Προς το περιεχόμενο

Να χρησιμοποιούμε το mac ως Admin user ή ως standard user?

iznodur

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως λέει και ο τίτλος του θέματος έχω αυτήν την απορία καθώς μίλαγα με έναν φίλο μου χθες και μου είπε ότι κανονικά δεν πρέπει να χρησιμοποιείς το mac συνέχεια σαν admin καθώς είσαι πιο ευάλωτος στα malwares κλπ κλπ , ποια είναι η γνώμη σας? Εγώ το χειρίζομαι απο την πρώτη μέρα σαν ADMIN καθώς το δουλεύω μόνο εγώ και κανένας άλλος ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι τι εντολες θα βαλεις στο terminal που βρισκεις απο διαφορα sites τιποτ αλλο...

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

εννοείς αν βρω πχ ένα τρικ να κάνω μέσω terminal να προσέξω διότι σαν admin θα με αφήσει να το κάνω , ειδάλως όχι? Επίσης σαν default το λειτουργικό δεν θυμάμαι τι έχει admin η standar ?

Το mac os έχει κι ένα χρήστη root που είναι απενεργοποιημένος by default. Αν τον ενεργοποιήσεις και συνδεθείς ως root, τότε μόνο μπορείς να κάνεις κάτι κακό στο σύστημα.

Τώρα έχεις μέν administrator rights, αλλά και πάλι για κάποιες ενέργειες θα σου ζητάει password. Στο τέρμιναλ, κάποιες εντολές δεν θα λειτουργούν άμεσα, αλλά θα θέλουν sudo μπροστά (και password).

Όπως λέει και ο τίτλος του θέματος έχω αυτήν την απορία καθώς μίλαγα με έναν φίλο μου χθες και μου είπε ότι κανονικά δεν πρέπει να χρησιμοποιείς το mac συνέχεια σαν admin καθώς είσαι πιο ευάλωτος στα malwares κλπ κλπ , ποια είναι η γνώμη σας? Εγώ το χειρίζομαι απο την πρώτη μέρα σαν ADMIN καθώς το δουλεύω μόνο εγώ και κανένας άλλος ...

Ο φίλος σου έχει απόλυτο δίκιο. Τι το πέρασες, windows? :P

Σου προτείνω ως standard user έτσι μας είπε και ο καθηγητής επειδή σας admin αν δεν είσαι πολύ έμπειρος μπορεί να κάνεις μια απλά αλλαγή και να κρεμάσεις όλο το σύστημα.

παιδιά δε ξέρω αν είναι η ιδέα μου και βαριόμουν να κάνω benchmarks κτλ, αλλά απο τότε που πήρα το mac mini (late 2009) σερνόταν υπερβολικά για νέο μηχάνημα και μόλις το standart account μου το έκανα απλο χρήστη και δημιούργησα ένα άλλο για admin, βελτιώθηκε η συνολική συμπεριφορα.

η μόνη ψιλοταλαιπωρία τώρα είναι αν θέλω να κάνω compile κανένα *nix πρόγραμμα ή κανένα update και πρέπει να μπαίνω στο άλλο account, αλλά το εφέ της αλλαγής χρηστών με αποζημιώνει :lol:

και τρώει πολύ ram ρε γαμώτο, πολύ όμως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...