Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστουμε αλλα για την ωρα σημαντικοτερο ειναι το ΠΟΙΟ πιεσομετρο να παρουμε.

Υπαρχουν πολλα στην αγορα(ηλεκτρονικα παντα) αλλα ποιο ειναι οντως αξιοπιστο?

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα τα ψηφιακά μάρκας πάνω κάτω ίδια είναι. Την ίδια κατηγορία αισθητήρων έχουν. Πάρε ένα που να πιάνει και τυχόν αρρυθμίες.

Π.χ. http://www.microlife.com/products/hypertension/automatic/bp-3ag1/

Επεξ/σία από firewalker
Δημοσ.

Η OMRON (πρώην COLIN) είναι απο τις πιο αξιόπιστες εταιρίες στον χώρο αυτό. τώρα σχετικά με τα πόσα διαθέτεις θα πάρεις και καλύτερο μοντέλο με μεγαλύτερη ακρίβεια βασικά και περισσότερες μετρήσεις. κάποια έχουν και οξύμετρο πανω, καποια μετράνε και παλμούς κλπ. δεν ξέρω να σου πω συγκεκριμένο μοντέλο όμως.

και καλό είναι να αλλάζουμε καθε 2-3 χρόνια την περιχειρίδα και τον σωλήνα της πίεσης. μικρές μη εμφανής τρύπες και συνήθως το ύφασμα που σκληραίνει αλλοιώνει την μέτρηση.

υ.γ. η omron έχει ίσως τα πιο αξιόπιστα πιεσόμετρα που χρησιμοποιούνται σε εντατικές μονάδες και νοσοκομεία.

Δημοσ.

Αυτο που μου προτεινες υπαρχει στην Ελλαδα? link?

To θεμα πανω απ ολα ειναι να ειναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ;)

Επιτηδες σου προτεινα το συγκεκριμενο και εγραψα οτι ειναι BHS certified( British Hypertension Society).Οτι και να παρεις φροντισε να εγκρινεται απο αυτο τον οργανισμο. Εχει λιστα στη σελιδα τους, google it.

Αυτο που σου προτεινα το εχω αγορασει για τους γονεις μου και μαλιστα απο το συγκεκριμενο site που εχει φοβερες τιμες σε συγκριση με την Ελλαδα. Δεν ξερω ποσο κανει εδω. Ρωτα σε κανα μεγαλο φαρμακειο, αλλα αν δεις μεγαλη διαφορα αγορασε απο εκει αφοβα, εχω κανει 2-3 φορες αγορες χωρις προβλημα.

Δημοσ.

Χειροκίνητο καλύτερα imo.

Τα ψηφιακά, ακόμη και τα ακριβά πολλές φορές δείχνουν άλλα αντί άλλων.

Το αναλογικό είναι πιο φθηνό και αντέχει περισσότερο.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Παλιο το θεμα, αλλα επικαιρο παντα, για οσους εχουν ανθρωπους με προβλημα 'πιεσης'.

Ξερω πολυ κοσμο που εχει 'καεί' από τα παλιοτερα ηλεκτρονικα πιεσομετρα καρπου, και το ξαναγυρισε, στην φουσκα, κι ας ειναι εποχη του χαλκου!

Ομως, κι εγω απο διαφορες πηγες διασταυρωσα γι' αυτο εδω

http://www.amazon.co.uk/omron-blood-pressure-M2-basic/dp/B003CYK6FA

το οποιο εχει σπασει τις κριτικες, με θετικά σχόλια.

Αλλα και γνωστοι μου που το εχουν, λενε τα καλυτερα.

Τωρα ειδα οτι γραφετε κι εδω για εγκριση απο τον βρετανικο οργανισμο, κι οτι το χρησιμοποιουν στα νοσοκομεια κλπ

Ειμαι ενα βημα πριν την αγορα. Εχουμε καμια παρατηρηση σχετικα;

Να προχωρησω?

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Παλιο το θεμα, αλλα επικαιρο παντα, για οσους εχουν ανθρωπους με προβλημα 'πιεσης'.

Ξερω πολυ κοσμο που εχει 'καεί' από τα παλιοτερα ηλεκτρονικα πιεσομετρα καρπου, και το ξαναγυρισε, στην φουσκα, κι ας ειναι εποχη του χαλκου!

Ομως, κι εγω απο διαφορες πηγες διασταυρωσα γι' αυτο εδω

http://www.amazon.co.uk/omron-blood-pressure-M2-basic/dp/B003CYK6FA

το οποιο εχει σπασει τις κριτικες, με θετικά σχόλια.

Αλλα και γνωστοι μου που το εχουν, λενε τα καλυτερα.

Τωρα ειδα οτι γραφετε κι εδω για εγκριση απο τον βρετανικο οργανισμο, κι οτι το χρησιμοποιουν στα νοσοκομεια κλπ

Ειμαι ενα βημα πριν την αγορα. Εχουμε καμια παρατηρηση σχετικα;

Να προχωρησω?

Το αγόρασες φίλε μου; τελικά τι λέει; καλό είναι;

Δημοσ.

το κλασσικό πιεσόμετρο της γιαγιάς.

τα μοντέρνα πιεσόμετρα με οθόνη με μπαταρίες που σου μιλάνε, δεν είναι αξιόπιστα σε περίπτωση ταχυκαρδίας ή/και αρρυθμιών.

• Like 1
Δημοσ.

το κλασσικό πιεσόμετρο της γιαγιάς.

τα μοντέρνα πιεσόμετρα με οθόνη με μπαταρίες που σου μιλάνε, δεν είναι αξιόπιστα σε περίπτωση ταχυκαρδίας ή/και αρρυθμιών.

Εσυ δηλαδη θα καταφερεις να ακουσεις σε μαρμαρυγη με 150 σφυγμους? Γιατι εγω το δικο μου αυτι δεν το εμπιστευομαι σε τετοιες περιπτωσεις.

Τα διαπιστευμενα ηλεκτρονικα πιεσομετρα ειναι καλυτερα,  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3034423/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο το εχω πολλα χρονια και δεν ξεκιναει την μετρηση αν δεν ειναι σε σωστη θεση . Το ειχα παρει καπου 100 ευρω

Από τα πιο ακριβα της omron .

https://www.skroutz.gr/s/2015953/Omron-R3.html

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Εσυ δηλαδη θα καταφερεις να ακουσεις σε μαρμαρυγη με 150 σφυγμους? Γιατι εγω το δικο μου αυτι δεν το εμπιστευομαι σε τετοιες περιπτωσεις.

Τα διαπιστευμενα ηλεκτρονικα πιεσομετρα ειναι καλυτερα, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3034423/

Εγώ ίσως όχι, αλλά κάποιος που θα μου μετρήσει την πίεση ναι. Προσωπικά σε παλαιότερες εποχές που είχα στρεσαριστει πολύ και υπέφερα από ταχυκαρδίες και υπέρταση, ήμουν σε θέση με το κλασικό πιεσόμετρο να μετρήσω την πίεση. Ο φαρμακοποιός μου επειδή με ξέρει χρόνια μου είχε συστήσει το κλασσικό ενώ θα μπορούσε να βγάλει φράγκα πουλώντας μου το omron. Τα ηλεκτρονικά δεν είναι αξιόπιστα στη μέτρηση της πίεσης σε περίπτωση ταχυκαρδίας ή αρρυθμιών, έκτακτων συστολων, το επαναλαμβάνω, εγώ, που δεν σχετιζομαι με φαρμακευτικές

Δημοσ.

Τα συγχρονα ψηφιακα πιεσομετρα, μετρανε και αρρυθμιες αλλα και κολπικη μαρμαρυγη, να προτιμηθουν πιεσομετρα μπρατσου.

Και τα Οmron και τα Microlife ειναι πολυ καλα.

Δημοσ.

Αναλογικο ειναι το πιο αξιοπιστο.Ομως αν θες ψηφιακο οι 2 καλυτερες μαρκες ειναι omron και η microlife.Για την δευτερη μπορω να σ πω μιας και εχω σπιτι οτι ειναι εξαιρετικο εδω και 5 χρονια π το εχω.Μου το συστησε φαρμακοποιος και το εχουν και αρκετα νοσοκομεια οποτε η επιλογη δεν ηταν δυσκολη.Το συγκεκριμενο εχει και ενδειξη για αρρυθμιες ενω τα πιο τελευταια και για κολπικη μαρμαρυγη.

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Υποψιάζομαι πως είμαι υπερτασικός και αναζητώ πιεσόμετρο, όχι απλώς εγκεκριμένο/certified από τους τάδε οργανισμούς, αλλά δοκιμασμένο επί σειρά ετών από ιατρικό προσωπικό.
Αν η απόκλιση σε σχέση με επαγγελματικό εξοπλισμό μεγάλης ακρίβειας και ανάλογου κόστους είναι αμελητέα, καλώς.
Όχι όμως να σου δείχνει τη μία έτσι και την άλλη γιουβέτσι.

Θα προτιμούσα καρπού και όχι μπράτσου λόγω όγκου. Με την προϋπόθεση πάντα πως οι μετρήσεις είναι εφάμιλλες.
Ευανάγνωστη οθόνη (ιδανικά OLED), καταγραφή ιστορικού (ιδανικά πολλαπλών προφίλ) σε Android Smartphone (κάποια apps χαρακτηρίζονται από τους χρήστες ως προβληματικά/δυσλειτουργικά κ.α. Ζητούμενο η συμβατότητα με όλες τις συσκευές/σταθερότητα μετά από ενημερώσεις λειτουργικού) και ειδοποίηση χρήστη σε περίπτωση κακής τοποθέτησης.
Τι μου προτείνετε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...