yiannis_1 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Γα switch σκεφτομαι... Για να κλοκαρω θα πρεπει να αγορασω νεο psu ~700Watt και ενα cpu cooler σαν αυτο. Σωστα; Εγγύηση εχεις? Αν ναι και δε σου εχει βγάλει κάποιο εμφανές πρόβλημα το Deer δε βλέπω το λόγο. Το πολύ πολύ να καεί το ελάφι. Δεν είναι και κανά τέρας κατανάλωσης ο i3 αλλά η 6850 είναι ενα θέμα. Όχι τόσο γιατί καίει άντερα αλλά οπως και να εχει δε είναι σοφό να εμπιστεύεσαι hardware 200 ευρό σε psu του 20άρικου αντικειμενικά της πλάκας. Πάρε για αρχή την vga που σου είπα πήγαινε και τον i3 στα 3800~4000 που πάει με default ψύκτρα και ρεύματα και αν είσαι ικανοποιημένος που θα σαι πιστεύω μείνε εκεί. Μπορεί να μην είναι τετραπύρηνος αλλά δεν εχει και σπουδαίες διαφορές με τον τετραπύρηνο της AMD (και αν σου βγει τετραπύρηνος) όχι τουλάχιστον τόσο ώστε να δικαιολογείται το switch. Στο λέω γιατί και εγω πήγα για unlock και δε μου κάθησε... Αν σκέφτεσαι για αξιόπιστο psu δες και αυτό. http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200007247 Στο hardware secrets που το είχα κοιτάξει φαινόταν τίμιο και ασφαλές. Οπως και αυτό το μικρό coolermaster. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/CoolerMaster-Elite-Power-RS-400-PSAP-J3-400W-PSU.htm Το τελευταίο το εχω στην 460 watt έκδοση που απ ότι λέει το harware secrets είναι ακριβώς το ίδιο με το 400άρι με άλλο αυτοκόλητο.
Jimosss Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δηλαδη και 500Watt φτανουν αρκει να ειναι απο THERMALTAKE; Και 3800~4000 πάει με default ψύκτρα;;;;
xApithanos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δηλαδή για να καταλάβω, ο Amd αμα ξεκλειδώσει, δεν θα είναι καλύτερος απο τον ι3 530;
yiannis_1 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δηλαδη και 500Watt φτανουν αρκει να ειναι απο THERMALTAKE; Και 3800~4000 πάει με default ψύκτρα;;;; Ναι τόσο πάει με default ρεύματα χωρίς να καταλαβαίνει πολλά απο θερμοκρασίες. Τώρα βέβαια εξαρτάτε και απο την συναρμολόγηση του υπολογιστή. Άλλο ενα καθαρό, σωστά στημένο σύστημα με τακτοποιημένα καλώδια σωστό κουτί με ανεμιστήρες σε σωστή διάταξη και άλλο ενα σκονισμένο σύστημα χωρίς airflow και με την ψύκτρα να πατάει στραβά. Το πιο πιθανό για εναν που κλοκάρει είναι να είναι μερακλής με όλα αυτά και να δημιουργεί με αυτό τον τρόπο ιδανικές συνθήκες για την επιτυχία του εγχειρήματος. Για αρχή διάβασε εδω ενα άρθρο για overclock στον επεξεργαστή σου. http://www.anandtech.com/show/2921/5 Σε άλλα site εχω δει και πιο ...coriles με την εν λόγο cpu στα 4,5 - 4,9 αλλά με άλλη ψύξη και άλλο ρίσκο...
yiannis_1 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δηλαδή για να καταλάβω, ο Amd αμα ξεκλειδώσει, δεν θα είναι καλύτερος απο τον ι3 530; Άμα ξεκλειδώσει και άμα ξεκλείδωτος κλοκάρει και είναι σταθερός θα είναι. Αλλά όχι τιποτα το τρελό και όχι σε όλες τις εφαρμογές. Προς το παρόν η πλειοψηφία των εφαρμογών δεν εκμεταλεύεται τέλεια το parallel processing και κατεπέκτασιν τους τετραπύρηνους. Μελλοντικά βέβαια τα πράγματα θα αλλάξουν υπέρ των τετραπύρηνων εξαπύρηνων κοκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.