Προς το περιεχόμενο

newbie user MAC.. πως μεγαλώνει η μπάρα και τα γράμματα?

karhariasgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μολις παω σπιτι θα το βαλω να κανει οτι αναβαθμιση υπαρχει. μολις το ανοιξα πρωτη φορα, την προηγουμενη εβδομαδα, μου ζητησε να κανει ενα update, το εκανα και περιμενα να ξαναξεκκινήσει. μολις εκανε την επανεκκίνηση του μου ζήτησε να ξανακανει update, επειδη όμως είναι καινουργιο gadget δε μπορώ να το βλεπω να κανει αναβαθμίσεις όλη την ωρα και εγω να μην εχω πρόσβαση να το ψάξω, οπότε πάτησα άκυρο για την δεύτερη φορά. θα το βάλω να κάνει σημερα..

κάνει ένα μπιμ, το ίδιο που κάνουν και τα pc όταν δε παίζει ram ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτή. παίζει να είναι θέμα λειτουργικού το ότι δε βλέπει τις ram?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Αποτι διαβασα στα γρηγορα μαλλον η ταχυτητα πρεπει να φταιει...

http://discussions.info.apple.com/message.jspa?messageID=12114370

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

ειλικρινα δεν ξερω να στο απαντησω μιας και ειμαι και εγω ψιλο φρεσκος στον κοσμο τον μακ

αλλα μου κανει εντυπωση οτι μια μια στις διαβαζει,σαν να εχει περιορισμο στα 4 γιγα (το ειχαν τα παλια μοντελα,αλλα το δικο ου ειναι ειναι καινουριο

κανε τα updates και ξανα δοκιμασε

Αποτι διαβασα στα γρηγορα μαλλον η ταχυτητα πρεπει να φταιει...

http://discussions.info.apple.com/message.jspa?messageID=12114370

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

μα ειναι βγαλμενες απο μακμπουκ

πως γινεται να παιζει με μακμπουκ και οχι σε επιτραπεαζιο μινι,ιδια πλατφορμα ειναι

τελικά tr3quart1sta είχες πολύ δίκαιο!

το θέμα που ανάρτησες από το site της Apple είναι ακριβώς για μένα, λες και το πόσταρα εγώ! Αυτό είναι το πρόβλημα μου, οι μνήμες δε κάθονται. Οι μανήσιες (samsung) μνήμες είναι στα 1066 και οι άλλες που πήρα (a-data) είναι στα 1333. Αν κ αν βάλω μία από τις 1333 παίζει ή μια από τις καινούργιες και μια από τις παλιές πάλι παίζει αλλά δε παίζει με τις δυο καινούργιες. Ευτυχώς το παλικάρι που μου τις πούλησε είναι συνεσταλμένο άτομο και δέχτηκε να τις πάρει πίσω! Τον ευχαριστώ για την δοκιμή που με άφησε να κάνω και συγνώμη και από εδώ για την όλη ταλαιπωρία.

Τώρα για το ότι σέρνεται το μηχάνημα δοκίμασα και αυτό εδώ.

http://newmacuser.com/is-your-mac-running-slow-try-to-repair-permissions/

φάνηκε να παίρνει τα πάνω του αμέσως! Πολύ καλό, μέσα σε 5 λεπτά συνήλθε η συσκευή, χωρίς όμως να πω και μπράβο για την ταχύτητα.

Κάπου είχα βρει ένα link το οποίο έλεγε ποιες RAM "κάθονται" στα MAC. Ήταν ανά μοντέλο η κατηγορία, μήπως το έχει κανένας αυτό το λινκ?

Επιτέλους άρχιζα να εγκλιματίζομαι και να μπαίνω στο νόημα! Σας ευχαριστώ όλους για την μέχρι τώρα βοήθεια σας, πραγματικά ήσαστε εξυπηρετικότατοι!

το θέμα που ανάρτησες από το site της Apple είναι ακριβώς για μένα, λες και το πόσταρα εγώ!

αυτο σκεφτηκα και γω! στο ιδιο θεμα δινει καποιος το λινκ!!!! http://support.apple.com/kb/HT4223

futurama_prof.jpg

ΟΗ!!! Good news everyone!

Λοιπόν αφού είχα φρικαρει και δε πήγαινε άλλο η φάση αποφάσισα να κάνω format το Mac. Μιλάμε ότι τα κολλήματα ήταν πολύ τρελά και δε μπορούσα να ακούω από παλιούς χρήστες ότι δουλεύουν με Macintosh τόσα χρόνια χωρίς ποτέ να κολλήσει το μηχάνημα τους και εγώ δεν έχω κλείσει μήνα και το έχω κολλήσει 2 φορές μέχρι τώρα! Άσε που κάπου κάπου έπεφτε μια μαύρη σκιά στην οθόνη και ένα μήνυμα στο μέσω της οθόνης που έλεγε ότι πρέπει να κλείσω το μηχάνημα από το Power Button.

Οπότε βάζω το dvd με το Mac OS X Snow Leopard και ξεκινάω την εγκατάσταση. Από το manual διάβασα ότι θα μου βγει κάποιο παράθυρο που θα έχει την επιλογή Erase All ή Repair.. (κάτι τέτοιο). Σε μένα δεν εμφανίστηκε πότε το παραθυράκι αυτό, δε ξέρω γιατί, και έκανε repair την εγκατάσταση που είχε. Αυτό διήρκεσε περίπου 1 ώρα και τελικά το μηχάνημα ξανάνοιξε..

Το αποτέλεσμα.. επιτέλους! Από χτες αγόρασα Mac και εγώ! Μιλάμε ότι είναι ταχύτατο! Εκπληκτικό!!! Επιτέλους είμαι ευχαριστημένος γιατί σκεφτόμουν ότι έκανα βλακεία που έδωσα το pc για Mac Mini. Δε λέω καλά τα Mac αλλά νόμιζα πως το Mac Mini τελικά δεν είναι τόσο καλό. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και μπορώ να πω και εγώ ότι στα Windows δε ξαναγυρνάω :D χεχε..

ουφ.. μιλάμε για πολύ άνχος!

Τελικά με το μεγάλωμα των γραφικών για να μπορώ να το δουλέψω σαν Media Center βρήκα μια άλλη λύση. Έβαλα το Monitor να εμφανίζεται στην πάνω μπάρα και ένα click κάνω swap σε 720p όταν θέλω να χρησιμοποιήσω τον υπολογιστή ή σε 1080p όταν θέλω να δω ταινία. Είναι πάρα πολύ βολικό και το 720p φέρνει την εικόνα ακριβώς όπως την θέλω για να μπορώ να την ελέγχω από απόσταση (σαν κύρια οθόνη είναι μια LG 47 ίντσες). Δοκίμασα και τις άλλες αναλύσεις που μου βγάζει αλλά βόλεψαν αυτές οι δύο.

Τελικά με το μεγάλωμα των γραφικών για να μπορώ να το δουλέψω σαν Media Center βρήκα μια άλλη λύση. Έβαλα το Monitor να εμφανίζεται στην πάνω μπάρα και ένα click κάνω swap σε 720p όταν θέλω να χρησιμοποιήσω τον υπολογιστή ή σε 1080p όταν θέλω να δω ταινία. Είναι πάρα πολύ βολικό και το 720p φέρνει την εικόνα ακριβώς όπως την θέλω για να μπορώ να την ελέγχω από απόσταση (σαν κύρια οθόνη είναι μια LG 47 ίντσες). Δοκίμασα και τις άλλες αναλύσεις που μου βγάζει αλλά βόλεψαν αυτές οι δύο.

Κακως δουλευεις το monitor σε αλλη αναλυση (720p) απο την native του αναλυση (1080p).

ετσι η ευκρινεια παει περιπατο και για κανενα λογο δεν συνισταται κατι τετοιο σε tft οθονες.

προτιμώ να παει η ευκρίνεια περίπατο παρά τα μάτια μου...

για ποιο λόγο δε συνιστάτε κάτι τέτοιο σε tft οθόνες?

Μαζι με την ευκρινεια μπορει να πανε και τα ματια σου περιπατο μετα απο λιγο καιρο.

Καλυτερα να προσπαθησεις να μεγαλωνεις απλως τα fonts, αφου το mac os x δεν εχει ρυθμισει για τα dpi.

Οι tft οθονες δουλευουν σωστα μονο στην native αναλυση τους.

http://www.tft-lcd-monitor.co.uk/tft-monitor-native-resolution-1.htm

χμ.. λες ε? θα φροντίσω να έχω την μέγιστη ανάλυση 1080p, αλλά σίγουρα για κάποιες δουλειές αναγκαστικά θα επιλέγω την 720p.

ευχαριστώ!

και εσείς όταν πήρατε το πρώτο σας Mac καθόσασταν με τις ώρες κοιτώντας το desktop (πολλές φορές χωρίς μουσικη καν) και άντε το πολύ να κουνούσατε το ποντίκι? :D

Αν όχι κάτι δε πάει καλα.. δεν είναι κ τοσο εντυπωσιακό το desktop αλλά δε ξέρω.. δε μπορώ να ξεκολλήσω.

χαλαρά... Σα χάχας το κοίταγα λες και δεν είχα δει κομπιούτερ.. Σα να κοίταγε η προγιαγιά μου μια τηλεόραση ενα πράγμα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...