ClockOrange Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Λοιπον μετα απο 4 και κατι χρονια ήρθε η ώρα για νεο pc!!Έχω βρει ενα budget περίπου στα 1500-1800€(οχι δεν έχω κλέψει κανέναν,εποχές που είναι..) και δυστυχώς πρέπει να το αξιοποιήσω μέχρι τα Χριστουγεννα,δεν μπορω να περιμένω δλδ για τους νέους επεξεργαστές.Το pc θα είναι για gaming(βαρυ) και θέλω να μου προτείνετε και μια οθόνη.Δεν νομίζω ότι στο pc θα γίνει κάποια αναβάθμιση στα επόμενα 3-4 χρόνια οπότε ότι μπορέσω και κάνω τώρα Τωρα το σκεπτικό μου είναι για I7(1156 η 1366 ?)full tower έναν SSD σκληρό εκτός του κανονικού,μνημες 8gb η 12 σε tripple channel(ειναι πανακριβες όμως) και για γραφικά λέω να δκιμάσω τις 6870 σε crossfire. οι απορίες μου είναι ποιά οθόνη(Dell U2311? διαβάζοντας σε άλλες συνθέσεις προτείνετε πολύ) τι τροφοδοτικό είναι αρκετό και αν αξίζει να κάνω crossfire η να πάω σε μια ακριβότερη μονή. και ποιά ψύκτρα να βάλω. κάθε άποψη δεκτή!! *Το pc θα το συνθέσω μόνος μου και Windows εχω δικά μου Αυθεντικότατα 64αρια τα pro. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!!
Heatspreader Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Επειδή θα διαθέσεις ένα καλό Budget, λέω να αρχίσουμε από οθόνη και να είναι 27άρα. Οθόνη 720Ευρώ Κάτι μικρότερο δεν αξίζει νομίζω. Βάλε ποντίκια πληκτρολόγια, κλπ κάνα 80άρι, μιλάμε για 1000Ευρώ μόνο πύργος.
ClockOrange Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Χμμμ..ευχαριστώ καταρχάς για την απάντιση σου.Στο μυαλό μου έχω κάπως διαφορετικό το μοίρασμα του budget.Δλδ κανα 300 max σε monitor και τα υπόλοιπα στον πύργο.Αλλά όπως είπα και ποιο πριν κάθε γνώμη δεκτή και που ξέρεις τελικά ίσως αλλάξω αυτο που σκεφτόμουνα αρχικά.Περιμένω και την συνθεσή σου για τον πύργο.Να επισημάνω ότι πολύ κοντά στο pc θα είναι και η ΤV Μου μια lcd 40αρα που θα την χρησιμοποιώ για παιχνίδια.
Heatspreader Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Τώρα που λες για TV κοντά στο PC ίσως να είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Είναι τέτοιος ο χώρος δηλαδή που μπορείς αν θες να παίξεις ένα παιχνίδι πρώτου προσώπου με Mouse και πληκτρολόγιο μπροστά στη TV σε σωστή θέση? Με Gamepad μπορείς σίγουρα σε άλλα είδους παιχνίδια, όπως Racing και 3rd Person.
ClockOrange Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Οχι σε αυτό έχεισ δίκαιο.Παιχνίδια πρώτου προσώπου στην TV και στατιγικής δεν γίνετε.Αλλά όλα τα άλλα τα προτιμάω στην TV.Αράζεις καναπέ και απολαμβάνεις.
Heatspreader Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Μία καλή οθόνη πάντως είναι επένδυση. Αξίζει τον κόπο πραγματικά. Σκέψου το... Επίσης θα σου πρότεινα αν δεν είσαι έμπειρος χρήστης, μακριά από SLI/CF.
ClockOrange Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Περιμένω ολοκληρωμένη προταση φίλε μου,θα τις βάλω κάτω και βλέπουμε,αναλόγως αν με ικανοποιεί και ο Πύργος.Όσο για την οθόνη έχεις μεγάλο δίκαιο ότι είναι επένδυση.Το γραφείο μου όμως θα έιναι λίγο μικρό λόγο του χώρου και δεν ξέρω αν θα με κουράζει η 27αρα.Τώρα όσο για το CF το έχω αποθημένο οσο για υπομονή και θέληση για ψάξιμο έχω αρκετά.Αξίζει όμως η μια αρκιβότερη μόνη θα έχει καλύτερες επιδόσεις?Η 580gtx για παράδειγμα
kanesaxo Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Να προσθεσω την προσωπική μου άποψη και σκέψη περι της καρτας γραφικων κυριως. Πιστευώ πως δεν ειναι οικονομικά ορθό να πληρωσεις μια hi end καρτα,των 500+ ε, απο το θεμα value for money.Μπορεις να αγορασεις την ενα κλικ,χαμηλοτερων επιδοσεων,που θαναι πολλα κλικς φθηνοτερη. Κι αν δεν σου φτασει σε 2 χρονια προσθετεις αλλη μια που θαναι παμφθηνη. Αν και γενικοτερα στα 2-3 χρονια,θα θελει η εστω μια αλλαγη. (αναλογως τα παιχνιδια που παιζεις βεβαια). Για την οθονη τωρα...27ρα θεωρώ πως ειναι υπερβολη,αν προκειται για πισι τοποθετημενο σε γραφείο,που εχεις αποσταση 70-80ποντους. Εαν δηλ την χρησιμοποιεις μονο για το πισι προσωπικα μου φαινεται too much. Οποτε προτιμησε κατι σε 23'' που το θεωρω χρυση τομη. (εφοσον εχεις την τιβι διπλα δε θες μεγαλη οθονη υπολογιστη για ταινιες...)
ClockOrange Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Σε σχέση με την οθόνη και το μέγεθος έχεις απόλυτο δίκαιο φίλε μου.Στο μυαλό μου έχω κάτι σε 23αρα(DELL??)ποιος ξέρει.Απλά ακούω όλες τις γνώμες.Τώρα όσο το CF απλά θα ήθελα να το δοκιμάσω και καλός ή κακός αυτό το budget το έχω τώρα και δύσκολα θα τον ξαναπειράξω τον υπολογιστή,για αυτό ότι είναι να κάνω ,θέλω να το κάνω τώρα.
FaRMaKhs Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Παντος μεσα στο Budget soy χωραει ανετα καλη καρτα καποια απο τις dell 23/24 και γενικοτερα ειναι ενα ποσο που κανεις πολλα. Εγω μιας και προοριζεται για gaming PC θα ξεκινουσα πρωτα απο οθονη+gpu και μετα τα υπολοιπα Θεωρητικα τελειος η 23αρα Dell μαζι με μια πχ gtx480 βγαινει καπου στα 630-650Ε οποτε οπως καταλαβαινεις μενουν πολλα χρηματα να τα διαθεσεις οπου γουσταρεις πχ ενα καλο psu ενα αξιολογο κουτακι κτλ κτλ
Heatspreader Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Σ' ένα 27άρι monitor κάθεσαι στην ίδια απόσταση με έναν 24άρι. Αυτό γιατί μεγαλώνει η ανάλυση, δεν μεγεθύνεται κάτι ώστε να χρειαστεί να πας πιο μακριά. Μία 24" οθόνη έχει ανάλυση 1920x1080 Μία 27" οθόνη έχει ανάλυση 2560x1440 Μη σου πω ότι πρέπει να είσαι και πιο κοντά στην 27άρα. Αν δεν έχεις δει 27άρα οθόνη από κοντά δεν μπορείς να το εκτιμήσεις. Είναι εμπειρία! Δυστυχώς επειδή βιάζεσαι το PC μετά τα Χριστούγεννα θα είσαι αυτόματα μία γενιά πίσω λόγω Sandy Bridge. Πας λοιπόν αυτή τη στιγμή για i7, κλπ... Για κάρτα γραφικών και gtx480 στα 630Ευρώ είναι να τραβάς τα μαλλιά σου και τα μυαλά σου! Mε λιγότερα λεφτά κάνεις CF, που σε τέτοια ανάλυση ίσως και να είναι απαραίτητο. Φυσικά μαζί του τραβάς και τα κακά του, τα οποία τα έχουμε αναφέρει εκατοντάδες φορές. Βλέπουμε παρακάτω ότι τα λεφτά που ζητάει η nVidia για την GTX480 + το ρεύμα που πληρώνεις στη ΔΕΗ, είναι άλλα αντί άλλων σε σχέση με την απόδοση. Συγκεκριμένα: http://www.guru3d.com/article/gigabyte-radeon-hd-6870-review/14 http://www.guru3d.com/article/gigabyte-radeon-hd-6870-review/11 http://www.guru3d.com/article/gigabyte-radeon-hd-6870-review/12 http://www.guru3d.com/article/gigabyte-radeon-hd-6870-review/13
ClockOrange Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Με λίγο ψάξιμο καταλήγω στα παρακάτω: Tower: ΚΟΥΤΙ ENERMAX CHAKRA BIG BLACK ECA5001 CPU: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ INTEL CORE I7-870 2.93G 8M HDD: SOLID STATE DISK INTEL 2.5'' 40GB MLC HDD: ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ SEAGATE SATA II 3.5'' 1 TB 7200 32MB ST31000528AS GPU: ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ GIGABYTE ATI RADEON HD 6870 1GB DDR5 256 BIT X2 MOBO: ΠΟΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΙΡΊΖΕΙ CROSSFIRE?? RAM: ΜΝΗΜΗ KINGSTON HYPER X DDR3 2x2GB 1333HZ DUAL CHANNEL X2 ΤΡΟ/ΚΟ: ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ CORSAIR TX950W 80+ BRONZE ΨΥΚΤΡΑ: ΠΟΙΑ??? MONITOR:DELL U2311(ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΟΤΥΠHΣΩ) AYTA..ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ MOBO KAI ΨΥΚΤΡΑ..ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ TOO MUCH??
moldovan20 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Σε αυτό το τροφοδοτικό έχω πάνω 2x 5850 3 hdd και και με oc και δε καταλαβαίνει τίποτα . Για phenom x6 +8gb ram δε το σκέφτεσαι ? Σε τέτοιο budget θα προτιμούσα ένα τέτοιο κουτί
ClockOrange Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 moldovan ολα τα σκεφτομαι γι αυτό άνοιξα αυτό το thread.το tower πολυ καλο που προτείνεις το έχει ένας φίλος ,αλλά μου άρεσε και το Enermax.οι 5850 σε CF τι λενε?
overpower Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 απο οθονες θα σου προτεινα τις LG για εστω και ενα pixel να καει παιρνεις τηλεφωνο ερχονται σπιτι σου με μια καινουργια και περνουν την παλια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.