AKISHELLAS1 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 http://pinguy-os.sourceforge.net/ Καλημερα παιδια ειμαι αρχαριος στα Linux μπηκα στην περιεργεια να τα δοκιμασω κ ειδα το Pinguy OS ,το εχει δουλεψει κανεις ? Επισης το λαπτοπ της αδερφης μου με vista εχει προβλημα κ δεν θελει να χασει κατι φωτο κ.τλ. λοιπον καιω το iso το κανω boot απο το dvd επιλεγω την εγκατασταση κ τελειωνει περιμενωντας να του δωσω κατι εντολες δεν μπαινει σε γραφικο περιβαλλον ,εχω κανει κατι λαθος ? Βασικα πιο πολυ το θελω για μενα που εχω win 7 κ να το κανω κ εκει dual boot κ οι αποριες μου ειναι εξης Για αρχαριο καλο δεν ειναι ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Το pinguy φαινεται να ειναι ακομα ενα remastered ubuntu (10.10). Για το προβλημα που αναφερεις, τι εννοεις οταν λες οτι "τελειωνει την εγκατασταση και περιμενει"? Εχει εγκατασταθει στο σκληρο, εχοντας κανει partitions κλπ ή απλα περιμενεις να σου βγαλει το γραφικο περιβαλλον το live cd και δεν το βγαζει ποτε? Καλο εινια να ελεγξεις πρωτα αν το iso κατεβηκε ολοκληρο μεχρι το τελευταιο byte, κανονας του ενα md5sum ελεγχο ΚΑΙ μετα να το γραψεις σε χαμηλη ταχυτητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannis12a Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Μιας και όπως αναφέρεις δεν έχεις εμπειρία στο λίνουξ, μην επιλέγεις τυχάρπαστες "διανομές" , ο τρόπος του λέγειν διανομές, γιατί μόνον προβλήματα θα έχεις. Πήγαινε σε κάποια γνωστή με μεγάλα φόρουμ και άρα υποστήριξη και φυσικά δοκιμασμένες. Ξεκίνα καλύτερα με ubuntu και μετά βλέπεις και κάνεις. Γιατί σε αυτά τα remaster που είναι ουσιαστικά, δεν ξέρεις τι πατάτες μπορεί να έχει κάνει ο καθένας. Την κατεβάσαμε με τον Ιπποκράτη και είχε κολλήσει το σύμπαν κι ενώ βγάλαμε το δισκάκι αυτή συνέχισε να παίζει. Έλεος δηλαδή, έχω κάψει άπειρα δισκάμια με διανομές, αυτό δεν το είχα ξαναδεί. Λιώσαμε στα πατώματα μιλάμε. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2010 από giannis12a Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AKISHELLAS1 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Το pinguy φαινεται να ειναι ακομα ενα remastered ubuntu (10.10). Για το προβλημα που αναφερεις, τι εννοεις οταν λες οτι "τελειωνει την εγκατασταση και περιμενει"? Εχει εγκατασταθει στο σκληρο, εχοντας κανει partitions κλπ ή απλα περιμενεις να σου βγαλει το γραφικο περιβαλλον το live cd και δεν το βγαζει ποτε? Καλο εινια να ελεγξεις πρωτα αν το iso κατεβηκε ολοκληρο μεχρι το τελευταιο byte, κανονας του ενα md5sum ελεγχο ΚΑΙ μετα να το γραψεις σε χαμηλη ταχυτητα. to iso εχει κατεβει μια χαρα απλα ,το κανω εγκατασταση μου βγαζει ενα παραθυρο με 5-6 επιλογες,επιλεγω την πρωτη που ειναι για install μου βγαζει μια εικονα με ενα σχεδιακη στη μεση κ οτι φορτωνει επειτα σταματαει κ με βγαζει σαν dos mode κ μου ζηταει κατι να γραψω,δεν ειμαι κ σπιτι τωρα να σου πω ακριβως αν μπορεις να βοηθησεις σε ευχαριστω παντως. Το pinguy φαινεται να ειναι ακομα ενα remastered ubuntu (10.10). Για το προβλημα που αναφερεις, τι εννοεις οταν λες οτι "τελειωνει την εγκατασταση και περιμενει"? Εχει εγκατασταθει στο σκληρο, εχοντας κανει partitions κλπ ή απλα περιμενεις να σου βγαλει το γραφικο περιβαλλον το live cd και δεν το βγαζει ποτε? Καλο εινια να ελεγξεις πρωτα αν το iso κατεβηκε ολοκληρο μεχρι το τελευταιο byte, κανονας του ενα md5sum ελεγχο ΚΑΙ μετα να το γραψεις σε χαμηλη ταχυτητα. φιλε μου ναι εχεις δικιο αν δεν βγαλω ακρη με αυτο pinguy τοτε θα περασω τα ubuntu . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markelos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Επισης το λαπτοπ της αδερφης μου με vista εχει προβλημα κ δεν θελει να χασει κατι φωτο Αν σταθούμε σε αυτό, ΔΕΝ πρέπει να κάνεις install τίποτα, γιατί τότε θα σε κυνηγάει η αδερφή σου. Κατέβασε το ubuntu, κάψτο σε μικρή ταχύτητα, μπούταρε το λαπτοπ και μόλις εμφανιστεί η επιφάνεια εργασίας, πήγαινε και σώσε σε φλασάκι τις φωτογραφίες από το δίσκο. Μετά αφού σωθούν μπορείς να κάνεις εγκατάσταση. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2010 από markelos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AKISHELLAS1 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Χμ ναι αλλα σορυ δεν το διευκρυνησα ,οταν λεω οτι εψχουν προβλμα εννοω πως δεν μπαινουν καθολου στην επιφανεια εργασεις μου δειχνουν την μπαρα των vista οτι φορτωνει κ μετα μαυρο κ δεν μπαινει πουθενα (εχουν κολησει) ,δοκιμασα ολες τις επιλογες στο ξεκινημα με το F8 k F11 αλλα τιποτα κ δεν εχει cd η μαμακια ,γιαυτο λεω να της τα περασω εκει σαν δευτερο ως μηπως μπω απο τα Linux να σωσω τιποτα διοτι καπου διαβασα οτι γινεται,αν δεν γινετε πειτε το μου . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannis12a Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Χμ ναι αλλα σορυ δεν το διευκρυνησα ,οταν λεω οτι εψχουν προβλμα εννοω πως δεν μπαινουν καθολου στην επιφανεια εργασεις μου δειχνουν την μπαρα των vista οτι φορτωνει κ μετα μαυρο κ δεν μπαινει πουθενα (εχουν κολησει) ,δοκιμασα ολες τις επιλογες στο ξεκινημα με το F8 k F11 αλλα τιποτα κ δεν εχει cd η μαμακια ,γιαυτο λεω να της τα περασω εκει σαν δευτερο ως μηπως μπω απο τα Linux να σωσω τιποτα διοτι καπου διαβασα οτι γινεται,αν δεν γινετε πειτε το μου . Ε δοκίμασε τότε με ubuntu, μην βάζεις ότι βρεις στο internet. Έτσι θα τις βρεις εύκολα όπως λές. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2010 από giannis12a Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markelos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Χμ ναι αλλα σορυ δεν το διευκρυνησα ,οταν λεω οτι εψχουν προβλμα εννοω πως δεν μπαινουν καθολου στην επιφανεια εργασεις μου δειχνουν την μπαρα των vista οτι φορτωνει κ μετα μαυρο κ δεν μπαινει πουθενα (εχουν κολησει) ,δοκιμασα ολες τις επιλογες στο ξεκινημα με το F8 k F11 αλλα τιποτα κ δεν εχει cd η μαμακια ,γιαυτο λεω να της τα περασω εκει σαν δευτερο ως μηπως μπω απο τα Linux να σωσω τιποτα διοτι καπου διαβασα οτι γινεται,αν δεν γινετε πειτε το μου . Στο προηγούμενο μήνυμά μου εννοούσα την επιφάνεια εργασίας του ubuntu όχι των widnows Αν κάνεις εγκατάσταση τότε θα χαθούν όλα τα δεδομένα των Vista μαζί και οι φωτογραφίες. Εκτός αν εννοούσες να το κάνεις dual boot. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δε χρειάζεται να το εγκαταστήσεις για να σώσεις τις φωτογραφίες (σε κάποιο εξωτερικό δίσκο-φλασάκι) από live mode: δηλαδή στην αρχή που λέει δοκιμάστε το Ubuntu, δοκίμασε να βρεις τα αρχεία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AKISHELLAS1 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δε χρειάζεται να το εγκαταστήσεις για να σώσεις τις φωτογραφίες (σε κάποιο εξωτερικό δίσκο-φλασάκι) από live mode: δηλαδή στην αρχή που λέει δοκιμάστε το Ubuntu, δοκίμασε να βρεις τα αρχεία. Oκ παιδια αλλα dual boot πως θα το κανω ? Θα κοιταξω να κατεβασω τα τελευταια ubuntu . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AKISHELLAS1 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Καλημερα παιδια τελικα καταφερα με τα χιλια ζορια διοτι ο δισκος τελικα διοτι απο το bios μου ελεγε hard disk failour 10009# κτλ επειτα με χιλια ζορια μπουταρε απο το live cd κ μετα απο 3-4 φορες με διαφορα πειραματα καταφερα κ τον χωρισα σε 3 partitions το πρωτο που ειναι κ μεγαλυτερο ειναι 200gb κ λεει mounted at/boot, o δευτερος 45gb mounted/ κ ο τριτος ειναι5gb swap κ περασα τα ubudu 10.10 εχει bad sectors ομως δηλαδη μου λεει DISK HAS A FEW BAD SECTORS . Μερικες ερωτησεις 1) μπορω να κανω κατι με τα bad sectors π.χ να βρω ακριβως που ειναι κ να τα απομονωσω να χρησιμοποιησω το μερος του δισκου που ειναι οκ? 2) τελικα που εχω εγκαταστησει το ubuntu στον πρωτο που ειναι boot η στον δευτερο που ειναι σκετος / ? Στο boot ειναι λογικα αλλα ρε γαμωτο θυμαμαι ειχα πατησει στον 45gb να το περασω . 3) με το adobe τι γινεται ρε παιδια βιντεακια απο το ιντερνετ δε μου παιζει πως το περναω ? 4) Εχω το Fedora 13 μπορω να το περασω παραλληλα με το UBUDU ? Εχει πολλα πραγματακια ,ειναι ενδιαφερον θελω να το περασω κ στον δικο μου ειναι i5 με 5650 παραλληλα με τα windows 7 κανα οδηγω μην κανω καμια πατατα διοτι εχει ενα partition τα windows 7 ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 200gb με mount point /boot?? Μηπως ειναι mb ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AKISHELLAS1 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Αν μπορειτε βοηθηστε με το adobe. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markelos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Oh dear god... Κατ' αρχάς είτε άλλαξε τον τίτλο του παρόντος θέματος ή άνοιξε νέο. Πάρτα πάλι από την αρχή και κάνε format. 3 partitions, δε χρειάζεται να βάλεις ξεχωριστό boot. /, /home και swap. Δώσε 30-40 στο root, 2 στο swap και τα υπόλοιπα στο /home. Για τα bad sectors, κατέβασε το hiren's boot cd που έχει μπόλικα σχετικά προγράμματα ώστε να απομονώσεις τα bad sectors όπως είπες. Καλή τύχη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 για το adobe flash πήγαινε στο κέντρο λογισμικού του Ubuntu και ψάξε "adobe flash". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα