως. Ελπίζω να γίνει κάτι τώρα (έκδοση 11) που θα δέχεται και extensions.
dark_banishing Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Πολύ καλή είδηση. Είναι και τα δυο κορυφαίες υπηρεσίες. Όσοι δεν τα έχετε δει να τα τσεκάρετε..
Jason13 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Οι κωδικοι ειναι ασφαλείς, οταν τους συχρονισεις?
Land_Of_Banania Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Τζάμπα βιάστηκα και το έκανα uninstall δηλαδή.. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2010 από Land_Of_Banania
fragment_ Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 ειμαι fan των xmarks μου εχουν λυσει τα χερια ...και το πλεονεκτημα τους ειναι οτι συνεργαζεται με ολους του φυλλομετρητες
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Αισθημα ικανοποιησης...Πολυ καλη εφαρμογη για να χαθει.
Bourdoulas Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Ένα must-have add on για τον Chrome και τον Firefox. Χαίρομαι που δεν θα παύσει η λειτουργία του.
skiabox Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Χρησιμοποιώ το lastpass και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Για bookmarks χρησιμοποιώ το καταπληκτικό www.pearltrees.com
leukonas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Ευτυχώς που δεν θα κλείσει,είναι πάρα πολύ καλή και χρήσιμη υπηρεσία.
PTmax13 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Πολύ καλά νέα!! Χρησιμοποιώ το Xmarks πάνω από ένα χρόνο και μου έχει λύσει τα χέρια! Το έχω καταβολευτεί, και όταν διάβασα την ανακοίνωση απογοητεύτηκα... Τέτοιες υπηρεσίες αξίζουν τα λεφτά τους... Μπράβο στον φίλο gsarig που μοιράστηκε μαζί μας την είδηση...
kfyros Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 να υποθέσω ότι κανένας από τους προλαλήσαντες δεν έχει κάνει ποτέ donation για τη χρήση της συγκεκριμένης υπηρεσίας ; τέτοιες υπηρεσίες αξίζουν τα λεφτά ....... των άλλων , έτσι ; (παραφράζοντας προηγούμενο ποστ)
fragment_ Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 να υποθέσω ότι κανένας από τους προλαλήσαντες δεν έχει κάνει ποτέ donation για τη χρήση της συγκεκριμένης υπηρεσίας ; τέτοιες υπηρεσίες αξίζουν τα λεφτά ....... των άλλων , έτσι ; (παραφράζοντας προηγούμενο ποστ) και ναι εχεις δικιο αλλα ...
Vatos_locos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 εμένα μου φτάνει που είχα πάντα την δυνατότητα να δουλεύω με έναν δικό μου ftp οπότε και να το έκλειναν εγώ πάλι θα το δούλευα απλά τώρα εξασφαλίσαμε τα updates μόνο ακόμα και τώρα σε δικό μου ftp θα κάνω sync
revvok Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 ...Κρίμα που δεν υποστηρίζεται ο Opera πάντως. Ελπίζω να γίνει κάτι τώρα (έκδοση 11) που θα δέχεται και extensions. Υπάρχει ήδη extension για Opera 11
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα