Προς το περιεχόμενο

Αποκαλύψεις της NASA πάνω στην αστροβιολογία

zeniath

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εγω ειχα παντα απορια γιατι εκλαμβανουμε ζωη μονο οπου υπαρχει νερο. Tα Tardigrade ζουνε σε κατι οτι νανε συνθήκες γιατι και οχι κατι πιο extreme?

- Επειδή με βάση αυτά που ξέρουμε ως τώρα η ζωή ξεκίνησε από το νερό. Ζωή που δε μοιάζει με αυτή στη Γη και δε βασίζεται στα γνωστά οργανικά μόρια υπάρχει μόνο στη θεωρία, οπότε δεν έχει νόημα να αναζητάμε μαθηματικές εξισώσεις, μόνο ότι έχουμε ήδη δει, άρα παρόμοιο με τη ζωή στη Γη.

- Τα Tardigrade και όλοι οι υπόλοιποι ακραίοι οργανισμοί από κάτι ξεκίνησαν κι εξελίχτηκαν κι έγιναν έτσι, δεν έφτασαν στα ακραία περιβάλλοντα όπου ζουν από το πουθενά. Έρχεσαι δηλαδή πάλι στην ύπαρξη του νερού (βασικά υπάρχει αντίθεση σε αυτό που έγραψες).

Τέλος πάντων, ας περιμένουμε να δούμε τί θα πουν, μάλλον θα βρήκαν κανά απολίθωμα υποτυπώδους μικροβίου σε κανά πέτρωμα από το ηλιακό μας σύστημα... λέω εγώ τώρα. ;)

• Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Από ότι ξέρω χρειάζεται ένα υγρό που να δρα σα διαλύτης για τις χημικές ενώσεις για αυτό και το νερό είναι απαραίτητο. Το μεθάνιο (σε χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να είναι σε υγρή μορφή) δεν μπορεί θεωρητικά να παίξει το ρόλο του νερού; Είναι και αυτό μία απλή ένωση σα το νερό. Οπότε θεωρητικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για ζωντανούς οργανισμούς.

Δημοσ.

Σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες που υποννοείς, ακόμα και να γινόταν, πώς επηρεάζεται η ταχύτητα των χημικών αντιδράσεων; :rolleyes:

Δημοσ.

Με τις τελευταίες εκτιμήσεις να υπολογίζουν περίπου 300 εξάκις εκατομμύρια αστέρια στο σύμπαν, κομματάκι δύσκολο να πεις πως δεν υπάρχει εξωγήινη ζωή...

Πλακα πλακα ολοι μας το πιστευαμε αυτο αλλα αν το καλοσκεφτεις, δεν ειναι κοσμοιστορικο γεγονος?

Οκ, καιγω θα γουσταρα να πουνε οτι "Ειμαστε σε πολεμο με εξωγηινους" και να γινει χαμος σαν τις ταινιες αλλα θεωρω οτι τελικα ειναι πολυ σημαντικη στιγμη στην Ιστορια η μερα που θα αποδειχθει η υπαρξη ζωης αλλου(δεν λεω οτι αυτο θα γινει σημερα)

ΥΓ. Παρακαλαω το Θεο να πουνε οτι βρηκαν μικροβιο απο τον Αρη. Και να τρελαθουν τα Αρειανα μετα το διπλο στη Μαδριτη και να βγουν στο Λ.Πυργο και να φωναζουν συνθηματα, χεχε

Δημοσ.
Πλακα πλακα ολοι μας το πιστευαμε αυτο αλλα αν το καλοσκεφτεις, δεν ειναι κοσμοιστορικο γεγονος?

Όσο μπορεί και να είναι, μπορεί και να μην είναι. Πάντως νομίζω πως μοιάζει περισσότερο να μην είναι.

Πάντως, υπάρχει-δεν υπάρχει αλλού ζωή, απλά τις υπαρξιακές μας απορίες λύνουμε, όχι πως θα συναντηθούμε ποτέ. :P

Δημοσ.

σαν τι να μας πούνε δηλαδή όλα είναι γνωστά.

ufo contact

και για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι η εκπαίδευσή μας συνεχίζεται μας το φέρνουν σιγά σιγά

ως τη μέρα που θα σκάσουνε μύτη οι et's και θα λέμε όλοι "φυσικά και υπάρχουν το ξέραμε"

Δημοσ.

Αν ειναι οντως αυτο που εχει το gizmodo για την μορφη ζωης χωρις το φωσφόρο, ειναι σαν αυτο που ηθελα να πω οτι η ζωη ισως να μην ειναι οπως την αντιλαμβανομαστε εμεις.

Ωραια νεα παντως.

Δημοσ.

Προσωπικά νομίζω πως όλη η ιστορία έχει σκοπό να καταλαγιάσει ο ντόρος που γίνεται με τις αποκαλύψεις του WikiLeaks.

Ακριβως!!! ;) ;)

• Super Moderators
Δημοσ.

Ακριβως!!! ;) ;)

Οπότε επειδή προέκυψε το wikileaks, θα έπρεπε να σταματήσουν όλες οι άλλες δραστηριότητες???

blink.gif

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...