Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Members
Δημοσ.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Mozilla καταφέρθηκε προχθές εναντίον των Google, Microsoft και Apple για τις τακτική που συχνά ακολουθούν, να εγκαθιστούν plugins στον Firefox χωρίς να ζητούν προηγουμένως την έγκριση του χρήστη. Κάλεσε μάλιστα και τις τρεις να «σταματήσουν να είναι κακές», παραπέμποντας στο γνωστό μότο της Google “Don’t be evil”.

Πιο συγκεκριμένα, ο συνιδρυτής του Spread Firefox και μέλος της ηγετικής ομάδας της Mozilla, Asa Dotzler, σε δημοσίευση στο προσωπικό του blog αναφέρει χαρακτηριστικά:

Γιατί οι Microsoft, Google, Apple και άλλοι θεωρούν ότι η προσθήκη plugins στον Firefox κατά την εγκατάσταση των προγραμμάτων τους είναι αποδεκτή πρακτική; Όταν εγκαθιστώ το iTunes (…) γιατί η Apple θεωρεί ότι μπορεί να προσθέτει το iTunes Application Detector στον Firefox χωρίς να με ρωτήσει; Γιατί η Microsoft θεωρεί ότι μπορεί να «τρυπώσει» το plug-in του Windows Live Photo Gallery ή αυτό του Office Live στον browser μου, την ώρα που εγκαθιστώ το Microsoft Office; Τί κάνει την Google να πιστεύει ότι είναι λογικό να περνά το Google Update στον Firefox όταν εγκαθιστώ το Google Earth ή τον Chrome (...) χωρίς προηγουμένως να με ρωτήσει;

Και καταλήγει λέγοντας:

Google, Microsoft, Apple, RockMeIt και όποιος άλλος το κάνει, σας ζητώ να το σταματήσετε τώρα. Εάν θέλετε να προσθέτετε επιπλέον λογισμικό στο σύστημά μου, ρωτήστε με. Το να τρυπώνετε προγράμματα που δεν έχω ζητήσει είναι κακό (ακριβώς με την έννοια που χρησιμοποιεί η Google το “don’t be evil”).

Δημοσ.

Σωστόοοοοος! Μην γυρίσουμε πάλι πίσω στις παλιές κακές εποχές τον spyware! που έκανες εγκατάσταση 1 πρόγραμμα και μπαίναν άλλα 10 από πίσω!

Δημοσ.

καλά , ο firefox επιτρέπει την εγκατάσταση plugins χωρίς την αποδοχή του χρήστη ;

Μήπως να απενεργοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα , ή να κατηγοριοποιήσουν τα εν λόγω Plugins ως untrusted ;

Στην ουσία δεν κάνουν hacking τον firefox αφού ξεπερνούν τις δικλείδες ασφαλείας του;

Δημοσ.

Και αλλες εταιριες το κανουν. Το veoh εβαζε το αχρηστο πραγματακι του στον ff απο παντα και τελευταια και το skype.

Για να μην πουμε για την adobe που εχει δικο της "downloader" για να βαλεις το flash σε ff και ie!

Δημοσ.

Συμφωνώ απολύτως στην τοποθέτηση περί αυτόματης εγκατάστασης των plugins χωρίς την ερώτηση στο χρήστη. Πάντα μου την έσπαγε όταν εγκαθιστούσα ένα λογισμικό και μετά ανακάλυπτα πως μου πείραξε και την εγκατάσταση ενός άλλου εν αγνοία μου.

Δημοσ.

Και αλλες εταιριες το κανουν. Το veoh εβαζε το αχρηστο πραγματακι του στον ff απο παντα και τελευταια και το skype.

Για να μην πουμε για την adobe που εχει δικο της "downloader" για να βαλεις το flash σε ff και ie!

α το έλυσα πολύ απλά αυτό... κατεβάζω τις μπούρδες της adobe με safari που δε παίρνει plugins :P

Δημοσ.

Δεν υπάρχει χειρότερο... Απο τα πιο ενοχλητικά πράγματα. Κάθε φορά που το παθαίνω θέλω ωχ χτυπήσω κάποιον.

Swyped from my HTC Desire using Tapatalk

Δημοσ.

Συνήθως κατά την διάρκεια της εγκατάστασης (τα επώνυμα software τουλάχιστον) ρωτάνε αν θέλουμε το τάδε plugin στον browser.

Λίγο προσοχή θέλει, γιατί πλέον πολλοί έχουν μαζί με το accept των όρων χρήσης δεδομένο και το accept ξέσκισέμουτονbrowser.

Πήγα πρόσφατα να συμμαζέψω τον υπολογιστή ενός γνωστού και βρήκα 4 toolbars ενσωματωμένα στον browser.

Μέχρι και winamp toolbar είχε βάλει εν αγνοία του φυσικά, τον ενοχλούσε αλλά δεν το είχε συνειδητοποιήσει ακριβώς...

:rolleyes:

Νομίζω πως υπάρχουν άπειρες τέτοιες περιπτώσεις εκεί έξω, σε αυτές στοχεύουν.

Δημοσ.

συγνωμη αλλα αμαπατας οτιναναι τα toolbar θα μπουνε,ναμαθει ο χρηστης να διαβαζει τι εχει στην εγκατασταση ειδικα για τα toolbar φταει ο χρηστης που παταει γρηγορη εγκατασταση,βασικη,και παταει συνεχως επομενο επομενο χωρις να διαβαζει τι γραφει.

Δημοσ.

δεν κρατήθηκα... λυπάμαι...

USE OPERA!

αλλά γιατί να σταματήσει η google όταν ξαφνικά με το τελείως ύπουλο browser-software που έχει κατάφερε να κερδίσει τόοοσο κόσμο μόνο και μόνο επειδή δεν χρειάζεται να κάνουν ποτέ τίποτα για να τον έχουν ενημερωμένο, τους αρκεί που τα κάνει όλα μόνος του

ο ίδιος κόσμος που όταν τα windows θέλουν update απαντάει: εγώ δεν τα κάνω ποτέ, χειρότερα είναι με τα updates

Δημοσ.

δεν κρατήθηκα... λυπάμαι...

USE OPERA!

αλλά γιατί να σταματήσει η google όταν ξαφνικά με το τελείως ύπουλο browser-software που έχει κατάφερε να κερδίσει τόοοσο κόσμο μόνο και μόνο επειδή δεν χρειάζεται να κάνουν ποτέ τίποτα για να τον έχουν ενημερωμένο, τους αρκεί που τα κάνει όλα μόνος του

ο ίδιος κόσμος που όταν τα windows θέλουν update απαντάει: εγώ δεν τα κάνω ποτέ, χειρότερα είναι με τα updates

^^

http://arstechnica.com/microsoft/news/2010/10/windows-browsers-benchmarked-october-2010-edition.ars

Δε βρίσκω τίποτα κακό στο να κάνει αυτόματα τα update o chrome. Επίσης η διαφορά όσο πάει ο καιρός όλο και μεγαλώνει..

Ρίξτε μια ματιά. Προσοχή στα higher/lower is better για να μη μπερδευτείτε...

Και γώ πριν κάνα μήνα άρχισα να τον χρησιμοποιώ και έχω παρατήσει οτιδήποτε άλλο.

@Ontopic ο τύπος της firefox έχει απόλυτο δίκιο. Ακόμα και να μην είναι plugins για τον firefox, πολλά απο τα προγράμματα των παραπάνω εταιριών (και όχι μόνο) εγκαθιστούν complimentary λειτουργικό που τρέχει με τα process κάθε φορά που ανοίγεις το pc. Αν δεν ξέρεις να ακυρώσεις απο msconfig κτλ είσαι σίγουρα για format στο δίμηνο..

Δημοσ.

Όντως βάζουν πολύ σαβούρα, έχει καταντήσει αηδία! Κάθε φορά που βάζω κάτι κάνω μια σβούρα να δω τι έχει βάλει, από άχρηστα services - firefox plugins - startup και τρώνε όλα μπούλο, ύστερα κάνει το σύστημα να ξεκινήσει μια ώρα! Δυστυχώς οι απλοί χρήστες δεν τα γνωρίζουν αυτά με αποτέλεσμα να φοράνε επάνω 200 toolbar και άχρηστα μπλιμπλίκια για να μην πω spyware και ζάμπακες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

^

@Ontopic ο τύπος της firefox έχει απόλυτο δίκιο. Ακόμα και να μην είναι plugins για τον firefox, πολλά απο τα προγράμματα των παραπάνω εταιριών (και όχι μόνο) εγκαθιστούν complimentary λειτουργικό που τρέχει με τα process κάθε φορά που ανοίγεις το pc. Αν δεν ξέρεις να ακυρώσεις απο msconfig κτλ είσαι σίγουρα για format στο δίμηνο..

Διαφωνώ σε αυτό,ο καθένας που φτιάχνει μια εφαρμογή μπορεί να διαλύσει τον browser,τι θα κάνει η Mozilla,θα βασιστεί στην καλή πίστη του καθενός ή θα κάνει επιτέλους κάτι να προστατέψει τον χρήστη της;

Να φωνάζουν ξέρουν όλοι,ας κάνουν και κάτι

Επεξ/σία από liquid9
Δημοσ.

Διαφωνώ σε αυτό,ο καθένας που φτιάχνει μια εφαρμογή μπορεί να διαλύσει τον browser,τι θα κάνει η Mozilla,θα βασιστεί στην καλή πίστη του καθενός ή θα κάνει επιτέλους κάτι να προστατέψει τον χρήστη της;

Να φωνάζουν ξέρουν όλοι,ας κάνουν και κάτι

Συγνώμη δε κατάλαβα τί τεχνικό νόημα έχει αυτό που λες, άσχετα αν θα ήταν μια φανταστική ιδανική κατάσταση. Μήπως θέλεις η Μozilla να κλείσει τον κώδικα; Πώς ακριβώς θα γίνει αυτό;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...