opera Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δρομολογείται η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού «Μπελένε» στη Βουλγαρία Link δε θα σχολιάσω εκτενώς γιατί το βρίσκω κουραστικό,μόνο που το 2010 συνεχίζουμε να επιμένουμε στο λιγνίτη αυτό τα λέει όλα.
kage Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 εδω ειναι θεμα συμφεροντων.εκει οι παλιες "φαμιλιες" εχουν παρει εταιρειες νερο,ρευμα,ασφαλειες κτλ...οποτε ποιος θα παει εναντιων τους?
DrLo Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 γιατί είναι "πίσω" μια χώρα που α. δε θέλει β. δε χριεάζεται γ. δεν έχει τα χρήματα για ένα πυρηνικό σταθμό? Την είδηση μπορεί και να τη διαβάζεις ανάποδα. Η Βοθλγαρία είναι πίσω από εμάς ... για την ακρίβεια κατά πολλά προφανώς MW γι αυτό και αναγκάστηκε να κρατήσει παλιούς πυρ. σταθμούς, και γι΄ αυτό τώρα καταφεύγει σε νέους
opera Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 γιατί είναι "πίσω" μια χώρα που α. δε θέλει β. δε χριεάζεται γ. δεν έχει τα χρήματα για ένα πυρηνικό σταθμό? Την είδηση μπορεί και να τη διαβάζεις ανάποδα. Η Βοθλγαρία είναι πίσω από εμάς ... για την ακρίβεια κατά πολλά προφανώς MW γι αυτό και αναγκάστηκε να κρατήσει παλιούς πυρ. σταθμούς, και γι΄ αυτό τώρα καταφεύγει σε νέους Υπολείπεται σε MW γιατί δεν τα χρειάζεται (γιατί η κατανάλωση-ανάγκες των καταναλωτών είναι μειωμένες) και όχι γιατί δεν μπορεί να τα παράγει ,γνωρίζεις ότι πολλοί Βούλγαροι το χειμώνα βγάζουν τις πρίζες των ψυγείων τους,για λόγους οικονομίας.
DrLo Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Υπολείπεται σε MW γιατί δεν τα χρειάζεται (γιατί η κατανάλωση-ανάγκες των καταναλωτών είναι μειωμένες) .... Δεν έγινα αντιληπτός ... εννοούσα είναι πίσω από εμάς στη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών της. Προφανώς για να διατηρούσε μέχρι πρόσφατα (τα διατηρεί ακόμα?) επικίνδυνα πυρ. Εργοστάσια σημαίνει ότι δεν την «έπαιρνε» να τα κλείσει και αν σκεφτεί κανείς ότι η Βουλγαρική Οικονομία θα αναπτύσσεται πιο γρήγορα από την ελληνική η ανάγκη της για ενέργεια θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Με τη λογική σου όποια χώρα δεν έχει πυρ. σταθμούς ειναι πίσω σε σχέση με τη Βουλγαρία ?
De@th L0rd Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Έχουμε τεράστια αποθέματα λιγνίτη, και μια επένδυση για πυρηνικό εργοστάσιο τη στιγμή που η ελλάδα έχει αφθονο ήλιο και αέρα, πέρα από ανούσια είναι και απαγορευτική. Εμπιστέυεσαι ΕΛΛΗΝΕΣ για διαχείρηση πυρηνικών αποβλήτων; ΕΓΩ ΟΧΙ.
opera Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Έχουμε τεράστια αποθέματα λιγνίτη, και μια επένδυση για πυρηνικό εργοστάσιο τη στιγμή που η ελλάδα έχει αφθονο ήλιο και αέρα, πέρα από ανούσια είναι και απαγορευτική. Εμπιστέυεσαι ΕΛΛΗΝΕΣ για διαχείρηση πυρηνικών αποβλήτων; ΕΓΩ ΟΧΙ. φίλε μου αν τα αποθέματα λιγνίτη ήταν στην αυλή σου ,που στη προκείμενη περίπτωση βρίσκονται στη δική μου στη Δράμα δεν θα το έλεγες αυτό γιατί έχω περάσει από τη Μεγαλόπολη και τη Πτολεμαϊδα και αυτό που είδα δε μου άρεσε καθώς και οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων δεν μετρώνται σε χρήμα. Ο ασφαλέστερος τρόπος διαχείρισης είναι η ταφή σε μεγάλο βάθος και επίσης ο όγκος των αποβλήτων είναι μικρότερος από κάθε άλλη δραστηριότητα παραγωγής ενέργειας. Το μόνο που εκλύεται στη ατμόσφαιρα είναι ατμός. radioactive waste management
mastor10 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 η ελλαδα ειναι πολυ σεισμογενεις για να διακινδυνεψουν κατι τετοιο περα του οτι αμα γινει ποτε θα ειναι κρατικο και θα ειναι γεματο τρυπες
DrLo Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Το μόνο που εκλύεται στη ατμόσφαιρα είναι ατμός. radioactive waste management Ατμός ??? Από που και γιατί? (μιλάμε για σταθερή λειτουργία)
opera Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Ατμός ??? Από που και γιατί? (μιλάμε για σταθερή λειτουργία) η παραγωγή ηλεκτρισμού γίνεται από τουρμπίνες οι οποίες κινούνται από ατμό (το νερό θερμαίνεται με καύση λιγνίτη,πετρελαίου,φυσικού αερίου ή πυρηνική ενέργεια) σε όλα πλην των πυρηνικών εκλύονται και καυσαέρια και ατμός.
bluesattack Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11900&subid=2&pubid=8810850 http://www.makthes.gr/news/economy/17242/
DrLo Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 η παραγωγή ηλεκτρισμού γίνεται από τουρμπίνες οι οποίες κινούνται από ατμό (το νερό θερμαίνεται με καύση λιγνίτη,πετρελαίου,φυσικού αερίου ή πυρηνική ενέργεια) σε όλα πλην των πυρηνικών εκλύονται και καυσαέρια και ατμός. Ναι ΟΚ τα ξέρω αυτά (δεν είναι ακριβώς έτσι), έχει τύχει τα στήσω και μια έστω μικρή τουρμπίνα (25MW) αλλά έτσι όπως το είπες ήταν σαν να λες "τα πυρηνικά εκλύουν μόνο ατμό". Τώρα αντιλαμβάνομαι ότι εννοείς ότι δεν έχουν καυσαέρια - ο ατμός δεν εκλύεται πλην ειδικών στιγμών για μικρή χρονική διάρκεια. Το όλο θέμα μου θυμίζει όσουν υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα έχει μείνει πίσω γιατί δεν έχει πίστα F1. Το ερώτημα είναι χρειάζεται κάτι από τα δύο?
kage Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Εμπιστέυεσαι ΕΛΛΗΝΕΣ για διαχείρηση πυρηνικών αποβλήτων; ΕΓΩ ΟΧΙ. αλλα εμπιστευεσε βουλγαρια,τουρκια,αλβανια που ναι διπλα?
lary7 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 η ελλαδα ειναι πολυ σεισμογενεις για να διακινδυνεψουν κατι τετοιο περα του οτι αμα γινει ποτε θα ειναι κρατικο και θα ειναι γεματο τρυπες Πυρηνικα εχουν πολλες χωρες με χειροτερα ιστορικα, ενταξυ καλα τα στερεοτυπα αλλα ενα τετοιο θεμα δεν πρεπει να εξεταζεται τοσο ρηχα. Ουσιαστικα το ερωτημα ειναι η κραταμε τον λιγνιτη με την μαυριλα του ,τα προστιμα για CO2 και τους ''αργους θανατους'' ή εξεταζουμε το θεμα πυρηνικα, που ειναι η μοναδικη ενναλακτικη λυση. Προσωπικα απο το να εχουν πυρηνικα βουλγαροι -τουρκοι και να αγοραζουμε πανακριβα απο αυτους, καλυτερα να εχουμε δικα μας και οτι και αν γινει να γινει απο δικο μας λαθος(αν και εξαιρετικα απιθανο ενα ατυχημα)
V for Vagelis Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Οπότε η λογική είναι ότι δεν έχουμε πλέον να χάσουμε τίποτα, αφού την έχουμε κάτσει έτσι κι αλλιώς; Πάντως μιλάμε για απόβλητα που παραμένουν ραδιενεργά επί 10άδες χιλιάδες χρόνια. http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6269113,00.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.