Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...εγώ πάντως θα επιμείνω (για δικό σου καλό, η πρόθεσή μου) : καλύτερα ΠΡΩΤΑ να πας καρδιολόγο, και ΜΕΤΑ ν' αγοράσεις πιεσόμετρο (γιατί όπως έχω πει, ΙΣΩΣ να σε κάνει ν' αλλάξεις γνώμη για το ποιο να πάρεις τελικά...Μπορεί και όχι, μπορεί και να μην αλλάζεις γνώμη με τίποτα για όποιο από τώρα θ' αποφασίσεις - απλά το ΜΕΤΑ,,,είναι μετά, όπως και να το κάνεις...)

• Like 1
  • Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/6/2022 στις 10:55 ΜΜ, 9-11 είπε

Κάτι ακόμα που μου ήρθε τώρα:
Πόσο θορυβώδη είναι τα πιεσόμετρα μπράτσου; (τα καρπού υποτίθεται πως είναι εντελώς αθόρυβα)
Το αναφέρω γιατί εδώ που μένω υπάρχει γείτονας που μετράει την πίεσή του πρωινές ώρες και το beep beep (ειδικά τώρα το καλοκαίρι με πόρτες & παράθυρα ανοιχτά) ακούγεται παντού.
Υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης της ηχητικής σήμανσης και αν ναι, αφορά όλα τα μοντέλα;
Ελπίζω να το έχουν προβλέψει οι κατασκευαστές...

Μάλλον κάτι άλλο θα ακούγεται. Η μάλλον έχει κάποιο περίεργο μοντέλο πιεσομετρου. Το δικό μου ζήτημα είναι αν θα το ακούσεις και κάνει μόνο ένα μπιπ στην τελική πίεση, κάποια άλλα κάνουν σε κάθε μείωση του αριθμού της πίεσης. Και το κρατς που ακούγεται στο μπράτσο δεν είναι κάτι, μην τρελαθούμε. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
22 ώρες πριν, kirileman είπε

σκρατς

4 ώρες πριν, washcloud είπε

χρατς

9 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

κρατς

...ίδια αυτιά / διαφορετικοί κόσμοι... :-D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, washcloud είπε

...ίδια αυτιά / διαφορετικοί κόσμοι... :-D

Δεν τα ξέρετε καλά.

Σκρατς: Όταν τραβάς το βέλκρο απότομα.
Χρατς: Όταν το τραβάς αργά.
Κρατς: Δάγκωμα τραγανής τροφής.
Κρακ: Ράγισμα γυαλιού.

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Ο καρδιολογος .

Από την ιατρική κοινότητα θεωρείται αυτό,δεν είναι η γνώμη μου.Το γνωρίζω μαθαίνοντας την περίπτωση που παθολόγος καθηγητής πανεπιστημίου παρέπεμψε νέα διάγνωση για υπέρταση σε νεφρολόγο για παρακολούθηση και όχι π.χ. σε καρδιολόγο.Επίσης λειτουργούν Κέντρα Υπέρτασης στα Νεφρολογικά κέντρα των νοσοκομείων.

Ο νεφρολόγος βέβαια,εκτός από εξετάσεις της ειδικότητάς του (triplex νεφρικών αρτηριών,υπερήχους κύστης,ουρητήρων,προστάτη κλπ.),θα παραπέμψει και σε καρδιολόγο για triplex καρδιάς,οφθαλμίατρο για βυθοσκόπηση (μέτρηση πίεσης στα μάτια) και όπου αλλού κρίνει σκόπιμο.

• Thanks 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, billstrong είπε

Από την ιατρική κοινότητα θεωρείται αυτό,δεν είναι η γνώμη μου.Το γνωρίζω μαθαίνοντας την περίπτωση που παθολόγος καθηγητής πανεπιστημίου παρέπεμψε νέα διάγνωση για υπέρταση σε νεφρολόγο για παρακολούθηση και όχι π.χ. σε καρδιολόγο.Επίσης λειτουργούν Κέντρα Υπέρτασης στα Νεφρολογικά κέντρα των νοσοκομείων.

Ο νεφρολόγος βέβαια,εκτός από εξετάσεις της ειδικότητάς του (triplex νεφρικών αρτηριών,υπερήχους κύστης,ουρητήρων,προστάτη κλπ.),θα παραπέμψει και σε καρδιολόγο για triplex καρδιάς,οφθαλμίατρο για βυθοσκόπηση (μέτρηση πίεσης στα μάτια) και όπου αλλού κρίνει σκόπιμο.

Για αυτό δεν πρέπει να συζητάμε ιατρικά θέματα σε φόρουμ. 

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, billstrong είπε

...και σε γενικό ιατρό ακόμα να πας, δεν θα σου πει "τί μου ήρθες εδώ". Και πίεση θα σου πάρει, και γενικό έλεγχο θα σου κάνει και ερωτήσεις για το ιστορικό σου θα ρωτήσει. Κι ο καρδιολόγος ακόμα, θα σε παραπέμψει σε σχετικές εξετάσεις - "νεφρολογικού ενδιαφέροντος" - αν διαπιστώσει ότι τρέχει λόγος. Όπως και το αντίθετο. Το θέμα είναι ότι η υπέρταση έχει δυνητικά διάφορες αιτίες εκδήλωσης, και ΜΠΟΡΕΙ να μην είναι, τελικά, καρδιολογικής φύσεως. Ο καρδιολόγος όμως και τρίπλεξ καρδιάς θα κάνει, και ηλεκτροκαρδιογράφημα, και γενικά είναι από κάθε άποψη πιο λογικό ν' απευθυνθείς σε αυτόν για κάτι που πιθανώς να σχετίζεται η περιπτώσή σου περισσότερο με το το σχετικό όργανο (καρδιά). Δεν νομίζω λοιπόν ότι ισχύει όπως το θέτεις (νεφρολόγος vs καρδιολόγος, σαν πρώτη επαφή). Ουδεπόπωτε δε άκουσα κάποιον "της ιατρικής κοινότητας" να διατείνεται ότι "...καρδιολόγο για την ΠΙΕΣΗ....; Απαπα, αστικός μύθος, πιο βαρύς κι από την επώνυμη μπύρα". Η ουσία είναι ότι από όποιον από τους δυο και να ξεκινήσεις, θα πρέπει να περάσεις ΚΑΙ από τον άλλον, ειδικά από κάποια ηλικία κι έπειτα, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχουν σημαντικές φθορές ΚΑΙ στα δύο συστήματα (καρδιαγγειακό και νεφρικό) και ενδέχεται μάλιστα να είναι σωρευτικό το αίτιο της υπέρτασης. Μέχρι και ο διαβήτης (άλλο κλασσικό "μανίκι" από κάποια ηλικία και μετά) δύναται να σχετίζεται με την υπέρταση. Αυτό όμως δεν είναι λόγος για να ξεκινήσει ντε και καλά κανείς από διαβητολόγο...

Ο καρδιολόγος θα σε στείλει να κάνεις γενικές, στις οποίες αν φανούν (εκτός από το κατά δήλωση ή έγγραφο ιστορικό σου) ενδείξεις ότι υπάρχει λόγος να εξεταστούν και τα νεφρά/η ουροδόχος κτλ, θα σε παραπέμψει σχετικά. Ειδικά αν "οι δικές του εξετάσεις" (καρδιογράφημα/τρίπλεξ) δείξουν ότι από καρδιά είσαι κομπλέ.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, εγώ θα έλεγα καλύτερα πρώτη επίσκεψη σε καρδιολόγο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η υπέρταση δηλαδή μπορεί να συνδέεται και με πρόβλημα στα μάτια πχ γλαύκωμα;

Σε δικό μου άνθρωπο μια στο τόσο η πίεση χτύπαγε κόκκινο, ο καρδιολόγος αφού τον εξέτασε αρκετές φορές του έδωσε απλά χάπια να παίρνει, λίγους μήνες μετά σχεδόν έχασε την όραση απ το ένα μάτι λόγο υψηλής πίεσης στο μάτι - γλαύκωμα.

Εννοείται πως δεν ζητάω ιατρικές συμβουλές, αλλά αν όντως υπάρχει σύνδεση μήπως να αλλάξουμε καρδιολόγο; 😕

Επεξ/σία από aggelos87
  • Thanks 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, aggelos87 είπε

Η υπέρταση δηλαδή μπορεί να συνδέεται και με πρόβλημα στα μάτια πχ γλαύκωμα;

Σε δικό μου άνθρωπο μια στο τόσο η πίεση χτύπαγε κόκκινο, ο καρδιολόγος αφού τον εξέτασε αρκετές φορές του έδωσε απλά χάπια να παίρνει, λίγους μήνες μετά σχεδόν έχασε την όραση απ το ένα μάτι λόγο υψηλής πίεσης στο μάτι - γλαύκωμα.

Εννοείται πως δεν ζητάω ιατρικές συμβουλές, αλλά αν όντως υπάρχει σύνδεση μήπως να αλλάξουμε καρδιολόγο; 😕

Το γλαύκωμα δεν νομίζω να σχετίζεται με υπέρταση. Πιο πολύ με τα αγγεία εσωτερικά του ματιού που μπορεί να καταστραφούν.

Όσο για το τί όντως έγινε με τον άνθρωπό σου, σίγουρα παίζει ρόλο και σε τί κατάσταση ήταν πριν φτάσει στον καρδιολόγο (και χίλια-δυο άλλα που ακόμη και γιατρός για ν' αποφανθεί για οτιδήποτε, θα πρέπει να ξέρει ιστορικό και εξετάσεις του). Από 'κει και πέρα, ειδικά αν μιλάς για ιδιώτη, δεν είναι κακή ιδέα να πάει και σε άλλο γιατρό (καρδιολόγο), ειδικά έαν ο συγκεκριμένος γιατρός, "όπως τον κόβει", "δεν του τα λέει καλά" (άσχετα με το πώς τελικά κατέληξε το μάτι) : σχεδόν πάντα μια ΕΣΤΩ "δεύτερη γνώμη", καλό είναι να παίρνει κανείς (ειδικά στα ζητήματα υπέρτασης, πολλοί λένε "τρέχω από γιατρό σε γιατρό και δεν μπορούν να βρουν γιατί δεν μπορεί να ρυθμιστεί η πίεση" - τί να λέμε...)

• Thanks 2
Δημοσ.

Omron-Connect.png

Σοβαρά τώρα;
Η Omron έχει θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση τη δημιουργία λογαριασμού και «αξιοποίηση» των προσωπικών δεδομένων;
Υπάρχει κάποιο app καταγραφής ιστορικού που να ΜΗΝ απαιτεί στοιχεία και να ΜΗΝ κάνει sync σε κάποιο... νεφελώδες cloud;
Μιλάμε για μεγάλη ξεφτίλα. 🤬

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...