aldon Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Στο σύστημα της υπογραφής, πρόσθεσα ακόμη 4GB ram έχοντας πλέον 8 GB. Το παράδοξο είναι, ότι με το που κούμπωσα πάνω τις ram, κατευθείαν ο διαθέσιμος ελεύθερος χώρος στον 80αρη SSD της Intel μειώθηκε κατά 4GB! μπορεί να μου πει κάποιος γιατί το κάνει αυτό; Λογικά είναι κάποιο cache αλλά δεν θέλω να μου "τρώει" τόσα GB από τον σκληρό τσάμπα. Πως μπορώ να το απενεργοποιήσω;; Help!!!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Τα windows αύξησαν αυτοματα το page file. Μπορεις να το μειώσεις χειροκινητα στα 500-1000MB καθως πολυ δυσκολα θα γεμισει τοσο μεγαλη ραμ ετσι ωστε να εχεις προβλημα. (ΑΧΧΧΧ ΤΥΧΕΡΕΕΕ! Ηθελα κι εγω την 2558hc και δεν την προλαβα πριν εξαντληθει στην ελλαδα γενικα! ετσι συμβιβαστηκα με την 2448)
parsifal Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Όχι το page file, το hibernation file πρέπει να μεγάλωσε.
aldon Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Thanks George! Το αλλάζω, από εδώ σωστά; http://forums.techarena.in/tips-tweaks/1177754.htm Όσο για την οθόνη, εγώ ευτυχώς την πρόλαβα και σε πολύ χαμηλή τιμή ! €270 αν θυμάμαι καλά! Τώρα θέλω να πάρω ακόμη μια από 24" έως 26" (την χρειάζομαι για την δουλειά) κοιτάω για ips πλέον αλλά ξεφεύγουν σε τιμές. Είμαι σε αναζήτηση.
aldon Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Όχι το page file, το hibernation file πρέπει να μεγάλωσε. πως μπορώ να το μικρύνω αυτό;
parsifal Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δε μπορείς. Το hibernation file έχει αναγκαστικά μέγεθος όση ακριβώς η εγκατεστημένη RAM. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να απενεργοποιήσεις το hibernation, οπότε και θα ελευθερωθεί ο αντίστοιχος χώρος.
JIMBOAthens Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να απενεργοποιήσεις τη δυνατότητα hibernation, οπότε και θα ελευθερωθεί ο αντίστοιχος χώρος. Με τι επιπτώσεις?
parsifal Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Πέραν του ότι δε θα μπορείς πλέον να βάλεις τον υπολογιστή σε hibernate mode και θα αυξηθεί ο ελεύθερος χώρος στο δίσκο: καμία απολύτως.
aldon Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δοκίμασα να χαμηλώσω το pagefile αλλά δεν είδα αποτέλεσμα και δοκίμασα αυτό που είπε ο parsifal. Mε το που έκλεισα το hibernate μέσω cmd με αυτήν την εντολή powercfg -h off ( http://www.sevenforums.com/tutorials/819-hibernate-enable-disable.html ) ο χώρος επανήλθε!
jakegate7 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 νομίζω θέλει restart για να μειωθεί το pagefile
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Το pagefile δεν οριζεται δυναμικα απο τα windows ως καποιο πολλαπλάσιο της ραμ? Ναι θελει σιγουρα επανεκκινηση. Αλλα για να λεει οτι μειωθηκε ακριβως οση η παραπανω ραμ, οντως, το hibernation ειναι οπως πολυ σωστα παρατηρηθηκε!
aldon Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 εννοείτε ότι έκανα restart και στις δύο περιπτώσεις (και όταν μείωσα το pagefile και όταν έκλεισα το hibernation ) Όταν έκλεισα το pagefile είδα μια διαφορά στον σκληρό της τάξεως του 1.5% (κοντά στο 1GB περίπου) (το είχα ορίσει 1000mb)
Moderators Gi0 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Αν και δεν συνισταται αν εχεις σκοπο να το χρησιμοποιησεις ενω εχεις μπολικα προγραμματα ανοιχτα και γενικα εχεις φορτωσει τη ram σου, μπορεις να παιξεις με το μεγεθος του hibernation file μεσω του command prompt και με administrative rights Το συγκεκριμενο θα μειωσει το hibernation file στο μισο του φυσιολογικου του μεγεθους (οπου το φυσιολογικο συνηθως ισουται με τη ram σου) >PowerCfg.exe /HIBERNATE /SIZE 50 Μπορεις να χρησιμοποιησεις οτι ποσοστο θελεις 1-100, το οποιο προφανως θα πρεπει να ανταπεξερχεται στις αναγκες σου προκειμενου να μην εχεις προβληματα (πχ bsod) σε περιπτωση που μπεις σε hibernation.
aldon Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Σπάνια βάζω αυτό το PC σε hibernation, έτσι δεν με ενοχλεί που το έκλεισα πλήρως! Ωραία πληροφορία πάντως Gi0, και χρήσιμη για κάποιον που το χρειαστεί στο μέλλον!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.