Προς το περιεχόμενο

RAM upgrade σε macbοok

koumos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την καλησπερα μου. Εχω ενα macbook unibody 13" (Late 2009 model) με 2 GB Ram εγκατεστημενα. Θελω να το παω στα 4. Μπορει καποιος να μου πει με σιγουρια τι ειδους μνημες δεχεται αυτο το μηχανημα. Υποψιαζομαι SO-DIMM DDR3 αλλα δεν ειμαι απολυτα σιγουρος. Και....σε τι συχνοτητα να τις παρω 1066 ή 1333? Μην τις παρω και τζαμπα! :P

Αυτες εδω πως σας φαινονται http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552672 ?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αφού το Macbook σου είναι unibody, τότε παίρνει όντως SO-DIMM DDR3. Απλά η μνήμη που κοιτάς είναι 4gb σε ένα dimm. Εσύ χρειάζεσαι ένα κιτ 2x2GB όπως αυτό για να έχεις και το πλεονέκτημα του dual channel. Ή δύο τέτοιες για παράδειγμα, αν δε μπορείς να βρείς kit. Τώρα για την συχνότητα, θα σου πρότεινα να δείς το manual σου για την προτεινόμενη. Υποθέτω πως είναι 1066. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις βέβαια, είναι να πας στο "About this Mac" και η συχνότητα που αναφέρεται εκεί είναι η καλύτερη απάντηση.

Δημοσ.

Ok σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Οντως ειδα το 'About this mac' και οι μνημες που φοραει το macbook ειναι 1066 Mhz. Υποθετω δεν αξιζει να παω σε πιο γρηγορες ετσι? Θα εχω προβληματα συμβατοτητας λες?

Δημοσ.

Ναι βασικα η ερωτηση μου ηταν αν υποστηριζει το macbook 1333 ή μονο 1066. Προφανως 1066 λοιπον. Ευχαριστω.

Δημοσ.

To dual channel δεν είναι φοβερό πλεονέκτημα και αγοράζοντας 1 dimm των 4GB αφήνεις περιθώριο να το κάνεις 4χ2 στο μέλλον αν το θέλεις. (παίρνει 8GB RAM και ας μην το δηλώνει επίσημα η Apple).

Δημοσ.

Εχω διαβασει ομως οτι υπαρχουν διαφορα προβληματα αν βαλεις περισσοτερη RAM απο αυτη που υποστηριζεται...Και εκτος των αλλων...γιατι να μην το δηλωνει επισημα η Apple? Μηπως γινεται τοσο ασταθες το συστημα που δεν μπορει να το ανακοινωσει επισημα?

Δημοσ.

Εχω διαβασει ομως οτι υπαρχουν διαφορα προβληματα αν βαλεις περισσοτερη RAM απο αυτη που υποστηριζεται...Και εκτος των αλλων...γιατι να μην το δηλωνει επισημα η Apple? Μηπως γινεται τοσο ασταθες το συστημα που δεν μπορει να το ανακοινωσει επισημα?

Γράφω από macbook unibody 13" (Late 2009 model) με 8GB RAM! Η αλήθεια είναι ότι έχω κάποια κολλήματα όμως αυτά όσο περνάει ο καιρός αραιώνουν. Δηλαδή όταν την πρωτοέβαλα μου κόλλησε μετά από 1-2 24ωρα (δεν τον κλείνω ποτέ) και πλέον θα μου συμβεί 2-3 φορές το μήνα. Το ίδιο είχε γίνει και στο παλαιό Core2duo Macbook white που είχα. Μετά από λίγο καιρό δεν είχα κανένα πρόβλημα με κολλήματα.

Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό... ελπίζω και αυτή τη φορά να σταματήσουν τελείως τα κολλήματα.

Δουλεύει με κάποια προβλήματα όμως τουλάχιστον στην αρχή.

Δημοσ.

Αν ειναι λοιπον να θυσιαστει η σταθεροτητα του συστηματος θα προτιμουσα να μεινω στα 4 GB...Μια χαρα ειναι αλλωστε και με 4..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

δεν απευθυνομαι στον topic starter απλα για να μην ανοιγο νεο...

crucial-8gb-macbook-pro-ram-upgrade-deal.jpg

το θεμα ειναι οτι δεν στελνει ελλαδα , εδω που μπορουμε να την βρουμε ????

Δημοσ.

γενικοτερα ποια εταιρεια προτεινετε για αγορα so-dimm RAM sticks?

Στην ελληνικη αγορα δεν εχω βρει και μεγαλη ποικιλια στα χαρακτηριστικα που θελω. Transcend και Kingston παιζουν πολυ. Αυτες οι Transcend που ειναι γεματο το Pl@isio.γρ π.χ. τι λενε?

σκεφτομαι να κανω upgrade στο MacBook Pro (αγορασμενο πριν 2 βδομαδες) απο 4GB σε 8GB (PC3-8500 1066MHz).

αν εχετε κανα καλο link με αξιοπιστα reviews θα το εκτιμουσα!

p.s. αυτους εδω που προτεινουν σε διαφορα φορα (αξιοπιστο και δοκιμασμενο hardware για mac) τι λενε?

thank you in advance!

Δημοσ.

Στο macbook unobody 13,3 (όχι pro) αναβάθμισα από Crucial (από 2Gb σε 4Gb). Εδώ και περίπου 1,5 χρόνο, δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα. Όλα πάνε πολύ καλά.

Σε iMac 24'' (Απρίλη 2008 νομίζω το μοντέλο) αναβάθμισα από 2 Gb στα 4Gb με μνήμες Kingston από γνωστή ελληνική αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρονικών κ.λπ. Επίσης, όλα πολύ καλά και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα εδώ και δύο χρόνια.

Αν προσέξεις, πιστεύω, τα χαρακτηριστικά τους να είναι ίδια με τις μνήμες, που είχε μέσα εξαρχής, θα είσαι πολύ άτυχος αν σου βγάλει κανένα πρόβλημα (είτε Kingston βάλεις, είτε Transcend).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...