Ntinaras Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Από τη μία μας δείχνεις 2 περιπτώσεις στο αρχικό μήνυμά σου που η χρήση του GPS δεν είναι υποχρεωτική (απλά το κουβαλάει η βιασμένη στη τσάντα της αν θέλει, δεν την αναγκάζει κανείς), και μετά αρχίζεις να λες για τσιπάκια και big brother. Κάτσε να αναπτυχθεί πρώτα τέτοια τεχνολογία σε ευρύ φάσμα και ανησυχείς αργότερα. famous last words ασσδφασδφασδφ
MastroGiannis Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Κάτσε να αναπτυχθεί πρώτα τέτοια τεχνολογία σε ευρύ φάσμα και ανησυχείς αργότερα. Φίλε μου, "αργότερα" θα είναι πολύ αργά για ανησυχίες. Η μόνη σου ανησυχία τότε θα είναι να μην σε κάνει "ignore" το σύστημα.
silverthunder Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Και το κινητο "αποφασισες" οτι σου ειναι απαραιτητο, μετα απο χρονια πλυσης εγκεφαλου, και τωρα (οχι εσυ γενικα μιλαω), νομιζεις οτι σου ειναι πληρως απαραιτητο, και ο χρονος που κανεις χωρις αυτο ειναι απειροελαχιστος, αν το ξεχασεις καπου. Πριν 20-30 χρονια μια χαρα λειτουργουσαν ολοι χωρις κινητο, μπορεις να μου πεις τι θα γινει αν συνεβαινε σημερα για καποιο λογο και οι τρεις εταιριες κινητης (που εχουν κεραιες), σταματουσαν τη λειτουργια τους; Μαζικη υστερια θα ειχαμε. η τεχνολογια υπαρχει για να κανει τη ζωη μας ευκολοτερη... το κινητο ειναι απαραιτητο για λογους δουλειας που δε χρειαζεται να αναλυσω. υπαρχουν βεβαια και οι περιπτωσεις που η εφαρμογη της χρησης του δεν εχει κανενα απολυτως νοημα. οσο για το ρφιδ τσιπακι θα αναφερθω σε ενα παραδειγμα μονο· λιγες ειναι οι αρπαγες παιδιων την σημερινη εποχη; + αυτο που λεει ο φιλος απο πανω για ατομα με διαφορες παθησεις, βλεπε αλζχαιμερ κλπ.
opera Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δυστυχώς το συμπέρασμα που έχω βγάλει (από τις διάφορες συζητήσεις στο φόρουμ) είναι πως σε όποια "απειλή" μπορεί να εμφανιστεί ο καθένας από εμάς σκέφτεται μόνο τον εαυτούλη και πως αυτός θα μπορέσει να την αντιμετωπίσει μόνος του χωρίς να τον νοιάζει αν την αποφύγει ο διπλανός του. Η αντίληψη αυτή είναι φαινόμενο της ελληνικής κοινωνίας και το μόνο που μπορεί να προκύψει από αυτή τη νοοτροπία μόνο θετικό δε μπορεί να είναι. Αυτή είναι η αιτία που βλέπουμε μια απάθεια σε όσα συμβαίνουν. Στον περίγυρό μου αναρωτιόμαστε:γιατί δεν αντιδρά κανείς; Η απάντηση είναι πως δε μας νοιάζει αν το πρόβλημα το έχει ο διπλανός μας ίσα ίσα χαιρόμαστε όταν ο γείτονας έχει ζόρια,παράδειγμα πολλοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα χάρηκαν για τις περικοπές μισθών στο δημόσιο,τώρα ήρθε η σειρά τους και προσωπικά ως δημόσιος υπάλληλος δε χαίρομαι καθόλου γιατί έχω ένα παιδί το οποίο δε γνωρίζω στο μέλλον σε ποιανού τη θέση θα βρεθεί αλλά μάλλον τώρα δεν έχει πιά σημασία. Τι συνδέει αυτά που γράφω τώρα με το αρχικό θέμα,για όσους δε κατάλαβαν το ξαναλέω η αδιαφορία και ο τομαρισμός μας. Και μην ακούσω ξανά εξυπνάδες του τύπου "εσύ τι μας προτείνεις", από σκεπτόμενους ανθρώπους τουλάχιστον δε το δέχομαι.
MastroGiannis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Όπως ακριβώς τα λες είναι opera! Δυστυχώς όμως αποτελούν μερικά μόνο από τα αρνητικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης αγέλης. http://www.youtube.com/watch?v=T0m4096SxPk&feature=related Η απάθεια στα όσα μας συμβαίνουν, νομίζω πως οφείλεται στο ότι δεν έχουμε μάθει να διαβάζουμε τα "ψιλά γράμματα" και τις "εσώκλειστες οδηγίες χρήσης". Έτσι, αντί να αντιδρούμε σε κάτι, φτάνουμε στο σημείο να το απαιτούμε χωρίς να ενδιαφερόμαστε για τις "αντενδείξεις". Για παράδειγμα: οσο για το ρφιδ τσιπακι θα αναφερθω σε ενα παραδειγμα μονο· λιγες ειναι οι αρπαγες παιδιων την σημερινη εποχη; + αυτο που λεει ο φιλος απο πανω για ατομα με διαφορες παθησεις, βλεπε αλζχαιμερ κλπ. Προσωπικά δεν φοβάμαι την τεχνολογία και τη θεωρώ το ύψιστο αγαθό του ανθρώπου. Όμως αυτή τη στιγμή, έτσι όπως χρησιμοποιείται, το μαχαίρι είναι στραμμένο εναντίον του.
pournaras Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δυστυχώς το συμπέρασμα που έχω βγάλει (από τις διάφορες συζητήσεις στο φόρουμ) είναι πως σε όποια "απειλή" μπορεί να εμφανιστεί ο καθένας από εμάς σκέφτεται μόνο τον εαυτούλη και πως αυτός θα μπορέσει να την αντιμετωπίσει μόνος του χωρίς να τον νοιάζει αν την αποφύγει ο διπλανός του. Η αντίληψη αυτή είναι φαινόμενο της ελληνικής κοινωνίας και το μόνο που μπορεί να προκύψει από αυτή τη νοοτροπία μόνο θετικό δε μπορεί να είναι. Αυτή είναι η αιτία που βλέπουμε μια απάθεια σε όσα συμβαίνουν. Στον περίγυρό μου αναρωτιόμαστε:γιατί δεν αντιδρά κανείς; Η απάντηση είναι πως δε μας νοιάζει αν το πρόβλημα το έχει ο διπλανός μας ίσα ίσα χαιρόμαστε όταν ο γείτονας έχει ζόρια,παράδειγμα πολλοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα χάρηκαν για τις περικοπές μισθών στο δημόσιο,τώρα ήρθε η σειρά τους και προσωπικά ως δημόσιος υπάλληλος δε χαίρομαι καθόλου γιατί έχω ένα παιδί το οποίο δε γνωρίζω στο μέλλον σε ποιανού τη θέση θα βρεθεί αλλά μάλλον τώρα δεν έχει πιά σημασία. Τι συνδέει αυτά που γράφω τώρα με το αρχικό θέμα,για όσους δε κατάλαβαν το ξαναλέω η αδιαφορία και ο τομαρισμός μας. Και μην ακούσω ξανά εξυπνάδες του τύπου "εσύ τι μας προτείνεις", από σκεπτόμενους ανθρώπους τουλάχιστον δε το δέχομαι. Ενω ολες οι αλλες χωρες που δεν εχουν αυτη την απαθεια που ειναι ελληνικο φαινομενο, εχουν αρχισει τις πορειες και τις διαμαρτυριες για το θεμα ετσι;
opera Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Ενω ολες οι αλλες χωρες που δεν εχουν αυτη την απαθεια που ειναι ελληνικο φαινομενο, εχουν αρχισει τις πορειες και τις διαμαρτυριες για το θεμα ετσι; δεν ξέρω αν παρακολουθείς ειδήσεις αλλά στην Ευρώπη με όσα συμβαίνουν τελευταία γίνονται περισσότερες πορείες-διαδηλώσεις ενώ εδώ που μας επιβάλλουν σκληρότερα μέτρα δεν κουνιέται κανείς (στη Γαλλία για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά 2 μόνο χρόνια και έγινε χαμός).
opera Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Το εθνικό σύστημα υγείας απαιτεί την εμφύτευση του RFID chip. National Healthcare Will Require National RFID Chips
kage Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 αυτο το rfid πως στελνει δεδομενα?σε ποια ζωνη ραδιοσυχνοτητων παιζουν? δεν ξερω αν θα υπαρχουν πολλοι μλκς που θα βαλουν μια μλκ μεσα τους εναν καρκινο-με την εννοια οτι εχεις μια κεραια μεσα σου-... (παντως επειδη ειδα το βιντεακι το θεμα με το 666 μου φαινετε γελειο και που το αναφερουν)
cb_papi Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 αυτο το rfid πως στελνει δεδομενα?σε ποια ζωνη ραδιοσυχνοτητων παιζουν? δεν ξερω αν θα υπαρχουν πολλοι μλκς που θα βαλουν μια μλκ μεσα τους εναν καρκινο... (παντως επειδη ειδα το βιντεακι το θεμα με το 666 μου φαινετε γελειο και που το αναφερουν) Τα RFID chip θέλουν μικρή απόσταση από το μηχάνημα αναγνώρισης για να δουλέψουν.
pournaras Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 οποτε τι ευρεση απο δορυφορο λενε? Απλα λενε μαλακιες. Αναρωτηθηκε κανεις απο αυτους τους "ειδημονες" ποση ενεργεια (αρα ποσο μεγαλη μπαταρια, και καθε ποτε θα θελει φορτισμα), θελει μια συσκευη που να εκπεμπει ωστε να την πιασει ο δορυφορος;
kage Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 ισως η μπαταρια να ειναι σαν τα ρολογια που φορτιζετε μονη της. h ραδιοσυχνοτητα να ταιριαζει με τις κεραιες ραδιων am/fm και να λειτουργουν ως "servers"καθε ραδιοφωνικος σταθμος
cb_papi Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 ισως η μπαταρια να ειναι σαν τα ρολογια που φορτιζετε μονη της. h ραδιοσυχνοτητα να ταιριαζει με τις κεραιες ραδιων am/fm και να λειτουργουν ως "servers"καθε ραδιοφωνικος σταθμος Τα περισσότερα ρολόγια που φορτίζονται (κουρδίζονται ουσιαστικά) μόνα τους είναι μηχανικά και όχι ηλεκτρικά. Επίσης, χρειάζεται αρκετή ενέργεια που η απλή κίνηση του χεριού δεν θα έφτανε για να φορτιστεί αρκετά το chip και να επικοινωνήσει με δορυφόρο. Και αυτό με τις ραδιοφωνικές κεραίες είναι αδύνατο να γίνει.
pournaras Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 ισως η μπαταρια να ειναι σαν τα ρολογια που φορτιζετε μονη της. h ραδιοσυχνοτητα να ταιριαζει με τις κεραιες ραδιων am/fm και να λειτουργουν ως "servers"καθε ραδιοφωνικος σταθμος Δεν το καταλαβα αυτο, για δωστο μια παλι. Βεβαια, στο ολο θεμα του δορυφορου δεν αναφερθηκαμε και στην εστιαση Ενα απλο παραδειγμα http://users.otenet.gr/~babgia/MicroWave.htm Εδιτ: Ενα κινητο θελει μια μπαταρια τουλαχιστον 3χ3 εκατοστα για να στειλει σημα σε μια αποσταση το πολυ 5 χλμ με αυτονομια το ανωτερο μια βδομαδα (χωρις να μιλησεις, μονο να στελνει και να λαμβανει σημα οτι ειναι ανοικτο).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.