estenough Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 αν δεν κάνω λάθος ο χρόνος που θα είμαι στο ταμείο θα μετράει στη σύνταξη. Για παλαιούς ασφαλισμένους (πριν απο το 1993) οταν ήταν να βγούν στην σύνταξη το ταμείο τους τους δικαιολογούσε 300 ένσημα (1 χρόνος) στο ταμείο ανεργίας. Για τους νέους ασφαλισμένους (μετά το 1993) αυτο δεν ισχύει. Με λίγα λόγια πέρνεις το επίδομα ανεργιάς για τον χρόνο αυτό, αλλά δεν μετράει συντάξιμος ο χρόνος. θα πρέπει να έχεις 35 εργάσιμα χρόνια (45,55,65.... ανάλογα με το πως θα είναι ο νόμος όταν θα θελεις να βγείς σε σύνταξη).
Physics_Rulez Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Αν η δουλειά αυτή μπορεί να σου φανεί χρήσιμη πήγαινε. Μια δουλειά δε σου εξασφαλίζει μόνο χρήματα, σου εξασφαλίζει εμπειρία. Μην ξεχνάς ότι μέσα από τη δουλειά μπορεί να σου προκύψει και κάτι καλύτερο... Από κει και πέρα υπάρχει και το ενδεχόμενο να δουλεύεις μαύρα και να παίρνεις και το ταμείο Just kidding κι εγώ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ.
black_widow Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Οι εργοδότες έχουν αγριεύσει τον τελευταίο καιρό , σου πετάνε κάτι 500αρια - 600αρια για δηθεν 8ωρο με όσες ώρες υπερωρίες θέλουν εκείνοι ( αμισθί φυσικά ) και εάν δεν σου πουν κάτι του στυλ ένα μήνα δοκιμαστικά αμισθί και τέτοια ωραία πράγματα. Για part - time δε ξέρω τι ψίχουλα δίνουν , για 8 ωρο λέω τώρα. Αν και είμαι τελείως κατά αυτής της νοοτροπίας προτείνω να δουλεύσεις μαύρα και να κρατήσεις το επίδομα ανεργίας μέχρι να βρεις 8 ωρη απασχόληση . Στο κάτω κάτω δεν ξέρεις και τι σόι είναι ο εργοδότης , αν θα πληρώνει , αν θα πληρώνει στην ώρα του κ.λ.π. Αν πάλι βαριέσαι να δουλεύσεις ή δεν σου αρέσει η συγκεκριμένη δουλειά και δεν έχεις έξοδα και μπορείς να τα βγάλεις πέρα με τα λεφτά του επιδόματος άσε τη δουλειά για κανέναν άλλον.
bluesattack Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Οι εργοδότες έχουν αγριεύσει τον τελευταίο καιρό , σου πετάνε κάτι 500αρια - 600αρια για δηθεν 8ωρο με όσες ώρες υπερωρίες θέλουν εκείνοι ( αμισθί φυσικά ) και εάν δεν σου πουν κάτι του στυλ ένα μήνα δοκιμαστικά αμισθί και τέτοια ωραία πράγματα. Για part - time δε ξέρω τι ψίχουλα δίνουν , για 8 ωρο λέω τώρα. Οχι μονο εχουν αγριεψει κατι (ορισμενοι) μπαστουνοπαπαροεργοδοτες για τους μισθους αλλα αρχιζουν να ζητανε βιογραφικο βαρβατο και προυπηρεσια χρονων και για δουλειες part time , ανειδικευτου εργατη κλπ.Στην κριση κολλαει το σιδερο.. Καλλιο 450 και στο χερι παρα να πεσεις σε κανα μπαστουνοβλακεντιο (για τα ιδια και λιγοτερα λεφτα της αμφιβολιας )..
De@th L0rd Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Έιπαμε μαύρα + Ταμείο ανεργίας. Σε καιρούς κρίσης παίζονται θέματα επιβίωσης. Δε θα κοιτάξεις να είσαι νομόταγής την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι σε σκίζουν από παντού. Φάτους όλους.
ksanthos daimon Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Death Lord παρατηρώ μια μετάλλαξη σου με τον καιρό, όσο πας και γίνεσαι πιο "κάφρος" με την καλή έννοια. Παλιά το συζητούσες και λίγο τώρα είσαι τίγκα μαύρος σε ολα. Συμβουλή μου: φύγε απο Ελλάδα πριν γίνεις σαν τα μούτρα τους ή κάνεις κάνα φόνο
cyber_katsarida Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 @aledjo οι απαντήσεις σου απολαυστικές όπως πάντα. @De@th L0rd δεν ξέρω γιατί αλλά πριν καν διαβάσω κάποιο post σου, έχω ήδη συμφωνήσει. δεν θα μπω στον κόπο να σχολιάσω κάποια μηνύματα καθώς ανοίγουμε μεγάλο θέμα και θα κλειδωθεί και το συγκεκριμένο πριν καν πάρω κάποιες απαντήσεις. απλά η απορία μου είναι: αν κάποιος που παίρνει ταμείο πάει να δουλέψει part time, χάνει το ταμείο ή όχι; μιλάω καθαρά από την οικονομική σκοπιά και όχι απο πλευρά προϋπηρεσίας, δυνατότητα πλήρους απασχόλησης στη συνέχεια... αν και όπως γίνανε τα πράγματα δεν έχουμε το περιθώριο να κάνουμε σχέδια για το μελλόν απ τη στιγμή που δεν έχουμε εξασφαλίσει το παρόν. οπότε τα λεφτά στο χέρι και άντε γειά... η ερώτηση είναι συγκεκριμένη. αν ξέρει κάποιος που έχει δουλέψει να μας πει.
Critter Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μαθηματικα σε συμφέρει το ταμείο άλλα θα σου πρότεινα να επιλέξεις τη δουλειά γιατι πέρα απο το βιογραφικό σου, διευρύνεις και τον κύκλο σου με αποτέλεσμα να έχεις πιο πολλές πιθανότητες για κάτι καλύτερο στο μέλλον. Επίσης όταν κάθεσαι, χαλας λεφτα ενω όταν δουλεύεις όχι τοσα πολλα. Επομένως στο τέλος θα είσαι πιο κερδισμένος δουλευοντας. Κατα τα άλλα δεν μπορω να φανταστώ κάποιον να κάθετε. Μιζεριασμα του κερατά. Εγω πάντως λέω στεγνά οτι θα δουλευα μαυρα και θα έπαιρνα και το ταμειο. Ναι ναι ξερω, "απο κάτι τετοιους φτάσαμε εδώ που φτάσαμε" και πολύ που χέστηκα (it wasn't me).
black_widow Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μαθηματικα σε συμφέρει το ταμείο άλλα θα σου πρότεινα να επιλέξεις τη δουλειά γιατι πέρα απο το βιογραφικό σου, διευρύνεις και τον κύκλο σου με αποτέλεσμα να έχεις πιο πολλές πιθανότητες για κάτι καλύτερο στο μέλλον. Επίσης όταν κάθεσαι, χαλας λεφτα ενω όταν δουλεύεις όχι τοσα πολλα. Επομένως στο τέλος θα είσαι πιο κερδισμένος δουλευοντας. Κατα τα άλλα δεν μπορω να φανταστώ κάποιον να κάθετε. Μιζεριασμα του κερατά. Εγω πάντως λέω στεγνά οτι θα δουλευα μαυρα και θα έπαιρνα και το ταμειο. Ναι ναι ξερω, "απο κάτι τετοιους φτάσαμε εδώ που φτάσαμε" και πολύ που χέστηκα (it wasn't me). E φαίνεται και από τη φράση στο avatar σου Πάντως όταν κάθεσαι κλαίγεσαι γιατί δε σου φτάνουν τα λεφτά ενώ έχεις ελεύθερο χρόνο και όταν δουλεύεις κλαίγεσαι γιατί δεν έχεις ελεύθερο χρόνο και δε σου φτάνουν πάλι τα λεφτά , lose - lose κατάσταση δηλαδή...
cyber_katsarida Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 απ ότι φαίνεται με τη δουλειά ξεχνάμε το ταμείο. αν και δεν το είπε κανένας ευθέως. παράλογο, ή μάλλον λογικό (αφού δουλεύεις γιατί να πάρεις ταμείο αλλά ποιός θα το κάνει. πρέπει να είναι τρελός (εντάξει υπάρχουν και οι εξαιρέσεις όπου μπορεί να υπάρξει όφελος) Υ.Γ θα κάνω ένα τηλεφώνημα στον ΟΑΕΔ από Δευτέρα.
Critter Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Ρε συ. εννοειται οτι δεν θα παίρνεις επίδομα αν δουλεύεις νόμιμα part time. Στο λέω 1000%. Αν αργότερα σε διώξουν απο την part δουλειά τότε θα μπορεις να μπεις ξανα ταμείο. Αν όμως φύγεις απο μόνος σου δεν θα έχεις το δικαίωμα ταμείου. @black_widow : Βασικά δεδομένου οτι θα είναι part time, θα έχει ελέυθερο χρόνο.... Εκτος αν το part time ειναι 8ωρο καθώς το full time εχει καταντήσει 12ωρο.
The_Judas Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Για πόσο καιρό ακόμη δικαιούσαι ταμείο ανεργίας;
cyber_katsarida Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 μόλις ξεκίνησα σε λίγες μέρες για την ακρίβεια. και θα έχω για 12 μήνες
lary7 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Εστω ομως οτι αραζεις 12 μηνες και τον 13 βρισκεις δουλεια, αν το αφεντικο σου ομως σε κρατησει 3-4 μηνες και σε διωξει μετα , τοτε θα δικαιουσαι παλι ταμειο ανεργειας η η πρεπει να συμπληρωσεις καποιο χρονικο διαστημα σε εργασια για να ξαναβγεις? Θελω να πω μην το εξαντλησεις τωρα και αυριο μεθαυριο που θα το ξαναχρειαστεις βρεθεις με 0 εισοδηματα.
cyber_katsarida Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 αυτό που ήθελα να μάθω ήταν απλά τι γίνεται με το ταμείο και ανέφερα μια κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. απο εκεί και πέρα το πως θα ενεργήσω το έχω αποφασίσει ήδη μιας και υπάρχουν και άλλοι παράμετροι που γνωρίζω εγώ για τη δική μου περίπτωση. αν εγώ πχ παίρνω ταμείο, δουλεύω και μαύρα ε δε με συμφέρει να τα αφήσω για part time. σωστός; ούτε βέβαια έχω σκοπό να κάθομαι όπως αναφέρθηκε. άλλο τεμπελιά όμως και άλλο κάνω το μαλάκα. μερικοί τα έχουν μπερδέψει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.