Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Omron και Microlife ειναι απο τα πλεον αξιοπιστα Για ακριβη μετρηση θελεις οπως αυτα των νοσοκομειων με την ορθια στηλη αλλα ειναι ογκωδη και ακριβα Αυτα του μπρατσου θεωρουνται πιο ακριβη . Το αν είσαι υπερτασικος θα στο πει γιατρός Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2022 από Γιάννης Platano 1
kirileman Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, 9-11 είπε Υποψιάζομαι πως είμαι υπερτασικός και αναζητώ πιεσόμετρο, όχι απλώς εγκεκριμένο/certified από τους τάδε οργανισμούς, αλλά δοκιμασμένο επί σειρά ετών από ιατρικό προσωπικό. Αν η απόκλιση σε σχέση με επαγγελματικό εξοπλισμό μεγάλης ακρίβειας και ανάλογου κόστους είναι αμελητέα, καλώς. Όχι όμως να σου δείχνει τη μία έτσι και την άλλη γιουβέτσι. Θα προτιμούσα καρπού και όχι μπράτσου λόγω όγκου. Με την προϋπόθεση πάντα πως οι μετρήσεις είναι εφάμιλλες. Ευανάγνωστη οθόνη (ιδανικά OLED), καταγραφή ιστορικού (ιδανικά πολλαπλών προφίλ) σε Android Smartphone (κάποια apps χαρακτηρίζονται από τους χρήστες ως προβληματικά/δυσλειτουργικά κ.α. Ζητούμενο η συμβατότητα με όλες τις συσκευές/σταθερότητα μετά από ενημερώσεις λειτουργικού) και ειδοποίηση χρήστη σε περίπτωση κακής τοποθέτησης. Τι μου προτείνετε; Δεν θα σε καλωσορίσω στο club, πήγαινε σε έναν καρδιολόγο να σε δει. Το πάσχα ανέβασα 21, δεν μου βρήκαν κάτι, ιδιοπαθής υπέρταση, ξεκίνησα με ένα orizal 40/10, μετά από ένα μήνα μου το άλλαξε σε 40/5 γιατί το πρωί έπεφτε στα 9,5 και λογικά θα μου το ξαναλλάξει σε 20/5, γιατί τώρα πέφτει στο 10. Εννοείται ότι bye bye αλάτι. Ένα omron έχω και κάνει τη δουλειά του. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2022 από kirileman 1
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, 9-11 είπε Υποψιάζομαι πως είμαι υπερτασικός και αναζητώ πιεσόμετρο, όχι απλώς εγκεκριμένο/certified από τους τάδε οργανισμούς, αλλά δοκιμασμένο επί σειρά ετών από ιατρικό προσωπικό. Αν η απόκλιση σε σχέση με επαγγελματικό εξοπλισμό μεγάλης ακρίβειας και ανάλογου κόστους είναι αμελητέα, καλώς. Όχι όμως να σου δείχνει τη μία έτσι και την άλλη γιουβέτσι. Θα προτιμούσα καρπού και όχι μπράτσου λόγω όγκου. Με την προϋπόθεση πάντα πως οι μετρήσεις είναι εφάμιλλες. Ευανάγνωστη οθόνη (ιδανικά OLED), καταγραφή ιστορικού (ιδανικά πολλαπλών προφίλ) σε Android Smartphone (κάποια apps χαρακτηρίζονται από τους χρήστες ως προβληματικά/δυσλειτουργικά κ.α. Ζητούμενο η συμβατότητα με όλες τις συσκευές/σταθερότητα μετά από ενημερώσεις λειτουργικού) και ειδοποίηση χρήστη σε περίπτωση κακής τοποθέτησης. Τι μου προτείνετε; Πήγαινε πρώτα σε καρδιολόγο και άσε τα πιεσόμετρα και τους πειραματισμους από το σπίτι. Το πιεσομετρο είναι χρησιμοτατο όργανο αλλά όταν έχεις κάποια πάθηση. Από μάρκες, η Omron είναι εδώ και δεκαετίες η μόνη γνωστή εταιρεία με αξιόπιστο εξοπλισμό. Κατά τις απόψεις καρσιολογων αλλά εποχές πριν από 15-20 χρόνια, τα πιεσόμετρα καρπου ήταν όχι χειρότερο από θεμα αξιοπιστίας και ακριβείας, τα συνιστώμενα πιεσόμετρα για τον μέσο ασθενή για οικιακή χρήση είναι τα ηλεκτρονικά που μπαίνουν στο μπράτσο. Αν θες πιεσομετρο υψηλής ακριβείας πας σε υδραργυρικο σαν αυτά που έχουν ορισμένα νοσοκομεία αλλά θα πληρώσεις κατ ελάχιστο ένα 150αρι. Μην σε νοιάζουν όλα αυτά τώρα γιατί δεν έχει νόημα. Πήγαινε σε καρδιολόγο, πιθανότατα θα κάνεις τριπλεξ και Holter και ότι άλλο σου πει, αν βρεθείς με κάτι μετα κοιτάς τα πιεσόμετρα. 2
washcloud Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, 9-11 είπε Υποψιάζομαι πως είμαι υπερτασικός και αναζητώ πιεσόμετρο Τι μου προτείνετε; Από το "υποψιάζομαι πως είμαι υπερτασικός" ΔΕΝ πας στο "αναζητώ πιεσόμετρο", αλλά στον καρδιολόγο ΠΡΩΤΑ (δεν ανέφερες να έχεις πάει, συνεπώς δικιολογούμαι να υποθέσω ότι δεν έχεις πάει). Εκείνος θα βγάλει συμπέρασμα εάν οι υποψίες σου είναι βάσιμες και (ανάλογα τί προκαλεί την - καθ' υποψία - υπέρταση) θα σου πει πώς να συνεχίσεις. Μέχρι και καλύτερα πιεσόμετρα θα έχει να σου προτείνει (για την περίπτωσή σου κι όλας), σε σχέση με τον κάθε μπαγλαμά (καλή ώρα :ρ) σ' ένα φόρουμ. Κατά τ' άλλα : 1) Αν είσαι άνω των 40/υπέρβαρος/καπνιστής/εργάζεσαι έντονα/στρεσάκιας/"καθιστικός τύπος" (ή και όλα τα προαναφερθέντα μαζί), θα έπρεπε ήδη να έχεις πάει για ένα καρδιολογικό τσεκάπ ούτως ή άλλως (...με "υποψία" ή χωρίς). 2) Οτιδήποτε Omron :ρ (απλά όχι καρπού). 3) Στην ουσία, "ένα πιεσόμετρο προσωπικής χρήσης θα πάρεις για να έχεις μια γενική ιδέα της πίεσής σου" (αν τυχόν έχει ξεφύγει αρκετά από το αναμενόμενο,, πχ "14.0 μεγάλη" / "10.0 μικρή" και πάνω). Ο "εξοπλισμός μεγάλης ακρίβειας" έχει ούτως ή άλλως νόημα μόνο εάν φοράς μηχανηματάκια φορητά μέτρησης πίεσης σε 24ωρη βάση (τα "νοικιάζουν" γιατροί ή διαγνωστικά κέντρα) για μέρες. Την δουλειά του θα την κάνει μέχρι κι ένα απλό αναλογικό - πιο ουσιαστικό είναι να κάνεις μετρήσεις ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ (είναι λίγο βάσανο να κάνεις μετρήσεις με την ενδεικνυόμενη "μεθοδολογία", για κάποιες μέρες) : θα δείξει δηλαδή εάν έχεις πράγματι πρόβλημα, και δεν έχει σημασία εάν είναι 0.10 πιο πάνω στην κλίμακα από κάποιο "μεγαλύτερης ακριβείας". Ναι, ξέρω, παίζει να έχεις κάνει γκριμάτσα με το ποστ μου που δεν απάντησε σχεδόν σε τίποτα από όσα τόσο καλοδιατυπωμένα και λεπτομερή ρώτησες, αλλά that was my two cents και θεώρησα (παρ' ολ' αυτά) καλό να τα δώσω. edit : ...α καλά : δεν είχα δει την τελευταία σελίδα (φάνηκε μετά που πόσταρα) και ήδη στα είπανε άλλοι....Τεσπα, με την ευκαιρία : είχε πάρει η δικιά μου πριν χρόνια (5-6 σίγουρα, αν όχι παραπάνω) ένα Omron M6 Comfort, που απ' ό,τι μου έχει πει καρδιολόγος πρόσφατα "είναι από τα καλύτερα μοντέλα της" (παίζει αν όχι και παραπάνω, να το είχε πάρει κοντά στο κατοστάρικο τουλάχιστον). Πρόσφατα τσίμπησα ένα (μπράτσου) "του εικοσάρικου", της Sanitas, από Lidl, καθώς το είχαν μισοτιμή λόγω ξεστοκαρίσματος, περισσότερο για να το συγκρίνω με το Omron, με προοπτική αν τελικά βγει,,,"Satanas" να το γυρίσω πίσω εντός 3μήνου "with no questions asked" (γνωστή πολιτική Lidl) και να πάρω πίσω το 10άρικο. Ε έλα όμως που δείχνει σχεδόν τα ίδια με το Omron (οπότε το κράτησα, να υπάρχει και σαν backup αν ψοφήσει το Omron). Όπως είπα πριν λοιπόν, τα εργαλεία "πάνω-κάτω όλα θα την κάνουν την δουλειά τους" [πιο πολύ σημασία έχει α) το πόσο τα πλήρωσες β) αν θα αντέξουν για να βγάλουν την εγγύηση], και αυτό που είναι να σου δείξουν, θα στο δείξουν, και πάνω-κάτω θα είναι το σωστό. Όπως επίσης είπα, πιο πολύ νόημα έχει να κάνεις ΣΩΣΤΑ την όοοολη διαδικασία της μέτρησης (3 φορές την μέρα, 3 "διαδοχικές" μετρήσεις την κάθε φορά, να έχεις τσιλάρει αρκετή ώρα πριν, όχι κάπνισμα/φαγητό/αυνανισμό γενικά :ρ, δηλαδή σωστή στάση, σωστό δέσιμο της περιχειρίδας - πώς σκατά την λένε ποτέ δεν το θυμάμαι - και να κάθεσαι να σημειώνεις και να βγάζεις μέσους όρους κτλ, για ΜΕΡΕΣ - τουλάχιστον τρεις). Ε αν όλο αυτό δείξει ότι έχεις ξερωγώ 2-3 μονάδες παραπάνω από το "φυσιολογικό", αυτό και αρκεί, γιατί ΟΥΤΩΣ ή άλλως μετά αναλαμβάνουν οι γιατροί και δεν έχει τόση σημασία η "μικρολεπτομέρεια" στις μετρήσεις. Κι ένα "οποιοδήποτε" πιεσόμετρο, ΔΕΝ θα έχει ΤΟΣΟ μεγάλες διαφορές στις μετρήσεις, σε φάση εσύ να είσαι έτοιμος να σκάσεις, κι αυτό να σου λέει "όλα καλά". Εκτός βέβαια κι αν έχεις πέσει στην περίπτωση. Αλλά ακόμη κι αυτό μπορείς να το τσεκάρεις : πέρνα από ένα φαρμακείο μια στο τόσο, ζήτα να σου πάρουν μια πίεση, καπάκι βγάλε το δικό σου, και κάνε σύγκριση : αν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις, κάποιο από τα δύο μαλακίζεται. Αν όχι, όλα καλά. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2022 από washcloud 2
kirileman Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Πάντως, αν θέλεις ντε και καλά να πάρεις μετρήσεις πριν την επίσκεψη στον καρδιολόγο, πρωί 5 λεπτά μετά το ξύπνημα και το βράδυ πριν κοιμηθείς, χωρίς να έχεις φάει/καπνίσει/πιεις αλκοόλ/βραδινό καφέ δεν ξέρω γω τι άλλο. Τα γράφεις σε ένα χαρτάκι και του τα πας. Μετά θα αναλάβει εκείνος. Κλασσικά καθιστός, όχι σταυροπόδι, το χέρι στο τραπέζι στο ύψος της καρδιάς, όχι κάτω κλπ. Παίρνεις 3 μετρήσεις, η 1η είναι συνήθως πιο υψηλή, οι επόμενες 2 πιο χαμηλές, αφήνεις 2-3 λεπτά κενό μεταξύ των μετρήσεων και σημειώνεις τον μ.ο. των τελευταίων 2. Το να δεις 150ρια (15) στη δουλειά δεν λέει τίποτα. Το θέμα είναι να πέφτει όταν ηρεμείς και στο 5λεπτο σε φυσιολογικές καταστάσεις πέφτει γρήγορα. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2022 από kirileman 4 1
9-11 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για την ενημέρωση, διαβάζω τα πάντα με μεγάλη προσοχή και κρατάω σημειώσεις. Περιμένω να τοποθετηθεί και ο @doctorkostis ως ο πλέον ειδικός (φαντάζομαι πως το username δεν είναι τυχαίο) Θα ήθελα πριν κανονίσω ραντεβού με καρδιολόγο, να έχω μια γενική εικόνα, να ξέρω πάνω-κάτω που βρίσκομαι. Σε τελική ανάλυση, ένα πιεσόμετρο ποτέ δεν πάει χαμένο. Ποιο από όλα; Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2022 από 9-11 1
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 36 λεπτά πριν, 9-11 είπε Ευχαριστώ για την ενημέρωση, διαβάζω τα πάντα με μεγάλη προσοχή και κρατάω σημειώσεις. Περιμένω να τοποθετηθεί και ο @doctorkostis ως ο πλέον ειδικός (φαντάζομαι πως το username δεν είναι τυχαίο) Θα ήθελα πριν κανονίσω ραντεβού με καρδιολόγο, να έχω μια γενική εικόνα, να ξέρω πάνω-κάτω που βρίσκομαι. Σε τελική ανάλυση, ένα πιεσόμετρο ποτέ δεν πάει χαμένο. Ποιο από όλα; Το θεμα έχει καλυφτεί 99.9%. Για τις εγγυησεις των Omron, πολύ δύσκολα θα σας χαλάσει, το δικό μου το έχω 18 χρόνια αλλά όχι μετρήσεις κάθε μέρα, τον Χειμώνα κυρίως ελέγχω την πίεση. Δουλεύει μια χαρά. Είχα πάρει και ένα δεύτερο τοτε χωρίς να το δουλέψω ποτέ, παίζει να έχει χαλάσει λόγω αχρησιας. Της γιαγιάς μου είχε αντέξει λίγο πάνω από δεκαετία με καθημερινη χρήση, το βαρέθηκε και πήρε άλλο στο τέλος. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 44 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Το θεμα έχει καλυφτεί 99.9%. Για τις εγγυησεις των Omron, πολύ δύσκολα θα σας χαλάσει, το δικό μου το έχω 18 χρόνια αλλά όχι μετρήσεις κάθε μέρα, τον Χειμώνα κυρίως ελέγχω την πίεση. Δουλεύει μια χαρά. Είχα πάρει και ένα δεύτερο τοτε χωρίς να το δουλέψω ποτέ, παίζει να έχει χαλάσει λόγω αχρησιας. Της γιαγιάς μου είχε αντέξει λίγο πάνω από δεκαετία με καθημερινη χρήση, το βαρέθηκε και πήρε άλλο στο τέλος. Το ειχα απο το 1992 μεχρι πριν 4 χρονια .Ειχα αλαξει μονο την φουσκα στο μπρατσο
washcloud Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, 9-11 είπε Ευχαριστώ για την ενημέρωση, διαβάζω τα πάντα με μεγάλη προσοχή και κρατάω σημειώσεις. Περιμένω να τοποθετηθεί και ο @doctorkostis ως ο πλέον ειδικός (φαντάζομαι πως το username δεν είναι τυχαίο) Θα ήθελα πριν κανονίσω ραντεβού με καρδιολόγο, να έχω μια γενική εικόνα, να ξέρω πάνω-κάτω που βρίσκομαι. Σε τελική ανάλυση, ένα πιεσόμετρο ποτέ δεν πάει χαμένο. Αν οπωσδήποτε θες τον Κωστή, καλύτερα στείλε του πμ γιατί δεν αποκλείεται να μην δει το θέμα (είναι πάντως ακόμη ενεργός απ' ό,τι βλέπω). Ο δε καρδιολόγος, αφού κάνει τα "δικά του", στην ουσία θα σε στείλει,,,σπίτι να μετρήσεις πιέσεις και μετά να ξαναπάς. Άρα από την μία έχει μία λογική να πάρεις πρώτα πιεσόμετρο και μετά γιατρό - από την άλλη πάλι, έχει σημασία τί θα σου πει/κάνει κι αυτός, και, κυρίως, αφού σε απασχολεί τόσο το θέμα "εργαλείο", καλύτερα να το συζητήσεις πρώτα μαζί του και ΜΕΤΑ να καταλήξεις τί ακριβώς θα πάρεις (αν πχ σου πει "μα τί πιεσόμετρο καρπού, πάνε πάρε μπράτσου, αλλιώς δεν κάνουμε δουλειά" κτλ, και να σε,,,πείσει. Μπορεί πχ γι' αυτόν να είναι θέμα,,,,"ρήξης" ένα πιεσόμετρο με το οποίο "δεν συμφωνεί", και το λογικό είναι "να πας με τα νερά" του ανθρώπου που θ' αποφασίσεις να,,,"συνεργαστείς", όταν αυτός είναι γιατρός. Συνεπώς το ΚΑΛΥΤΕΡΟ είναι, να βρεις ένα πιεσόμετρο,,,δανεικό (κι ας μην είναι ιδανικό :ρ), ή έστω να κανονίσεις για 3 μέρες να πηγαινοέρχεσαι σε κάποιο φαρμακείο να σου παίρνουν τις 3 πιέσεις τη φορά, ΕΣΤΩ μία φορά τη μέρα (ιδανικά πρωί, από μισή με μία ώρα από όταν ξυπνήσεις, ή έστω "βράδυ", πριν κλείσουν στις 9), και γενικά να έχεις να του πας κάποιες μετρήσεις του γιατρού με το "καλημέρα". Μην νομίζεις ότι "ένα πολύ καλό πιεσόμετρο" ή ο "ιδανικός τρόπος μέτρησης" (οι 3 φορές τη,,,φορά, 3 φορές τη μέρα για 3 μέρες), είναι απαραίτητα για να "ξεκινήσεις" : είπαμε, το θέμα είναι αρχικά να υπάρχει μια "ένδειξη" σε τί επίπεδα βρίσκεται ΠΕΡΙΠΟΥ η πίεσή σου. Αν πχ έστω και "τσαπατσούλικα", βγει το συμπέρασμα ότι είσαι γύρω στο "12 και 8" (μεγάλη/μικρή), τότε δεν υπάρχει λόγος να πολυαγχώνεσαι. Αν από την άλλη "η τάση" είναι να βλέπεις 14άρια/15άρια, τότε ναι πιθανώς υπάρχει "μόνιμο θέμα" και ΤΟΤΕ θα το "ψειρίσεις", με καλύτερα εργαλεία/εξετάσεις/"ιδανικές μετρήσεις", για να βγει συμπέρασμα για την ενδεικνυόμενη αντιμετώπιση. Μην ξεχνάς ότι η υπέρταση, συνήθως, ΔΕΝ είναι κάτι που "εμφανίζεται ξαφνικά" και μπορεί να διατρέχεις "στα καλά καθούμενα κίνδυνο και πρέπει να λειτουργήσεις άμεσα", αλλά είναι αποτέλεσμα πολυπαραγοντικό, με build-up σε βάθος χρόνου. Άρα δεν είναι ότι θα πας σώνει και καλά από 13-14/9-10 ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ για έμφραγμα/εγκεφαλικό και διάφορα άλλα όμορφα. Από την άλλη βέβαια, έχει σημασία η γενική κατάσταση του οργανισμού, η κατάσταση των αγγείων στο,,,σύστημα, η ποιότητα ζωής (αλλά και,,,κατασκευής), και όσο "χρονίζει μια κατάσταση", τόσο φθείρει γενικά τον οργανισμό, και εκεί μάλιστα που δεν το ξέρει κανείς, μπορεί να υπάρχει προδιάθεση για κάποιο ανεύρυσμα κάπου, και να γίνει τελικά η ζημιά, έστω και με όχι τόσο ψηλή πίεση. Επίσης μεγάλη σημασία, εκτός από το αγγειακό, παίζει και η κατάσταση της καρδιάς (που συνήθως είναι λόγος για υπέρταση κτλκτλ). Φρόντισε ούτως ή άλλως να,,,"εξυγειάνεις" λίγο περισσότερο την καθημερινότητα που υφίσταται ο οργανισμός σου, ξεκινώντας από "σωστότερη διατροφή" (με ό,τι μπορεί να περιλαμβάνει αυτό), "σωστότερη ξεκούραση", ελάττωση (ιδανικά κόψιμο) αλατιών, ζαχάρεων, λιπαρών, καπνίσματος, αλκοόλ αποφυγή "εξοντωντικών δραστηριοτήτων"/στρεσογόνων καταστάσεων κτλκτλ, και να βάλεις στην καθημερινότητά σου όσο περισσότερο "σταθερό βάδισμα" (aka "περπάτημα") μπορείς (έστω ένα τέταρτο με μισάωρο). ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ, ξαναλέω. 4 ώρες πριν, 9-11 είπε Ποιο από όλα; Ή αυτό ή αυτό Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2022 από washcloud 2
9-11 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Κάτι ακόμα που μου ήρθε τώρα: Πόσο θορυβώδη είναι τα πιεσόμετρα μπράτσου; (τα καρπού υποτίθεται πως είναι εντελώς αθόρυβα) Το αναφέρω γιατί εδώ που μένω υπάρχει γείτονας που μετράει την πίεσή του πρωινές ώρες και το beep beep (ειδικά τώρα το καλοκαίρι με πόρτες & παράθυρα ανοιχτά) ακούγεται παντού. Υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης της ηχητικής σήμανσης και αν ναι, αφορά όλα τα μοντέλα; Ελπίζω να το έχουν προβλέψει οι κατασκευαστές...
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 35 λεπτά πριν, 9-11 είπε Κάτι ακόμα που μου ήρθε τώρα: Πόσο θορυβώδη είναι τα πιεσόμετρα μπράτσου; (τα καρπού υποτίθεται πως είναι εντελώς αθόρυβα) Το αναφέρω γιατί εδώ που μένω υπάρχει γείτονας που μετράει την πίεσή του πρωινές ώρες και το beep beep (ειδικά τώρα το καλοκαίρι με πόρτες & παράθυρα ανοιχτά) ακούγεται παντού. Υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης της ηχητικής σήμανσης και αν ναι, αφορά όλα τα μοντέλα; Ελπίζω να το έχουν προβλέψει οι κατασκευαστές... Υπερβολικός;
9-11 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 12 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Υπερβολικός; Paper-thin walls ✔ Πόρτες-παράθυρα ανοιχτά ✔ «Ψυχολογία καλοκαιριού» (Πηγή: Στατιστικά εγκληματολογίας) ✔ Πειραγμένος γείτονας που γυρεύει αφορμή να εκτονωθεί ✔ (μια φορά μου έπεσε ένα flashάκι στο πάτωμα -ήταν ξημερώματα βέβαια- και μετά από ένα δευτερόλεπτο ακούστηκαν ΧριστοΠαναγίες) Οπότε, ναι, θα προτιμούσα να μην κάνει μπιπ-μπιπ. Έχω και μια τραυματική εμπειρία όταν πριν από χρόνια ένας/μία από την απέναντι πολυκατοικία έφυγε για διακοπές έχοντας ξεχάσει το ξυπνητήρι ανοιχτό. Για 10 μέρες όλη η γειτονιά ξύπναγε στις 06:30. 2
kirileman Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Το σκρατς πάντως όταν το βγάζεις από το μπράτσο κάνει τρελό θόρυβο. 1
washcloud Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, 9-11 είπε Έχω και μια τραυματική εμπειρία όταν πριν από χρόνια ένας/μία από την απέναντι πολυκατοικία έφυγε για διακοπές έχοντας ξεχάσει το ξυπνητήρι ανοιχτό. Για 10 μέρες όλη η γειτονιά ξύπναγε στις 06:30. Κλάμα 😂 20 ώρες πριν, kirileman είπε Το σκρατς πάντως όταν το βγάζεις από το μπράτσο κάνει τρελό θόρυβο. ...σκρατς κάνει το δικό σου; Το δικό μου χρατς κάνει 22 ώρες πριν, 9-11 είπε Υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης της ηχητικής σήμανσης και αν ναι, αφορά όλα τα μοντέλα; Ελπίζω να το έχουν προβλέψει οι κατασκευαστές... Λίγο δύσκολο να βρεις τόση λεπτομέρεια, ψωνίζοντας ονλάιν (εκτός κι αν επικοινωνήσεις με τον κατασκευαστή φυσικά) - και γενικά για αυτόν τον λόγο καλύτερο είναι τέτοιου είδους αγορές να τις κάνεις "in situ" (δοκιμάζοντας στην πράξη το προϊόν πρώτα). Βέβαια αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βολτάρεις αριστεροδέξια (κι εκεί που έχουν πάει οι βενζίνες, μια κουβέντα είναι το βολτάρισμα) και κατά πάσα πιθανότητα θα μοσχοπληρώσεις αυτό που θα πάρεις σε "τοπικό" μαγαζί (φαρμακείο, το πιθανότερο), αλλά έτσι πάει : κάτι κερδίζεις/κάτι χάνεις... ΠΑΝΤΩΣ, το πιο πιθανό είναι ο τυχόν ήχος να βγαίνει από κάποιο "άνοιγμα" ("τρύπα"/"γρίλια") της συσκευής, και αν την κλείσεις (πχ με βαμβάκι και σελοτέηπ) να μειωθεί σημαντικά (έχε το υπ' όψη) Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2022 από washcloud 1
9-11 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 37 λεπτά πριν, washcloud είπε ΠΑΝΤΩΣ, το πιο πιθανό είναι ο τυχόν ήχος να βγαίνει από κάποιο "άνοιγμα" ("τρύπα"/"γρύλλια") της συσκευής, και αν την κλείσεις (πχ με βαμβάκι και σελοτέηπ) να μειωθεί σημαντικά (έχε το υπ' όψη) Πολύ εύστοχη παρατήρηση, μου έχει τύχει feature phone της Samsung (E2550) το οποίο όταν άνοιγε ή έκλεινε είχε φοβερά διαπεραστικό «μουσικό θέμα». Και απ’ ότι θυμάμαι δεν υπήρχε ρύθμιση μείωσης έντασης με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι να καλύπτω το ηχειάκι με το δάκτυλο. Σε ώρες κοινής ησυχίας γινόταν αντιληπτό από τους πάντες. Τίποτα βέβαια δεν συγκρίνεται με το εφιαλτικό «τιτιτιτί, τιτιτιτί, τιτιτιτί» που κάνουν τα ξυπνητήρια. Μιλάμε για μέθοδο ανάκρισης βγαλμένη από εγχειρίδιο δεσμοφύλακα στο Guantánamo - λογικά θα το εναλλάσσουν με waterboarding. Τέλος πάντων, βρίσκομαι ανάμεσα στο Omron M7 Intelli IT HEM7361T-EBK (Μπράτσου) και το Omron RS7 Intelli IT HEM-6232-D (Καρπού). Το πρώτο συγκεντρώνει μόνο άριστες και πολύ καλές αξιολογήσεις, στο δεύτερο καταγράφεται κι ένας άσσος και μάλιστα από χρήστη που πραγματοποίησε συγκριτικό test με άλλα πιεσόμετρα (φωτογραφίες των οποίων παραθέτει). Είναι όμως βολικό το άτιμο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα