pournaras Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Οπότε η λογική είναι ότι δεν έχουμε πλέον να χάσουμε τίποτα, αφού την έχουμε κάτσει έτσι κι αλλιώς; Πάντως μιλάμε για απόβλητα που παραμένουν ραδιενεργά επί 10άδες χιλιάδες χρόνια. http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6269113,00.html Αμφιβαλεις οτι την εχουμε κατσει; πχ η Θεσσαλονικη ειναι πιο κοντα σε ενα ργοστασιο στη Βουλγαρια, η σε ενα εργοστασιο στην Πελοποννησο;
V for Vagelis Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 ε τουλάχιστον να τη γλιτώσουμε οι νότιοι Πάντως, ναι, αμφιβάλλω. Δε θεωρώ και δεδομένο ότι θα δούμε κάποια στιγμή στα βαλκάνια ένα δεύτερο τσέρνομπιλ. Πιο πολύ μιλάω για τους κινδύνους σε τοπικό επίπεδο, κοντά στους χώρους αποθήκευσης των αποβλήτων. Η Γερμανία απ ότι ξέρω ακόμα δεν έχει βρει μια 100% ασφαλής λύση.
lary7 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Κοιτα οι πιθανοτητες για ατυχημα ειναι απειροελαχιστες, τοσο λιγες ωστε να αξιζει το ρισκο. Τα αποβλητα τα θαβεις ή τα στελνεις ρωσια και δεν σε ενοχλουν οσα χρονια και αν περασουν. Τελεια θα ειναι μονο η συντηξη αλλα ειμαστε μακρια. Και τα μειονεκτηματα των πυρηνικων πρεπει να συγκρινονται με αυτα των λιγνιτικων, πχ. ποσοι κατοικοι χανουν την ζωη τους απο τα αναπνευστικα προβληματα που προκαλει ο λιγνιτης?
V for Vagelis Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δεν είναι και τόσο εύκολη η εύρεση της κατάλληλης περιοχής για να τα θάψεις, γιατί θες υπέδαφος που θα έχει σταθερή δομή επί 100.000 χρόνια, ίσως και παραπάνω. Το να τα στείλεις Ρωσία μάλλον θα ήταν το καλύτερο για μας. Αν και εκεί ίσως υπάρχει ο κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος. Δε ξέρω τι λύση έχουν βρει οι υπόλοιπες βαλκανικές χώρες. Δεν είμαι απαραίτητα 100% κατά της πυρηνικής ενέργειας, αλλά δε νομίζω ότι είναι και μονόδρομος.
opera Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 η ελλαδα ειναι πολυ σεισμογενεις για να διακινδυνεψουν κατι τετοιο περα του οτι αμα γινει ποτε θα ειναι κρατικο και θα ειναι γεματο τρυπες δεν γνωρίζω που ζεις αλλά εδώ στη Β.Ελλάδα δεν κουνιόμαστε συχνά,υπάρχουν περιοχές που μπορεί να είναι ασφαλής η εγκατάσταση ενός π. εργοστασίου. ζώνες σεισμικής επικινδυνότητας
opera Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Ναι ΟΚ τα ξέρω αυτά (δεν είναι ακριβώς έτσι), έχει τύχει τα στήσω και μια έστω μικρή τουρμπίνα (25MW) αλλά έτσι όπως το είπες ήταν σαν να λες "τα πυρηνικά εκλύουν μόνο ατμό". Τώρα αντιλαμβάνομαι ότι εννοείς ότι δεν έχουν καυσαέρια - ο ατμός δεν εκλύεται πλην ειδικών στιγμών για μικρή χρονική διάρκεια. Το όλο θέμα μου θυμίζει όσουν υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα έχει μείνει πίσω γιατί δεν έχει πίστα F1. Το ερώτημα είναι χρειάζεται κάτι από τα δύο? αν δεν χρειαζόμαστε τη πυρηνική ενέργεια τότε δε χρειαζόμαστε ούτε τη λιγνιτική.
halvas0000 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Πριν μια εβδομάδα μιλουσα με εναν φιλο μου απο την Βουλγαρία και μου είπε οτι η εταιρια παραγωγής ηλεκτρικής ενεργειας εκει εχει ιδιοτικοποιηθεί και ειναι μονοπωλειο με αποτέλεσμα να αυξήσει τις τιμες και με πολυ μεγαλη δυσκολια να πληρωνουν τους λογαριασμους του ρευματος...
Ntinaras Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 οτιδηποτε καιγεται,η λιωνει θα πρεπε να το κανουμε περα εχουμε τοσο ηλιο και αερα που ειναι τζαμπα και απολυτα ασφαλες και θα ασχοληθουμε με πυρηνικες παπατζες...
liquid9 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Ήλιο έχουμε,αέρα που βρήκαμε;Μπορούμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μόνο με ηλιακή ενέργεια;Δεν νομίζω
pournaras Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Ήλιο έχουμε,αέρα που βρήκαμε;Μπορούμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μόνο με ηλιακή ενέργεια;Δεν νομίζω Με την παρουσα τεχνολογια για να βγαλεις ιση ποσοτητα ρευματος με αυτη που βγαζει πχ ενα υ/η εργοστασιο, πρεπει να απλωσεις κατοπτρα σε ισα τετραγωνικα με αυτα που θα εχει η λιμνη του υ/η εργοστασιου, ισως και παραπανω. Σε καμποσα χρονια το ξανασυζηταμε.
mdr21 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 1) Μ αρεσει οσοι δεν εμπιστευεστε τους Ελληνες να χειριστουν πυρηνικα , αλλα την ιδια ωρα εμπιστευεστε Αλβανους , Βουλγαρους και Τουρκους. Λες και εχει διαφορα για μας ειτε γινει το "μπαμ" στην Ηπειρο ειτε στην Αλβανια ειτε στη Βουλγαρια ειτε στη Τουρκια. 2) Ηλιο και αερα εχουμε , αλλα δεν φτανουν μανα μου να καλυψουν τις αναγκες μας , τι να κανουμε. Και ολα αυτα εφοσον ειστε διατεθιμενοι να πληρωνετε το ηλιακο/αιολικο ρευμα 5 φορες πανω απ οτι το πληρωνετε σημερα με τον λιγνιτη.
mastor10 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Πυρηνικα εχουν πολλες χωρες με χειροτερα ιστορικα, ενταξυ καλα τα στερεοτυπα αλλα ενα τετοιο θεμα δεν πρεπει να εξεταζεται τοσο ρηχα.Ουσιαστικα το ερωτημα ειναι η κραταμε τον λιγνιτη με την μαυριλα του ,τα προστιμα για CO2 και τους ''αργους θανατους'' ή εξεταζουμε το θεμα πυρηνικα, που ειναι η μοναδικη ενναλακτικη λυση. Προσωπικα απο το να εχουν πυρηνικα βουλγαροι -τουρκοι και να αγοραζουμε πανακριβα απο αυτους, καλυτερα να εχουμε δικα μας και οτι και αν γινει να γινει απο δικο μας λαθος(αν και εξαιρετικα απιθανο ενα ατυχημα) δεν γνωρίζω που ζεις αλλά εδώ στη Β.Ελλάδα δεν κουνιόμαστε συχνά,υπάρχουν περιοχές που μπορεί να είναι ασφαλήςη εγκατάσταση ενός π. εργοστασίου.ζώνες σεισμικής επικινδυνότητας το ειχα ακουσει αυτο για το σεισμογενεις απο σεισμολογους οταν ειχανε πει καποιοι για ενδεχομενη κατασκευη πυρηνικού εργοστασιου
DrLo Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 αν δεν χρειαζόμαστε τη πυρηνική ενέργεια τότε δε χρειαζόμαστε ούτε τη λιγνιτική. Αυτό από που προκυπτει? Ίσως απλά να χρειαζόμαστε μια από τις δύο, και μιας και έχουμε την λιγνιτική ....
pournaras Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Το να συνεχιζουμε να επιλεγουμε ομως τη λιγνιτικη σε αντιδραση ολων των αλλων που μας βαζουν προστιμα, και που ουτως η αλλως καποια στιγμη θα μας αναγκασουν να την σταματησουμε, δεν ειναι και οτι καλυτερο, απλα και μονο επειδη φοβομαστε μηπως ο κακος ελληναρας υπαλληλος δεν κανει καλα τη δουλεια του και κανει εκρηξη ενα υποτιθεμενο πυρηνικο εργοστασιο. Δεν νομιζω οτι ειναι σωστη βαση κουβεντας αυτη. Για να γινει σωστη κουβεντα, πρεπει να γινει παραθεση των χωρων που εχουν εργοστασια, τα ατυχηματα που εχουν γινει μεχρι τωρα, η εκταση αυτων κλπ. Το να βαζουμε καθε φορα στην κουβεντα το τσερνομπιλ και να καταριομαστε την κακια πυρηνικη ενεργεια, ειναι αστειο.
De@th L0rd Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 αλλα εμπιστευεσε βουλγαρια,τουρκια,αλβανια που ναι διπλα? Ναι. Γιατί εκεί δεν έχουν τη μαγκιά κ το σταρχιδισμό που έχουμε δώ και οι νόμοι τους κόβουν κεφάλια. Αυτό που παραβλέπετε ορισμένοι που είστε ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ με το θέμα, είναι το κόστος μελέτης,κατασκευής και ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ενός πυρηνικού σταθμού καθώς και την ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΗ ΑΠΟΣΒΕΣΗ που αυτό έχει. Δε ξέρω τι φαντάζεστε στο μυαλό σας ως πυρηνικό εργοστάσιο. 4 τοίχους, ένα κλίβανο με νερό γύρω γύρω που πετάνε μέσα μια σταγόνα ουράνιο και βράζει το νερό για επτακόσια χρόνια; Είναι μια πάρα πολύ ακριβή επένδυση που ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να γίνει από καμία εταιρία όσο υπάρχει επάρκεια λιγνίτη. Εκτός αυτού ποιός σας είπε ότι συμφέρει το ουράνιο σαν καύσιμο; Έχετε κοιτάξει την τιμή του; Ξέρετε τι πολύπλοκη επεξεργασία θέλει σε σχέση με τον λιγνίτη; Ένα πολύ βασικό άρθροτου τουρίστα για διαφώτιση. Κοιτάξτε το πινακάκι και τις τιμές στο Total. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ στην αμερική ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΣΚΙΣΕΙ τον κόσμο για επάρκεια ουρανίου. Οι τιμές αδειοδότησης και μόνο στην ελλάδα είναι κατά πολύ μεγαλύτερες,και οι τιμές του γαιάνθρακα κατα πολυ μικρότερες. Do the math.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.