Προς το περιεχόμενο

σχετικά με εργασιακά

cyber_katsarida

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά επειδή είμαι άσχετος ανοίγω το θέμα.

λοιπόν αυτή τη στιγμη είμαι άνεργος και θα έχω το ταμείο ανεργίας.

αν βρω μια δουλειά part time και παίρνω ας πούμε ~400€ (κάπου εκεί δεν είναι νομίζω σε γενικές γραμμές;) λογικά δε δικαιούμαι καθόλου ταμείο ανεργίας.

βέβαια θα έχω και τα ένσημα από την εργασία (αλήθεια τι παίζει με τα ένσημα σε part time;)

οπότε αν τα έχω υπολογίσει σωστά δε με συμφέρει να αφήσω το ταμείο και να εργαστώ part time.

είμαι σωστός;

ποιό το όφελος απ τη στιγμή που θα παίρνω τα ίδια χρήματα και στη μια περίπτωση δε θα κάνω απολύτως τίποτα;

γιατί να εργαστώ;

αν δεν κάνω λάθος ο χρόνος που θα είμαι στο ταμείο θα μετράει στη σύνταξη.

το θετικό που βλέπω είναι μόνο μια προϋπηρεσία στο βιογραφικό.

διορθώστε με αν είμαι κάπου λάθος.

Δημοσ.

εγω λεω να μη κανεις τιποτα απο τα δυο ουτε να ψαξεις για κανονικη δουλεια ποτε.

μεχρι να πεθανουν οι γονεις σου μπορεις να εχεις ενα πιατο φαι και λιγο νερο για να ζησεις.

μετα αφου πεθανουν θα περνεις φαι απο συσσίτιο του δημου και θα μπορεις να ζησεις κανονικα μεχρι να πεθανεις.

αν εχεις δικο σου σπιτι αργοτερα κοψε και το ρευμα αφου δε θα σου χρειαζεται. νερο θα περνεις απο το παρκο του δημου.

ετσι θα ζησεις ολα τα χρονια οσα θα ζουσες ακομα και αν δουλευες.

καμια διαφορα....

Δημοσ.

@ aledjo : Με εκανες και γέλασα! Ωραίος!

@ cyber : Φίλε υπάρχουν άτομα τα οποία ειναι ικανα να σε σκοτώσουν για να πάρουν αυτη την Part time δουλεία που βρήκες...και εσυ λες να κάτσεις χαλαρος-ελληνάρας στο σπίτι και να πέρνεις το επείδομα του Ο.Α.Ε.Δ ??? Ελα ρε μεγαλε....Η δουλεία ειναι καλό πραμα!!

ΑΓΑΘΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ!!!!!!!

Δημοσ.

εγω λεω να μη κανεις τιποτα απο τα δυο ουτε να ψαξεις για κανονικη δουλεια ποτε.

μεχρι να πεθανουν οι γονεις σου μπορεις να εχεις ενα πιατο φαι και λιγο νερο για να ζησεις.

μετα αφου πεθανουν θα περνεις φαι απο συσσίτιο του δημου και θα μπορεις να ζησεις κανονικα μεχρι να πεθανεις.

αν εχεις δικο σου σπιτι αργοτερα κοψε και το ρευμα αφου δε θα σου χρειαζεται. νερο θα περνεις απο το παρκο του δημου.

ετσι θα ζησεις ολα τα χρονια οσα θα ζουσες ακομα και αν δουλευες.

καμια διαφορα....

Πρώτη φορά που συμφωνώ τόσο πολύ μαζί σου χαχαχα καλα του είπες

Δημοσ.

παιδιά επειδή είμαι άσχετος ανοίγω το θέμα.

λοιπόν αυτή τη στιγμη είμαι άνεργος και θα έχω το ταμείο ανεργίας.

αν βρω μια δουλειά part time και παίρνω ας πούμε ~400€ (κάπου εκεί δεν είναι νομίζω σε γενικές γραμμές;) λογικά δε δικαιούμαι καθόλου ταμείο ανεργίας.

βέβαια θα έχω και τα ένσημα από την εργασία (αλήθεια τι παίζει με τα ένσημα σε part time;)

οπότε αν τα έχω υπολογίσει σωστά δε με συμφέρει να αφήσω το ταμείο και να εργαστώ part time.

είμαι σωστός;

ποιό το όφελος απ τη στιγμή που θα παίρνω τα ίδια χρήματα και στη μια περίπτωση δε θα κάνω απολύτως τίποτα;

γιατί να εργαστώ;

αν δεν κάνω λάθος ο χρόνος που θα είμαι στο ταμείο θα μετράει στη σύνταξη.

το θετικό που βλέπω είναι μόνο μια προϋπηρεσία στο βιογραφικό.

διορθώστε με αν είμαι κάπου λάθος.

Δεν θυμαμαι τι παιζει με το part time και το ταμειο , δηλαδη μηπως εξακολουθεις να το παιρνεις οταν το ''part time'' ειναι πολυ λιγες ωρες η μερες την εβδομαδα .

Απο κει και περα , εκτος απο τα ..ηρωικα βεβαια σε συμφερει να παιρνεις το επιδομα, και να εισαι γραμμενος στο ταμειο εχοντας την δυνατοτητα να κοιτας-φωναξουν για καμμια δουλεια.

(Ισως να μας πηγαινει το μυαλο και στο τι γινεται πραγματικα σε ορισμενες περιπτωσεις , κακως βεβαια ... :D )

Δημοσ.

Να πας να δουλεψεις .Μην χρεωνεις το κρατος και τους συμπολιτες σου .Γιατι τωρα θα φταις οχι μονο και Εσυ αλλα κυριως Εσυ .. :lol: :lol:

Δημοσ.

Ρε παιδια τι ξυστη και λοιπα λετε?Το παιδι φταιει η το κρατος ετσι που τα εχει κανει?Δηλαδη αν περνει παραπανω λεφτα χωρις να κανει τιποτα,ΓΙΑΤΙ να προτιμησει να δουλευει 4-5 ωρες και να παιρνει λιγοτερα?Πρεπει να εισαι ανωμαλος για να το επιλεξεις.

Δημοσ.

Ρε παιδια τι ξυστη και λοιπα λετε?Το παιδι φταιει η το κρατος ετσι που τα εχει κανει?Δηλαδη αν περνει παραπανω λεφτα χωρις να κανει τιποτα,ΓΙΑΤΙ να προτιμησει να δουλευει 4-5 ωρες και να παιρνει λιγοτερα?Πρεπει να εισαι ανωμαλος για να το επιλεξεις.

ΘΕΕ ΜΟΥ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ....

Αυτή η χώρα δεν πάυει ποτέ να με ξαφνιάζει (ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ). ο ΆΛΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΚΑΝ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΡΕ...ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ.

βρε αντε να έρθει η χρεωκοπία...νεα γενιά και μαλακίες

Δημοσ.

ΘΕΕ ΜΟΥ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ....

Αυτή η χώρα δεν πάυει ποτέ να με ξαφνιάζει (ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ). ο ΆΛΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΚΑΝ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΡΕ...ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ.

βρε αντε να έρθει η χρεωκοπία...νεα γενιά και μαλακίες

Αν θες να κανεις κουβεντα πες και σε μενα το γιατι.Εκτος αν γραφεις απλα για να πεις αυτα που θες και μετα αδιαφορεις.Αν το εχεις καταλαβει δεν κανει κατι παρανομο...Η απλη λογικη το επιτρεπει...Ελεος με την ψευτοηθικη πια.

Δημοσ.

Μετα θελουμε και κοινωνικο κρατος.Θα θελαμε (υποθετω ) και αυξηση του επιδοματος ανεργιας.Εδω ο αλλος εναν προβληματισμο ειπε (αν εβρισκα δουλεια, ουτε καν βρηκα ) και τα ακουσε... :P

Δημοσ.

Έχω σταματήσει να μιλάω στο τοίχο. Όταν θα έρθει η μπουλντόζα θα μάθει ο τοίχος.

Αυτο ακριβως που ειπα.Αφου δεν σηκωνεις διαλογο κρατα την γνωμη σου για σενα.Αν την γραφεις δημοσιως,να εισαι ετοιμος να απαντησεις αλλα οταν δεν υπαρχουν επιχειρηματα τα πραγματα σκουραινουν.

Δημοσ.

Ένας λόγος θα ήταν για να μην υπάρχουν τεράστια κενά στο βιογραφικό σου, πράγμα που δεν το καλοβλέπει κανένας εργοδότης. Όταν σου έρχεται κάποιος για δουλειά και βλέπεις ότι ο τύπος απομυζεί το σύστημα όσο μπορεί και ρεμπελιάζει όσο μπορεί, τότε προφανώς δεν θα είναι και η πρώτη σου επιλογή.

Δημοσ.

τι κριτήριο σου δεν πρέπει να είναι ΜΟΝΟ τα χρήματα. Αν αυτό που βρήκες σε part-time σε ενδιαφέρει και θέλεις να ασχοληθείς με το αντικείμενο καν'το, αν' όχι δεν έχεις κανένα λόγο να αφήσεις το ταμείο (και να συνεχίζεις να ψάχνεις κάτι που πραγματικά σε ενδιαφέρει).

ΥΓ : Μην αφήνεις κανένα να σου δημιουργεί ενοχές. Δεν "χρεώνεις" κανένα επιλέγοντας να μείνεις στο ταμείο. Στη τελική αν δεν κάνω λάθος τη πλήρωσες την εισφορά σου και έχεις κάθε δικαίωμα να το "εκμεταλευτείς" όσο μπορείς ή θέλεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...