Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συγνώμη δε κατάλαβα τί τεχνικό νόημα έχει αυτό που λες, άσχετα αν θα ήταν μια φανταστική ιδανική κατάσταση. Μήπως θέλεις η Μozilla να κλείσει τον κώδικα; Πώς ακριβώς θα γίνει αυτό;

Θα μπορουσε στο official build να κανει ελεγχο για τα Plugins που υπαρχουν εγκατεστημενα και αμα δει κατι καινουριο να ρωταει το χρηστη αν το θελει πραγματικα. Ας ειναι και optional feature αυτος ο ελεγχος γιατι καποιους μπορει να τους ενοχλει.

Δημοσ.

Αυτό δε σημαίνει πως εμποδίζει την εγκατάσταση, νόμισα πως εννοεί πως με κάποιο τρόπο ο Firefox θα πρέπει να εμποδίζει την τροποποίησή του από τρίτα λογισμικά (αυτό δεν είναι το θέμα εξάλλου; ).

Δημοσ.

Συμφωνώ απολύτως στην τοποθέτηση περί αυτόματης εγκατάστασης των plugins χωρίς την ερώτηση στο χρήστη. Πάντα μου την έσπαγε όταν εγκαθιστούσα ένα λογισμικό και μετά ανακάλυπτα πως μου πείραξε και την εγκατάσταση ενός άλλου εν αγνοία μου.

Καποια στιγμη θα διωκονται ποινικα αυτα...

Ειναι κατι σαν σεξουαλκη παρενοχληση ενα πραγμα αλλα στο λογισμικο μας :lol:

Δημοσ.

^^

http://arstechnica.com/microsoft/news/2010/10/windows-browsers-benchmarked-october-2010-edition.ars

Δε βρίσκω τίποτα κακό στο να κάνει αυτόματα τα update o chrome. Επίσης η διαφορά όσο πάει ο καιρός όλο και μεγαλώνει..

Ρίξτε μια ματιά. Προσοχή στα higher/lower is better για να μη μπερδευτείτε...

Και γώ πριν κάνα μήνα άρχισα να τον χρησιμοποιώ και έχω παρατήσει οτιδήποτε άλλο.

Κι εγώ μια από τα ίδια. Παράτησα και ff εδώ και καιρό και τα έχω ξεχάσει όλα, ο chrome δεν μασάει πουθενά. Βέβαια έχω κλειστές τις επιλογές υπηρεσίας προτάσεων για να μην στέλνει δεδομένα στην google και όλα μια χαρά. Για τον updater που αναφέρατε δεν είναι κάτι κακό. Δικαιολογημένα μας φόβιζε τόσο καιρό, γιατί έτρεχε στο background και δεν ξέραμε τι κάνει αλλά πλέον ανοίξανε τον κώδικα του, λογικά μετά από διαμαρτυρίες, κι έγινε opensource για να δείξουν ότι κάνει αυτό που λέει: updates στα προγράμματα της google.

Όσο για τις δηλώσεις του στελέχους της mozilla έχω να πω ότι καιρός ήταν. Άρπαζες toolbarς και άκυρα πρόσθετα απ' το πουθενά και μερικά δεν είχαν κι επιλογή να βγούν

Δημοσ.

Συγνώμη δε κατάλαβα τί τεχνικό νόημα έχει αυτό που λες, άσχετα αν θα ήταν μια φανταστική ιδανική κατάσταση. Μήπως θέλεις η Μozilla να κλείσει τον κώδικα; Πώς ακριβώς θα γίνει αυτό;

δλδ δεν γίνεται να αποκλείσεις την τροποποίηση που προέρχεται απο άλλο thread;

Αν κι ένα μήνυμα θα ταν κάτι

Δημοσ.

δλδ δεν γίνεται να αποκλείσεις την τροποποίηση που προέρχεται απο άλλο thread;

Αν κι ένα μήνυμα θα ταν κάτι

- Αν έχω διαβάσει καλά, το θέμα είναι η εγκατάσταση τρίτου λογισμικού, όχι το να μαθαίνεις αν εγκαταστήθηκε εκ των υστέρων, οπότε το μήνυμα δεν έχει νόημα για τη συγκεκριμένη κουβέντα. Για να το πω αλλιώς, έστω πως ό,τι και να εγκατασταθεί, εκ των υστέρων ως σούπερ-ντούπερ-ξερωγωτι χρήστης μπορώ να το πιάσω μετά με τα χέρια μου και να το πετάξω έξω από το μαγαζί μου, ΟΜΩΣ, το θέμα είναι να μη με κάνει να μπω στον κόπο. Αυτό ακριβώς αφορά.

- Δεν έχει νόημα να βάλεις τους Τρεις Ιεράρχες μπροστά για να μη σου επεκτείνουν την εφαρμογή "επειδή έτσι τους", αυτό έλειπε για κάθε λογισμικό που υπάρχει να προβλέπεται και τέτοιος κώδικας. Εξάλλου η επεκτασιμότητα είναι εγγενής δυνατότητα του λογισμικού, ζεις με αυτή. Συνεπώς η μόνη λύση να το αποκλείσεις είναι να αφαιρέσεις το feature αυτό ή να κλείσεις τον κώδικα και να περνάς κάθε προτεινόμενη επέκταση από κόσκινο και να γίνονται όλα release μέσω του site τους Ff και συνεπώς εγκατάσταση πάντα ελεγχόμενη. Διαφορετικά είσαι εξ'ορισμού ευάλωτος, απλά ζητάς λίγο σεβασμό... :)

Δημοσ.

Κι εγώ μια από τα ίδια. Παράτησα και ff εδώ και καιρό και τα έχω ξεχάσει όλα, ο chrome δεν μασάει πουθενά. Βέβαια έχω κλειστές τις επιλογές υπηρεσίας προτάσεων για να μην στέλνει δεδομένα στην google και όλα μια χαρά. Για τον updater που αναφέρατε δεν είναι κάτι κακό. Δικαιολογημένα μας φόβιζε τόσο καιρό, γιατί έτρεχε στο background και δεν ξέραμε τι κάνει αλλά πλέον ανοίξανε τον κώδικα του, λογικά μετά από διαμαρτυρίες, κι έγινε opensource για να δείξουν ότι κάνει αυτό που λέει: updates στα προγράμματα της google.

Όσο για τις δηλώσεις του στελέχους της mozilla έχω να πω ότι καιρός ήταν. Άρπαζες toolbarς και άκυρα πρόσθετα απ' το πουθενά και μερικά δεν είχαν κι επιλογή να βγούν

Δεν ξερω αμα το εχετε καταλαβει μαστορες, αλλα o chrome τρεχει συνεχεια το google-installer στο background :unsure:

Δημοσ.

Αυτό λέμε. Το τρέχει συνέχεια, αλλά αυτό που κάνει είναι updates και τίποτα περαιτέρω. Και έγινε και opensource. Αν θες να το κάνεις να μην τρέχει στο background κλείστο από το msconfig.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...