Προς το περιεχόμενο

Αποκαλύψεις της NASA πάνω στην αστροβιολογία

zeniath

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

thes1os έχεις δίκιο. Αν τύχει και παρουσιαστεί κανένας εξωγήινος θα μας πάρει χαλαρά 2 χρονάκια μέχρι να μας φέρει πιστοποιητικό γεννήσεως από άλλο πλανήτη... :lol:

Στην επόμενη διαρροή του wikileaks ή γενικότερα όποιο άλλο θέμα θα δύναται να προκαλέσει ενδιαφέρον και με την σειρά του αντιδράσεις, να δείτε που θα μας πουν ότι βρέθηκαν και είναι γνωστοί αρκετοί πλανήτες που είναι σε θέση να φιλοξενήσουν μορφές ζωής όπως υπάρχουν στην γη.

(Ελπίζω να μην σας χάλασα την έκπληξη.)

Η NASA λοιπόν με λίγα λόγια δημιούργησε εσκεμμένα έντονο ενδιαφέρον στο ευρύτερο σύνολο (και όχι στην επιστημονική κοινότητα) και τελικά η είδηση αφορούσε μία επιβεβαίωση ενός θέματος που ήδη ήταν γνωστό στο ευρύτερο κοινό ή τουλάχιστον σε όσους ενδιαφέρονται για τέτοια θέματα ή είναι λάτρεις των ντοκιμαντέρ. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που κρίνει αν άξιζε να γίνει όλος αυτός ο ντόρος και δεν αναφέρομαι στα επιστημονικά αποτελέσματα αλλά αν τελικά ο κόσμος βρήκε την επιβεβαίωση άξια για να γίνει όλος αυτός ο ντόρος, αφού σε αυτόν απευθύνθηκαν λες και ήταν κάτι που τον αφορούσε άμεσα και θα έπρεπε να στρέψει εκεί το βλέμμα του.

Δεν λέω καλή (έστω) η επιβεβαίωση αλλά όχι να γίνει τόσος ντόρος για αυτήν από τα ΜΜΕ. Όταν λοιπόν βλέπεις κάτι που δεν αξίζει να πάρει τέτοιες διαστάσεις να αναδημοσιεύεται από τα μέσα και όχι η είδηση αυτή καθεαυτή αλλά η είδηση της επικείμενης ανακοίνωσης... ε λες κάτι δεν πάει καλά.

• Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ετσι ειναι.

Απο την αλλη η συγκλονιστικη αποκαλυψη οτι ο Μπερσλουσκονι ειναι party animal αξιζει να παρει πολυ μεγαλυτερες ακομα διαστασεις.

Δημοσ.

Όχι.

Ψάχνανε ζωή με βάση 5-10 κριτήρια και τώρα αυτά είναι πολλαπλάσια.

Nαι ρε παιδι μου, whatever

Ειναι σαν να ψαχνεις σε μια βιβλιοθηκη για μια προταση σε βιβλια που αρχιζουν απο Α και τωρα σου λενε "Οχι μονο απο Α, απο οποιοδηποτε γραμμα να ξεκιναει το ονομα"

Ε, οκ, προφανως πιο πιθανο να βρεις την προταση αλλα παντως ακομα δεν την βρηκες

Δημοσ.

Ειναι αστειο να λεμε οτι το εκαναν για το Wikileaks

Εκτος αν μας ελεγαν οτι παμε σε πολεμο με τους troopers της Αυτοκρατοριας, δεν νομιζω οτι οποιοσδηποτε εχει εστω διψηφιο iq θα αποπροσανατολιστει(οι αλλοι ετσι κι αλλιως, δεν καταλαβαινουν)

Δημοσ.

Ειναι αστειο να λεμε οτι το εκαναν για το Wikileaks

Εκτος αν μας ελεγαν οτι παμε σε πολεμο με τους troopers της Αυτοκρατοριας, δεν νομιζω οτι οποιοσδηποτε εχει εστω διψηφιο iq θα αποπροσανατολιστει(οι αλλοι ετσι κι αλλιως, δεν καταλαβαινουν)

Πόσες φορές αναφέρθηκε ξανά η είδηση μετά την ανακοίνωση της NASA;;;

Φαίνεται λοιπόν ότι δεν πουλούσε σαν είδηση το είπαν 1-2 φορές και τέλος.

Από την στιγμή που τελικά δεν πουλά γιατί έγινε τόσος ντόρος πριν την ανακοίνωση;;;

Εξάλλου νομίζω ότι είναι ξεκαθαρισμένο σε ποιο target group απευθυνόμαστε και αυτό το group αντιλαμβάνεται την σχέση μεταξύ της είδησης της ανακοίνωσης της NASA και την είδηση της διαρροής εγγράφων από το wikileaks, οπότε όσοι και δεν γνωρίζουν τι έχει ειπωθεί και τι έχει διαρρεύσει, μέσα από τον ντόρο του ντόρου θα ενημερωθούν. :-)

Δημοσ.

Ο ανθρωπος πανω στη γη ειναι απλα σαν τη γριπη φιλε μου. Απλα καποια στιγμη θα μας αποβαλλει και θα συνεχισει τον αιωνιο κυκλο της γυρω απο τον ηλιο μεχρι να πεσουν και οι δυο. Σιγα μη μεινει νεκρος βραχος ενας πλανητης που ανετα επεζησε απο τοσους παγετωνες που θα μπορουσαν να τον αφησουν νεκρο βραχο. Μια χαρα τα καταφετε και μια χαρα θα τα ξανακαταφερει.

evil-agent-smith.jpg

Δημοσ.

Πόσες φορές αναφέρθηκε ξανά η είδηση μετά την ανακοίνωση της NASA;;;

Φαίνεται λοιπόν ότι δεν πουλούσε σαν είδηση το είπαν 1-2 φορές και τέλος.

Από την στιγμή που τελικά δεν πουλά γιατί έγινε τόσος ντόρος πριν την ανακοίνωση;;;

Εξάλλου νομίζω ότι είναι ξεκαθαρισμένο σε ποιο target group απευθυνόμαστε και αυτό το group αντιλαμβάνεται την σχέση μεταξύ της είδησης της ανακοίνωσης της NASA και την είδηση της διαρροής εγγράφων από το wikileaks, οπότε όσοι και δεν γνωρίζουν τι έχει ειπωθεί και τι έχει διαρρεύσει, μέσα από τον ντόρο του ντόρου θα ενημερωθούν. :-)

Kαινούριο κι αυτό. Η NASA δουλεύει για το wikileaks. :lol:

Ντόρος έγινε κυρίως από τον τύπο, παρά από την ίδια τη NASA.

Δημοσ.

8 σελίδες γι κάτι τόσο απλό. Τα media άρχισαν την παραφιλολογία περι ανακοίνωσης planet X ή πράσινων διπόδων, και όλοι περίμεναν να ανακοινώσει η NASA κάτι παρόμοιο. Έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν κάτι αντίστοιχο. Ελπίζω όταν έρθουν οι ΕΤ στη Γή να μην προλάβουν να βγάλουν καμία ανακοίνωση :)

Δημοσ.

Το ωραίο είναι ότι 8 σελίδες τώρα, άτομα που έχουν είτε ελάχιστες είτε καθόλου γνώσεις βιολογίας, κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν την είδηση, να καταλάβουν πλήρως τι σημαίνει, τι επιπτώσεις έχει, σε ποιους τομείς, τι μπορεί να σημαίνει για το μέλλον τόσο της βιολογίας όσο και των υπόλοιπων επιστημών, να αποφανθούν "σιγά τη μαλακία", να αποκαλύψουν τεράστιες συνωμοσίες ("το έκαναν για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τις πραγματικές, τεράστιες και ανήκουστες αποκαλύψεις των wikileaks") και μετά να πάνε να πουλήσουν ξερολίαση σε όποιον άλλον τομέα μπορούν, τόσο στο φόρουμ όσο και στην πραγματική τους ζωή. Το ίδιο θυμάμαι να γίνεται και το 2008 με το μεγάλο χρηματοπιστωτικό μπαμ: άτομα μπήκαν αρχικά να ρωτήσουν τι παίζει και θυμάμαι ένα-δυο παλικάρια που είχαν σπουδάσει το θέμα ξόδευαν χρόνο, έβαζαν links, και απαντούσαν σε ερωτήσεις, για να έρθουν 3-4 σελίδες μετά οι πρώτοι που ρώταγαν να το παίξουν ξερόλες και να πετάξουν μεγάλες κουβέντες καφενείου ("παιδιά, έρχεται ο 3ος Παγκόσμιος, ουγκ, σε ένα μήνα το πολύ έχει πέσει η πρώτη πυρηνική βόμβα, ουγκ!").

Κανείς δεν μπορεί να κατανοεί τα πάντα, και κανείς δε χρειάζεται να κατανοεί τα πάντα. Γιατί από τις 8 σελίδες μόνο 1 με 1μιση να είναι ποστ σχετικά με την επιστημονική διάσταση της είδησης και οι υπόλοιπες 7 να είναι κουβέντα καφενείου;

Ξέρω, ξέρω, αν θέλω επιστημονική συζήτηση να πάω σε άλλο φόρουμ. Αλλά γιατί ρε παιδί μου πρέπει κάποιος που μπορεί να μην έχει βγάλει ούτε καν ΤΕΙ να διαβάζει 3-4 γραμμές από την ανακοίνωση της NASA και μετά να έχει το θράσος να βγει και να πει "σιγά τις μαλακίες", και όχι απλά να μην αποδοκιμάζεται, αλλά το νήμα να βρίθει από τέτοια ποστ και όχι από ποστ ανθρώπων που μπορεί να έχουν ξεστραβωθεί να διαβάσουν κάποια πράγματα στη ζωή τους και να έχουν μια ενδιαφέρουσα γνώμη στο θέμα;

Πάλι καλά που υπάρχουν και κάποιοι χρήστες που δώσαν ένα-δυο link από ξενόγλωσσα άρθρα, ή από το βίντεο του Science Channel. Thumbs up σε αυτούς, thumbs down στους υπόλοιπους: γιατί κάποιοι πρέπει πάντα να έχουν γνώμη, ακόμα και για αντικείμενα που δεν γνωρίζουν καθόλου;

Δημοσ.

Το ωραίο είναι ότι 8 σελίδες τώρα, άτομα που έχουν είτε ελάχιστες είτε καθόλου γνώσεις βιολογίας, κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν την είδηση, να καταλάβουν πλήρως τι σημαίνει, τι επιπτώσεις έχει, σε ποιους τομείς, τι μπορεί να σημαίνει για το μέλλον τόσο της βιολογίας όσο και των υπόλοιπων επιστημών, να αποφανθούν "σιγά τη μαλακία", να αποκαλύψουν τεράστιες συνωμοσίες ("το έκαναν για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τις πραγματικές, τεράστιες και ανήκουστες αποκαλύψεις των wikileaks") και μετά να πάνε να πουλήσουν ξερολίαση σε όποιον άλλον τομέα μπορούν, τόσο στο φόρουμ όσο και στην πραγματική τους ζωή. Το ίδιο θυμάμαι να γίνεται και το 2008 με το μεγάλο χρηματοπιστωτικό μπαμ: άτομα μπήκαν αρχικά να ρωτήσουν τι παίζει και θυμάμαι ένα-δυο παλικάρια που είχαν σπουδάσει το θέμα ξόδευαν χρόνο, έβαζαν links, και απαντούσαν σε ερωτήσεις, για να έρθουν 3-4 σελίδες μετά οι πρώτοι που ρώταγαν να το παίξουν ξερόλες και να πετάξουν μεγάλες κουβέντες καφενείου ("παιδιά, έρχεται ο 3ος Παγκόσμιος, ουγκ, σε ένα μήνα το πολύ έχει πέσει η πρώτη πυρηνική βόμβα, ουγκ!").

Κανείς δεν μπορεί να κατανοεί τα πάντα, και κανείς δε χρειάζεται να κατανοεί τα πάντα. Γιατί από τις 8 σελίδες μόνο 1 με 1μιση να είναι ποστ σχετικά με την επιστημονική διάσταση της είδησης και οι υπόλοιπες 7 να είναι κουβέντα καφενείου;

Ξέρω, ξέρω, αν θέλω επιστημονική συζήτηση να πάω σε άλλο φόρουμ. Αλλά γιατί ρε παιδί μου πρέπει κάποιος που μπορεί να μην έχει βγάλει ούτε καν ΤΕΙ να διαβάζει 3-4 γραμμές από την ανακοίνωση της NASA και μετά να έχει το θράσος να βγει και να πει "σιγά τις μαλακίες", και όχι απλά να μην αποδοκιμάζεται, αλλά το νήμα να βρίθει από τέτοια ποστ και όχι από ποστ ανθρώπων που μπορεί να έχουν ξεστραβωθεί να διαβάσουν κάποια πράγματα στη ζωή τους και να έχουν μια ενδιαφέρουσα γνώμη στο θέμα;

Πάλι καλά που υπάρχουν και κάποιοι χρήστες που δώσαν ένα-δυο link από ξενόγλωσσα άρθρα, ή από το βίντεο του Science Channel. Thumbs up σε αυτούς, thumbs down στους υπόλοιπους: γιατί κάποιοι πρέπει πάντα να έχουν γνώμη, ακόμα και για αντικείμενα που δεν γνωρίζουν καθόλου;

Οι αντιδράσεις των μελών του forum είναι απόλυτα λογικές και αναμενόμενες και αντικατοπτρίζουν την εικόνα της ευρύτερης κοινωνίας μας.

Το λάθος ξεκίνησε από την NASA που δεν έκανε απλά μία ανακοίνωση που θα επιβεβαίωνε όσα ήδη ήταν γνωστά σε αρκετούς αλλά βγήκε και είπε την τάδε του μηνός και την τάδε ώρα θα κάνουμε μία ανακοίνωση:

http://www.nasa.gov/...trobiology.html

Όταν λοιπόν οι φήμες από τα ΜΜΕ οργίαζαν δεν βγήκε κάποιος να εξηγήσει ότι η ανακοίνωση ήταν κάπως γενική και κακώς έχει δημιουργηθεί όλος αυτός ο ντόρος.

Το αποτέλεσμα;;;;

http://www.google.gr...xtraterrestrial

226000 αποτελέσματα

αναζήτηση με λέξη κλειδί το GFAJ-1

http://www.google.gr/#q=GFAJ-1

68.400 αποτελέσματα

Οπότε αν θέλετε να το καταλάβετε η αντίδραση του κόσμου δεν είχε να κάνει τόσο με την είδηση όσο με τον τρόπο που παρουσιάστηκε αυτή και που εξαρχής δόθηκαν διαστάσεις μεγαλύτερες από ότι θα έπρεπε ενώ αν γινόταν εξαρχής η ανακοίνωση της είδησης χωρίς να κεντρίσει το ενδιαφέρον του ευρύτερου συνόλου δεν θα είχε τόσος κόσμος άποψη σε αυτό τον βαθμό. Όταν λοιπόν πηγαίνεις στο καφενείο και ανοίγεις συζήτηση μην περιμένεις διαφορετικού επιπέδου απαντήσεις και τόσο τα MME όσο και η NASA αυτό έκανε και μάλιστα από την στιγμή που τα μεν πρώτα το διόγκωσαν ενώ η δεύτερη δεν βγήκε να περιορίσει το buzz και σαν κινήσεις δεν ήταν τυχαίες, ο κόσμος λογικό είναι να αναρωτιέται σε τι αποσκοπούν.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα και από την στιγμή που αυτές τις μέρες από τις πρώτες ειδήσεις ήταν η διαρροή του wikileaks σε κάποιο βαθμό (σε άλλους μεγαλύτερο και σε άλλους μικρότερο) είναι λογικό να σκεφτούν ότι προσπαθούν να στρέψουν το βλέμμα του κόσμου αλλού.

Οπότε μεταξύ μίας είδησης που αφορά ένα μικροοργανισμό που μπορεί και ζει σε ακραίες συνθήκες και σε ένα παθογόνο μικροοργανισμό (ονόματι Αμερικάνοι) που δημιουργεί ακραίες συνθήκες ζωής σε ολόκληρο τον πλανήτη, προσωπικά προτεραιότητα θα δώσω στο δεύτερο και ακόμα και αν δύσκολα συσχετίζονται τα δύο θέματα προκειμένου ο κόσμος να ενημερωθεί για τα άπλυτα των Αμερικανών (και όχι μόνο) που βγαίνουν στην φόρα, ναι αξίζει η θεωρία συνωμοσίας, γιατί με το κατεστημένο της δημοσιογραφίας ως έχει το θέμα θα θαφτεί αφού δεν λέει κάτι καινούργιο και από την άλλη ο κόσμος δεν "ενδιαφέρεται" για αυτά, ενώ η επιβεβαίωση του GFAJ-1 τον αφορούσε... α, ξέχασα ούτε αυτό τελικά δεν τον αφορούσε και το όποιο ενδιαφέρον υπήρξε στο ευρύτερο σύνολο κράτησε από την ώρα που είπαν ότι κάποια στιγμή θα γίνει η ανακοίνωση μέχρι που έγινε...

Δημοσ.

8 σελίδες γι κάτι τόσο απλό. Τα media άρχισαν την παραφιλολογία περι ανακοίνωσης planet X ή πράσινων διπόδων, και όλοι περίμεναν να ανακοινώσει η NASA κάτι παρόμοιο. Έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν κάτι αντίστοιχο. Ελπίζω όταν έρθουν οι ΕΤ στη Γή να μην προλάβουν να βγάλουν καμία ανακοίνωση :)

Εγω το διαβασα σε μια εφημεριδα, σε 1 μονο σελιδα που τα εξηγουσε μια χαρα. Γιατι τοσος ντορος; Ποιος ειπε οτι ανακαλυψαν εξωγηινη ζωη ή κατι τετοιο;

Δημοσ.

ο άνθρωπος από καιρό έχει αποκοπεί από τη φύση φίλε μου,από τη στιγμή που άφησε το χωριό του και πήγε στη πόλη για να γίνει

υπάλληλος δεν τον συνδέει τίποτα με τη φύση.

ο νεκρός βράχος που θα απομείνει μετά το πήδημα που αναφέρεις θα λέγεται "ο πλανήτης που δεν έπαθε τίποτα" ;

Που τα είδες τα αγριογούρουνα που κατασπαράζουν εδώ στο Νευροκόπι οι κυνηγοί αυτή την εποχή τους έχουν αλλάξει τα φώτα

πες μας που είναι τα κοπάδια να σου στείλω μια 200δα κυνηγούς από τη Δράμα να τα περιποιηθούν.

Λανθασμένη η άποψη σου, αλλά παραμένει άποψη. Αν δεν υπήρχε ο υπάλληλος που λές, δε θα είχες ηλεκτρικό ρεύμα σπίτι σου,πόσο μάλλον υπολογιστή κ ίντερνετ για να την εκφράσεις. Βέβαια μπορεί να μη γουστάρεις τίποτε από αυτά. Δε σε κρατάει ΚΑΝΕΙΣ να τα παρατήσεις όλα και να γίνεις ερημίτης ή μοναχός.

Δημοσ.

Εγω το διαβασα σε μια εφημεριδα, σε 1 μονο σελιδα που τα εξηγουσε μια χαρα. Γιατι τοσος ντορος; Ποιος ειπε οτι ανακαλυψαν εξωγηινη ζωη ή κατι τετοιο;

Το θέμα δεν είναι αν κάποιος το διάβασε "σε μία εφημερίδα, σε 1 μόνο σελίδα που το εξηγούσε μια χαρά" αλλά αν άφησαν σκόπιμα το θέμα να πάρει διαστάσεις και να δημιουργηθεί ντόρος μέχρι να γίνει η ανακοίνωση και γιατί εξαρχής δεν έκαναν την ανακοίνωση χωρίς αναμονές.

Τα υπόλοιπα στα link που παρέθεσα στο προηγούμενο ποστ. :-)

WASHINGTON -- NASA will hold a news conference at 2 p.m. EST on Thursday, Dec. 2, to discuss an astrobiology finding that will impact the search for evidence of extraterrestrial life. Astrobiology is the study of the origin, evolution, distribution and future of life in the universe.

... αστροβιολογικό (/εξωβιολογικό) εύρημα που θα επηρεάσει (/θα έχει επίπτωση) (σ)την αναζήτηση αποδείξεων εξωγήινης ζωής.

Από αυτά τι συμπέρασμα βγαίνει που πέφτει η βαρύτητα; Μήπως στο "εύρημα" και στην "αναζήτηση αποδείξεων εξωγήινης ζωής";;;

Πως κολλάει η αναζήτηση αποδείξεων εξωγήινης ζωής με το GFAJ-1; Στο ότι υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες σε μορφή που μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστή σε εμάς;;; Σοβαρά;;; Που είναι το νέο;;; Στο ότι σήμερα γνωρίζουμε αποδεδειγμένα ότι μπορεί να υπάρξει ζωή σε ακραίες συνθήκες;;; Αλλάζει δραματικά τις παραμέτρους της εξίσωσης του Drake οπότε και έχουν περισσότερες πιθανότητες τώρα να πιάσουν κάποια εκπομπή στο SETI ή μήπως αυτή η "παραφιλολογία" του sci-fi είναι που τους εξασφαλίζει τα κονδύλια για την έρευνα και αν ο κόσμος που πληρώνει τους φόρους θέλει να γνωρίζει τί είδους μικροοργανισμοί μπορεί να ζουν σε άλλους πλανήτες;;; :-)

Δημοσ.
ή μήπως αυτή η "παραφιλολογία" του sci-fi είναι που τους εξασφαλίζει τα κονδύλια για την έρευνα και αν ο κόσμος που πληρώνει τους φόρους θέλει να γνωρίζει τί είδους μικροοργανισμοί μπορεί να ζουν σε άλλους πλανήτες;;; :-)

Τώρα το άλλαξες... (Για ποιό λόγο η επιστήμη πρέπει να ψάχνει ερείσματα στην κοινή γνώμη για να αποφασίσει πια κατεύθυνση θα πάρει εγώ δεν το καταλαβαίνω... Να βάλουμε ένα Χ σε όλους τους Φιλόσοφους, εξωβιολόγους και λοιπούς αντιπαραγωγικούς ( ? ) επιστημονικούς κλάδους). Τις πράξεις εμένα (και εσένα απ'ότι καταλαβαίνω) μου αρέσει να τις κρίνω απο το κίνητρο. Αν το κάνανε γι' αυτό -για τα κονδύλια- τότε μέσα, καλά κάνανε.

Όσο για την διατύπωση, αν θέλουμε να την πάρουμε αυστηρά, όπως την παράθεσες λέει "θα επηρεάσει την αναζήτηση" άρα ακόμα αναζητούμε και θα τώρα θα αναζητούμε κάπως διαφορετικά, είναι θέμα ερμηνείας . Το μέγα φαόυλ βέβαια είναι ότι το ευρυμα χαρακτηρίζεται "αστροβιολογίας¨ενώ δεν είναι αυστηρά. Το ευρυμα έχει πολλές προεκτάσεις στη βιολογία, και προφανώς και στην αστροβιολογία όπως είπανε. Όσο για τα άλλα τριπλά ερωτηματικά σου, δεν θα βρούμε εύκολα εξωβιολόγο να μας απαντήσει αλλά πάνω κάτω τα έχουμε πεί, γιατί γυρίζεις πίσω την συζήτηση;

Δημοσ.

Τώρα το άλλαξες... (Για ποιό λόγο η επιστήμη πρέπει να ψάχνει ερείσματα στην κοινή γνώμη για να αποφασίσει πια κατεύθυνση θα πάρει εγώ δεν το καταλαβαίνω... Να βάλουμε ένα Χ σε όλους τους Φιλόσοφους, εξωβιολόγους και λοιπούς αντιπαραγωγικούς ( ? ) επιστημονικούς κλάδους). Τις πράξεις εμένα (και εσένα απ'ότι καταλαβαίνω) μου αρέσει να τις κρίνω απο το κίνητρο. Αν το κάνανε γι' αυτό -για τα κονδύλια- τότε μέσα, καλά κάνανε.

Όσο για την διατύπωση, αν θέλουμε να την πάρουμε αυστηρά, όπως την παράθεσες λέει "θα επηρεάσει την αναζήτηση" άρα ακόμα αναζητούμε και θα τώρα θα αναζητούμε κάπως διαφορετικά, είναι θέμα ερμηνείας . Το μέγα φαόυλ βέβαια είναι ότι το ευρυμα χαρακτηρίζεται "αστροβιολογίας¨ενώ δεν είναι αυστηρά. Το ευρυμα έχει πολλές προεκτάσεις στη βιολογία, και προφανώς και στην αστροβιολογία όπως είπανε. Όσο για τα άλλα τριπλά ερωτηματικά σου, δεν θα βρούμε εύκολα εξωβιολόγο να μας απαντήσει αλλά πάνω κάτω τα έχουμε πεί, γιατί γυρίζεις πίσω την συζήτηση;

Δεν το άλλαξα καθόλου απλά ίσως ο σαρκασμός μου να μην ήταν ευδιάκριτος.

Η επιστήμη προχωράει πάντα με μικρά και σταθερά βήματα, βήματα που δεν είναι εύκολο να γίνουν αντιληπτά από το ευρύτερο σύνολο επειδή η πολιτική (και οι πολιτικοί κατ' επέκταση) το θέλουν σε αυτό το επίπεδο.

Εκεί λοιπόν που αντιδρώ είναι που η NASA σαν επιστημονικός φορέας παίζει πολιτικά παιχνίδια για να εξασφαλίσει τα κονδύλιά της σε βαθμό που να φτάνουν από το ευρύτερο σύνολο να χαρακτηρίζονται ως πολιτική συγκάλυψης.

Μια και το έφερε η κουβέντα, δεν υπάρχουν αντιπαραγωγικοί τομείς, μόνο αντιπαραγωγικοί συντελεστές και το εύρημα βελτιώνει τον συντελεστή Fl στην εξίσωση του Drake από εκεί και πέρα το παράδοξο του Fermi εξακολουθεί να ισχύει και το θέμα δεν είναι να πάψει ο κόσμος να ελπίζει αλλά ακριβώς το αντίθετο να πάψουν να τον απογοητεύουν με υποτιθέμενες μεγάλες ανακαλύψεις που τελικά δεν καταλαβαίνει.

Οι πολιτικοί θέλουν το σύνολο αποβλακωμένο ώστε να είναι και ευκολότερα χειραγωγήσιμο ενώ από την άλλη οι άνθρωποι του πνεύματος, των τεχνών και της επιστήμης οφείλουν να του ανοίγουν τα μάτια, αυτό για μένα είναι ένα αγεφύρωτο χάσμα, εκεί στέκομαι και ενίσταμαι, περί αυτού ο λόγος και αλίμονο αν οι άνθρωποι του πνεύματος αρχίσουν να περνούν στην αντιπέρα όχθη αντί να γίνεται το αντίθετο.

Όλα αυτά έχοντας στο μυαλό μου το καλό του ευρύτερο συνόλου, γιατί δεν κρίνουν όλοι βάσει αυτή της αρχής και προτιμούν να υποδυθούν τους λύκους και να επιδοθούν σε ένα κανιβαλισμό μέχρι του σημείου να φαγωθούν από ένα μεγαλύτερο λύκο και όλη αυτή η κατάσταση κάπως στέκει λογικά.

Πάντα με φιλικές διαθέσεις, γνωρίζοντας ότι ουδείς αλάνθαστος οπότε και κατά πάσα πιθανότητα οι απόψεις μου είναι λανθασμένες, Δημήτρης. :-)

Υ.Γ. Προλαβαίνω να αλλάξω άποψη ώστε αυτή που υποστηρίζω να μην είναι λανθασμένη;;; :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...