Προς το περιεχόμενο

newbie user MAC.. πως μεγαλώνει η μπάρα και τα γράμματα?

karhariasgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά!! Καλώς ήρθα στην παρέα σας..

λοιπόν μόλις χτες πήρα το καινούργιο (2010) Mini Mac και εγώ :)

Προσπαθώ να το προσαρμόσω στα γούστα μου αλλά έχω μερικές απορίες. Βασικά πως μεγαλώνει η πάνω πάνω μπάρα που έχει και τα γράμματα και οι φάκελοι? Βρήκα να μεγαλώνω το dock στο κάτω μέρος της οθόνης, τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας αλλά δε μπορώ να βρω πως μεγεθύνεται η εμφάνιση τους, χωρίς να χάσω το 1080p μικρύνοντας την ανάλυση.

Λειτουργικό 10.6.5 MAC OS Snow Leopard

Το δουλεύω με μια 47άρα LG και το θέλω περισσότερο σαν media center, χωρίς να αποκλείω άλλες εφαρμογές. Από την απόσταση που το έχω είναι πολύ μικρά τα γράμματα, με τα Windows το είχα λύσει το πρόβλημα αυτό αρκετά εύκολα. Θέλω να πιστεύω ότι και εδώ δε θα είναι κάτι σημαντικό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Κώστας

ΥΓ).. επίσης εχω την έκδοση με τα 2 γιγα ραμ (2x1 giga). Με οτιδήποτε SDRAM DDR3 στα 1066 μπορώ να κάνω αναβάθμιση ή χρειάζεται συγκεκριμένες? Που μπορώ να βρω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

συγνώμη αν θα γίνω κουραστικός αλλά είναι πολύ σημαντικό.. οποιαδήποτε SDRAM DDR3 στα 1333 μπορώ να βάλω?? δλδ μπορώ να διαλέξω όποια θέλω από εδώ?

http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?&category=%CC%CD%C7%CC%C7+RAM&filter-197=1

Αλλά αν μπορέσουμε να μεγαλώσουμε την μπάρα καθώς και τα παράθυρα με τις γραμματοσειρές του θα ήταν ευχής έργο!

Παρεμπίπτοντος είδα ότι άλλαξε το site.. μάλλον έχω καιρό να μπω :D αγγελίες θυμόμουν ποιο πολλές αλλά βρήκα λίγες και καμία τέτοια ram, είδα κάτι λάθος?

χεχε.. οκ ευχαριστω!

αυτό ρωτουσα και εγω, αν κανουν όλες οι S0-Dimm Ram (SDRAM) ή θέλει συγκεκριμένο hardware, πχ τόσο bus, τάδε εταιρία κτλ..

με την μεγέθυνση τι κάνουμε? :(

Για τα γράμματα στο Desktop σου: Δεξι κλικ σε κενο χωρο στο Desktop->Show View Options->Text Size (Μεγαλυτερη τιμη=μεγαλυτερα γράμματα στα αντικειμενα σου στην επιφανεια εργασιας)

για τις μνημες υπαρχει ενας μυθος οτι θελει καποιες συγκεκριμενες samsung adata και καποιο μοντελο της ks

προσωπικα δεν μπορω να καταλαβω τι διαφορα και πως μπορει ο υπολογιστης να το καταλαβει,αλλα τεσπα δωσε κανα 20ρικο παραπανω

και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο,αν πας για 2*4 κοιτα και τις τιμες εξω

Για τα γράμματα στο Desktop σου: Δεξι κλικ σε κενο χωρο στο Desktop->Show View Options->Text Size (Μεγαλυτερη τιμη=μεγαλυτερα γράμματα στα αντικειμενα σου στην επιφανεια εργασιας)

Όχι αυτό ρε μαν! :P

Θέλουμε να μεγαλώσουμε την πάνω μπάρα, εκεί που είναι το μηλαράκι - finder - file - view - go -window - help, αυτά να φαίνονται πιο μεγάλα! :rolleyes:

Αυτο δεν το γνωριζω και απ οτι εχω ψαξει δεν γινεται μεσα απ το λειτουργικο.. τωρα με καποιο προγραμμα τροποποιησης ειναι αλλο θεμα,με αυτο ισως να γινεται.

τελικά μνήμες βρήκα και θα βολευτώ με ένα σετάκι 2x2 στα 1333 βγαλμένες από mac book pro. Από Mac σε Mac δλδ οι μνήμες.. :)

Σχετικά με την γραμματοσειρά, το λέω και στο πρώτο post μου, ότι αυτό με την επιφάνεια εργασίας το έχω κάνει. Μου μεγαλώνει τα εικονίδια στο desktop, εγώ θέλω και στην τέρμα πάνω μπάρα που έχει να μεγαλώσουν και επίσης όταν ανοίξω ένα browser να είναι όλα ποιο μεγάλα.

Πως λέγεται η τέρμα πάνω μπάρα να το ψάξω στον γούγλι?

το ctrl + ή - το ξέρω αλλά δε κάνει αυτό που θέλω. μάλλον όπως λέει και ο ΜαύροςΣκορπιόςΧ θα θέλει κάποια εφαρμογή.

ερώτηξη προς όλους:

και εσείς όταν πήρατε το πρώτο σας Mac καθόσασταν με τις ώρες κοιτώντας το desktop (πολλές φορές χωρίς μουσικη καν) και άντε το πολύ να κουνούσατε το ποντίκι? :D

Αν όχι κάτι δε πάει καλα.. δεν είναι κ τοσο εντυπωσιακό το desktop αλλά δε ξέρω.. δε μπορώ να ξεκολλήσω. Βάζω ταινία σε full screen και βγάζω άνχος.. θέλω οπωσδήποτε να βλέπω επιφάνεια εργασίας. Μάλλον είναι υποσυνείδητο, να ξέρω δλδ ότι είμαι σε mac και όχι σε windows πλέον.. κατάλοιπα μου άφησαν.. :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...