Προς το περιεχόμενο

Απορίες για κατασκευή site παρόμοιου με Facebook και Twitter

kornelatos13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά σκέφτομαι να φτιάξω ένα site ,kati san to facebook kai to twiter.Βασικά ένα site παρόμοιο σε γενικές γραμμές που να εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό..Τι γνώσεις πρέπει να έχω για να το κατασκευάσω;Πρέπει να ξέρω προγραμματισμό;

Βασικά είμαι αρχάριος στην c...

Μπορώ να το φτιάξω με την βοήθεια κάποιων προγραμμάτων;

Δημοσ.

Το θέμα μεταφέρεται εδώ από την ενότητα Συνδέσεις ADSL. Παρακαλώ να ελέγχετε προσεκτικά τις περιγραφές των ενοτήτων στον κεντρικό κατάλογο του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Xρειάζεται απταιστη γνώση προγραμματισμου.

οποτε στην παρούσα φάση που είσαι ...ΟΧΙ!

Χρειάζεται προγραμματισμό και καλο budget!

Ασε που είναι υπερβολικά δυσκολα να χτυπήσεις τέτοια site..

Δημοσ.

Βασικά σκέφτομαι να φτιάξω ένα site ,kati san to facebook kai to twiter.Βασικά ένα site παρόμοιο σε γενικές γραμμές που να εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό..Τι γνώσεις πρέπει να έχω για να το κατασκευάσω;Πρέπει να ξέρω προγραμματισμό;

Μϊα βασική ερώτηση: θες να το φτιάξεις μόνος σου από την αρχή, ή να βασιστείς σε κάποιο cms; Κατά καιρούς έχω πετύχει μερικά plugins που κάνουν πράμματα αντίστοιχα με αυτά που ψάχνεις

Δημοσ.

Φίλε μου, πολύ δύσκολο, και αν είναι να ξοδεψεις και λεφτά άστο καλύτερα. Αρχικά διότι δεν θα μπορείς να ανταγωνιστείς σελίδες σαν και αυτές και κατα δεύτερον δεν ξέρεις από προγραμματισμό, που κάποιος φίλος παραπάνω λέει ότι χρειάζεται...

Δημοσ.

Στην εποχή που είμαστε με τόσο μεγάλους ανταγωνιστές είναι πραγματικά χαζό να κάνεις μια τέτοια σελίδα.

Το FB ο Μαρκ αν δεν απατώμαι το είχε ξεκινήσει σαν μπλοκ και δεν ήταν στη μορφή που έχει σήμερα.

Πάντως για να φτιάξεις κάτι τέτοιο πρέπει να ξέρεις προγραμματισμό ο οποίος ούτε αυτός αρκεί για να είμαι ειλικρινής!!

Συνοπτικά τι πρέπει να ξέρεις ως ελάχιστο:

1) HTML

2) PHP (υπάρχουν και άλλες server side αλλά αυτή είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη και δωρεάν)

3) MySQL (ή κάποιο άλλο για βάσεις δεδομένων)

4) CSS (για να φτιάξεις μια σελίδα της προκοπής και όχι της δεκαετίας του '90)

5) JavaScript

6) Ίσως κάποια γνώση σε σχεδιαστικά προγράμματα (πχ photoshop) για την εμφάνιση της σελίδας, αλλά ίσως βρεις και από template...

7) Πρέπει να κατέχεις τον όρο ασφάλεια και να ξέρεις πως να τον εφαρμόσεις (γιατί τίποτα στο ίντερνετ δεν είναι ασφαλές)

8) Αρκετά ως πολλά λεφτά

9) Ανθρώπινο δυναμικό γιατί μόνος σου θα πάρει πολύ χρόνο

10) Διασυνδέσεις...

11) Να μπορείς να εφαρμόσεις το SEO αλλιώς τη σελίδα σου θα την ξέρεις εσύ και πάλι εσύ... :blink:

12) Τρικ και τιπ για όλα τα παραπάνω

13) Να θυμάσαι ότι όσα έμαθες ποτέ δεν είναι αρκετά!

Βέβαια υπάρχει και το CMS (Joomla, Wordpress) αλλά και εκεί πρέπει να ξέρεις πράματα για να μπορείς να το διαχειριστείς.

Δημοσ.

Βέβαια υπάρχει και το CMS (Joomla, Wordpress) αλλά και εκεί πρέπει να ξέρεις πράματα για να μπορείς να το διαχειριστείς.

Καλά ο άνθρωπος θέλει να κάνει σοβαρή δουλειά και του λες για joomla και wordpres?? Έελεος.. Alpha CMS και ξερό ψωμί. (και αν δεν έχουμε ψωμί δε πειράζει)

kornelatos: Δεν χρειάζονται όλες αυτές οι γνώσεις που σου λένε. Ζηλεύουν επειδή δε το σκεφτήκανε αυτοί και σου λένε μ@λακίες τώρα. Δες την ταινία social network, και είσαι έτοιμος.

Δημοσ.

kornelatos: Δεν χρειάζονται όλες αυτές οι γνώσεις που σου λένε. Ζηλεύουν επειδή δε το σκεφτήκανε αυτοί και σου λένε μ@λακίες τώρα. Δες την ταινία social network, και είσαι έτοιμος.

είσαι θεός..!!! Όντως τι να την κάνεις την php... το social network δες... Αυτό ειναι το μυστικό της επιτυχίας για καθεναν από τους 1.000.000 ανθρώπους που θέλουν το δικό τους facebook!!!!

Δημοσ.

Απορώ γιατί μπαίνετε στο κόπο και απαντάτε όταν το παλικάρι θέλει να φτιάξει ένα site που έχει κάνει πάταγο στον κόσμο και δεν γνωρίζει από προγραμματισμό και ξεκινάει το θέμα του στην ενότητα "Συνδέσεις ADSL"

Ε Λ Ε Ο Σ

Υ.Γ. μου θυμίζει ένα άλλο παιδί (δεν μπορώ να βρω το ποστ του :angry: ), όπου δεν είχε ιδέα από προγρμματισμό και με 1 μάθημα θα τα μάθαινε όλα άντε 2(γιατί μαθαίνει γρήγορα όπως είχε πει)

Δημοσ.

Καλά ο άνθρωπος θέλει να κάνει σοβαρή δουλειά και του λες για joomla και wordpres?? Έελεος.. Alpha CMS και ξερό ψωμί. (και αν δεν έχουμε ψωμί δε πειράζει)

Ενδεικτικά τα ανέφερα αυτά γιατί δεν ασχολούμαι με CMS και δε θυμάμαι καν ποια και πόσα είναι...

Αλλά όπως είπα πριν νομίζω ότι ο ιδρυτής του facebook το είχε ξεκινήσει σαν μπλοκ τύπου. Ξέρει κανείς;

Δημοσ.

Βασικά ένα twitter δεν είναι και τόσο δύσκολο. Σε εργασία της σχολής μου, ένα twitter clone ήταν εργασία 2 μήνων. 2 συμφοιτητές μου που την πηραν το έφτιαξαν εύκολα. Φυσικά δεν είχε όλες τις λειτουργίες του twitter, αλλά τα βασικά τα έκανε. Το ανέβασαν στο cloud και όλα καλά...

Το θέμα είναι ότι έχει πήξει ο τόπος από όλα αυτά, που βρίσκεις tutorial για το οτιδήποτε. Μαγκιά είναι να φανταστεις την επόμενη εφαρμογή - χρυσορυχείο. Αλλά από φαντασία νομίζω ότι οι περισσότεροι είμαστε ... :P

Δημοσ.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι ένα donation στο diaspora ή στο gnu social μπας και φτιάξουν αυτοί κάτι open που να μπορεί να ανταγωνιστεί το facebook.

Δημοσ.

Θεωρητικά, με λίγες γνώσεις δε θα κάνεις τίποτα.Εκτός αν έχεις 5-6 φίλους που έχουν πολλές και το ξεκινήσετε στο χαλαρό και πάλι και αν θα βγει...

Πρακτικά δε βρίσκω το λόγο να το κάνεις!ΕΚΤΟΣ αν είναι κάτι που δεν έχει απλά και μόνο ως θέμα την επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων. Σε αυτό το κομμάτι επήλθε ο κορεσμός!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...