Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση TV με PC μέσω HDMI

akfo7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Πολλές φορές συνδέω τον υπολογιστή μου με την τηλεόραση που έχω (Samsung C6150 40") προκειμένου να δω ταινίες υψηλής ανάλυσης (HD).

Αυτό που παρατηρώ όμως είναι ότι η αναπαραγωγή των ταινιών δεν είναι ομαλότατη και από ότι έχω καταλάβει οφείλεται ότι η τηλεόραση είναι 100HZ και ο υπολογιστής αναπαραγάγει τις ταινίες στα 60Hz.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να το επιλύσω αυτό το πρόβλημα ?

Αριστοτέλης

Δημοσ.

Έχω την Samsung 40LEA656 που και αυτή είναι 100Hz. Κατά καιρούς δοκίμασα και έψαξα πολλά ώστε, όπως και εσύ, να έχω το πιο smooth video playback. Κατέληξα στα παρακάτω που δουλεύουν 100%

1) Σύνδεση μέσω του HDMI 2 που, στην δικιά μου τουλάχιστον τηλεόραση, είναι προορισμένο για PC

2) Αλλαγή του refresh rate της κάρτας γραφικών σε 24 fps καθώς οι ταινίες είναι σε τόσα fps. Αυτό θα σου προσφέρει smooth playback αλλά έχει ένα μείον ότι οι desktop εφαρμογές σου και η κίνηση πχ των παραθύρων του desktop θα είναι λίγο choppy. Αλλά μικρό το κακό.

3) Απενεργοποίηση ή ελαχιστοποίηση του εφέ των 100Hz στην τηλεόραση.

Δοκίμασέ τα και θα δεις.

Δημοσ.

Αυτό με το HDMI 2 είναι τσεκαρισμένο?

Εγώ στο HDMIA 1 έχω το pc & στο HMDI 3 το Dreambox

Δεν έχω κανένα πρόβλημα

Δημοσ.

Κάπου το 'χα διαβάσει (νομίζω στο επίσημο manual) ότι αν το συνδέεις με PC πρέπει να το συνδέσεις (και πάλι μιλάω στην δικιά μου TV) στο HDMI 2.

Επίσης είχα παρατηρήσει ότι όταν το είχα στο 1 ή στο 3, όταν έπαιζε βίντεο και (δεν ξέρω γιατί) ιδιαίτερα 1080p, μετά από λίγη ώρα αποσυντονιζόταν ο ήχος από το βίντεο. Είχε lag ο ήχος.

Το έβαλα στο HDMI 2 και λύθηκε.

rear-connections.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...