Προς το περιεχόμενο

newbie user MAC.. πως μεγαλώνει η μπάρα και τα γράμματα?

karhariasgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

και εσείς όταν πήρατε το πρώτο σας Mac καθόσασταν με τις ώρες κοιτώντας το desktop (πολλές φορές χωρίς μουσικη καν) και άντε το πολύ να κουνούσατε το ποντίκι? :D

μετά το πρώτο σοκ

συνηθίζεις καί την τελειότητα ! :mrgreen:

.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

βρήκα κάποια πως μεγαλώνουν, πχ ο finder (πρέπει πλέον να συνηθίσω την Mac ορολογία :D ) αλλά η πάνω μπάρα πράγματι δε μπόρεσα να βρω από που μεγαλώνει. Ίσως να μη γίνεται τελικά, αρχίζω να το συνηθίζω..

Δυστυχως δεν γινεται να μεγαλωσεις καθολικα ολα τα γραμμματα στο mac os x οπως μπορεις να το κανεις σε windows ή linux αυξανοντας το dpi. Ειναι μια σημαντικη ελλειψη που επηρεζει αυτους που εχουν μεγαλη αναλυση και θα ηθελαν πιο μεγαλα-ευαναγνωστα γραμματα.

μπορούμε να κάνουμε το mini mac να είναι access point? Το ασύρματο που έχει πάνω του μόνο να λάβει μπορεί, να στείλει δε μπορεί?

Εννοεις να σηκώσει ασύρματο δίκτυο για internet κτλ.?Την δεύτερη ερώτηση δεν την καταλαβαίνω...

To start Internet sharing on a computer using Mac OS X:

1. Open System Preferences, click Sharing, and then click Internet.

2. Select how you would like to share your Internet connection, and then click Start. You

can choose to share your Internet connection with AirPort-enabled computers,

computers with built-in Ethernet, or both.

Note:

If your Internet connection and your local network use the same port (built-in

Ethernet, for example), contact your ISP before you turn on Internet sharing. In some

cases (if you use a cable modem, for example) you might unintentionally affect the

network settings of other ISP customers, and your ISP might terminate your service to

prevent you from disrupting its network.

3. If you want to share your Internet connection with computers using AirPort, click

AirPort Options to give your network a name and password.

γραφω ελληνικα γραφω ελληνικα γραφω ελληνικα γραφω ελληνικα γραφω ελληνικα γραφω ελληνικα γραφω ελληνικα γραφω ελληνικα γραφω ελληνικα γραφω ελληνικα γραφω ελληνικα γραφω ελληνικα γραφω ελληνικα γραφω ελληνικα γραφω ελληνικα γραφω ελληνικα γραφω ελληνικα γραφω ελληνικα γραφω ελληνικα γραφω ελληνικα

Καλημέρα

να τα πάρω λίγο με την σειρά γιατί σας μπερδεύω αντί να σας τα κάνω ποιο λιανά.. :)

Το πρόβλημα με το zoom το έλυσα γιατί βρήκα από το System Preference -> Universal Access -> Zoom. Με τα πλήκτρα Windows+Alt+ = ή - κάνεις zoom. Ακόμη δε μου έχει έρθει το keyboard του Mac γι αυτό αναφέρω τα πλήκτρα από τα WIndows. Οπότε και με αυτό έλυσα ένα μεγάλο πρόβλημα, κόντεψα να στραβωθώ.

Στα προηγούμενα post αυτό που εννοούσα ήταν αν μπορώ να κάνω το Mac Mini (και όχι Mini Mac για μερικούς :P) να γίνει Access Point. Μένω σε πολοικατοικία όπου όλοι έχουμε internet από ethernet δύκτιο που υπάρχει στην πολυκατοικία, δεν έχουμε προσωπική σύνδεση με δικό μας router κτλ, και δε μπορώ να βγάζω το καλώδιο από το pc να το βάζω στο Mac, μετά από το Mac στο lap top και πάει λέγοντας.

Τελικά γίνεται!!! Με τις οδηγίες του @tr3quart1sta στο παραπάνω post κατάφερα να το κάνω. Αυτό γιατί θέλω καμιά φορά να σερφάρω από το HTC να μη χρειάζεται να το συνδέω με καλώδιο στο Mac.

Ακόμη δεν έχω βρει τρόπο σύνδεσης του HTC με το Mac, αν εδώ κανείς ξέρει ας βοηθήσει. Το HTC Sync δε το βρήκα για Mac.. Αναφέρομαι για το HTC HD2 με λειτουργικό Android, είπαμε τα WIndows τέρμα! :)

Πως μπορώ να δω τα χαρακτηριστικά του Mac? Δλδ ram, cpu κτλ. Ξεκίνησα το θέμα αναζητώντας ram και τελικά βρήκα. Κάποιος έκανε αναβάθμιση το Mac Book Pro του και από 2x2 το πήγε στα 2x4.. το παλιό του ζεύγος μνήμες μου το έδωσε. 2 δυάρες ram στα 1333 ίδιες ακριβώς με τις δικές μου. Αλλά έχω πρόβλημα όταν τις βάζω, δεν ανάβει κ κάνει ένα μπιμ θόρυβο. Δοκίμασα μια μια τις ram και τις βλέπει κανονικα, αλλά αν βάλω μαζί τις 2 δυάρες δεν ανάβει. Τώρα έχω μια 2άρα και μια μονή από τις δικές μου, πως θα γίνει να βάλω και τις δύο? Θέλει αναβάθμιση or something?

Κανένας άλλος από εσάς έχει το Mac Mini ή όλοι με Mac Book Pro είστε? Ρωτάω γιατί δε ξέρω τι άποψη έχετε αλλά νομίζω ότι πάει πολύ αργά η συσκευή.. ειδικά το chrome σέρνεται.. και όταν βλέπω video πάει πολύ αργά καμιά φορά κολλάνε και τα frame από το video. Καμιά ιδέα?

Ευχαριστώ πολύ για την μέχρι τώρα βοήθεια παιδιά!!

Πως μπορώ να δω τα χαρακτηριστικά του Mac?

Applications -> Utilities -> System Profiler

Κανένας άλλος από εσάς έχει το Mac Mini ή όλοι με Mac Book Pro είστε? Ρωτάω γιατί δε ξέρω τι άποψη έχετε αλλά νομίζω ότι πάει πολύ αργά η συσκευή.. ειδικά το chrome σέρνεται.. και όταν βλέπω video πάει πολύ αργά καμιά φορά κολλάνε και τα frame από το video. Καμιά ιδέα?

Αυτα τα κολληματα στα εκανε και μαμησιο ή μετα τα πειραγματα? (με τη Ram)

Για δοκιμασε διαφορους players: MPlayer,Plex,VLC,Movist κλπ...

Ακόμη δεν έχω βρει τρόπο σύνδεσης του HTC με το Mac, αν εδώ κανείς ξέρει ας βοηθήσει. Το HTC Sync δε το βρήκα για Mac.. Αναφέρομαι για το HTC HD2 με λειτουργικό Android, είπαμε τα WIndows τέρμα! :)

ουτε και γω... μαλλον δεν υπαρχει... μου το βλεπει σαν εξωτερικο σκληρο (ή usb stick αν θες) και περναω τα αρχεια που θελω στους καταλληλους φακελους... υπαρχουνε προγραμματα που σου συγχρονιζουνε τις playlist του iTunes ας πουμε αλλα για επαφες, μηνυματα κλπ δεν ξερω...

Applications -> Utilities -> System Profiler

Αυτα τα κολληματα στα εκανε και μαμησιο ή μετα τα πειραγματα? (με τη Ram)

Για δοκιμασε διαφορους players: MPlayer,Plex,VLC,Movist κλπ...

ουτε και γω... μαλλον δεν υπαρχει... μου το βλεπει σαν εξωτερικο σκληρο (ή usb stick αν θες) και περναω τα αρχεια που θελω στους καταλληλους φακελους... υπαρχουνε προγραμματα που σου συγχρονιζουνε τις playlist του iTunes ας πουμε αλλα για επαφες, μηνυματα κλπ δεν ξερω...

Δεν είχε τύχει να δω το Utilities, αυτο έψαχνα!

Τα κολλήματα μου τα έκανε και ποιο πριν, δλδ κολλήματα τα βλέπω εγώ, το pc που είχα ήταν πολύ τούμπανο και τα seven τα πήγαινε σφαίρα, γι αυτό ίσως να μου φαίνονται κολλήματα εδώ, αλλά και πάλι το περίμενα ποιο γρήγορο. Γιατί όμως να μην ανάβει με 4 γίγα ραμ?

Τον VLC χρησιμοποιώ, εκεί το είδα αυτό που σου λέω. Θα δοκιμάσω και άλλους players.

Για συνχρονισμό επαφών ήθελα, θα το κάνω μέσω Windows, τουλάχιστον αφου το βλέπει σαν stick θα μπορώ να μεταφέρω αρχεία.

Ευχαριστώ :)

θα επρεπε να σου τις διαβασει κανονικα

αλλα μου κανει εντυπωση που μια μια τις διαβαζει

απλα παιξε με την σειρα που τις βαζεις μπας κ εχει κολησει καπου

ετσι οπως το περιγραφεις ειναι σαν να μην ειναι συμβατο με τοση μνημη

κανε τα updates καπου ειχα δει ενα efi update μπας και παιζει τιποτα τετοιο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...