leonidasgr2003 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 καλησπέρα, θέλω να συνδέσω το λαπτοπ στην αίθουσα Η/Υ της σχολής μου(20pc - λειτουργούν 5...) στους υπολογιστές συνδέομαι ως user κ οχι ως admin. συνδεσα το καλωδιο δικτύου(ethernet-crossover) απο 1 pc στο λαπτοπ μ (αφαίρεσα το καλώδιο απο την κεντρική μοναδα κ σύνδεσα τ λαπτοπ) , εδειχνε κατω δεξια (δίπλα στην ώρα) πως μπήκα σε δίκτυο αλλα ούτε στο ιντερνετ εμπαινε ουτε μπορούσα να μοιραστώ αρχεια ... το λαπτοπ μου ειναι σε vista ενω σε xp ειναι τα υπολοιπα pc.....έβαλα ίδιο όνομα στο λαπτοπ όμοιο μρ αλλο η/υ >επανεκινηση ....τίποτα. τι κανω ?
leonidasgr2003 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 εχω δει άλλους που τα είχαν καταφερει στο παρελθόν ... νομίζω σε dos το δούλεψαν είναι ποιο ευκολο σε windows ?
citakis Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 εχω δει άλλους που τα είχαν καταφερει στο παρελθόν ... νομίζω σε dos το δούλεψαν είναι ποιο ευκολο σε windows ? Tο dos που λες μάλλον ήταν κάποιο παλικάρι με linux στο λαπτοπ. καλησπέρα, θέλω να συνδέσω το λαπτοπ στην αίθουσα Η/Υ της σχολής μου(20pc - λειτουργούν 5...) στους υπολογιστές συνδέομαι ως user κ οχι ως admin. συνδεσα το καλωδιο δικτύου(ethernet-crossover) απο 1 pc στο λαπτοπ μ (αφαίρεσα το καλώδιο απο την κεντρική μοναδα κ σύνδεσα τ λαπτοπ) , εδειχνε κατω δεξια (δίπλα στην ώρα) πως μπήκα σε δίκτυο αλλα ούτε στο ιντερνετ εμπαινε ουτε μπορούσα να μοιραστώ αρχεια ... το λαπτοπ μου ειναι σε vista ενω σε xp ειναι τα υπολοιπα pc.....έβαλα ίδιο όνομα στο λαπτοπ όμοιο μρ αλλο η/υ >επανεκινηση ....τίποτα. τι κανω ? Ο μόνος που πραγματικά μπορεί να σε βοηθήσει είναι ο διαχειριστής του δικτύου σας. Αλλά αν εγώ ήμουν στη θέση σου θα έμπενα σε έναν από τους 5 Η/Υ που δουλεύουν και θα κοιτούσα τις ρυθμίσεις δικτύου. Ίσως να έχουν στατικές ΙΡ και να πρέπει να κάνεις την σχετική ρύθμιση πρώτα ανάλογα με την θέση εργασίας που βρίσκεσαι. Συνήθως είναι ανενεργός ο DHCP server σε τέτοιου είδους εργαστήρια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.