Προς το περιεχόμενο

Xoro HRT 7000 προβλημα με ηχο

chesty

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα κυριοι.

Εχω εναν αποκωδικοποιητη Xoro HRT 7000 και το προβλημα μου ειναι οτι παιζει παραμορφωμενα τον ηχο , σαν να παιζει με -8 στροφες , τα λογια ακουγονται πολυ βαρια.

Η εικονα παιζει καμπανα αλλα τι φταιει στον ηχο? θα τρελλαθω!

εχω δοκιμασει να στειλω τον ηχο πανω στο scart που εχει υποδοχες και για ηχο (rca) , εχω δοκιμασει και σε αλλη εισοδο στη tv και παντου το ιδιο αποτελεσμα...καλη ποιοτητα εικονας ,παραμορφωμενος ηχος.

Καμμια βοηθεια?

ευχαριστω

Δημοσ.

Σου το κάνει μόνο στα αρχεία που παίζεις από τη USB, μόνο στα ψηφιακά κανάλια ή και στα δύο;

Μου το κανει στα ψηφιακα καναλια και στην εγγραφη που δοκιμασα επισης κανει το ιδιο κατα την αναπαραγωγη.

Και στα δυο.

Δημοσ.

Χμμμ, όχι ακριβώς. Η εγγραφή από ψηφιακό κανάλι είναι ίδια περίπτωση με το live viewing, αφού οι προδιαγραφές του bitstream είναι ακριβώς οι ίδιες (δε γίνεται ανακωδικοποίηση/συμπίεση κατά την εγγραφή). Γι' αυτό ρώτησα αν έχεις δοκιμάσει με κάποιο αρχείο (AVI, MP4, οτιδήποτε) από το στικάκι, για να αποκλείσεις ότι οφείλεται σε ασυμβατότητα του XORO με τις προδιαγραφές εκπομπής DVB που έχουν επιλέξει οι DIGEA ή ERT Digital για τις πλατφόρμες τους.

Αλλιώς, θα μπορούσε να πρόκειται για πρόβλημα hardware του ίδιου του αποκωδικοποιητή. Έχεις πρόσβαση σε άλλη τηλεόραση και άλλο καλώδιο σύνδεσης, για να δοκιμάσεις τους επιπλέον δυνατούς συνδυασμούς που προκύπτουν;

Δημοσ.

Χμμμ, όχι ακριβώς. Η εγγραφή από ψηφιακό κανάλι είναι ίδια περίπτωση με το live viewing, αφού οι προδιαγραφές του bitstream είναι ακριβώς οι ίδιες (δε γίνεται ανακωδικοποίηση/συμπίεση κατά την εγγραφή). Γι' αυτό ρώτησα αν έχεις δοκιμάσει με κάποιο αρχείο (AVI, MP4, οτιδήποτε) από το στικάκι, για να αποκλείσεις ότι οφείλεται σε ασυμβατότητα του XORO με τις προδιαγραφές εκπομπής DVB που έχουν επιλέξει οι DIGEA ή ERT Digital για τις πλατφόρμες τους.

Αλλιώς, θα μπορούσε να πρόκειται για πρόβλημα hardware του ίδιου του αποκωδικοποιητή. Έχεις πρόσβαση σε άλλη τηλεόραση και άλλο καλώδιο σύνδεσης, για να δοκιμάσεις τους επιπλέον δυνατούς συνδυασμούς που προκύπτουν;

Δοκιμασα ενα αρχειο avi, ενα αρχειο mp4 και ενα mp3. Αναγνωρισε μονο το mp3 και το αναπαραγει και αυτο αργα , το ιδιο ακριβως οπως και πριν. Δυστυχως δεν εχω προσβαση σε αλλη τηλεοραση.

Δημοσ.

Ούτε κάποιο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο, γείτονας ξέρω γω, κάτι, που να μπορεί να διαθέσει την TV του για μία ολιγόλεπτη δοκιμή; Ο αποκωδικοποιητής είναι μια σταλίτσα, οπότε δεν τίθεται θέμα φορητότητας.

Ξέχασα να ρωτήσω όμως κάτι άλλο: Στο μενού ρυθμίσεων του αποκωδικοποιητή, μήπως βλέπεις κάποιες επιλογές για τον ήχο ή την έξοδο ήχου; Αν ναι, πείραξες τίποτα από εκεί; Αν ναι αλλά δεν τθς πείραξες, δοκίμασες να τις πειράξεις;

Δημοσ.

Ούτε κάποιο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο, γείτονας ξέρω γω, κάτι, που να μπορεί να διαθέσει την TV του για μία ολιγόλεπτη δοκιμή; Ο αποκωδικοποιητής είναι μια σταλίτσα, οπότε δεν τίθεται θέμα φορητότητας.

Ξέχασα να ρωτήσω όμως κάτι άλλο: Στο μενού ρυθμίσεων του αποκωδικοποιητή, μήπως βλέπεις κάποιες επιλογές για τον ήχο ή την έξοδο ήχου; Αν ναι, πείραξες τίποτα από εκεί; Αν ναι αλλά δεν τθς πείραξες, δοκίμασες να τις πειράξεις;

Πρωτα απ ολα ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις..

Λοιπον , βρηκα μια τηλεοραση παλιοτερη μεν αλλα το ιδιο προβλημα δε..καθαρη εικονα αλλα αλλοιωμενος ηχος.

Στις ρυθμισεις του ηχου βρηκα μονο ''ψηφιακη εξοδος ηχου - lpcm out'' και αλλαζοντας μενου μου δινει την επιλογη ''bs out'',πειραματιστικα τωρα αλλα δε μου δινει κανενα αποτελεσμα ...τα ιδια.

Δημοσ.

Όλες οι ενδείξεις φαίνεται να συντείνουν στο συμπέρασμα περί hardware προβλήματος... :(

Δυστυχως....σε μενα βρηκε? τοσα καλα ειχα διαβασει για τον xoro..τι να κανουμε , ετυχε!

Εκανα μια σκεψη για αναβαθμιση αλλα τσαμπα το χρονο μου θα φαω.

Ευχαριστω πολυ για το χρονο σου και τις συμβουλες.

Δημοσ.

Τί αναβάθμιση, στο firmware; Κάνε, στο σημείο που είσαι δεν έχεις τίποτα να χάσεις.

Ναι στο firmware.θα το δοκιμασω..ευχαριστω και παλι.

Δημοσ.

Ναι στο firmware.θα το δοκιμασω..ευχαριστω και παλι.

Τελικα ουτε η αναβαθμιση εκανε κατι.

Επικοινωνησα με το καταστημα που ειχα κανει τη παραγγελια και μου το αντικατεστησαν αμεσως χωρις πολλα πολλα.

Ηταν προβλημα hardware.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...